Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
EZEKBŐL a gépekből melyikhez lehet coffeduck-ot használni? Mitől függ ez?
Köszönöm előre is!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
konzumpro
senior tag
válasz Flowtation #7751 üzenetére
Szerintem csak az originalba
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
aldi-s 23k-s kúpos kávédarálót keres valaki? az itteni boltban van több darab is. (Bp. 8ker)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
Megrendeltem egy Palombini bár oro-t a kávéáruházból.
Nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Ha bejön a bolt és a kávé, akkor végigrendelem az egész áruházat.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
konzumpro
senior tag
válasz Flowtation #7753 üzenetére
Terveztem ilyen kombót venni... Hol lehet jó áron venni a coffeeduckot most?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
aldi tigrises kávét valaki kóstolta-véleményezte? pánikba estem, hogy a gépbe betöltöttön kívül nincs otthon anyag, és vettem egyet
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
icm
tag
válasz Mr.Csizmás #7757 üzenetére
Épp Polarstar írt róla ~ 2 hete.
Egyébként nagyon óvatosan arabica-robusta blend. Ennyi. Arányairól semmi.
Ez személyes: a robusztát kerülöm."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Flowtation
őstag
válasz konzumpro #7756 üzenetére
Igazából én sem tudom pontosan, csak múltkor javasolta valaki, lehet épp Te hogy csak olyan gépet amibe belemegy a CD. Neten keresve van pár hely:
[link]
[link]
Bár én most hanyagolom, mert beruháztunk egy ROZI 3 in 1 kapszulás kávéfőzőbe.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #7757 üzenetére
Megkedveltem! Szerintem egy remekül eltalált keverék.
De jöhet az új izgalom. Palombini. Nagyon várom már a cuccost.Kóstolta már valaki a Palombini kávéit?? Vélemény?
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
Megjött már reggel a Palombini kávé. Kipucoltam a gépet és toltam egy lazát. Száraz, kissé robusztás, kakaós és pirítós kenyeres íz. Nulla savasság.
Pontosan azt kaptam, amit ígért a gyártó. Nekem ez az összetétel bejön nagyon. Jó sok perccel később is érezhető a kakaós utóíz.
Ahogy jellemző az olaszokra, szép a csomagolás.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
kchris78
veterán
Nektek mi a véleményetek moka kávéfőzőkről?
-
nagyúr
Személy szerint örülök, hogy a nem 100% arabika kávé is ahogy érzem, egyre jobb minőséget tesz le a gyártók jóvoltából.
Ahogy elnézem a meteorológiát, vannak jelentős gondok. Ez ugye meghatározza a termést... Az arabika fajta meg igen érzékeny.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #7769 üzenetére
igen!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #7771 üzenetére
Ha kitapasztalod, egész jó. Max 3 személyesig érdemes venni; nagyobb már ilyen ipari menza kávét eredményez, oda teljesen mindegy milyet veszel és azért van olcsóbb.
Ízre ha eltekintünk attól a keserű idegméregtől, amit nagyszüleink kotyvasztottak ilyenekben piros zacskós karavánból és valamiért kipusztíthatatlan a köztudatból, mármint, hogy ez "a" kv, akkor egy érdekes átmenet az aeropress és a filter között. Tehát NEM presszó és nem is alkalmas ilyesmire. Arra ott a Brikka. Viszont nagyon ízgazdag dolgokat tud előállítani, pl. világos, gyümölcsös babok nagyon jól tudnak állni neki. De munkás, "ki kell találni". Nem adja magától.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #7772 üzenetére
Khm...párszáz Brikkás főzésen túl vagyok és az sem presszó, de még csak a közelében sem, de korrekt kávét ad (nekem a román verzió van). A kotyogósok egyébként a Szarvasi jellegű "felforralom a vizet és a gőzt átnyomom a kávépogácsán" analóg verziói. Kevés tapasztalatom van, főképp alsó kategóriás kotyogósokkal, de a Brikka tényleg jó. Viszont nem presszó alternatíva.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
#64905664
törölt tag
válasz kchris78 #7768 üzenetére
Nekem van egy 4 és egy 2 személyes bialetti moka kávéfőzőm (indukciós), az elmúlt 2 évben ezekkel csináltam a nedűt. Előtte 40-50 éven át a régi, hagyományos kotyesszal.
Nos, a mokákkal úgy főztem a kávét ahogyan azt a neten mutogatják különböző videókban különböző fószerek és ahogyan ezekben a topikokban olvastam. Az aljában előmelegített (forró) víz, a szűrőt rá a már belerakott kávéval és nagyon gyors lefolyás, égés kizárva. A hagyományossal évtizedeken át: hideg víz az aljába, szűrőt tele púposan őrölt kávéval (téglával) és utána a legkisebb lánggal lefőzve, hosszan. Ezek a régi kávék olyanok voltak, hogy a kanál megállt bennük és ivás után érezted, hogy kávét ittál mert igen igen megzavarta a közérzeted (tehát erős volt). Annak ellenére, hogy itt bizonygatják, hogy az mind megégett szerintem egyszer sem ittam égett kávét és a környezetemben lévők sem mert akkor ki lett volna öntve.
És akkor a moka: az itt olvasottak szerint elkezdtem drága kávékat rendelni azért, hátha én is érezhetem azt amit itt leírtak sokan a karosokkal stb, tehát az "ízvilágot". Sőt vettem graef darálót is a téglát végleg elfelejtettem, a csapomra vízszürő szerelve. Végeredmény:
Koffeint semmilyen kávéból nem éreztem tehát semmilyen kávéval nem zavart meg - mint régebben az omnia (az volt a kedvencünk) felpúpozva hideg vízzel indítva- ez szerintem köszönhető a nagyon gyors lefolyásnak, meg idő előtti lángról, indukcióról stb lekapásnak a tanultak szerint. És akkor az életérzés: ugyanaz mint 50 évig, ittam egy kávét gyerünk a dógunkra és el volt felejtve az "élmény". Semmilyen ízvilág nem volt amíg mokáztam, csak bármilyen kávéból akármilyen, de elfogadható sima kávécska!
Ekkor már megfertőződtem "itt" de karost, automatát stb nem vennék semennyiért sem nyűgnek a hátamra. (óriási meló és pénzkiadással jár, itt 4 topikot olvastam végig!) Aki kávé és főző elhivatott azok szeretik és hobbisták és megértem őket, mindenki azt csinálja amit szeret, amihez ért.
Ekkor megláttam a Flair 58-akat, különféle vállfajait. Nagyon megfogott de mivel én nem túrázhatom már soha nem vállaltam volna semmi pénzért mivel forró vízben kellett volna melegítgetni a fejet, stb stb stb.
Ezután kiverte a szemem a Flair 58 elektric, amely kellően felmelegíti a vizet és mivel már 5 hete meg van vallom, hogy jobban, kellően mint amiket itt olvasgattam (sokan panaszkodnak a langyos kávéra) . Az egyszerűsége fogott meg!
És a vége: van ízvilág nem kell 17 e/kg ft-os anyag hozzá (az is van most is!) de azért kis pörkölői kávét használok, tudok olyan ízt előcsalogatni egy 6.700 ft-os melitta decaffból amilyet eddig semmilyen drágábból (még tanuló vagyok!!!), tehát most már értem mi az a kávézás. A barátom miután megkóstolta ezt a dekaffot hamar elhozta a feleségét is mert annyira megfogta őt is, hogy érezze mi a különbség a kotyeszek meg a jó kávé között.Tehát kotyesz akármilyen válfajával iszok egy jó kávét és elfelejtve, presszó kávét tudó géppel meg iszok egy kávét amit még most is érzek a számban (40 percce).
Bocsi a kotyeszosoktól én így jártam elhiszem, hogy főznek jó kávét mert lehet, hogy csak nekem nem jött a karamell, dió, cédrus, ét csoki, kakaó, stb stb mert lehet, hogy nem jól követtem le a főzési folyamatot.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
válasz aradebil2 #7775 üzenetére
Lehet hogy csak én írtam le már túl sokszor ezt a marhaságot. Ha hidegen indítod, csinál habot a tetejére, Ilyet nem nagyon tud a Moka Express. Ráadásul csak egy pillanatig érintkezik a forró vízzel a kávé, az elején a víz ami átjön még csak 40 fokos.
Viszont azt még nem tudtam kitapasztalni, milyen hőfokon érdemes indítani, hogy ne 50 fokos legyen a főzet, hanem kb. 60. Szóval valahol a kétféle módszer között. Gondolom 50-60 fokos vízzel már forróbb lesz ami kifolyik. De méregessem? Elvész az egyszerűsége. Az is lehet, hogy túl sokáig érintkezik meleg vízzel, mégsem lesz jó.Újra kéne mérni a hőfokokat az új szilikon szelepessel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #64905664 #7774 üzenetére
A régi időkben is ha presszó finomságúra őrölted a kávét a mokkába, de nem tömted meg - igen príma kávét tudott letenni.
Állott vízzel, előmelegítve a tiszta mokka friss kávéval tényleg jó.
A Brikka is előmelegítve dolgozzon. Ég és föld a különbség.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#64905664
törölt tag
válasz Polarstar #7777 üzenetére
A régi időkben sajna soha nem hallottam előmelegítésről, nem volt brikka.....70-es évek, nyolcvanas évek elejéig: villanyos főző, azt hiszem orosz. Lépten nyomon felrobbant, erre valaki kitalálta, hogy levágja az aljáról az elektromos részt vagy talpat vagy mit és így gázon főztek az emberek, vagy villanyos kályhán. A szűrő miatt utána is felrobbangatott de így futott sokáig....közben megjött nem tudom pontyosan mikor a kotyogó, mire Bp-ről vissza költöztem a falunkba már az volt a szüleimnek, ez 1976-ban volt vagy pár év múlva?! Természetesen ehhez abszolút nem darálhattál finomat mert felróbbant volna vagy nem jött volna semmi ki belőle. Maximum az omnia silk jött le (vagy karaván, stb stb), a későbbiekben próbáltam az omnia klasszikot az már keverve sem jött ki a csövön. A mienken kérésre mivel szerte ez dívott a falvakban, kicseréltem a szelepet egy 6-os csavarra és most is az van benne, nem robbant fel sose csak ha kicsit is finom anyaggal próbálkoztunk nem jött ki semmi. Tehát ezzel olyan eresztést amire a jelenlegi ismereteink szerint ráfoghattuk volna, hogy micsoda jó kávékat ittunk egyszerűen képtelenség lett volna főzni. (egyen kávék voltak évtizedekig!)Igaz volt aki még ezt az egyszerű 2x2-őt is el tudta rontani mert igen, megkínáltak borzalmakkal. Én bármily furcsa szerettem az omniát. Azonban hol ihattam hol nem ma már úgy gondolom azért mert gyomor ideget és hányingert csinált és olyankor leálltam akár évekre is. A falvakba soha nem hallhattunk olyat, hogy világos, sötét, közép akármilyen pöri, savas, nem savas és még sorolhatnám. Ami kijött a kotyesz csövén azt főztük. Sok sok éven át a legközelebbi boltban daráltuk a kávét propelleres darálón.
Abban az időben vagy mindíg?! az volt mindenfelé a divat, hogy a kávén nyerészkedtek irodákon, honvédségnél, különböző munkahelyeken pl gyárakban (csepeli vas és fémművek) volt mindenütt egy megbízott és az főzte a finom nedűt. Visszaforgatta a kávé zaccot. Úgyhogy jelenleg kijelenthetem, hogy szinte hót ziher, hogy életemben sem ittam presszó kávét. Persze akkoriban fiatalon özön szórakozóhelyeken kávéztunk de az imént ecsetelt módszerekkel verték át a népet.......később egy volt Bpesti étteremben dolgozó sráccal dolgoztam a csepeli gyárban, ő kiokosított mi folyik a finom kávé és egyebek terén is.
És igen, vagy a klasszikus 40 éven át vagy volt az 50 is úgy tudtam, hogy nagyon finom kávét ittam amikor ittam - mármint itthon az omniát. Egy biztos, qrva erős volt! És ráadásul még azt is tanultam, hogy is kell főzni....púposan a szűrőt, olyan lassú lánggal alig pislogjon és utána órákig olyan gyorsan újítottuk fel a házunkat, hogy öröm volt nézni. Utána ebéd és újból egy ilyen kiütős omnia!
Háááát, így törpént!
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polarstar #7777 üzenetére
Hoffmann nagyon részletesen körbemérte és kóstolta a témát. Konklúzió szerint brikka hideg, moka meleg vízzel. Dixi.
Ja persze brikka se presszót főz, de egy közelítő alternatívát. Aki kotyogós presszót akar, az mélyen a zsebébe nyúl az utóbbi évtized szerintem legjelentősebb kávés innovációjáért és vesz egy 9B baristát.
kchris78@ hosszú történet. Így lesz garantáltan finom és égés mentes.
Sőt, egészen elvetemült módon olyat is lehet (ha igazán jó, világos pörkölésű finomságot készítenél), hogy forró vízzel nagyon óvatosan körbeöntöd a kosárban lévő őrleményt, vársz 20mp-t, hasonlóan a filter első "blooming" felöntéséhez (jó nagy mocskot fog csinálni szinte mindig) és utána tekered rá a tetejét (aljában a forró vízzel) és készíted el 🧑🍳[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #7781 üzenetére
Ez nem kv daráló. Közelítőleg sem tud egyenletes és megismételhető szemcséket gyártani. Ettől még rengetegen használják, de valójában első lépés a minőségi kvzás felé ezek lecserélése egy alapszintű elektromos, vagy kézi őrlőre.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
#64905664
törölt tag
válasz kchris78 #7781 üzenetére
Itt tőlem csak tapasztaltabbak és nagyobb tudásúak vannak.
Azonban mint írtam visszább 4 itteni kávés fórum-topikot olvastam végig figyelmesen és nagy odafigyeléssel. Ezért írhatom most amit a tapasztaltabbak is válaszolnak majd neked: a kétágú, késes daráló nem őröl hanem darabolja (töri) a szemeket és így nem tudja majdan kimosni a kávé lényegét még a nagy nyomás sem.
-
aradebil2
senior tag
válasz RetepNyaraB #7780 üzenetére
Hoffmann nem mért a Brikkával semmit sem, egyszer kipróbálta és megállapította H szar. Kalmár csinálta a Brikkás méréseket.
-
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy nekem a Brikka előmelegítve bejön.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
goom
senior tag
válasz #64905664 #7783 üzenetére
Nem. Én egészen biztosan kisebb tudású és tapasztalatlanabb vagyok nálad. És nagy élmény volt olvasni a soraidat, köszönöm! Korosztályban kb. szüleim és köztem lehetsz. Sok-sok emlék jött fel...
Bialetti Moka van nekem is (3 személyes); remélhetőleg még pont egy hétig. Megvettem, jóval drágábban, mint a nagyjából azonos, de noname társai (kaptam is érte hideget-meleget). Előbb 250-es téglák, majd szemes + DeLonghi késes, minden reggel. Ez (még így is) előrelépés volt. Előre forralt víz az aljába: ez is előrelépés volt. Villanytűzhely, kb. 1/3 "lángon": ez is. Közben külön tejhabosító... Pepecselések, de azokat nem bántam. Minőségibb (néha felső kategóriás) kávék: szinte semmi érezhető különbség... Ez fájt.
Mindezek mellett főleg a tömítéssel való küzdelem miatt feladtam. Mostanra a szűrő is kezdi feladni, és mindenáron bele akar pottyanni az aljába. De lehet, hogy én voltam a béna... végülis mindegy már. -
#64905664
törölt tag
Nagyon köszönöm!
Ahogyan itt is többen leírták már, a bialetti mokával és egyéb válfajával is lehet jó kávét főzni hiszen évekig én is ezt vallottam és ezzel ittam sőt, ezelőtt 2 évig a szüleim által nyüstölt 70-es? évekbeli kotyesszal (azért (is) váltottam mert ehhez egyáltalán nem is vehettem finomabbra őrölt kávét és ezt eluntam). Ki emellett, ki a brikkák stb mellett voksol tömve vannak a pultok velük de a yutubés videókkal is vigyázni kell mert egymást másolják mert szerepelni akarnak, ugyanazt hajtogatják és hüleségeket is mutogatnak, pl nézzétek micsoda kremát főz a moka és meg is mutatja a pár buborékot ami a kávéfőző egyik oldalában úszkál. Én a bialetti mokával bármilyen drága és friss kávéval sem tudtam kremát előállítani ha meg feszültem sem, de nem is ez a lényeg.
Azt is leírták itt többen, hogy sok felfelé lépkedő kávés elköveti azt a hibát, hogy sorra veszi a kisebb lépésekhez való cuccokat amiket néhány hét, hónap után lecserél mert tovább akar lépni.
Én mint írtam a Flair 58-ra ugrottam a kotyesz után és igen, nagyon drága volt a részletek is csordogálnak utána, ezt is jelezték előre itt az évek során, hogy mire lehet számítani aki belevág. Mivel egyedül leledzem így megtehettem és a graefen kívül nem kezdtem más vásárolgatásba, sem automaták sem egyéb pénznyelő cuccokba ráadásul az alátétekkel ha nagyon akarom graefezhetek, már próbáltam is de azért inkább darálok az itt kérésemre ajánlott presszó- képes J-max kézi készülékkel. Így elmondhatom, hogy félautomata cuccaim vannak. Azt, hogy nem vásároltam össze vissza különféle automata stb stb készülékeket köszönhetem ezen topikokban posztoló tapasztalt presszósoknak és persze annak is nem utolsó sorban, hogy én még a mindent el/végig olvasók táborába tartozom. Ugyanis mikor kb 1.5 éve valahogy ide kerültem éppen azon voltam, hogy veszek végre egy igazi kávéfőzőt és már többször is a megrendelem gombon volt az ujjam de szerencsére először csak elkezdtem olvasni és pár oldal után már el is felejtettem a - szarvasit! Mert ő lett volna az első ugrásom.
Ja és gondolom nem félúton lehetek közted és a szüleid között korban hanem nagyon is elhúztam mivel a 71-et taposom. -
iatti
aktív tag
azért egy bialetti mokkának "működnie" kéne. mit értesz minőségi,felsőkategóriás kávé alatt? én amikor kezdtem,először vettem egy mazzer minit a bialetti mellé. ez persze elég erős indítás ,de már tervbe volt a gaggia classic. vettem mellé kispörkölói kávét. nem is volt egy extra cucc/pacificaffe premium/,de már evvel érezhető volt a minőségbeli ugrás. első volna nálad is egy jó daráló beszerzése, és valami friss kávé.
-
konzumpro
senior tag
válasz #64905664 #7789 üzenetére
Van a Bialetti Mini Express, abból is az egy csöves verzió ami nem forralja szét a keletkező gyenge kis habot, mert egyből a csészébe tolja a főzetet, de az meg azért macerás mert adott a geometria ami nem is biztos hogy annyira jó, meg amikor már elég a jóból, még fújja tovább a híg levet...
Talán egy olyan U alakú cső lenne jó a Mokina középső csövének végébe, ami visszafordul a tartály felé, de az elejét el lehetne lopni egy csészébe.
Ugyanez Brikkával talán egyszerűbben meg is oldható, mert adott a menetes furat a csőben. Talán IMS szűrővel és presszó finomságú kávéval keletkezik valami crema amit érdemes így lehalászni.
Ja meg van egy Cuor di Moka nevű Bialetti is, ami elengedi a nyomást, amikor elér egy szintet a kávé, hogy ne keveredjen bele a túl forró vízzel kioldott híg csersavas főzet az aromákkal teli elejébe. Annak aki nem tudja eltalálni mikor kell elkezdeni kiönteni csészébe.[ Szerkesztve ]
-
#64905664
törölt tag
Így van azért a Flair nem elektromos változatait már nyár óta olvasgattam ismerkedtem velük (yutubos videók tömegét nézegettem) és már akkor azonnal megfogtak, nem véletlenül lett az végül is a kiválasztott. Csak hát nem akartam hazai viszonylatban melegítgetni az alkatrészeket kávéfőzés előtt, a túrázókat megértem.
Amúgy az egyedüllét nem öröm de ha most is lenne asszonyság valószínüleg úgy járnék én is mint most a fiatalabb barátom, aki szintén kotyogósos és szintén szeretne feljebb lépni és ő sem automatákkal stb, kezdené hanem egyből bele vágna a lecsóba de a zasszony beleszól - Móricz regénycím.De már a mag el van hintve mert mint említettem előcipelte a zasszonyt és kóstoltatta a fleres nedűt és már kezdi győzködni, tavaszra szerintem be is érik. Szerencsés, mert én már minden tudást kiolvastam itt és órákig hallgatja az előadásaimat a presszókávé mikéntjéről sőt kezébe mertem adni - 5 hét után - a kézi készülékem fogantyúját, hogy na, húzzál egyet az asszonynak saját kezűleg! Közben ecseteltem neki az itt olvasottakat, hogy eleddig egyetlen karos, presszóképes olvtárs sem tudta meg győzni a szülőket nagyszülőket, hogy kissé váltsanak felfelé mert azt hangoztatják amit az én környezetemben 50-en felüliek, hogy jó az ahogy eddig volt de ezt nem csak kávéra tudják.
Neki is kotyogó van mostanában és utánam szabadon tavasz óta szemes bab és kézi daráló, addig ő is téglában utazott. Szóval mint tudjuk így terjed a vírus is.
Azért ezt a barátot figyelmeztettem, hogy túl sok jót olvasok a robot kávégépről és olvasson róla, hátha az tetszik meg neki. -
#64905664
törölt tag
válasz kchris78 #7793 üzenetére
Értem, sok jó kávét kívánok vele. Nekem egyetlen egy alternatíva lett volna ha nem botlok a flair-be, mégpedig használt, felújított tuningolt Jura nagyon sokáig gondolkodtam rajta már a könyvjelzőmbe is beraktam ami nálam súlyos eset.(160e píz lett volna akkor) Azt el tudtam volna képzelni a sok olvasásból az jött le, hogy szinte elnyűhetetlen nem lett volna annyi gondom vele az évek során mint amiket itt olvasok a karosról, karos automatákról. (tudom tudom, van akinek nagyon bejön az automata semmi ellenvetésem sincs csak nekem nem jönnek be)
Csakhogy ha ennyi ideig nem vettem soha használt cuccot mert arról is meg van a véleményem inkább most se tettem. Meg kell jegyeznem, hogy sem tejet sem cukrot se semmi merényletet nem követek el a kávé ellen tehát nekem csak azt kellett szem előtt tartanom, hogy presszó vagy közeli kávét tudjak lőni.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
-
goom
senior tag
iatti:
Minőségi, felsőkategóriás kávé alatt kézműves, pörkölőktől elsőkézben beszerzett babot értek. És most a héten érkezett meg a Graef CM 702...
aradebil2:
Soha nem tömörítettem (és kissé durvára daráltam). Nem a "tömítés"-t olvastad rosszul?
RetepNyaraB:
A tömítés szilikon, aha. De soha nem sikerül megfelelően tisztán tartanom, és odaégnek(?) kávé-szemcsék. Kivenni tisztítani küzdelmes és elég kilátástalan. A szűrő nekem alu, nem acél.
luksa:
Én lassan 54 leszek, szüleim 81 és 88 lennének, ha élnének. Szóval: nem tévedtem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, 2 táv, koffer