Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
iPhone-t használók OFF topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szekra
addikt
-
SÖ
addikt
Totheground
Ha jól emlékszem te állítottad hogy nincs már bálnavadászat Japánban? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
Biztos nem mondtam ilyet, mert tudom, hogy van. És nincs is vele semmi baj, amíg nem védett fajokat vadásznak nem túl magas számban (a 300 elég nulla a faj becsült közel milliós egyedszámához).
Ráadásul meg finom is.[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Totheground #160420 üzenetére
Én úgy olvastam hogy a kereskedelmi célú bálnavadászat általánosságban tilos (tehát ebben a felállásban nem értelmezhető hogy védett-e vagy sem) és Japán az egyezménynek azt a pontját használja ki - hamisan és álságosan - hogy bizonyos számban lehet vadászni a bálnákat kutatási célból (azonban megállapították hogy valójában kereskedelmi célú a vadászat ennek az örve alatt). Japán egyébként kulturális hagyományokkal magyarázza a bálnavadászatát.
-
Totheground
addikt
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Totheground #160423 üzenetére
“Olyan, mintha néhány veszélyeztetett faj miatt kollektívan betilranák a vadászatot minden állatra.”
Ez eltúlzott hasonlat, szerintem nem olyan egyáltalán.
-
.Szaki.
addikt
válasz lacy86 #160397 üzenetére
Nem nagyon volt időm, ezért nem válaszoltam részletesebben, de azért az is hozzátartozik, hogy milyen autóról beszélünk, mert vannak olyan kocsik, amiknél pl nem kéne automata.
A Peugeot/Citroen-féle automata pl botrányos, ami pontosan úgy viselkedik, mint egy manuális váltó. Tehát nyomod a gázt, és a kocsi pontosan úgy vált fel, hogy van egy kis szünet, tehát pl mintha Te benyomtad volna a kuplungot, az meg valahogy nekem rontja a feelinget, na meg bólogat is. Peugeot-ból tuti manuálisat vennék, pl a legutóbb a 308SW váltója nagyon kellemes meglepetés volt, már-már japános volt a váltási érzet, nem úgy, mint a 301/C-Elysée és a 208-as esetében, annál undorítóbb váltóval még nem találkoztam. A VW-féle automatákat viszont imádom. A CC-nek pl volt váltófül a kormány mögött, de annyira tökéletesen csinálta a dolgát, hogy egyszer kipróbáltam, hogy milyen, de ennyi.
Vannak olyanok is, amiknek nem az igazi a reakcióideje mondjuk egy gyorsításnál, stb-stb-stb. A másik pedig az, hogy bennem valamiért van egy olyan érzés, hogy kisautóba nem vennék automatát, csak mondjuk egy Golf Variant-tól felfelé.
szekra
És ez miért van, hogy 2 hetente cserélik az autókat?
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Totheground #160420 üzenetére
És milyen egészséges. Tengeri emlősöket fogyasztani nem a legnyerőbb dolog. Minél feljebb áll valami a táplálékláncban, annál több nem kívánt anyag halmozódik fel a szervezetében, például higany. Ezért sem nyerő a különböző cetek, delfinek fogyasztása, nyilván nem eszik minden nap olyat a helyi sem. De a tudományosnak álcázottság nem a legnyerőbb taktika.
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Totheground
addikt
válasz Cyberpunk #160427 üzenetére
Más opció viszont nincs. Ezért mondom, hogy a teljes ban hülyeség, meghatározott fajokat adott kvótával simán lehetne engedélyezni. Sőt, akar árulhatnák a kvótát, mint a CO2-t és a befolyó pénzt lehetne a veszélyeztetett fajok védelmére költeni.
És persze, senki nem eszi minden nap, van aki soha. Én eddig kétszer kóstoltam 1 év alatt.Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
Cyberpunk
félisten
válasz Totheground #160428 üzenetére
Vagy akár el is lehetne hagyni a fogyasztásukat. Ha nincs igény a húsukra, mészárlás sincs, meg kvótázni sem kell. Ja kultúra, az ellenben változhat, maga a kialakult szokás is jött valahonnét, nem volt mindig jelen.
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
Kaptam egy értesítést hogy valtoztassam meg az Apple ID jelszavam.
Rendszer dobta fel.
Ez miért lehetett? Évente kötelező?PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Giovan!
addikt
válasz Cyberpunk #160430 üzenetére
Én sem értem ezt az álszenteskedést. Egyes állatokat legyilkolunk a húsukért de másokat nem? Persze értem hogy egészségtelenebb, de ha egyszer hozzátartozik a japán emberek étrendjéhez hogy néhanapján bekapnak egy kevés bálnahúst, akkor miért baj ez. Ha nem kihalóban lévő fajról van szó, szerintem is hagyni kéne nekik a korlátozott vadászatot.
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Cyberpunk
félisten
válasz Giovan! #160433 üzenetére
Más más megítélés, azt a sertést tenyésztik, nem is élne a mai formájában az az egyed, ha nem ennék meg végül.
Korlátozott meg már egy szabály, ami közé be szorítják. Nem sokkal jobb a kultúrájukra nézve, mint a teljes tiltás.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
válasz Totheground #160432 üzenetére
Nem is megy egyik napról a másikra. Igaz szándék nélkül meg főleg nem fog.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest