Új hozzászólás Aktív témák

  • kozsy18

    tag

    válasz vtechun #48195 üzenetére

    Hétvégén volt témában a FP.

    Fragola fórumtárstól idézek: (#48082)

    "Nálam a french press a bolondbiztos eszköz. Ha egyes kávékkal Kalitán nem tudom hozni az ízeket, a FP általában akkor is hozza.
    Mindig filterhez pörkölt, speciality kávét használok, pl. CasMo.
    15/250g, vagy arányosan kevesebb, de legtöbbször 10/170-180. Mazzer SJ az összeéréstől 4-4.5 számnyit nyitva.
    Norda víz 95-97 fok, egyből felöntöm az egészet és egyből megkeverem kissé. Utána már nem keverem.
    4 perc körül megtöröm a habot, hogy lemerüljön az összes szemcse.
    10 percig áztatom, majd ha túl sok a hab, akkor leszedem, ha kevés, akkor csak simán lenyomom a FP szűrőjével."

    Ami eltéréssel én készítem, hogy előáztatok a vízből 50-70 ml-el fél percig, ennek az elején egy kavarás, pihen 30 mp-et, majd maradékkal felönt. Pihen, miközben nem zargatom, aztán dugó.

    Kávé legyen egészen durva:
    [kofi]

    [ Szerkesztve ]

    "Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."

Új hozzászólás Aktív témák