Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
-
fragola.6035
aktív tag
A La Cimbali Junior-t még nem adtam el. Még próbálgatom, lehet, hogy teszek bele Procon pumpát, most hoztam egyet az Expolyból egy másik gépbe, de pont belefér a Cimbaliba is.
Hamarosan el fogom adni. Minden felesleges baromságot kiszedtem a gépből, így már jól működik, a hőmérséklet is jól reagál a bojlernyomás változtatásra. Méreténél fogva háztáji gépnek is igen alkalmas.https://caffe35.webnode.hu/
-
walter70
tag
Nem,simán bele tudtam dugni a csőbe.Úgy nézett ki,hogy ha nem mozgatod,nem tud kicsúszni.Amúgy a gép hátsó részén van egy kis műanyag "nyelv," gondolom a plusz víz elvezetése a dolga,mert a csepptálcába ér bele.Na a víz ez mellett folyt ki,és a tálca alján lévő két lyukon pedig a pultra.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #6204 üzenetére
na, emberek, akkor aki feljebb akar lépni, itt a lehetőség, ez egy igazi halálcsillag! lecsapnék rá, ha nem lenne a bfc junior (névrokonok ), de van és azt már végső megoldásnak remélem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-HajTömeg-
őstag
Hogy örülnének nekem,mikor olykor reggel 4:40kor elkezdenék darálni
Meg kísérletezgetni,hogy most melyik a legjobb szemcseméret(#6209) Toobee Ilyenkor örülök,ha a konyháig kitalálok
Egyébként 2-3 nap alatt a világon semmi baja nem lesz.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #6208 üzenetére
Szoktatás kérdése, a lányok már fel sem ébrednek a fél 6-os darálásra
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #6208 üzenetére
baja nem lesz, csak az aromák, izek tünnek el
-
zolnagy
őstag
válasz mézespálinka #6163 üzenetére
Arra azért figyeltél ugye, hogy SSR kimenetes legyen?
Modellkód alapján beazonosítható: [link]
Itt a 4-es (*előtti) kódnak kell V-nek lenni.
Anno, amikor pideltem, én véletlenül rendeltem jót, de éppen így lehetett volna a relay kimenetes is. -
ronin s8
senior tag
válasz fragola.6035 #6204 üzenetére
Ez a "háztáji gép" kiverte a biztosítékot nálam! Szétröhögtem az agyam :-)))
(A kisördög azonban megszólalt bennem. Remélem az asszociáció megmarad a jópofaságnál, és nem kapcsolódik hozzá minőségi előítélet.)"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zolnagy
őstag
válasz mézespálinka #6217 üzenetére
az nem jelent semmit. anno én is láttam mindkét típust szettben. Ha esetleg a másik típus lenne, azt is át lehet kötni, csak szét kell szedni. Valahol megvan a link, hogyan kell csinálni.
Itt is van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz mézespálinka #6220 üzenetére
jaja, úgy tűnik
-
BlacKSouL
addikt
Szóval ismételten rápróbáltam a Lavazza Blue-ra (Dolce kapszula) igyekeztem eszpresszó mennyiséget leereszteni, de a mennyiség hiába jó, a lejött cucc savanykás, 2-3 ml-el hosszabban meg már bőven keserű, viszont a rövidebb savanykásnak is kb. 30 perces tartós keserű utóíze van, szóval passz. Esetleg tejjel, kicsit cukrozva elmegy. Annyiból jó, hogy melós, tehát (nekem)ingyen van :)
Aki teheti kerülje, saját részre nem ajánlom, csak ha valaki mindenképp tejezné, cukrozná. Vagy akkor sem :)Aláírás (nem kötelező megadni)
-
TörökSzabi
csendes tag
válasz BlacKSouL #6223 üzenetére
Én barátomnak adtam el egyszer egy rendbetett Lavazza Espresso Point-ot - régebbi, gőz nélküli. Van hozzá körülbelül 8 fajta kapszula, nem több, de szeretik. Németeknél lehet beszerezni normális áron - 70-80 Ft per darab talán. Full fém az egész gép, 12-13 kiló volt. Annak aki nem akar szórakozni a kávéfőzéssel, jó megoldás.
-
bl4ze
veterán
válasz TörökSzabi #6225 üzenetére
Régi irodába nálunk is volt: a legkisebb adagra állítva normális espressot adott.
Jobb megoldás azonban az E.S.E. pod. 4 éve azt használjuk az irodába, minden kolléga szereti , több féle pod - jó áron
.:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
Újabb kávés élményem: Karaván kotyogóban és Brikkában!
Kotyogóban minősíthetetlenül rossz íz, se cukorral, se tejjel nem fogyasztható. Brrrr!
Brikkában normális hab (!), még az illata is egészen tűrhető volt, de az íze keserű, hamuízű valami. A Brikka meglepően jól főzte le. Ennyit tud..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
Hm..... Meghalt a fórum...?
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
zolnagy
őstag
Ha valakinek van eladó (és jó) Gaggia Classic, Baby Class, Rancilio Nancy, Faema Family kategóriás gépe, az ne tartsa magában.
Gépet szeretnék venni, de ahogy látom, most nincs egy hirdetés sem. Lali korzós Nancy gépét is elvitték pont az orrom elől, pedig az jó lett volna.
-
ronin s8
senior tag
válasz adpeter #6235 üzenetére
Mit miért...? Miért ittam Karavánt? Miért főzi le jól a Brikka? Vagy miért ilyen xar a karaván?
Azért ittam, mert a családban otthon ez a mindennapi kávé, Omniával váltogatva. Kipróbáltak sok drága kávét, de egyik sem ízlett nekik.
A Brikka azért főzi le crémával, mert a hírtelen nyomáscsökkenésre és térfogatnövekedésre a kávé habosodással reagál. Nyomásfokozó szelep van rajta. Plusz nem égeti meg.
És azért ilyen xar a Karaván, mert így is megveszi a hülye magyar...[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz tariattila #6233 üzenetére
Helyett. Nincs kedvem a QMt javítani. A pumpát nem tudom szétszedni, úgyhogy vagy megtartom, és majd ha lesz kedvem, beleapplikálok egy ulkát, vagy eladom így, ha valakinek van kedve megjavítani. Gép viszont kell, később úgyis eladom valamelyiket.
@3418, ok. Nem Te írtál mailt?
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Üdv néktek!
Tegnap szerte-szét szedtem a kicsi Babymet!
A múltkor írtam, hogy az aljánál ( is ) csepeg. Víz szokott állni használat után alatta.
Belülről az alsó részen, a házban nem volt víz, meg csöpögés nyomát sem láttam. Valószínű szerintem, hogy a tálcába, ha gyorsabban érkezik a víz a háromjáratúból, akkor fröccsen ki valahogy.
De, ha már itt jártam akkor pumpa rögzítő konzolját is kihézagoltam egy nagyon speciális távtartó elemmel ( egy radírból vágott 3 mm széles darab ), mert eléggé nagy mozgásteret hagyott a pumpának és berezonált. Így viszont f@sza csendes lett.Aztán megcsináltam a gőzcsapot Sid utasításai alapján, hogy ne csöpögjön.
Utána pedig azt a fekete műanyag konzol csavaros rögzítőit ragasztottam meg, mert le voltak törve. A múltkori szétszedéskor vettem észre. Pillanatragasztóval csináltam, remélem bírni fogják. Egy jó óra múlva kibírták a csavarozás már. Bár csak lazára csavartam, nem mertem meghúzni. Majd legközelebb, de szerintem így is jó. A helyén tartja most már a konzolt az lényeg.
Arra nincs valakinek ötlete, hogy a háromjáratút hogy szedjem le? Mármint az imbusz csavarját.
Az egyik szépen, bár nehezen, de meglazult. Viszont a másik az istennek sem akart. Már valaki próbálta leszedni, az látszott rajta, de szerintem neki sem sikerült. Eléggé szét volt már díbolva a feje belülről.
Hogy kéne azt leszedni?
Ki akarom jól puceválni, mert egy kicsit csöpög a fejből is a víz felfűtéskor. Annyira nem zavaró, mert kb. percenként csöppen egyet, de annak mégsem kéne.
Vagy sz@rjam le, mert nem veszélyes? -
adpeter
tag
válasz ronin s8 #6236 üzenetére
A karavànra gondoltam.
Persze,hogy megveszi a magyar. Én is megvettem amíg nem tértem meg. Akkor még az volt a lényeg, hogy óccsó legyen a kàvé meg a főző is. Azon az égetőn illetve főzőn úgyis minen egyforma ízű volt. Tej, cukor oszt jóvanaz. Mekkora ínyencnek gondoltam magam mikor megvettem a csíbó exklúzív 100 árábika téglát akciósan 699-ért!
Ugyanaz az íz volt mint akármelyik másik Bezzeg most! A 8000 ezres Lucaffe ment a süllyesztőbe, mert szar volt a pörkölése!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz adpeter #6240 üzenetére
Az a vicces,hogy ezzel én is így voltam.
Vittem haza a frissen őrölt tchibot , ami végülis pont ugyan olyan szar volt,mint az összes többi,amit addig kóstoltam,csak jobb volt az illata.
Akkor telt be a pohár,,mikor a 2ezres (250g) KIMBO-nak is totál ugyan olyan íze volt,mint az összes többinek.
elkezdtem gyanakodni,hogy itt valami nem stimmel
Jut eszembe,Kimbot azóta se ittam,ideje tesztelnem .Alias: Júzer error
-
And06
aktív tag
válasz -HajTömeg- #6241 üzenetére
amit az olaszoknál az autogrillben húznak, na az fasza. mi annak a kimbonak neve?
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Nem tudom, de az tutti nem ugyanaz, mint a mit mi tudnánk a bótban megvenni.
Nagyon friss anyag, jól beállított gépekkel, értő személyzettel.Végülis, félretéve a kávésznobizmust, bármelyik jobb alapanyagból, jól pörkölt friss kávé tudja azt, amit egy Autogrill-ben tudnia kell. Stabil, olaszos íz, semmi extra. Otthon ez a kávé unalmas lenne.
-
-HajTömeg-
őstag
Espresso Napoletano-t próbáltam,de még egy nagyon gagyi géppel.
Alias: Júzer error
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #6244 üzenetére
Kimbo nálam is járt. Igaz még nyomàsfokozós Turmixon. Akkor nagyon jónak tűnt. De szerintem most már nem nagyon ízlene.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
jerry311
nagyúr
Lenyultak a Rancilio S24-et.
11k HUF-fal tullicitaltak. -
-HajTömeg-
őstag
Kicsit videoztam
il Moretto Superbar
Semmi baj nincs vele,de nekem nem elég karakteres az íze.Alias: Júzer error
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI internet
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok