Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brett001
aktív tag
Kár. A szóban forgó alaplapot nagyon jó áron tudtam volna megvenni egy ismerős révén. Akkor marad a z170 vagy K-s proci. Bár a procinál 60e Ft volt a plafon, de lehet, hogy muszáj lesz ettől eltérnem és i5 6600K lesz belőle.
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Dtomka
veterán
Magamnak válaszolom meg. Van aki beépítette a Silverstone 3 házba a vízhűtést . Na, én nem vagyok ilyen ügyes.
Custom Watercooled Silverstone Raven RV03 with 2500K and EVGA GTX690 HydrocopperTehát maradnom kell a léghűtő(k)nél.
[ Szerkesztve ]
-
aok1
tag
Akoska07
Hát nem tudom kit mi hajt az msi felé de én pont az ellenkezője vagyok.Egy ismerősömnek sem ajánlom.Amiket eddig ajánlottam még a mai napig üzemképesek.Nem kell vele szarakodni stb....Persze miután normálisan belett konfigurálva.Onnantól kezdve meg nem nyúlka piszka. Nem tudom mi a menő giga ász dolog ott.A spanyol viaszt ők sem fogják feltalálni.Mindig olyan gyártót kell keresni szerény véleményem szerint ahol több a büdszé,holmi fantázianév szarságokra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Én MSI Gaming M7-et vettem a megjelenésekor.
Bios csere után hibátlanul ment minden.
A topikban látható minden tesztem a 6700K-val.Ha újra Skylake-t vennék,ismét MSI lapot vennék. Ha nem M7-t akkor XPower-t.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Azt a 8magos procit véletlenül vettem.
Semmi bajom nem volt a 6700K procival,sőt.Viszont a The Division most megmutatta,hogyan kell a procit használni.
Mind a 16 szálat egyenlően elosztva használja,nagyon-nagyon jó proci stabilitás teszt.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-Gabesz-
senior tag
Belőttem a 6600K-t 4,6Ghz-re 24/7-re.
IBT very high-on max 1,344v-ot vesz fel.
LLC4-ben tolom Asus Ranger lapban.
A hűtés egy öreg Noctua D14-es 1 ventivel és jó házszellőzéssel.Érdekes hogy a magok max hőfoka elég kicsit szór nálam (65-70C° között van mind), van akinél akár 10 fokot is eltér.
Köszönet az útmutatásért Habugi mesternek!
-
Szinyák
őstag
egy kérdés. minél magasabb a LLC az hatássassal van a max hőfokra is , minél magasabb az érték annál több hőt ternel ? vagy semmi köze nincs hozzá.
Mert most @4.4 1.232v LLC6.-al csak zért kérdezem ,mert ha leviszem az LLC értéket akkor terhelésen kevesebbet kap mint a bios fesz
azt hogy lehetne normálisan beállítani, hogy alapon 1.250 kapjon de terhelésen 1.260 pl ?Szinyák
-
Habugi
addikt
válasz -Gabesz- #7510 üzenetére
Részemről a cseresznye, Rangerrel még egyébként sem volt dolgom korábban..
Szép!
Fura hogy nálad nincs olyan jellegű fesz "fixálás" mint ami a Heroval LLC5-el összejön, az LLC5 nálad még nem keveset rátolt de ahogy elnézem az Idlehez képesti minimumot az LLC4 pedig már alácsap.., mondjuk az átlagot nézve nem volt jellemző.
Elképzelhetőnek tartom viszont ennek okán, hogy még lejebb tudnál menni a fesszel, hasamra ütök 1.3-1.31V viszont LLC4 helyett 5..
A D14-ről pedig úgy nagyjából mindent elmond, hogy adott fesz mellett IBT VH stabil 4.6-on, 70fokig bezárólag..
Ezért ajánlok a mai napig inkább nagyobb toronyhűtőket sem mint kompakt vizeket, ha már víz akkor épített, drágább jóval cserébe érdembeni előrelépés.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Szinyák #7511 üzenetére
"minél magasabb a LLC az hatássassal van a max hőfokra is , minél magasabb az érték annál több hőt termel"
Magasabb LLC mellett a lap túlfeszeli a procit a stabilitás érdekében és az a fesz okozta hőfok dobja meg a bulit. Minél nagyobb az LLC, annál jobban.
Ha kicsi/kisebb az LLC, a BIOS-ba írt fesznél, terhelés alatt (is) lentebb viheti, ezért tanácsos ezt az első lépések közt kitesztelni, hogy vagy ugyanannyi legyen a beállított érték terhelve is vagy icipicivel fentebb feszelje.(#7512) Habugi:
Igen, egészen furcsa, hogy ennyit ráad Ranger-nél LLC4-en.
Hero-n pont LLC4-en vesz le egy kicsit, de az már pont annyi, hogy elfektesse terhelés alatt, míg az LLC5 annyit ad, amennyit kell, esetleg az "ASUS féle kerekített feszre" emeli fel.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #7513 üzenetére
értem nekem LLC6 működig így alatta terhelésen pl IBT vagy prime95 lejjebb veszi a beállított feszen ...
Szinyák
-
Habugi
addikt
Elég rendesen túlfeszel nála az LLC5 (cirka Hero féle LLC6, 3-4század IBT-ben), megnéztük, az LLC4 pedig mint látható alávág, szóval nincs olyan jellegű fixálhatóság mint nálunk, szerintem majd jön arra is BIOS..
Egyébként magam is ezért javasoltam inkább az LLC5-öt, inkább kapjon extra feszt terhelésre sem mint alávágjon LLC4-el.
Érdemes megkeresni mennyit mehet lejebb az LLC4-es beállításhoz képest Vcore ügyileg úgy, hogy terhelésre még kapjon LLC5-el pont annyit hogy ugyan így megáll a lábán.[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
-Gabesz-
senior tag
Az a helyzet, hogy LLC5-el kezdtem megkeresni a stabil IBT feszültséget, miután meglett lementettem és átálltam LLC4-re és ott is megkerestem a stabil IBT feszt. Így lett 2 stabil beállítás azonos órajelen.
Konkrétan 4,7-en ez jött ki:
LLC5 --- Bios1,42v ---- IBT 1,445v
LLC4 --- Bios1,43v ---- IBT 1,424A 2 beállítás közül az LLC4 hűvösebb pár fokkal (D14-el 80C° körüli max)
Így leírva nekem is úgy tűnik, hogy LLC5-ben stabilnak kellene lennie egy kicsit alacsonyabb Vcore-val is.
Az éjjel 0,02 lépésekkel mentem felfelé egy darabig, majd átálltam 0,01-es lépésekre, csak már nem tudom konkréten hol volt a határ. :S Tehát elképzelhető, hogy kicsit tudok belőle faragni. Viszont az is elképzelhető, hogy éppen a nagyobb drop miatt dobja el magát LLC5-ben. -
-Gabesz-
senior tag
Igazatok volt, LLC5-ben sikerült javítanom a feszültségeken.
Tehát jelenleg LLC5-ben 4,6GHz-hez biosban adok neki 1,33v-ot. IBT alatt a min fesz 1,328v a max pedig 1,344v. A hőfokok minimálisan javultak, max 69 a legmelegebb mag. (Nem proccol sokat a lap:1,328-1,344v)
Szintén LLC5-ben 4,7Ghz-nél, biosban 1,41v ami IBT alatt 1,408v minimum és 1,424v Maximumot produkál.
A Legmelegebb mag 81 fok. (Nem proccol soka a lap:t 1,408-1,424v)A lap proccolását is figyeltem LLC5-ben. Szerintem nem proccol sokat. Csupán az számít, hogy az adott feszültség amit beállítunk éppen hová esik az increment lépcsőzetben. (A HWinfó 0,016v lépcsőkkel jeleníti meg a feszültségeket nálam. A bios pedig 0,0125 increment egységeket ír.)
Tehát ha 2 lépcső közé esik a vcore, akkor csak az alsó és a felső lépcsőfok értéke fog megjelenni, mint minimum és maximum feszültség. (0,016v eltérés min és max között) ha viszont a beállított feszültség egy lépcső majdnem tetejére esik, akkor minimumnak megjelenik az alsó lépcső, megjelenik a nagyon közeli lépcsőfok és a proccolás miatt megjelenik a következő lépcsőfok is. (2x0,016v lesz a min és a max közötti különbség). Gondolom a lépcső felétől felfelé kerekít, alatta pedig lefelé.
A 0,016v lépcsőkből látható, hogy LLC5-ben 0,016v alatti a proccolása a lapnak, ha nagyobb lenne minden esetben minimum 3 lépcső, az-az 2x0,016= 0,032v jelenne meg a minimum és a maximum érték között HWinfóban.
Tehát a lap rendben van, nem proccol sokat, csak nem mindegy hova esik a beállított érték.
Én legalábbis ezt vettem észre a tesztelések alatt, de szóljatok ha másképp van. -
rukh
senior tag
Hi!
Próbálta már valaki a Skylake procikhoz valamikor decemberben meghírelt lesarkazásvédőt? Lehet egyáltalán kapni (az Aqua volt leendő forgalmazóként megnevezve)?
Rukh
Üdv mindenkinek, Rukh
-
aok1
tag
Miért na ne fogják eggyeseknek a kezét nem megy?Nem kell itt semmi lesakazásvédő szarság.Most is csak azt tudom mondani,hogy aki ezért pénz ad meg is étdemli.Nem szabad.Még lehetőséget sem szabad hagyni,hogy valaki belőletek húzzon hasznot.Fòleg a külföldön élő szarháziak.Akik 2 ft-ot a fogukhoz vernek.
-
Szinyák
őstag
hát mit ne mondjak , ha hozzám vágnák se kellene, azt a hülye műanyag vackot a behelyezés segítőt is kivágtam a picsába aki nem tud belerakni a procit a socket.-ba annak a tool.-al se fog menni
Amúgy ez a lesarkazás védő akkor érne v.mit ha deleidelve lenne a proci és a kupak nem lenne visszarakva rá ..
Szinyák
-
Habugi
addikt
Amennyiben a Skylake körüli mesterséges hisztikből indulunk ki az én procim speciel már halott vagy legalábbis olyan mint ami túlélt egy vonatszerencsétlenséget..
Nem raktam rá azt a fekete mütyűrt mielőtt leszorítottam a foglalatba, egy ~kilós SilverArrow van rajta, hova tovább ha éppen olyan kedvem van kínálom fesszel mint Tóth a...
Ehhez képest februárban majdnem összejött egy csere egy 4.9-es példányra, kivettem.., na mintha a dobozából vettem volna ki (némi MX-2től eltekintve..), end of story..
-
CsonkaImo
addikt
-
-
Habugi
addikt
Azt mondom várjuk ki a végét.., neked kolléga valamiért nemezised ez a hűtő téma, cirka fél éve ütemesen egy-két havonta felbukkansz, felteszed ugyan azokat a kérdéseket, megkapod ugyan azokat a válaszokat, melyek néha megnyugtatnak, néha eltántorítanak.., majd az idő eldönti..!
-
rukh
senior tag
Ha ez a szerkezet fémből van, precízen kialakított (nem alacsonyabb és nem magasabb mint a proci mag), akkor leszedett proci kupak esetében hasznos lehet - nem csak a magra fekszik a hűtőborda, hanem a lényegesen nagyobb kupaknyi felületre. Van ennél lényegesebben durvább tuningolás is ...
Kösz az eddigi észrevételeket, úgy látszik, még nem került piacra ... ettől még nyugodtan fogunk aludni
Üdv mindenkinek, Rukh
-
Dtomka
veterán
Így van, de inkább megfontolt leszek, mint nem . Ha a hűtő miatt sérül gondolom arra nincs garancia.
Biztosan nem tesz jót a cpu lapkának, a ~1kg...
De a mi házunka sajna nem lehet vízhűtést szerelni, de ha igen akkor azt nagy moddingolással.Ezért keresek még mindig 1 "jó" hűtőt. -
-Gabesz-
senior tag
2009-óta volt fent a D14 egy asus ramapage 2 extreme lapon. Nem rég szedtem szét Z170-re váltás miatt. Kivettem a lapot a házból és nagy meglepetésemre nem volt deformált. Igen tudom az még vastagabb lap, de azért ez irányadó. A d14 így rákerült a z170-es deszkára. Arra az esetre ha nagyon deformált lett volna az elődje, terveztem a kompakt vízre váltást, de szerencsére nem volt erre szükség.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Sebestyen01 #7539 üzenetére
NH-D14/15-nél nem tudod megtépni a csavarokat.
-
CsonkaImo
addikt
válasz Sebestyen01 #7541 üzenetére
Nézz meg egy összeszerelést YouTube-on. A Noctua (és egyéb hűtésben jártas gyártók) felfogatása teljesen eloszlatja a súlyt, nincs akkora terhelés a socketen, vagy a CPU-n ami kárt tehetne benne.
-
aok1
tag
Hát ahogy olvasom itt a hisztiket?.?Túlfeszel a lap.Persze,hogy túl.hpeter10....Feléfeszel jól mondja.Még ha nem is mindenben értünk eggyet.De láttam akoska07 is milyen teszteket nyomatott ki.Az meg no comment.elhamarkodott volt az a döntés.Amikor gflopsba 4.5-el ugyanott voltam mint ő 4.8-al.Kibaszottul nem mindeggy,hogy van belőve a bios.
[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
Aztán mint kiderült, nem is annyira feszel túl.
A Gflops-ra nem szoktam kihegyezni a gépet, csak ránézek ne legyen irreálisan alacsony. Aztán közben netezek, olvasgatok, Trayben fut a vírusírtó, hdd sentinel, sonic suit, intel rapid tárolás, szóval a procihasználat IDLE 3-5% közötti, ami elvesz néhány gflopsot. Az IBT-t csak a stabilitás tesztelésére és a hőfokok megtekintése miatt futtatom.
-
-Gabesz-
senior tag
válasz CsonkaImo #7548 üzenetére
A BIOS-ban nem tűnt soknak, ha jól emlékszem1,4.ig sima fehér. 1,4-től vált sárgára, majd 1,5-től lilára és valahol fölötte vált át pirosra. Itt a fórumon olvastam korábban, hogy 1,45-ig mehet 24/7-re ha a hőfokok jók.
Itt ni: [link]Amúgy 4,6 vs 4,7 nem sokat számít, a biztonság kedvéért 4,6-on hajtom majd.
Ki meddig jutott memória tuninggal és milyen lapban?
Érdekelne hogy Ranger lapban kinek mi sikeredett? -
Szinyák
őstag
válasz -Gabesz- #7549 üzenetére
tényleg jól megy a 66k grat, de amúgy fölöslegesnek tartom 4,7.-en járatni magasabb fesszel .. mert semmi érdemlegi kül nincs se tesztben se játékokban csak adatlapon nézne ki jobban
Én a helyedbe 1.4v alatt maradnék 4,6.-on ....Én is 4,5 céloztam meg megy többet is csak nem tudom ott már értelmesen hűteni (Linx, Prime95 alatt )
Játékok , ill hétköznapi használat során nem lenne gond.
Egy teszt erejéig meg néztem mint megy 5ghz csak1,520 v meg nem volt erősebb cpu bench alatt stabil persze ,[ Szerkesztve ]
Szinyák
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OTP Bank topic
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Assetto Corsa Competizione
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Kupon kunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest