Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz vicces1 #98592 üzenetére

    Ha "legegyszerűbb" alatt azt érted, hogy legolcsóbb, akkor műanyag v60 tölcsér meg bele papír, és kész is vagy. Ha kizárólag egy személyre használod majd, akkor elég a v1 (legkisebb), ha akár csak felmerül a lehetősége, hogy egynél többre, akkor vedd meg a v2-t. Egy személyre az is pont ugyanolyan jó (egyforma a tölcsér alakja), de v1-el egynél többre macerás főzni.
    Arra számíts, hogy szerintem a 250g kb. el fog fogyni mire belejössz, meg az őrlést belövöd :)

    Ha "legegyszerűbb" alatt azt érted, hogy biztos jó legyen a végeredmény és ne kelljen beletanulni meg utánanézni hogy milyen recept szerint meg hogyan kell önteni meg pont el kelljen találni a darálást, meg meddig bloom, meg stb... akkor vegyél Clever drippert. Valamivel drágább (8-10k), de mivel áztatós módszerrel működik, gyakorlatilag csak azt kell kitalálnod, hogy milyen arányt szeretnél (nekem legjobban 1:18 jött be), minden más lényegtelen :) Na jó, célszerű megkeverni az elején kb. 1 perc után (öntés kezdéstől számítva) hogy ami feljött a tetejére az újra belekerüljön, plusz legalább 4 percig kell áztatni. De semmi más nem számít, és mindig ugyanolyan lesz a végeredmény.

    "Csak akkor minek kérdezi meg, hogy presszó vagy filter pörkölést akarok."
    Ezzel már én is megszívtam párszor :((( Még szerencse, hogy feleségem szereti az espressos pörkölést is filternek, anyós meg bármilyen kávét megiszik kotyogósból :D Szóval legalább teljesen kárba nem vesztek...

    (#98595) kzoltann
    "Ha nagyon nem tudod kontrollalni az ontest a vizforralobol, öntsd át a vizet a tejkiöntöbe amit tejhabositasra hasznalsz. Hömérséklettel ne nagyon szenvedj engedd forrásig nyugodtan."
    Fém tejkiöntő szerintem előmelegítve is nagyon hamar lehűti a vizet. Világos pörkölésnél szerintem többre megy az ember, ha egyszerűen beleborítja a vízforralóból a forró vizet, mint ha az elhűtött vizet jobban kontrollálja.

Új hozzászólás Aktív témák