Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért tudnám most eladni a procim? Polírozott, részletek az adatlapomon.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
japy
őstag
Ezért is nem váltok platformot a mostani helyett! Ha ennél gyorsabbat szeretnék nagyon ki kellene nyitnom a pénztárcámat!
[ Szerkesztve ]
-
krisztián98
tag
Sziasztok,
A következőt kérdezném.
Van egy GTX 460-as videokártyám
Alaplap: Gigabyte P35-DS3-as
CPU e4500 10*280-on hajtva.
2GB memória DDR800-as.A CPU cserén gondolkozom, hogy milyen CPU kellene, ha nem muszáj, akkor alaplapot nem cserélnék. A TDU2-n a procik vért izzadnak. (98% körül van mind a kettő.)
Milyen CPU kellene, ami kihajtja a 460gtx-et? Illetve 2G ram elég lesz? WIN7 alatt?
Köszi:
KMinden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
krisztián98
tag
Még 1 kérdés? Egy e8500-e8600-al vagy egy négy magossal járnák jobban?
Minden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
F_Zolee
veterán
válasz krisztián98 #19915 üzenetére
Mindenképp a négymagos procival járnál jól, de már nehéz beszerezni jó példányokat. Pénztárca is határt szab, de ha már így latolgatsz akkor gondolom lehet némi tartalék, mert nem egy árban van az E8x00 vagy a Q8-9x00. A memóriát is érdemes lenne bővíteni, mert win7 alatt jobban elfogy. De ha még nem ütköztél bele, hogy kevés lenne akkor még elhúzhatod annyival is.
Néztem most az apróhirdetést és ha quad kell akkor 40+k-ért tudnál csak jobb fajtát venni. Szóval a platformváltáson is el lehet gondolkodni...
-
krisztián98
tag
válasz F_Zolee #19917 üzenetére
Igen. A Quad-ok kicsit húzósak.
E8500 olyan 25eft.
E8600 olyan 32eft körül
Q9400 olyan 35eft
Q9550 olyan 43eftMinden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
krisztián98
tag
Tudtok valamilyen CPU-s tesztet, ami ilyen kategóriában tesztelte a memóriákat?
Minden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
krisztián98
tag
Szerintetek ez mennyire jó árban?
Q9550-es E0-n 3900-en megy fesz emeléssel. 43eft (kicsit borsos, de szerintem 2 évig elég lenne).Az alaplapom megbirkózna vele?
http://hardverapro.hu/apro/intel_core_2_quad_q9550_elado_4/hsz_1-200.html
-
belaazallat
addikt
válasz krisztián98 #19920 üzenetére
Túl van feszelve! Nem kicsit! Meg ne vedd!
Szerk.: Az alaplapod meg minimális tuningot elvisel, de feszültség emelést azt mellőzném vele. Nem egy Quad tuningra gyártott lap.
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
F_Zolee
veterán
Talán a Q9400 lenne a "legjobb" választás minimális tuninggal 3.2-3.4ghz körül. Az alaplapod kicsit visszatartó tényező ebben. Vagy gyűjts még kicsit és félgépet kapsz(lap,ram,cpu) i5 magasságában.
-
ZozzHUN
addikt
válasz krisztián98 #19915 üzenetére
Ha már 43.000 procinál beleférne, akkor vegyél i5-750est vagy 760ast 35.000 körül itt apróban, hozzá egy normális lapot, amivel lehet egy 200as BCLK-t elérni.
Lapodat el tudod adni 10.000ért
Ramokat is olyan 5.000-6.000ért
Procidat nem tudom, 10.000ért azt hiszem.Lapot veszel egy 1156osat mondjuk 18.000ért
i5 750/760 35.000 körül
4GB DDR3 memória boltban 7.000 - 10 év garival, egy 1600os nem árt a tuning végett. -
windlord
őstag
Teljesen egyet értek ZozzHUN -val.
Hogy miért?Mert én is most váltottam.
Nekem egy Q9300am volt, egy Gigabyte GA-P35-DS3 lapban.
Akartam alá egy másik lapot, és akkor beszéltek rá a 1156ra.Ha eladsz mindent, akkor abból vehetsz egy jó lapot (1156) és ddr3 -at, a procit meg megveszed ebben az árban, mint amiben most keresgélsz.
Vagy Sandy (1155), de akkor mélyebben nyúlsz a pénztárcádba.
Ezt neked kell eldöntened!De amit én is csak javasolni tudok:
Ne vegyél 775ben 30-40k -ért procit, mert ennyiből 1156 is van bőven.
Lap+Ram mellé és előrébb vagy![ Szerkesztve ]
-
dilipok
veterán
válasz windlord #19924 üzenetére
ez igaz, de mi van akkor, ha o nem akar szenvedni teljes cserevel? (en vagyok az elo pelda, hogy inkabb kicsereltem a procit, minthogy szenvedjek a platformcserevel... eladni sincs kedvem darabokba a gepet) krisztián98, tehat mindossze annyit akarok mondani, hogy azt valaszd, ami neked megfelel (es persze a penztarcadnak is )
[ Szerkesztve ]
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
dilipok
veterán
válasz windlord #19926 üzenetére
ne ertsd felre, nem kotekedesbol mondtam. Csak nekem is mondtak sokan, hogy mekkora hulye voltam, hogy nem platformot valtottam, es kiadtam egy valag penzt a QX9650ert (E7600 at valtotta). Ezert tettem hozza, mintegy kiegesziteskent a gondolataimat a tietekhez
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
windlord
őstag
válasz dilipok #19927 üzenetére
Te se érts félre, de lássuk be:
Ha abban a lapba venne egy 40k körüli procit és meg akarná húzni, akkor a lap enyhén szólva limitálná.
Előbb-utóbb jönne a lap csere, mert ugye nem partner a procihoz...
A DDR2 ramok fejlesztéséről még nem is beszéltünk...
Ha azokat eladja, és hozzáteszi a másik 2GB DDR2 árát, akkor ott is van egy jófajta DDR3 -nál. -
bolcsodal
addikt
válasz krisztián98 #19918 üzenetére
Egy Q8xxx-as, 20-25K-ért talán még belefér abba a konfigba. Annál drágább procit meg bűn megvenni...
They drew first blood....
-
japy
őstag
Akár hogy is ragozzuk egy q9550 és egy jófajta P45 még simán megszorongat egy i3 i5 gyengébb konfigot!
-
krisztián98
tag
Köszi a válaszokat gondolkodok raja. Meglehet, hogy veszek egy procit 20-25eft körül és ott maradok. A procira kár 40eft-ot költeni, akkor inkább platform csere. Eddig nem vettem észre, hogy a 2GB kevés lenne TDU2 alatt is mindig volt 400Mb szabad memória.
-
ZozzHUN
addikt
válasz krisztián98 #19931 üzenetére
Hát BF3 alatt már 3.5-et megeszi
-
Alister71
nagyúr
válasz ZozzHUN #19934 üzenetére
Természetesen egy húzott Q9550-re értettem.
Full HD-ban akkora a vga limit, hogy nem fogsz tudni különbséget mérni, Far Cry 2 meg vicc, pláne, hogy a Q8xxx is lazán játszható fps felé tolta.
Ha procit akarsz tesztelni, 1440x900-on tedd.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
krisztián98
tag
Akkor most a következő a kérdésem.
Egy e8500 ki tudná hajtani a gtx460-as vga-t? FullHd-ban szeretnék játszani. Most az e4500-el a TDU2 alatt a GPU olyan 45-50%-os kihasználtságot mutat, a CPU-k viszont fekszenek. A városban az FPS olyan 18-22 körüli. Kicsit kevés.
A teljes konfig csere nagyon sok lenne most első hallásra... Ha cserélnék, akkor i7-ben gondolkoznák... Ot meg a CPU-k 50e körül mozdulnak.Köszi a sok segítséget...
-
ZozzHUN
addikt
válasz krisztián98 #19939 üzenetére
Inkább segíts magadon... elmondtuk hogy 4 magosat vegyél erre feldobod a 2 magos ötletet, vedd azt, jobban jársz ha saját fejed után mész, legalább tanulsz belőle és nem csak kérdezősködsz olvasás nélkül...
-
F_Zolee
veterán
Amelyik játék szereti a 4magos procit akkor az alá tehetsz bármilyen 2magosat. De mindenképp javulhat a régi procidhoz képest az E8500-al főleg ha kicsit feljebb húzod 3.6-3.8ghz-re...
-
Alister71
nagyúr
Nagyjából igen, de olyan játékban ahol kell a 4 mag, az sem lesz elég. Crysis2 nekem 3.6-ra húzott E8400-essel és HD6850-essel 8-16 fps-el futott DX11 ultrán. Phenom II X4 955-el, 3.6-on 35 fps átlag. oda nem elég a 2 mag, és van még pár ilyen játék. Jól gondold meg, egy Q8300-al is sokkal jobban jársz. Nem érdemes 2 magost venni.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
krisztián98
tag
válasz Alister71 #19943 üzenetére
Ok, akkor kicsi bizonytalanság után kell a 4db mag.
Bocsi azoktól, akik 1-szer leírnak valami és nem jön át teljesen, de ami késik nem múlik...
-
Alister71
nagyúr
válasz krisztián98 #19944 üzenetére
Hasonló cipőben jártam én is. Megvettem a HD6850-est, és egy idő után rájöttem, hogy az E8400-est normális keretek között akárhová húzom, nem elég neki. Akkor vettem a Dirt3-at, és 1000-el multiztam. A 8400-es olyan kevés volt neki a multiba, hogy az valami rettenetes volt. Nem az fps-el volt a gond, hanem az irányítással. Átlag 40-50 fps ellenére az irányítás úgy késett, hogy el se akartam hinni. Majd jött egy jó csere lehetőség, és a 775-ös lapot és procit elcseréltem AM2+-os lapra és egy PHII X2 550-es procira. A procit gyorsan eladtam, és akkor 26 ezer volt a boltban az X4 955BE. 13 ezer forinttal pótoltam ki az X2-est és 2 nap múlva már benne volt az X4. Na itt nagyot változott a világ. 3.6-on járatom a Phenomot, 1.264 volton. 1.375 volton stabil 4.0-án. Hagy ne kelljen sorolni, pár játék milyen változáson ment keresztül. A Dirt3 is úgy megiramodott, hogy leesett az álam. Az irányítás is megjavult, és átlag 20 fps-t vert a 8400-re.
Nézd meg a logoutomban a teszteket, a Res5 is ékes bizonyítéka a 4 mag szerepének. Lemértem egy 1 magos Celeronnal, egy 3.4-en járó wolf magos C2D-vel és az X4-el. A skálázódás tökéletes.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
bolcsodal
addikt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz bolcsodal #19948 üzenetére
Hát itt pont nem látszik, ha már vegyes limitről beszélünk.
idézet:
"Jelen tesztcsomagunkban a Max beállítások mellett egy GPU-val a Q9550-et sem igazán lehetne megfogni - a több GPU-s kártyák pedig, lássuk be, nem 1920x1080-as felbontáshoz valók. Magasabb pixelszám mellett viszont ismét a VGA válna limitáló tényezővé. Egyszóval, ha azért cseréltük volna le a Q9550-est, mert érdemi sebesség-növekedést vártunk a játékokban, akkor most súlyosan csalódtunk volna. Szerencsére nem ez volt a cél "
Core i5 2500K volt az ellenlábas procc és látszik, hogy 1680x1050, közepes beállításoknál valóban gyorsabb is volt 10% körül, ami már érdemleges különbség; ám az előny fullHD maxon nullára olvadt...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bolcsodal
addikt
válasz RetepNyaraB #19949 üzenetére
Jó, akkor most miről beszélünk?
Szerintem az a lényeg, hogy 2 core vagy 4 core, a többi különbség elolvad a VGA limites beállításoknál.
They drew first blood....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs