Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    utoljára akkor akartam ramot a 2 gigán (ubuntu meg egy virtuál win 750 megával) felül, amikor kitaláltam, hogy a 8 gigába már szépen belefér a hd film torrentje, lehetne ramdriveba tölteni, onnan nézni vagy abba csomagolni. ugyebár hogy nehogy a hímestojás ssd megmakkanjon. persze nagyságrenddel gyorsabb sima vinyóról is a csomizás a ramdriveba. mit tehet az ember, ha csupa 15 megás rar fileokba csomagolják a rokonok az esküvőt, a szalagavatót...

    no ez a ram akarásom több, mint 40 percig tartott. addigra molyoltam ki milyen ram kell a gépbe és mennyibe kerül belőle 8 giga.

    inkább írtam ultrabayba második hdd ki-be húzogatáshoz scriptet. ami végtére is csak egy mount / umount attól függően, hogy megtalál-e egy könyvtárat, ami a mountolt vinyón van. ilyen hotswap scriptet már hekkeltem win alá is korábban, ha kell valakinek szívesen előtúrom.

    mindenesetre azért a 4 giga ram jól jöhet, nekem egy 1 gigás ramdrive a /tmp, abba lehet pakolgatni legalább a divx-et. ugye a 2 giga ram a linuxxal, egy 700 megás avival meg a (ritkán indított) vbox xp-vel már kevéske. és akkor jön a swap a hímestojás ssd ellen ájájáj.

    ja, nem is ezért jöttem: azt csinálja a T43p, hogy a kijelző 2/3-ánál lett egy világosabb, 1 pixel széles oszlop. wtf és mennyibe fog kerülni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák