Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
szüleimnél beadta a kulcsot sajnos a QM Acquaviva és kellene nekik valami automata alternatíva 100k körül. Tudna esetleg valaki ajánlani egyet, mert elég vakon vagyok. Philips vagy Delonghi gépeket néztem, de, hogy melyik típus legyen, az jó kérdés. Elég egykaptafának tűnnek, lényeg, hogy tartós legyen, meg iható kávét készítsen azért.
Köszi! -
Lefty
addikt
Tudom, mar nem egyszer volt megcsinalva. Gyari beepitett tampert ujraesztergaltattuk koracelbol, mert eltort a gyari, tomitesek cserelve, egyebek. Mar vagy ketszer ujja lett elesztve. Elektronikat is cserelte mar egyszer Simi, de azt is alig tudta kukazni valahonnan. Most ez az elektronika is megadta magat ugy fest.
-
maross
veterán
Gaggia Magenta Plus-szal vannak tapasztalatok? Szokasos Philips szuperautomatakhoz kepest erdekelne mit produkal.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
vtechun
veterán
Ki fogom próbálni ezt a kávét. [Oriental Caffé ASHOKA] Régóta szemeztem már vele, mert Nyíregyházán egy delikáteszben, akik foglalkoznak olasz importtal is ez a helyben fogyasztható kávé. Nagyon finom (igazából jobbat nem ittam még), de csak kilósban lehet venni, azt meg sokalltam eltarthatóság szempontjából. Viszont az utóbbi időben minden szemes kávét fagyasztottam, így ez már nem okoz gondot, -18 fokon szépen eláll nyitva is (persze légmentesen visszazárva) hónapokig. Megnézem majd a dátumokat, mert itt most egész olcsó: 7300 ft azt hiszem.
-
vtechun
veterán
megpróbálok majd csinálni egy videót, már vagy 3 éve így csinálom.
Mikrózható a French Press, amíg melegszik a mandulatej (70 sec), addig lefő a kávé és ki is tudom mosni a kapszulát, mehet bele a másik betöltött kapszula és felkészül a következő adag tej(tehén)
Ha nem akar az ember latte artkodni, akkor simán elég szopacsoltatni a szűrőfejet nagyobb amplitúdóval is, de latte arthoz elégséges habhoz már nem érdemes nagyon a tejszint fölé húzni, inkább ha már bekerült a folyékony fázis közé némi légnemű, akkor azzal érdemes utána dolgozni. Könnyen előfordulhat, hogy kemény lesz a hab, akkor az max capuccinónak jó...
-
konzumpro
senior tag
Még nem láttam ezt a típust de az a gőzcső megérne egy 20-ast ha jól működik. Mostanában nincsenek jó gőzcsövek a Philipseken, csak műanyag csőrre húzott pannarello.
Meg jó a kijelzője is, árban talán jobb egy kicsivel mint a hasonló tudású Philipsek. Ha szeretsz manuálisan tejet gőzölni. Én nagyon, de nekem bevált a rövid gőzcsöves EP3510, csak már nem nagyon kapni, jelenleg egy helyen 150e. Ez talán jó utód lehet egy tizessel többért. Minuto a bele ahogy látom, nem középmechanikás, ami hasznos tud lenni. -
maross
veterán
válasz konzumpro #3612 üzenetére
Megvarom amig elterjed, es lesznek velemenyek. Youtubeon gyakorlatilag csak fizetett vagy teljesen noname emberek videoit talaltam. Tej resze hidegen hagy, kb havonta egyszer toltom meg a 4 decis tartalyt a philipsemen, kibirom nelkule.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
vtechun
veterán
Vettem vagy 2 hete egy Dolce Gusto Piccolo gépet, amit "Alkatrésznek" címszóval hirdettek 2400 forintért. Az eladó elmondása szerint folyik belőle a víz. 2000-ért ideadta alku nélkül végül
Mondom magamban: Ennyiért jó lesz gyakorolni is, szétszedni, megnézni hogyan működik.
Tényleg folyt belőle a víz, de mint jobban megnéztem, eleve a víztartály csökén volt a tömítés, aminek a házon belül kellene lenni. Ezt be lehetett bűvölni simán szétszedés nélkül. Így is folyt belőle a víz. Vettem egy tömítést 900 forintért - szívtam is a fogam, hogy a kávégép árának közel felébe kerül
Beleraktam. Jónak tűnt IDLE módban. Viszont főzés közben jött belőle a víz rendesen. Na, gondoltam magamban, akkor itt valami nyomás alatt lévő résznél ereszthet.
Szétszedtem nagy nehezen. Főleg fent a hideg/meleg kallantyúnál volt nehéz kipattintani a helyéről a burkolatot. Mindkét burkolat teljes mértékben eltávolítható, csak a kapcsolóoldaliról kell a kapcsolót lepattintani. Levett burkolattal - nagyon óvatosan - áram alá helyezve nyomtam egy tesztet, akkor látható volt - amit a képen meg is jelöltem -, hogy a kazánból kijövő csatlakozásnál csepeg főzés közben. Ezt megszabadítottam a bilincstől, lehúztam, levágtam belőle fél centit - ennyi ráhagyás volt szerencsére a gyári csövön. Visszacuppantottam, ment rá a bilincs. Újra teszt. Bingó! Nem ereszt. Összeraktam (először kimaradt kapcsolóval... erre érdemes ügyelni).
2900 forintért van gyakorlatilag egy tökéletesen működő DG kapszulás kávéfőzőm. Munkahelyre pont jó lesz - meg tartaléknak
-
vtechun
veterán
Ez ugye eleve egy leharcolt volt, így nem finomkodtam. Másnak, pénzért nem vállalnám - mert nem lenne benne köszönet
Viszont 4 csavart kell kiszedni a hátulján/tartály alatt. Aztán az alján van oldalanként 2 fül, azokat kell kiakasztani, oldalt végig pedig lehet menni egy masszívabb kártyával. Fent a legnehezebb szépet szétszedni, de az is megoldható. Miért szeretnéd szétszedni?
-
betyarr
veterán
sziasztok!
nem vagyok nagy kávés,de érdeklődnék,hogy van-e valami ajánlott diabetikus instant kávépor,ami nem csillagos ég árban,de elfogadható az íze (és még némi koffein is található benne).lehetőleg valami nagyobb csomagos kiszerelésűre gondolok.egyelőre ezt találtam [link].
a cukros cappuccinóik egész jók,de nem tudom ezzel mi a helyzet?ismeri valaki?vagy van valami (jobb?) ajánlott por?
kávéfőzés nem opció,még ha 100x is jobb/ízletesebb.hirtelen megoldást szeretnék,vízforraló mellé. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
Ti ittatok mar kavet kokuszviragcukorral? Azt gondoltam, hogy valami szokasos paleo/bio/akarmi divatcucc, de nem, ugy edesit, hogy nem nyomja el a kave izet.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #3623 üzenetére
;ó a sima nádcukor is, ha valaki szereti. Bár szerintem egy igazán jó kávéba nem is kell.
Sárgacsibóba pattintós tehénnel meg pazarlás!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Darksool
kezdő
válasz Mr.Csizmás #3623 üzenetére
Igen, kb féléve csak azzal isszuk, nagyon jó dolog, azóta normál cukorral már szinte fura
-
betyarr
veterán
mezei tejporral milyen a kávé?vagy felejtős?esetleg helyette van valami ajánlás,amiben nincsen cukor?
kory24: nem lenne rossz,de kicsit a lélektani határ felett van.
-
oszy
veterán
válasz Mr.Csizmás #3623 üzenetére
Nádcukorral isszuk. Fehérrel már egyáltalán nem. Ezt a kókuszvirág cukrot lehet ki fogom próbálni. Gondolom nem olcsó.
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
betyarr
veterán
válasz Mr.Csizmás #3629 üzenetére
fene tudja,lehet én is kipróbálom.bár sztem tesztelni is fogom a vércukromat,hogy mennyire igaz ez: [link]
-
ServerWorks
tag
válasz Mr.Csizmás #3625 üzenetére
Valójában kókuszvirág (más néven pálmacukor) nektárjából készült hagyományos cukorról van szó. Nagy része (80%) szacharóz – kettős szénhidrát -, 3-9%-a szőlőcukor – egyszerű szénhidrát. A benne lévő kalória és szénhidrát mennyisége közel azonos a répacukoréval, ám tartalmaz kevés inulint (növényi rost) és „magas” az ásványi anyag és vitamin tartalma is. Éppen ezért lehet alacsony a glikémiás indexe (35), de magas szénhidrát tartalma miatt nem kifejezetten ajánlható szénhidrát anyagcsere problémával küzdőknek.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz ServerWorks #3632 üzenetére
ha rosszat írtam, tudasd és töröltetem, mert nem vagyok érintett ilyen eü. téren, és nem akarom befolyásolni hátha ilyen érintett olvassa.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok! Lehet noob kérdés, de van egy ilyen Philips kávéfőzőm, kigyulladt a vízkőtlenítés gomb, eddig előző Gusto gépemet mindig citromsavval tisztítottam, ezekhez is használhatom, vagy valamilyen speckó kell hozzá?
Megyen!
-
oszy
veterán
-
#49155328
törölt tag
válasz CptAdamica #3634 üzenetére
Elsősorban poroltó!
Amit Oszy kolléga linkelt az tökéletes, de ha van citromsav akkor az is jó.
1 evőkanál 0.5 l vízhez.
Illetve ha alukazános akkor Borkősav.[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Másfél éve "cukor-veszélyes" állapotba kerültem, de azt mondták, ha életmódot váltok, semmi probléma nem lesz a cukorszinttel. Hát a kávézás az egyik, amitől nehezen válnék meg, ezért kísérletezni kezdtem a 2 kávéskanál cukor kiváltásával. Próbálgattam többfélét, de végül az Eritritnél maradtam. Úgy tapasztaltam, hogy ez a kávé ízét nem befolyásolja.
(Csak zárójelben jegyzem meg, a vércukorszintem is rendben, de nyilván, nem csak ettől! ) -
maross
veterán
válasz egykori #3639 üzenetére
Jo neked, hogy nem befolyasolja az izét. En kavenal mar feladtam, teljesen tonkrevagja az elmenyt, es csak teaba teszek, abba is 2 eritrit: 1 cukor aranyban, kulonben elvezhetetlenul fura lesz az ize.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
egykori
őstag
Akkor nagyon különbözik az ízérzékünk, mert nekem csak a kávéban nem okozott mellék- vagy utóízt az Eritrit, de teában, süteményben nem tetszett. A Xilit, a Stevia és egyéb mesterséges helyettesítők sem voltak jók, mert a kávé ivása közben vagy utána valami furcsa ízt éreztem mindegyiknél. De az Eritritből sem jó a sok, mert amikor olyan édesen akartam a kávét inni, ahogy annak idején a cukorral, akkor elég drasztikus mentolos íz állandósult a számban.
-
egykori
őstag
válasz makaveli666 #3642 üzenetére
De igen, próbáltam. Sajnos, úgy éreztem a második napon kávézás előtt, hogy most jön a bünti.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz egykori #3643 üzenetére
Ez ilyen, de hamar elmúlik többnyire. A cukor olyan, mint a tej: egyen-ízt rak mindenre. Persze van olyan pocsék kv, amit csak így lehet meginni (a bolti őrölt tégla mind, de a szemesek jó része is).
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
erzol
őstag
Nekem a rizs szirup vált be legjobban kávé édesítésre.
-
viktorhu
veterán
A mantaro mayu espresso is savanyú az automatámmal Lassan elmegy a kedvem a kísérletezéstől. Eddig egy kávé volt, ami tökéletesen bevált a géppel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz viktorhu #3649 üzenetére
Nestlé Vera; attól is kövesedni fog rendesen, de az íze azért jobb, mint a random csapvízé.
Automaták nem a különleges (világos pörkölés, spéci afrikai arabica és barátai) kávékra készülnek többségükben, hanem gyorsan és kényelmesen csinálsz vele egy jó robusztás presszót, ha kicsit foglalkozol vele akkor jobbat, mint a kapszula.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."