-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz konzumpro #95454 üzenetére
Azért ennek annyi köze van a Brikkához, mint a másik topicban linkelt szarvasinak egy Gaggia Classichoz Mondom mindezt úgy, hogy van Brikkám és szerintem jó kávét főz, de az nem espresso. Ugye Brikka 2 bar nyomás, víz meg 100+ fok (ha jól láttam egy fórumon 120 körülre mérték, igaz elég rövid ideig éri a kávét), ezzel szemben ez 9 bar nyomás és 93-94 fok. Szóval ez tényleg az első "kotyogós" amiből tényleg espresso jön. A brikka az csak crema-s kotyogós kávét csinál (igazából nem is kotyogós, mert teljesen más a működési elve, az egyetlen hasonlóság, hogy alulról felfele megy a víz).
Szerintem a legnagyobb hibája (nyilván az árán túl, bár espressos körökben azért ez nem egy hatalmas összeg), hogy egy adagos. 3-6 perces főzési idő mellett ez azt jelenti, hogy már két ember is kínlódva tud csak megkávézni (főleg, hogy nem szeretném ezt a cuccot forrón szétszedni).Utazásra szerintem pont nem jó, mert ránézésre is borzasztóan nehéz, plusz a sok kis alkatrészt könnyű elhagyni, meg mégis csak tampereled (kempingelés közben azért az jó móka ), jól őrőlt kávé kell hozzá (tehát elég drága kézi daráló, mert az olcsóbb jobbak espressot azért nem viszik rendesen), stb...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vicces képek
- Crypto Trade
- Az Apple megszerezné a klubvilágbajnokság közvetítési jogait
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Az iPadOS-re írt appokra is díjat vet ki az Apple
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile (ARPG)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen