Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
Köszönöm az infókat.
-
Somatom
veterán
válasz philoxenia #14202 üzenetére
Hát ez az! A szabály szerint a heti vezetőidőd hétfőn kezdődik. De te nem a hétfői 9 órás vezetéstől vagy fáradt, hanem szerda-hétfői 56 -tól.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz philoxenia #14204 üzenetére
Igen, de az a munkahetem. A heti vezetőidőim viszont naptári hét, vagyis hétfő-vasárnap között számolódnak.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Somatom #14205 üzenetére
Szerintem a munkaidőt ha vezetéssel töltöd akkor hiába nulláz a tachográf. Azt nem tudom, hogy mi van az egyéb munkákkal, ha mondjuk fele munkaidődben nem vezetsz. Mondjuk vezetsz 4.5-öt megállsz rakodni, de mondjuk hat órát rakodnak és ezt egy héten minden nap csinálod. Így a vezetési időd alacsony lesz, de egyéb munkaidő, ha a rakodásnál jelen kell lenned mindig.
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #14199 üzenetére
A naptári hét az hétfőtől vasárnapig tart. Az hogy te szerdán kezdesz, az a te dolgod. Következő hét vasárnapig 90 óra a max, és pihi. Ezt szeretik keverni az emberek. Az hogy a munkaheted szerdán indul, nem borítja fel a rendszert.
A munkahéten lehet három kilences pihenőd. A tízórás vezetés meg naptári hetes leosztásba van. A 90 órás összes vezetés meg kétheti leosztásban. Nem két munkaheti!, hanem két naptári hetesben.
A példád szerint vezettél szerdától keddig. Vasárnap éjféltől már a másik héthez vezetsz. A hétfő és kedd már a második heti vezetésedhez íródik. Ha hétfőn kedden kilences pihenőt csinálsz, és utána 24es pihit, megint van három kilences rövidített pihid.
Kicsit kusza, csak a munkaheted ne keverd a naptári héttel. Két külön dolog.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
Sztem ugyanazt írtuk. Ha hétfőn kezdesz, és a következő hét szombaton végzel, akkor 13 napot töltöttél a kamionban. Ebből 90 órát tölthettél vezetéssel.
Ha szerdán kezdesz és következő utáni héten kedden végzel, akkor14 napot töltöttél a kamionban. Ebből hány órát tölthettél vezetéssel?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #14208 üzenetére
90 plusz a harmadik hét hétfő kedd. Az már a harmadik naptári hét! Lehet hogy egy munkahétben lesz a második hetivel, de külön számolod!
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
Tegyük fel, hogy annyi, bár nem értem, hogy a 90 hogyan jött ki, ha szerdai kezdésnél csak egy teli naptári hetet töltesz az autóban. Tehát az egyik esetben 13 napra jut max. 90 óra vezetés, a másikban meg ugyanannyi időre, ugyanannyi pihenővel 100 óra. Szted ez rendben van? Akkor miért találták ki a max 90 -et, ha ugyanannyi idő alatt lehet akár 100 is? Nem attól fáradsz, hogy többször lesz közben új naptári hét, hanem az eltelt napok alatt vezetett óráktól.
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #14210 üzenetére
Ezt beszéld meg a szabályt hozó idiótákkal. Még sose keltem úgy hétfőn a kamionba, hogy de jól kipihentem magam a hétvégén. Szerintem egyáltalán nem pihentető a fülkében alvás.
-
Somatom
veterán
De, ugyanígy kelnél csütörtök reggel, ha 6 munkanap után szerdán tartanád a heti pihenődet. Mégis, a két munkaheted alatt legalább 10 órával többet vezethetsz (értsd: többet követelhetnek tőled), mint ha hétfőn kezdenél.
Egyébként más a véleményem a fülkében alvásról. Teljesen jól tudok aludni. Legalábbis a normál pihenőimben. A csökkentetteket kevésnek tartom, azt a lehetőséget eltörölném. Csak 13/11 lenne és pont.[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
A társam akivel együtt járok 4kézben ugy néz ki leszámol, én is gondolkoztam már a váltáson és egyedül amúgy sem maradnék, szoval ugynézki munkát keresek.
Hetelős vagy lehet inkább visszajönnék belföldre.
Az előző helyemen napi hazajárósban elég jól kerestem belföldön, BHS-ről tud valaki valamit belföldön mik a hírek? úgy tudom vannak autói a Fehérvári Lidl-nél, bár itt van vagy 5-6 cég aki bedolgozik nekik. -
veterán
válasz Intruder A 6 #14214 üzenetére
Lidl? Sok sikert, remélem szeretsz napi 15 órázni, és magadban pakolni, göngyölegezni, stb.
Nem tudom, én pennyztem, de jöttek néha lidlisek besegíteni. Szerintem az összes (penny lidl aldi) cumi, és igazából csak aludni jársz haza.Más.
Lett új akksi a mergába, exide, 1300A-os.
2 hétig tök jó volt, bírt mindent, elindítani sem kellett 45 alatt. Aztán most már ott tartok, hogy két hónap elteltével leállítás után 2 órával már jön a fogyasztólekapcsolás. Faxom húznám bele, hogy tesztelés nélkül dobják ki a szarjukat a piacra a gyártók. Mindet megbírságolnám...
Na mindegy.
Utána olvastam, ezt találtam.
"very common problem on the actros unfortunately. What we did was whip of the neg feed on battery, tap it on the pos and get a nice spark then give it 5 mins and reattach the neg battery feed. Might sound crazy? i thought it was a windup too at first but that "advice" came from a merc mastertech (off the record obviously) and it forces the ECU to do a full reset."
ez igaz lehet? Húztam le a negativot, várjak vele öt percet, aztán megjavul? Rövidre zárni nyilván nem fogom...[ Szerkesztve ]
どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
válasz Intruder A 6 #14214 üzenetére
Beszéltem pár belföldessel az Ecseri lidlnél, most a Wabi adja a legjobbat belföldre, 250 bejelentés, meg 24 napidíj ha 2 kanyart csinálsz. 3 kanyarra 36 a pénz, de ahhoz gondolom erősen nyalni kell felfelé, hogy jó címeket kapj.
Engem az éjszakai műszak tart vissza, nem szeretek éjjel vezetni, nappal aludni. Hiába vagyok kipihent, éjfél körül mindig álmos vagyok. Nincs kedvem árokba borulni.[ Szerkesztve ]
-
Intruder A 6
aktív tag
Nem szeretek de valamit-valamiért, pakolással nincs gondom, előző belföldes helyemen is szinte minden nap 15órákat dolgoztam, a mostaniban is 5-10 percek maradnak bent a 21órából ez sem jobb.
Gondolkoztam hogy esetleg maradnék itt egyedül, vasárnap indulnék 3-6 lerakó svájcban Németben visszarakok valamikor csütörtökön hazaérek és pénteken még belföldezek.
Csináltam 3 hétig amig a váltóm beteg volt de nem tudom hosszú távon menne-e.
erre így adnak fix 550-et, de ennyit belföldön is összeszedek és akkor nem kell nézegetnem a kamerákat hogy mikor kapja le a pótkocsit a az éjszaka Osztrákban, meg nem is kell stresszelni az ADR miatt. -
veterán
válasz Intruder A 6 #14217 üzenetére
Hát, tudok esetleg helyet, ha érdekel dobj egy üzit. Veszprém.
-
veterán
Kaptam előre hátra fekete fehér adres matricát. Ehhez most kell nekem valami adres akármi papír vagy sem?
Megbízásban nem adres fuvar van... De itt meg adr 3.4 szerinti limitált mennyiséget írtak a cmr-re.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
veterán
válasz Freiherr #14220 üzenetére
Szar nincs ideirva, csak a súly, meg annak a szarnak a mennyisége amit felraktak. Ezt az ezer pontos szabályt ismerem, de konkrétan semmi ilyesmit nem látok... 24 tonna domestos meg cif.
bocs, csak nagyon tele lett az agyam ma. Külföldre keresek munkát mától. Ajánlatokat "400as euró" jeligére kérem, és köszönöm.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
-
Zolás
addikt
Bizonyos mennyiség alatt nem kell hozzá papír. Angliába mentem párszor olyan cuccal, amivel a kompra csak matricával mehettem fel, de az úton nem kellett.
-
Somatom
veterán
Micsoda nosztalgia! Újra egy igényes, belföldes fülke.
KépSamsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
Zolás
addikt
válasz Somatom #14226 üzenetére
Megvigyázott, nemdohányzó, patika állapotú, és természetesen családias hangulatú a cég is!
-
HoTaZo
addikt
Raben, jó szar rátolatni a lejtős rámpára.
Fauverney a cím. Számítógépes bejelentkezés, van magyarnyelv. A papírokon ott a becsekkoló azonosító, de időablakot kell kéretni, különben állhatsz ott napokat!
Ha ok a becsekkolás, akkor kapsz majd smsht a telefonomra (régebben csipogót adtak az ablaknál), ha hívnak, akkor kapsz majd egy kártyát, amivel a sorompót és az ajtókat tudod nyitni. Változó, hogy melyik rámpán szednek le, van hogy elől, van hogy hátul. Amikor kész, a 10-es rámpánál (úgy emlékszem, de majd mondják) kapod meg a papírokat. Nem egy villám csapat.[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz HoTaZo #14232 üzenetére
köszi
Fogom, leszórom kézzel, direkt elmondtam, hogy hétvége otthon lesz.
Márpedig kerek szülinapom van, szóval ha törik ha szakad a hétvége otthon lesz.
Amúgy sincs jó kedvem most, remélem nem basznak fel agyilag, mert akkor valakinek átmegyek a torkán ott.
Az a szar ja... Kurva jó amúgy, hogy folyamatosan ezeket a lejtős szemét szar rámpákat kapom, megával, úgy, hogy normál állapotban nincs 10 centi a pót meg a trepli között... Imádat.
Én betiltanám a megát a faxba. Telepen belüli anyagmozgatáshoz, és wc papír, szalvéta meg papírtörlőhöz engedném. Minden mást büntetnék. Keményen.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz HoTaZo #14232 üzenetére
Erre a rámpára gondolsz? [link]
Eleinte sokat jártam oda. Mondjuk legtöbbször az 1-es rámpát kaptam, az jobb volt, de ez ami a képen van az cumi.
Emlékszem életem második fuvarja volt és erre kellett rátolatnom. Ők meg nyígtak, hogy igyekezzek már. Mondtam, hogy full kezdő vagyok, de nem nagyon érdekelte őket. Nem szerettem oda járni, fura népek voltak.
Máshol általában sokkal vidámabb, kedvesebb emberekkel szoktam találkozni. -
HoTaZo
addikt
Ha már bent vagy, akkor leszed, nem kapkodva, de normálisan. A papírozást nem kapkodja el. A nagy várakozást meg megfelelő ablak foglalással tudja a megbízó elkerülni. Nem az FM-en múlik. Jó, én ki tudtam dumálni egy full elcseszett ablakfoglalast, hogy ne 3 nap múlva, hanem az éjszakás szedje le, de ehhez ott kell tudni csivitelni a helyi sofőrökkel és a biztonsági őrökkel.
A parkolóba hiába szórod le az árut.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz Qtya123 #14234 üzenetére
Igen, most már faragták az oldalszegélyéből, de a szembeszomszéd közelebb is hozta a korlátot.
Velünk mindig rendesek.A legjobban akkor teszed, ha az ilyen helyeken szólsz nekik, hogy kezdő vagy és még cinkes egy ilyen rámpa neked. Akkor itt is az 1-est adták volna, vagy nem sürgetnek.
-
veterán
válasz HoTaZo #14236 üzenetére
Mondta is az ott dolgozó srác, hogy nagyon frankón sikerült megtervezni azt a rámpát... az irodában...
Azt kellene ilyen helyeken, hogy megtagadná a rakodást mindenki.
Puszi... Egyből lenne normális rámpa.
Schneidernél Zegerszegen van még egy olyan süllyesztett rámpa, hogy ha a traktor eleje nem lenne szintezhető, akkor nem tudok beállni.
Agyvérzés határán voltam, húzó teljesen kiemelve, így volt annyi hely, hogy az öt ujjam egymás felett befért a pót és a trepni közé, de a hátulját is emelni kellett, mert különben az aláfutásgátló ér le, és amikor a vége koppan a kapunál, akkor az kormányzott kerék még bőven a lejtőn van, de jobban nem tudod kiemelni, mert összeér hátul, de az eleje és az beton közé nem fért be két ujjam.
Mondtam is, majd békázok, targoncával ne, mert valami törni fog.
Ja, az meg hab a tortán, hogy pont olyan széles a gödör mint a traktor, úgy tudtam kiszállni, hogy lukas zoknit az ajtó széléhez tettem, és mint egy betörő, úgy másztam ki.
Fejét verném bele annak a baromnak aki megtervezte.
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz HoTaZo #14236 üzenetére
Nem tudták az 1-est adni, mert azon volt kamion. Szóltam, hogy kezdő vagyok. Ímmel-ámmal segítettek, de sürgettek. Minden más helyen lényegesen türelmesebbek voltak.
Mondjuk máshol nem is ilyen retek a rámpa. Egy hely még gázos, egyrészt mert jönnek-mennek az autók, másrészt a fák miatt nincs nagyon hely: [link]
Viszont itt olyan szinten normális mindenki, hogy csak nézek.
Ami még meglepett a pécsi dohánygyár jobbra hátra rámpája. Nehéznek tűnik, de tele van mankóval (szélesítés, íves sárga vonal, túloldalt nagy tükör kirakva), hogy öröm ráállni.
-
HoTaZo
addikt
Mondtam már nekik, hogy egy flakon spray festéket (főleg, hogy ott van mellettük egy frankó bolt) beáldozhatnának, hogy amellett, aki kigördül a rámpáról, húznának egy íves vonalat, hogy könnyebben menjen a rámpára állás.
Mivel, be nem megettél a raktárba rakodáskor, felírtad a kódokat (6a,6b,6c,10)?
-
KAMELOT
titán
Spanyolban hoztak törvényt.
1. sofőr nem rakodhat
2. max 1ó várakozhat a le- és ferakón, ha ennél több akkor a cég fizet büntetést a cégednek.
Tök jó megcsinálták, így nem xarakodni járnak majd be a munkások.
Ez kéne itt is! Ebédszönteben is tessék felváltva menni kajálni és akkor megy minden gördülékenyen!Qtya123: Ez az amikor gondolnak mindenre az emberek és segítőkészek.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
veterán
válasz HoTaZo #14247 üzenetére
Meglett jaja. 7.20kor bejelentkeztem (tegnap még nem fogadta el a kódot) tíz perc múlva jött az sms, leszedték, papírok, puszi
Most meg várok valami hazafelé fuvarra, de hétfő óta kb beszart a piac. Verném bele az aláfutásgátlóba a fejét a három idiótának...14248
Nem szokásom A sajátomra is vigyázok, máséra meg pláne, mert nem az enyém[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest