Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz vTamas35 #57208 üzenetére

    Muszáj volt még este gyorsan beüzemelnem a frekvenciaváltót. Pacuha69 már előre mondta, hogy kicsit finomabbra kell venni az őrlést ha lejjebb megyek a fordulatszámmal, ezt meg is tettem, egy ricnivel.
    Párom kávéját 25Hz-en toltam le, az olyan 700-as fordulat körül lehet. Egyből mondta, hogy ez most más, olyan letisztult, lágy (tejjel itta).
    Utána egyet akartam magamnak is, de 25Hz-en nem indult a gép. Aztán felvittem 30-ra (~890 f/perc), de még ott sem. Akkor egy pillanatra megemeltem a garatban lévő tampert, és következőre indult. Szerintem befogom az 58.6-os tampert, csak nem lesz baja. A lényeg: már elsőre is megvolt a hűha érzés, teljesen más a kávé. Előtérbe kerültek az ízek, viszont kicsit keserű is lett 92 °C-on, reggel 90-en lesz a következő próbálkozás. Attól tartok, hogy ez bizony jó lesz...

    Ma voltunk az EE-ban is, ittam egy brazil filtert, és egy espressót Bulizából. Mindkettő ütős volt, utóbbi olyan édes, hogy csak pislogtam. Ide még biztos visszatérünk, ha Budapesten járunk. A kiszolgálás is első osztályú. :)

    Szerk.: az esti tesztkávé a PY Yirga volt, mert ezt már jól ismerem, és - úgy érzem - már konstans igen jókat húzok belőle.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák