Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz konzumpro #95454 üzenetére

    Azért ennek annyi köze van a Brikkához, mint a másik topicban linkelt szarvasinak egy Gaggia Classichoz :) Mondom mindezt úgy, hogy van Brikkám és szerintem jó kávét főz, de az nem espresso. Ugye Brikka 2 bar nyomás, víz meg 100+ fok (ha jól láttam egy fórumon 120 körülre mérték, igaz elég rövid ideig éri a kávét), ezzel szemben ez 9 bar nyomás és 93-94 fok. Szóval ez tényleg az első "kotyogós" amiből tényleg espresso jön. A brikka az csak crema-s kotyogós kávét csinál :) (igazából nem is kotyogós, mert teljesen más a működési elve, az egyetlen hasonlóság, hogy alulról felfele megy a víz).
    Szerintem a legnagyobb hibája (nyilván az árán túl, bár espressos körökben azért ez nem egy hatalmas összeg), hogy egy adagos. 3-6 perces főzési idő mellett ez azt jelenti, hogy már két ember is kínlódva tud csak megkávézni (főleg, hogy nem szeretném ezt a cuccot forrón szétszedni).

    Utazásra szerintem pont nem jó, mert ránézésre is borzasztóan nehéz, plusz a sok kis alkatrészt könnyű elhagyni, meg mégis csak tampereled (kempingelés közben azért az jó móka :D), jól őrőlt kávé kell hozzá (tehát elég drága kézi daráló, mert az olcsóbb jobbak espressot azért nem viszik rendesen), stb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák