Új hozzászólás Aktív témák
-
Ketchup2020
lelkes újonc
válasz pető bá' #3444 üzenetére
Szerintem inkább elsőre rendelj különböző pörkölöktől forgalmazoktol 150-250-500g-ból több félét közepesen sötét vagy sötét pörikből amihez nem kell sok hő esetleg robusztásabb keverék ahogy a többiek is irták de bármit kipróbálhatsz. Én inkább arra mennék hogy ingyenes szállitás esetleg összejöjjön. Be a fagyasztóba és minden héten kivennék egy két újat. Nagy valami közeli beszerzési forrás, kávézóban ahol ízlik a kávé.
Ha meg van az a kávé ami tetszik és aszt mondod hogy ez neked ennyit megér. Akkor kezdj eszközöket venni és finomítani. A nyomáscsökkentő nélküli 1-es 2-es szűrő segít megismételhetővé tenni az adagokat valoszinüleg itt is jobb lessz a 2-es. A naked karnál meg nem keveredik a kávé szépen látod a lefolyást, és megtanít tamperelni mert ha nem jól csinálod fröcsköl, spricel, féloldalas lesz, lehet takarítani/anyázni
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszi mindenkinek a tippeket
A Metro nagyon kézenfekvő lenne, van a közelben, szoktam is arra járni és kártyám is van. Szerintem a haverommal tudunk majd felezni kilós vagy fél kilós adagokat, és akkor azért fogyni is fog
5k körül/alatt jó lenne kilónként, amíg a ~fele ihatatlan lesz a rossz technika miatt szerintem kár jobbat pazarolni..Fagyasztani hogy-mennyit érdemes? Ami elfogy 1-2 héten belül az maradjon frissen, a többi ilyen 1-2 hetes adagokban mehet a fagyasztóba?
szerk.: van még egy kávézó a közelben, szerintem onnan is tudok venni ha valami különlegesebb kell.. ittunk 1-2 kávét ott, kb onnan indult az egész
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pető bá' #3454 üzenetére
Majd' egy éves baszódás eredményeként én most 25 dekát bontok és adagonként van lefagyasztva, azonnal.
Fekete olasz mag talán nem annyira kényes, de ezt is az eredeti aromazárt zacsiban fagyasztanám és csak készítéshez venném elő a lehető legrövidebb időre. Visszazáráskor kinyomva belőle a levegőt. Két hétre biztosan nem hagyom elöl, úgy megdöglik, mint a sicc."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
nagyúr
válasz Ketchup2020 #3453 üzenetére
Erre a komplett NASA is rá volt kapcsolva a teljes SETI programmal.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
iatti
aktív tag
válasz Ketchup2020 #3453 üzenetére
azért több értelmét látom,mint egész nap az okos telcsit vagy a pléjsztésönt nyomogatná
-
nagyúr
válasz Ketchup2020 #3458 üzenetére
Ezt a számlálós leoldást rohadtul nem értem. Egy kurva karórája nincs, hogy ahhoz igazítsa????
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nagyúr
válasz ServerWorks #3460 üzenetére
Látom nem merted lefotózni az egész csomagot... és el sem árultad hol vetted... Ez nem sok jót jelent..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
ServerWorks
tag
válasz Polarstar #3461 üzenetére
Nem vásároltam, hanem üzletben találtam a többi kávé között (Dallmayr) és leginkább ezért a kérdés: hazai pörkölés, egyik legjobb pörkölő üzemnek aposztrofálják, kézzel szedett kiváló minőségű kávészemekből. Nos?! Minden rajta van a képen ami lényeges, épp vásároltunk + ami nem látszik azon semmi más felirat nem volt (rajta a forgalmazó és a márkanév is, mi kell még)
-
#49155328
törölt tag
válasz ServerWorks #3462 üzenetére
8 grammból 50 cl kávé? Hát aki a vágott vizet szereti!?
-
-
iatti
aktív tag
válasz ServerWorks #3465 üzenetére
közben néztem én is.azért egy árat írhatna a kávék mellé.te mennyiért láttad a boltban?
-
#49155328
törölt tag
válasz ServerWorks #3470 üzenetére
Mindenképpen csak a boltból szeretnél kávét venni?
-
ServerWorks
tag
Hardcore topicban úgy látom már szóba került ez a fajta. Sok jót nem írtak róla, de azt se h szar :)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ServerWorks #3473 üzenetére
Háromezeré' nem várhatsz el sok mindent. Próbáld ki, aztán írd meg mi volt. A marketing maszlag pedig teljesen irreleváns bármilyen termék oldalán. Ez egy 80/20 presszó keverék, ennyi az érdemi infó. Gondolom pörkölés dátuma ismeretlen.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
#49155328
törölt tag
válasz ServerWorks #3472 üzenetére
Online rendelj hazai pörkölőktől ne ilyen bolti szarokkal szopoasd magad.
-
ServerWorks
tag
válasz RetepNyaraB #3474 üzenetére
A Mantaro is annyi perpill (de lehet 4eFt) és azok nem rosszak... valaki próbálta már?
-
nagyúr
válasz ServerWorks #3476 üzenetére
Igen! Nem számítottam arra hogy jó lesz, de a maga kategóriájában ár értékben igen jó. Én ajánlom!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dugesz77
őstag
válasz ServerWorks #3480 üzenetére
-
Crondore
tag
válasz ServerWorks #3476 üzenetére
Mantarot Mayut én próbáltam de az én ízlésem szerint egy frissen pörkölt közepesen sötét faék egyszerűségű Brasil Santos is - amit én nagyon szeretek - messze finomabb/ízletesebb presszót ad mint a Mayu adott. A Mayu megy a barátnőm french pressébe. Igaz a santos is 6000/kg környékén van. Nem mondom, hogy a Mayu ihatattlan, de én nem találtam versenyképesnek egy friss pörkölésű kvhoz sem. A friss pörkölés lejtő szerintem, kóstolod, rákapsz, az lesz az elvárt amit az hoz... Nincs megállás... 😎 Konkrétan a Mayu az én ízlésemnek elég jellegtelen kvt adott - 1 napon keresztül próbálgattam több fajta szűrővel, adagolással, őrléssel. De lehet nálam is a hiba persze. Meg lehet nem is érdemes friss pörkölésüekkel összemérni mert nem feltétlen az az összehasonlítási alap hanem a többi hasonló árkategóriájú bolti szemes. 😎
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó topicba írok-e, de úgy látom volt már itt téma, úgyhogy talán megfér. Kapszulás főzőből jelenleg Nespresso Inissia van otthon. Gondolkozok rajt, lehet hogy érdemes lenne-e Dolce Gusto-ra lecserélnem? Asszony kedvéért lenne DG-nél forrócsoki is, én meg általában tejeskávét iszok. Mostanában ha 2 kapszulát egymásra lefőzök, aztán felöntöm tejjel akkor kapok kb a kotyogós, vagy hagyományos presszókávé főzőhöz hasonló eredményt. Ezek az alapból 40 millis adagok semmire valók, a gyári lungo program is túl vizes egy kapszulával készítve, aztán tejjel felöntve. Nem vagyok nagy gurmé, a klasszik sárga csíbó ment itthon mindig is, de amiket a Nespressoval csináltam kb mind gyengébb volt annál. Szeretem kortyolgatni, 3 decis bögréből szoktam iszogatni. Vagy ennél a mennyiségnél a kapszulás felejtős, vegyek inkább egy Szarvasit (no joke)?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
nagyúr
-
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt eresztheted kevesebb vízzel (nyomva tartod a gombot, amíg elégnek nem érzed a mennyiséget), ettől intenzívebb lesz az íze. Másrészt 3 deci tejbe zoral dupla kell, ha azt szeretned üssön
Konkrétan a Dg-ről nem tudok sajna nyilatkozni."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
soldier2
őstag
Szarvasi helyett egy jobbféle kotyogóstajánlanék inkább. Tartósabb, kevesebb helyet foglal és finomabb is az elkészített ital.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
dugesz77
őstag
válasz Crondore #3483 üzenetére
"Meg lehet nem is érdemes friss pörkölésüekkel összemérni " ebbe maximálisan egyet értük. Friss pörit ne vegyük ide az más világ. Viszont a boltiakhoz nézzük már más a helyzet. Nincs semmi flanc, ne keressük különleges ízeket, reggeli indítónak automata gépből tök jó és ennyi. Ezért az árért jó választás.
A Walla meg még rátesz egy lapáttal az "olaszos" sötétpöris vonalra. Semmi extra , nem savas nem gyümölcsös, talán kicsit étcsokis beütés. -
-
őstag
először is köszi mindenkinek az eddigi tanácsokat és segítséget
Tegnap elhoztam a Graef CM81-et, reggel megpróbálkoztam Pellini N82-vel.
A szűrő alól kivettem a nyomásfokozót (az egész műanyag "alkatrészt"). Két kávé készültNagyjából 14-15g ment a szűrőbe (csak 1g pontos mérlegem van), 7-es és 9-es álláson őröltem, az eredmény meglepően fogyasztható lett.
Viszont 30-35 sec alatt 20g jött csak le, még játszanom kell a paraméterekkel
Bele kellene tudnom pakolni 17-18-at valahogy, kevésbé finomra őrölni és gyengébben tamperelni? vagy mi lenne a jó irány?"... and I hope you have a great day!"
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #3495 üzenetére
minden kosárnak megvan az optimális súlyadagja. túl sok vagy kevés se jó. gaggiánál mi ezt úgy szoktuk,hogy a letamperolt kávéra rakunk egy százast. azt felrakod a kart,majd leveszed.ha enyhe a nyomat,akkor jó.ha nagyon benyomja sok,ha nem látszik a nyomat kevés a kávé. nem tudom milyen géped van,de gondolom itt is működne.
-
iatti
aktív tag
válasz pető bá' #3497 üzenetére
meg egy tizedgrammos mérleg is kell majd. mert 1g-al több vagy kevesebb már nem kevés ha állandó a súly,meg próbálj egyenletesen meg nagyjából egy nyomóerővel tamperolni. utána már csak a darálóval kell belőni a szemcseméretet. meg a graefeket szokták pofozni,hogy kiadja amit beleraktak. na meg friss kávé!!!
-
DJGABI
addikt
válasz soldier2 #3492 üzenetére
van amúgy itthon egy kotyogós, végső elkeseredettségemben már ja, azt ittam. csak hát na... macera
amúgy így hogy dupla adagot tolok egész iható a dzsordzsklúni kávé, előbb is eszembe juthatott volna. csak hát nem túl gazdaságos
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...