Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Játszottam előtte egy óra BF1-et, csak, hogy ne merüljön fel a gondolat, hogy hideg levegővel tesztelek.
Így is 70°C alatt maradt...Nincsen visszaragasztva, csak CLU, jó vastagon, mert vékonyan kenve, kupakot visszatéve, nem is érintkezik
Ennyi fesszel volt 100°C is már két mag hőmérséklete IBT alatt."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Laraxior #12985 üzenetére
Jah, so sorry. W10 alatt is ennyit hoz, mint Win7 alatt?
Hm, hát nem tudom.. Ez még mindig lassabb mint Nálam a 4800.. Viszont a hőfokok nagyon jók. Nekem 4800-on 1.35V-vel már felmászik 80 fok fölé.
Mondjuk, veryhigh IBT kéne, eredmények miatt is, mert ez így cincit csalóka. plusz, az valszeg megfűti sokkal jobban.
Jah közben látom, hogy delid.. Oké. Attól mondjuk még kéne egy veryhigh ibt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz Laraxior #13009 üzenetére
Azt tudod hogy a kupakot is meg kell nedvesíteni vele (bele kell dörgölni), és akkor a két vékony réteg szépen összenő. A sok CLU a csak a magra kenve, kinyomódik a mag mellett és nem csinál 100%-os kontaktot a kupakkal. Ha szétbontod, és a kupak csak foltokban CLU-s, akkor ez a szitu.
[ Szerkesztve ]
-
dergander
addikt
Na én is nyomtam már egy benchet a winrar-al. 4.4Ghzen.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz darealkilla #13011 üzenetére
Igen, pont akartam írni, hogy meg kell szabadítani a maradék ragasztótól, illetve Duracellm is jól mondja. Habár, alap esetben egy normális/vékony CLU réteg elég kell legyen, csak a die oldalra, de az "ecseteléssel" nem veszít semmit.
© asszongya'hogy
-
őstag
válasz Laraxior #13009 üzenetére
Szép eredmény! Milyen lapban hozta?
Már lassan nem is merem olvasni a fórumot, mert valahogy folyamatosan belső késztetést érzek, hogy egy 7700K-ra váltsak és megskalpoljam. Az élmény kihagyhatatlan! Pedig inkább örülnöm kéne mint majom a farkának hogy most stabilan szépen pörög a gépem, de nehezen bírok magammal.
izé
-
Laraxior
titán
válasz Balu77 #13016 üzenetére
Csak egy Z170 Gaming 7.
Szerintem nem valtok Z270-re.
Mondjuk a droppolassal nem vagyok megelegedve. Lehetne kicsit masszivabb is. Biosban 1,37-1,38 van belove, idle kap 1,35-ot, de terhelesnel leesik 1,33-ra.
De még ismerkedünk."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-
Laraxior
titán
válasz akoska07 #13019 üzenetére
Majd ma... Van egy fél nap szabadom... Vegre.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Szinyák
őstag
válasz #Morcosmedve #13018 üzenetére
OC.-nál a C-state-ek ki kell kapcsolni ?
Ezekhez a biosba nem nyúltam , mit csinál pontosan ?Szinyák
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Szinyák #13023 üzenetére
Ki. Variálja a processzor feszt, az energia megtakarítás jegyében, ezzel együtt szépen belassítja az órajel váltásokat - mondjuk fixen kell használni az órajelet mindig, pont ezért, aztán mellé mehet a fix (stabil) fesz.
Nem hiába tettem fel a BIOS-omat az első diába...több mint fél éve hozzá se lett nyúlva, se frissítve, se semmi és soha nem fagyott ki, minden fesz annyi, amennyi a BIOS-ban, nem ugrál el, órajelek is hasonlóan stabilak.
Minden más OC próbálkozás kompromisszumos.[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #13024 üzenetére
Nálam egyedül az órajel ugrál, mert nálha a bus speed elmászik 100MHz-ről, de ezzel nem nagyon tudok micsinálni.. Ez CPU-zben is látszik. Nálam fent van a 2202, de nem vettem észre különbséget.
Plusz a windows is érdekes, mert ugye a feladatkezelő->teljesítmény fülben a CPU-hoz eddig soha sem láttam max órajelet eddig.. 4.8-nál ilyen 4.75 körül ír, 4.7-néz pedig 4.65 körül.. Bár ez szinte biztos, hogy valami windows fícsör, mert az fX-nél is így volt.
Véleményem szubjektív...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz hackeeeee #13025 üzenetére
Igen, ez az egy megvan néha, hogy 1MHz-et föl-le elugrál Nálam is a CPU órajel, de ez a Z170-Z270 "tulajdonsága". Nincs is a BIOS-ban az a funkció, ami ezt kikapcsolja, kikerült, ha jól emlékszem. De már nem is tudom, pedig Z97/Z87-en mindig bekapcsoltam.
Az a windows butasága sajnos...
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #13026 üzenetére
Köszi!
Próbáltam stabilizálni valahogy ezt a 100 MHz-t magamtól is, de nem is találtam rá opciót sehol, plusz valahol azt hiszem olvastam is (simán lehet, hogy még a kezdetekkor itt a topic-ban), hogy úgymond ez a lapkával jár.
De akkor ez a 270-nél is megvan, oké.
Ez a windows téma sem annyira vész, csak elég zavaró, hogy nem is annyit mutat, plusz még ugrál is, közben pl. CPU-zben betonstabil az órajel.
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
válasz hackeeeee #13021 üzenetére
Hát ezaz, hogy már high-on van.
1,3V-on még oké volt, de hogy most feljebb mentem tobbet esik."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
-
Laraxior
titán
válasz Modst3R #13032 üzenetére
Remélem nem
Az én felhasználási igényeimnek bőven elegendőek az ilyen tesztek. Ezekkel nincs nagyon kínozva a CPU.
Visszatettem 4.8GHz-re, alapfeszültségre.
Tegnap néztem egy Unigine-t 4K-ban, de semmit nem gyorsult tőle, úgyhogy asszem tökmindegy mennyin megy a CPU, használhatnám alapórajelen is(#13031) MiklosSaS: 5.2GHz-en dobott annyit.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz -Gabesz- #13037 üzenetére
Ilyen szintetikus teszt alá kötelező a hűvösebb levegő...
Mondjuk delid nélkül hiába nyitottam rá az ajtót, úgy is 100°C voltak a magok.."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
-Gabesz-
senior tag
válasz darealkilla #13039 üzenetére
Az úgy oké, 1328v 4,8Ghz nálam 84fok az IBT VeriyHigh beállításokon és delid nélkül 25 fokos szobában.
A tied reálisnak mondható, de 1,4v felett már erősen kellhet neki a hideg levegő hogy 70 fok alatt maradjon[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #13041 üzenetére
Bőven jó! Köszi, hogy megnézted!
Ha hazaérek megnézem a "hikomat" 4700-amon mit hoz! Persze majd hozzá lövöm a TP-t is, mert az még ad a zsákba egy kicsit. De elvileg ilyen 13k körüli pontot hoz ha jól emlékszem.
Alapból a PLL OC emelése eléggé befűti a procit, +4-5 fokot jelent, így azért nem szoktam használni. Bár 4700-on simán kordában tartható IBT alatt is. 4800-on már eléggé elszáll.
@Laraxior: Kéne a veryhigh ibt + hwinfo, tudva, hogy felfelé droppol a lapod, hogy mi a vége. Nekem 1.47V körül nem sikerült IBT stabillá tenni 5GHz-n, bár ott el is forrt már a SilverArrow alatt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
375EUR a 7700K.
Még pár hét és be is áll a normális 100k-s árra"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Archttila
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #Morcosmedve #13041 üzenetére
Játszottam, hát végül nem a hikomat, hanem adtam egy kis feszt még a 4700-at.. Majdnem megpaskolta a 4800-as eredményemet:
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Laraxior
titán
válasz Szinyák #13044 üzenetére
Ha 1.2 az alap nálad, akkor elvileg jobb példány mint az enyém, mert nekem 1.3 az alap.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Laraxior #13048 üzenetére
Milyen alap? Nem létezik ilyen.
hackeeeee: Nem rossz, de még mindig nem értem, hogy magasabb CPU órajellel, hogy lehet kb. ugyan annyi az eredményünk, miközben elvileg már neked is bőven elég a fesz. 4.8 alá szerintem nem elég, ott nem is említettem meg. Mondanád, hogy azért nálam jobbak az időzítések, de már más tesztprogram alatt is hasonló jelenséget véltem felfedezni.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Laraxior
titán
válasz #Morcosmedve #13049 üzenetére
Akkor a default értéket minek hívják?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest