Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimda
addikt
Az enyémben még nincs alátét. Illetve nem tudom, gyárilag mennyi van benne, még nem szedtem szét.
Amúgy lehet, pont ezért nem váltok karos gépre, mert a Brikka ízvilága nekem is megfelel.
Tipp: időnként (kb. két havonta) sajna eltömődnek az IMS apró furatai, (ilyenkor az egész kávéból crema lesz és alig jön) én fogkefével szoktam tisztítani, pillanatok alatt megvan. A kosarat sem árt időnként, mert különben marad benne víz.[ Szerkesztve ]
-
#89309696
törölt tag
Megjelent a Martellonak (Aldi) ismét egy kapszulája Etiópia fantázianévvel, egy gyengébb, mézes, virágos, mandulás ízjegyekkel stb. hablaty bullshit a doboz hátulján, az is Google fordítóval írva, mint minden dobozukon.
Nem rossz mondjuk nekem ez a fajta kávé nem jön be. Továbbra is hiányolom a nagyobb választékot, úgy látszik a magasabb árú és kapszulaárú gépek előnyei közé sorolandó a nagyobb választék is.
Ilyet produkál egyébként.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Philips automata géphez akarok venni szilikonzsírt, nem gyárit, mert az rablás.
Találtam pár helyen, ezzel nincs gond. A kérdésem az lenne, hogy valaki rendelt már ilyet, ha igen melyiket?
Másik kérdés, van értelme Puly Caff tisztító tablettát vagy valamelyik terméket vennem, van velük tapasztalat? Most gyári olaj eltávolító tabletta van itthon.
Köszönöm!Azért ide írok, mert a "szaktopikban" nem merek ilyen kérdést feltenni.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
-
konzumpro
senior tag
Most cappuccinohoz a Mokinával főztem kávét, nem lett túl erős, de nincs szégyenkeznivalója az ízek miatt. Ezúttal csak 35ml vizet töltöttem a tartályába, pont a szelepig és 5.5 g kávé fért bele, legközelebb kicsit többet próbálok beletuszkolni.
-
Deer76
aktív tag
Van aki szokott otthon cappuccinot készíteni?
Kotyogóssal vagy Brikkával főzöm le a kávét és french press-szel készítem a tejhabot. Néha kemény lesz, nem könnyű még eltalálni.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
Az biztos, hogy kellően forrónak kell lennie a tejnek.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
#49155328
törölt tag
How to make cappuccino at home with Dritan Alsela
Maximum 65 c. fok !
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Ketchup2020 #2116 üzenetére
Ott lehet a megoldás, mert acélon van az eszköz és valami lé folyt alá.
Természetesen nem én öntöztem meg.
Felcsiszolás segíthetne rajta.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
#89309696
törölt tag
Vettem most egy doboz Crema Gusto kapszulát a Martellohoz és az első két kapszulát dobhattam is ki, mert bedugult.
Ez már a legelejétől kezdve probléma ezzel az egész Martello rendszerrel, hogy igazából tök fölösleges a vízmennyiséget is beállítani, mert folyamatosan változik a kapszulák töltetének minősége és emiatt a víz is ami átfolyik rajta. Ez még rendben is lenne.
De volt mikor 1-1 kapszula valószínű annyira porráőrölt kávét kaphatott, hogy azonnal eldugítja a kapszula alján a lyukakat. Most szerintem az egész 10 kapszulás doboz kuka lesz, mert ilyen még nem volt, hogy kettő egymás után is rossz legyen. Próbáltam megkocogtatni, ütögetni, hogy átrendeződjön benne a kávé, de ugyanúgy eldugult. Talán ha 10 mili kifolyt rajta aztán ugye kiszakad a kapszula tetején a fólia és lent a csepptálcába préselődik a víz. Kaptam a két 6g-os kapszulából 20 mili kávét. Mondjuk az íze jó lett, ez nem szőkült ki. -
#89309696
törölt tag
válasz Polarstar #2121 üzenetére
15 ezer a gép és 60-70Ft a kapszula. Hát ezt lehet várni tőle.
A Gourmet Goldot lefőzi rendesen, azzal még sose volt gondom. Sőt azon kifejezetten sok víz átömlik. A Crema Gusto meg még valamelyik másik az jóval kevesebb vizet enged át és időnként be is dugul, nem nagyon tetszett neki jópár alkalommal.
Mondjuk ez nem a gép baja, a kapszulák vannak szarul és szar anyaggal töltve néha. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
Bp-n vki tervez rendelni kapuczinerből?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
veterán
válasz Mr.Csizmás #2123 üzenetére
Most rendeltem, igaz nem BP.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
Mortein
tag
Megvettem életem első saját kávéfőzőjét, egy Bialetti Brikka-t, most akarok rendelni a https://www.kavetarsasag.hu/ ról egy kávédarálót (Hario mini mill plus), viszont ha már rendelek, akkor kávét is kellene rendelni tőlük, viszont a márkákban kicsit el vagyok veszve. Esetleg tudtok ajánlani tőlük valami ár/érték arányban jó kávét kezdésnek? Savas kávét nem igazán szeretem inkább valami kiegyensúlyozottabb vagy kicsit keserű irányba hajló kávék jönnek be.
-
nagyúr
válasz Mortein #2125 üzenetére
Igazi olasz pörkölést neki! Most a Rossi sziciliai eszpresszo van bent nekem. Nulla sav szinte és kellően aromás.
Nézd meg még a Tchibo szemes exclusive-ot is.
Ha pedig van Auchan (míg be nem zár mindenhol a pletykák szerint) akkor ott is van saját márkás sötét pörkölésű.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
nyikszi
őstag
válasz Mr.Csizmás #2123 üzenetére
Jelen. De majd csak 2 hét múlva esedékes.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Mortein
tag
Brasil Santos megrendelve. Auchanba meg beugrok.
Köszönöm a segítséget! -
dugesz77
őstag
Most értem a végére a Kapucziner kóstoló csomagnak. Lement 1 kg Velencei gondolások kedvence és fél-fél kiló Espresso Italiano és Palermo Aranya. Automata gépből az Espresso italiano volt a legfinomabb picit hátrébb a Gondolások kedvence viszont a Palermo nem adta. Mindegyikből egy picit behoztam melóhelyre. Itt a régi Graef CM70-es darálóm és egy 6 személyes Bialetti Moka Express kotyogót használunk. Szárnyra kapott a Palermo. Finoman mézes, kicsit gyümis. Tehát kotyogóhoz ezt választanám. A másik kettő nem változott szinte semmit az automatagéphez képest.
-
Deer76
aktív tag
Brasil Santos az egyik legjobb kotyogósba, szerintem.
Én Kapuczínert és AVX-et szoktam venni.
A Frei Santosa túlpörkölt és bizonyos olasz márkáknál is kicsit sötétebb a pörkölés, de szerintem közepesen jó.Más. Ki próbálta a L'OR szemes kávéit? Nem olyan olcsók.
Az biztos, hogy a Starbucks Medium kávéja nagyon olajos és nem volt finom.A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Mortein #2125 üzenetére
Kapuczíner Brasil Santos, Velencei gondolások, Palermo Aranya, Espresso Italiano (egyik kolléganőm a Jubileum blendet szereti tőlük)
AVX: Brasil Santos, Guatemala Huehuetenango
De Brikkával működhetnek a gyümölcsösebb ízvilágú kávék is, pl egy Etióp Yrgachaffe.
Esetleg kipróbálni később egy Roastopus kávét.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Mortein
tag
Na, hát csak nem bírtam ki, hogy ne vegyek kávét, a daráló és a szemes kávé megérkezéséig. Vettem egy őrölt kávét (Lavazza crema e gusto), a csaj azt mondta ez jó kotyogósba is, bár ő is csak a feliratokat olvasta... Hatalmas csalódás volt, borzalmas kávé lett belőle, pedig kipróbáltam minden trükköt, amit olvastam, néztem neten. Forró vízzel, nem megtömve, szelep ellenőrizve (megmozgattam 1 perc múlva), azonnal levettem a közepesnél picit gyengébb tűzről mikor meglett a krema, az egész főzés nem volt több 3 percnél. Remélem csak a türelmetlenségem áldozata vagyok és lehet jó kávét főzni kotyogósban is, amennyire én meg tudom ítélni nagyon finomra volt őrölve, csak akkor minek írják rá, hogy jó kotyogósba is
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Mortein #2134 üzenetére
A Brikkánál nem szabad szelepet "mozgatni", max. közvetlen az elején, hogy a helyén van e. Az a kávé frissen nem lenne rossz, de valószínűleg a boltokban sok a döglött. Forró vízzel sosem főzünk kávét. Aki ezt kitalálta, még sosem ihatott jó kávét kotyogóssal, pláne Brikkával. Az őrlési finomság elvileg jónak kellene hogy legyen a tégláknál (bár Brikkához nem biztos). Várd meg inkább a szemes kávét és daráld magad, sokkal jobb lesz a produktum, még akkor is, ha bolti. Gyakorlás kérdése és menni fog.
Ha gázzal főzöd, a láng ne legyen túl nagy, ne csapjon fel a főző oldalára. Viszont túl kicsi se, mert akkor nem lesz elég nyomás. Akkor jó, ha kb. 2 perc alatt/múlva "kirobban" a kávé. Az elektromos lapokkal sajna nincs tapasztalatom.
[ Szerkesztve ]
-
Mortein
tag
James Hoffman egyik videójából láttam, illetve több más helyen is, hogy forró vízzel kell, de próbáltam hideg vízzel is és úgy se lett jobb. Próbáltam úgy is, hogy nem nyúltam hozzá a szelephez, eredmény ugyanaz. Kávé elvileg áprilisi pörkölésű/darálású ezt nem tudtam eldönteni a csomagolás alapján. 7-es aromája a kávénak mégis baromi keserű nem kellemes végeredmény lett belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz Mortein #2136 üzenetére
Az a kávé finoman szólva is szar, döglött. Ha keserű, lehet főzés közbeni égés eredménye, vagy a kávé túlpörkölt. Gyakorolni jó, de én meg nem innám. Hidd el, felejtsd el a forró vizet. Egy valamire való kávé ezt tuti nem igényli, és nem lesz jobb. Én évek óta iszom Brikkával, szinte mindig tökéletes a végeredmény. Azt se felejtsd el, hogy minden kávé más, más őrlési finomságot igényel. Az előre darált kávék meg amint kinyitod őket, máris veszítenek aromájukból.
Azt kell elérned, hogy hideg vízzel (nem jég) legyen kb. 2 perc körüli a lefőzés. De ezzel a kávéval édesmindegy, lehet a darálmány sem passzol. A gyári felsőszűrő esetén, a búzadarához közeli kell legyen az őrlési finomság, illetve picit nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
konzumpro
senior tag
Ne keverjétek már a paramétereket, a Brikkában nem kell forró vízzel indítani, de sima kotyogósba teljesen jó eredményeket produkál az előmelegített, forró víz, sokkal kevesebb ideig érintkezik a víz a kávéval, nem lesz annyira keserű, égett, inkább a savas irányba billen a balansz ami menthet egy ilyen sötétre pörkölt kávét.
Brikkával is lehet forró vízzel főzni, de akkor a súlyszelepet meg kell emelni egy villával, kanállal, akármivel. Ja a cremát ilyenkor el lehet felejteni.
[ Szerkesztve ]
-
Nimda
addikt
válasz konzumpro #2139 üzenetére
A kotyogósban nem azért lesz keserű a kávé, mert bármilyen vízzel érintkezik, hanem mert megég a kiöntőben a lassú lefolyás miatt (forrásponttól számítva). A Brikkában ugye hirtelen és gyorsan, kellő nyomással jön, ha minden klappol és nem lesz tűzforró. A hideg víz az "előáztatás" miatt jobb, mert lesz íze a kávénak és némi ereje is. A Brikka ugye a szelep miatt visszatartja, a kellő nyomás eléréséig, de 2 perc alatt le kell, hogy jöjjön. A sima kotyogós nagyon felhevül mire jön a zacctenger, ezen nem segít a forró víz sem. A szeleppel való játszadozás meg nem ér semmit sem, ízeket vesztünk vele, mellesleg akkor ledegradáljuk sima kotyogóssá.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Mortein
tag
Következő főzésnél, akkor hideg víz lesz és a lángot úgy állítom majd, hogy 2 perc alatt meglegyen, bár ha nagyobbra állítom akkor már az oldalát is melegítem, majd aláteszek valami tűzhely alátétet és akkor nem fogja.
-
DrBubo77
addikt
Senseo kávéfőző esetén normális, hogy a víztartály alján csöpög a víz? Ott csak akkor jöhetne ki víz, ha a helyére van téve, nem?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szevam: Érzelmi magabiztosság/biztonság - miért megyünk sokan külföldre valójában?
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Gaming notebook topik
- Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Apple notebookok
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...