Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dtomka
veterán
válasz #Morcosmedve #7800 üzenetére
Szia!
~ 1 perce mondtam\kérdeztem unokaöcsimnek, hogy lehet, hogy az a baj, hogy nem húztam újra a rendszert?
Nem, mert simán betöltődött a win, mondtam akkor magamban de jó 1 órán át mentegettem a savek-et és az egyéb dolgokat és nem is kell újra rakniEz is okozhatja?
-
-
-
Dtomka
veterán
válasz #Morcosmedve #7804 üzenetére
Köszönöm szépen a tippet és a helpet!
Éreztem én BF4 alatt, hogy mintha vmi nem lenne 100%. Bár op locker mapon ugyanazon a beállításokon 190+ FPS-em volt. -
fer
őstag
válasz Walter_White #7806 üzenetére
Valszeg az volt a problémája, de már mindegy elment telepíteni! A ram topikban is néhány embernek volt ilyen gondja ,hogy nem látszik az összes ram miután bővített! Szerintem itt ez volt a helyzet csak a processzorok számával!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Dtomka
veterán
válasz Walter_White #7806 üzenetére
Szia!
Ott is megnéztem korábban képet ide nem raktam, viszont ott et mutatott. Ezért nem értettem a dolgot.
Win10 reinstall után, a magok előkerültek[ Szerkesztve ]
-
-
Dtomka
veterán
válasz #Morcosmedve #7809 üzenetére
-
aok1
tag
A mindennapi használat a lényeg.Nem az,hogy kihez képest mit kapsz.
-
Hmmm1
aktív tag
Ja, az tudja az xmp-t tudtommal csak. ddr4 alapja, amit fentebb írtak az annyi, attól több az ilyen plussz opciónak számít (tuningnak se nevezhető) : d bár lehet vannak olyan B-s lapok is, amik kezelik, de ezt nem mondanám biztosra.
Egyébként ha belegondolunk az alap ddr4 órajele az a durván 2100 nem is sok, tehették volna fentebb a standard-et.Szerintem mindenképpen a plusszt válaszd, gyakorlatilag nem jár semmi többlet költséggel, de jó az, ha van. Enyém 2666-on megy. Az is igaz, hogy nem tudnék különbséget mondani konkrétan a ram javára most emiatt, hasonlítva ddr3-al. Inkább csak olyan programokban jön ki ez a plussz (igazán), de átlag használatban se fog ártani :d
[ Szerkesztve ]
-
aok1
tag
De azt már most feltételezem,hogy te auton nyomod.Manuál lefixálva bizonyos paramétereteket még ezzel kapcsolatban nem tettek tisztába?
Win 10 újratétel után a magok előkerültek.
Ez egy hülyeség.Én is updateltem 8.1-ről.Semmi problémám nem volt a magokkal kapcsolatban.Szerintem az bios beállításra vissza vezethető probléma.
[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
6600k procit érdemes 6700k-ra cserélni?Nagy előrelépés lenni játékok terén + fps hozna?FHD-ra 970 van jelenleg de szeretnék majd venni 1070-et.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Nem sok értelmét látom ezekkel több órán keresztül tesztelni, nálam 10-30 perc a kritérium.
Illetve egy 10 körös LinX.Általában ha végig megy a 28,9 Prime95/CPu teszten, és a LinX 0.6.5 all memóriával, nincs az a program ami kiakasztaná a gépet, vagyis én még személy szerint nem találkoztam olyannal.
(#7820) demmer123 Órajelben tudja a 4,5 a processzorod, és az adott programok, játékok mohon kezelik a HT, akkor nem érdemes cserélni.
Nyilván FullHD-ban elég leszel CPU limites egy új Pascal GTX-el, mint most, ha a processzorodat nem piszkálod felfelé.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
daveoff
veterán
válasz turbokappa #7829 üzenetére
3000MHz CL14 1,35V
PCX-tőlLG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
daveoff
veterán
válasz turbokappa #7831 üzenetére
Van iponba is ugyanilyen. Több cuccot is rendeltem, posta párszáz ft volt, ram meg 34k asszem.
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
Walter_White
senior tag
válasz turbokappa #7829 üzenetére
TridentZ-t Hardverkerből éri meg.
-
Hmmm1
aktív tag
Kicist off, de kinek milyen a cpu hőmérséklete?!. Speciel engem egyre jobban aggaszt, jó a válasz egyértelmű lesz, (mivel gyári intel cooler) de...
i7 6700 non k - Battlefield 4 70 fok fölé viszi : S és sokszor nem is figyeltem, és gyakran máskor jópár órát ment, akkor 80-t is karcolhatta lazán : ( Most nem egészen 1 óra alatt tartott a 73 fok körüli értéket, hogy ránéztem, miután gyanúsan meleg volt a gépház oldala. Ráadtam full speedet, több mint 3200 rpm-re felment a cooler, de így is csak 62-64C körülire vitte le, amit azért sokallok, főleg hogy így kibaszott hangos és nem evidens hogy így kellene mennie a coolernek is (ráadsául nem is értem, miért hagyja az automata 1000 rpm alatt vagy max akörül pörögni, mikor 70 fokot meghaladja - ha nem nézed, észre se veszed dolog. Aztán 3400 rpm az ha nem tévedek nem piskóta, és mégse húzta le eléggé.
Most idle 46 C - WTF. (958 rpm mellett) Amit megfigyeltem plusszba, hogy a s*ar malwarebytes legújabb frissítése bekever neki, 12%-t megeszik a procin (panaszkodtak mások is rá, hogy egy i5-t már már vissza is fogott.) Ennél nem oszt nem szorzott teljesítményben, de ez így már nem igazán okés és pár fokot rádobhat ez a progi is.Tapasztalatok, vélemény? Valaki vett észre hasonlót? (i7 6700 non k) Illetve mennyinek kellene lennie a hőfoknak. Egy 14nm, új gyártmányúnál ezt kicsit sokallom. Persze nyilván alap cooler kuka, csak feltételezem, hogy nem csak böngészés céljából teszik mellé a dobozba egy i7-nek.
[ Szerkesztve ]
-
turbokappa
senior tag
Nekem ugyan még nincs i7- em,de a coolert cseréld le első körben. Én egy gammaxx 400- at vettem,az van bent. A gyári fele akkora,mint a régi lga 775 lévő,azonban szerintem még az is elég,ha tudsz szerezni.Esetleg vedd le a cpu kupakot,és kend be újra,sok rosszat írtak róla.
[ Szerkesztve ]
A semmiért vállalom a felelősséget!
-
Hmmm1
aktív tag
válasz turbokappa #7836 üzenetére
: ) Én pont jókat hallottam a hűtéséről, sőt ténylegesen kevesebbnek kellene lennie (fejlesztés miatt is), mint egy 4790(k )nál például. 2 napja ránéztem a coolerekre, egy kissebb méretűt néztem amire valahol írták hogy igen jó, másutt meg mégse, aztán tovább nem is nézelődtem: d bazi nagy meg nem biztos hogy kellene, de már muszáj lesz körbenézni, csak lustaság ne legyen: d
-
Hmmm1
aktív tag
Update: Na ez vicces. Malwarebytes-ot bezárva 10 celsius fokkal javult a hőmérséklet : O
Idle úgy látszik stabil 37 C - böngészővel, meg pár aprósággal. HWInfo és AISuiteba is ugyanannyit mutat.
- Elég sokan használják, szóval akinek van, az szerintem nézze meg.Szerk.: jeleneg 36C-t mutat, és az RPM- is már csak 760 körül mozog. Kvannyát, asszem tényleg vissza kell tenni az előző verziót a progiból, míg ki nem javítják ezt. 2-3 hete fut így, update elött pont olvastam egyébként hogy panaszkodtak rá (frissítésre), csak épp ott a processzor kihasználtságot említették. Egy i5-nél tán 20-30%-t is megevett, én meg frissítettem mondom ennél csak nem számít. Hát úgy néz ki mégiscsak. Ez a 40 fok alatti idle sokkal barátibb.
[ Szerkesztve ]
-
Hmmm1
aktív tag
Értem, köszi a válaszokat. - Hát a ház sem valami jó: d Zalman Z3 Plus. Talán beleférne egy nagyobb hűtő, nem is néztem, de "lapos" coolerba van valami nagyon profi, ami tényleg jól is hűt? Másik topik tudom, de hátha... már akkor nem sajnálnám rá.
[ Szerkesztve ]
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy hardver frissítésen a jelenlegi q9400 kicsit elöregedett!
Nézegettem az i5 4460ast illetve az i5 6500ast. A kérdésem az lenne hogy melyik lehet jobb választás?
Jelenleg egy gtx580asom van ami egy darabig még biztos marad,de késöbbiekben ha váltok ne kelljen processzort fejlesztenem.Elég lehet egy i5 4460 vagy 10-20 ezer forintot megér pluszba a skylake? -
#Morcosmedve
veterán
válasz Joker94Hun #7843 üzenetére
i5 6500. Ha tudsz, nonK OC BIOS-t szerezz kis ASRock Z170-es lapra és mehet a tuning rá. Ram 2133 ha nem lesz Z-s lap, ha lesz, akkor amennyi belefér, kis idozitessel.
© asszongya'hogy
-
Joker94Hun
tag
válasz #Morcosmedve #7844 üzenetére
Köszönöm,az asrock h170 pro4 lapot néztem,gondolom ezzel nem tudok tuningolni?!Jó választás lehet 33K-ért?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Joker94Hun #7845 üzenetére
Nincs mit.
Jo valasztas, de szerintem drága és nem tuningolhatsz benne. Csak Z170-ben lehet memóriát 2133 felett, processzot, pedig K-sat tuningolni. K jelzes nelkulit a legtobb ASRock lapban lehet, BCLK-val, bizonyos feltetelek mellett, de ehhez kell az internet segitsege, mert lehet az intel letoroltette az "okos" BIOS-okat.
Tovabbi kerdeseket a "Milyen alaplapot vegyek" topikban tegyel fel!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
oliba
őstag
válasz #Morcosmedve #7846 üzenetére
Miért törölte volna le? Ott van ASRock oldalán a letöltés fül alatt az összes, még a legelső BIOS is, amivel a lapok megjelentek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest