-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
válasz Bazsee71 #54451 üzenetére
Köszi, akkor megveszem a CM702-t
Így van csak espresso megy.
És esetleg gépből tudnál ajánlani valamit az esetleges váltásra? Gondolkodtam használt felújított gépen is de nem tudom melyik lenne az igazi. Illetve nem tudom, hogy mikortól lenne overshoot a gép az én szintemen. -
mdav88
senior tag
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #54592 üzenetére
Az (hazai) átlag "presszókávé" (de utálom ezt a kifelyezést) készítéséhez nem kell különösebb gyakorlat, beállítás. Bemegy valami... kijön a gépből valami ....150ft lesz kávéhoz bármi jó Ezért is kéne tudni milyen kávét tervez használni, ahogy Fragola is írta.
Hogy hasznos is legyek: ha megvan a gép, és be kell állítani, keresd meg Fragolát privátban, nála megbízhatóbb (és elfoglaltabb) szerelőt keresve sem találsz. Talán gépet is tud, egy kérdést megér.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Elekellek
csendes tag
válasz Bazsee71 #54650 üzenetére
Ellenkezőleg, a lúg marja foltosra. Savaknak elég jól ellenáll a felületi oxidréteg, ezért is lehet citromsavval vízkőteleníteni.
Alumíniumot lúggal lehet szépen tisztítani – de az nem lehet erősebb, mint a trisó. Még a mosószóda is foltossá teheti a felületet, ha forró, vagy sokáig benne hagyod. A tersonet szerintem durvább szer, legalábbis a bőrt elég szépen oldja : )
Egyébként a fórumon elterjedt állítással szemben ezek a kávéfőzők nincsenek eloxálva. Ami a kavart okozhatja az az, hogy az alumíniumon mindig van egy láthatatlanul vékony felületi oxidréteg, ami levegőn megvédi a korroziótól.
(Upsz, így maradt a tab, kicsit lemaradtam valahogy időben)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
L4D1K
őstag
válasz Bazsee71 #54770 üzenetére
Köszi a hosszabb választ is
Akkor egyenlőre maradok a duplánál. Ehhez való az 58-as tamper? 4e látok árulva egy használt lelit pl 100 plust. Megfelel kezdésnek, vagy inkább keressek mást?
Duplába mennyi kv javasolt? Illetve PID-et milyen hőfokra érdemes alapnak belőni? (Most 85ön van.)
Mérő pohár nincs, ékszer mérleg van. Vak szűrő nincs, se tisztítószerek. Ezek használatát ha leírod privátban, megköszönöm Nem szeretném tele "szemetelni" a fórumot.
# ANTAL Tuning #
-
meander
tag
válasz Bazsee71 #54813 üzenetére
na tessék, nagyon egy rugóra forog a világ bár én nem pont ott láttam. Danetti biztosan be tudja szerezni, ezek szerint kb. 20e HUF-ért. Inkább az lenne érdekes, hogy van-e vele valakinek eszpresszora tapasztalata. Pl. külföldi fórumok. Bocs még nem volt időm utánanézni.
-
bajnokpityu
félisten
-
Csápájev
őstag
válasz Bazsee71 #54848 üzenetére
Sozasrol olvastam most a nők lapja című tudományos magazinban.
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20170411/ha-tenyleg-ugy-szereted-a-kavet-cukor-helyett-inkabb-sot-rakjal-bele/Sok borssal a káposztás tésztát szeretem nagyon.
Lehet úgy emlékeztek, hogy azt is kértél[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #54892 üzenetére
Nálam most CasMo Burundi Munyinya van bontva. 14 grammos Strada szűrőbe 17g őrleményt teszek. A profilozás miatt finomabbra kell darálni, így éppen belefér és nem éri el a felsőszűrőt, bár inkább a 17 grammos strada volna ideális.
Dewla tanácsa szerint csinálom: Hosszú előáztatás alatt max 1 barig engedem a nyomást addig, amíg nem jelenik meg az első csepp, ez kb 15-20 mp. Aztán 7 bárig tekerem. Nem engedem feljebb. Arány 1/2.5. Az egész shot kb. 50-55mp. nálam így nagyon finom, jó édesség és finom savak.
Előzőleg filter pörit használtam, nekem az sokkal jobban bejön, most már csak azt fogok venni.
Shot előtt kiengedem a nyomást a gőzcsapon, hogy kezdésnél ne verje telibe a pogácsát.A legvégén nekem is megesik a nyomás, ez csatornásodás és a kioldódás miatt lehet, de nem tekerem feljebb, mert akkor még jobban csatornásodik.
Az én gépemmel súlyos vízterítési problémák vannak és nincs a bojlerben szűkítő, ez a nagy rézbojlernél egyáltalán nem jó.
Szerintem ha specialtynél csatornásodik, olasznál nem, akkor valószínűleg daráló probléma, esetleg vízterítés.
Amikor a pumpa elhalkul, az nem gond, olyankor csak befullad, de a nyomást tarja, ezzel nem kell foglalkozni, a rezgőpumpa ilyen.
Sz: és a kilépő víz 94 fok körül legyen!!
[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #54912 üzenetére
Na a Strada 17g-os szűrővel 94 °C-on sikerült egy egész jót húzni a Danny Morenoból, 18g-mal töltve a kosarat. Aztán visszamentem a Renekára, mert az mindig javulást hozott eddig, erre megint citrusos semmilyen lett. Még egy adag maradt, aztán jön a CM Gitchathaini, közben pedig megnyitom majd a Bean On guatemalait is.
Most már egyre jobban kezelem a masinát, egyedül a kezdő fokozat eltalálása jelent még sokszor gondot, az még idő lesz. Egyébként meg mint ha nulláról indulnék, teljesen újra kell értelmezni a daráló beállítását is, ezzel együtt a kávé mennyiségének belövése is előtérbe került, eddig ezt elég lezseren kezeltem.
kozsy18: Mi a jelenlegi? Kézi szóba jöhet?
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #55122 üzenetére
En direkt az lm stradaval probalkozok mert a kavezokban is vst van, gondolom erre lovik be a porkolest is. De igazabol itt a graef a ludas, de probalom a leheto legtobbet kihozni.
Parci: fragola fele full gb (vagyis nem full mert nyomasstabalyzo meg nincs)
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen