Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mike76

    tag

    válasz Upo #5689 üzenetére

    Egyetértve a hozzászólásoddal, az én tapasztalataim:
    Erdőben, magas épületek között meglehetősen pontatlan a Bip. Telefonhoz, túra GPS-hez képest mindig túlméri a távot (még akkor is, ha a pihenők alatt leállítom). A túlmérés mértéke nem konzekvens, 12 km-körüli távon volt, hogy néhány száz méteren belül volt az eltérés a többi kütyühöz képest, de olyan is előfordult, hogy 2 km pluszt hozott össze. A letöltött tracket megnézve látszik, hogy elég cikkcakkos a rögzített út, álláskor pedig szép "gombolyagot" rajzol. Arra azért teljesen jó, hogy telefon nélkül is rögzítsük merre jártunk (a letöltött tracket pedig nem nehéz utólag kiegyengetni, kár, hogy ezt az óra szoftvere nem tudja). A fogyasztás nálam GPS használat mellett kb. 5-6% óránként. Bár eredetileg arra vettem, hogy a túrákon telefon cipelése nélkül is lássam a megtett távot, a fenti pontatlanságok miatt sokszor már nem kapcsolom be a GPS-t, megelégszem a lépésszámláló által becsült adattal.
    A nyílt terep már más tészta, ott meglepően használható. 3-7 km közötti távokat szoktam kocogni, ugyanazon a körön 100m-en belül van az egyes futások közötti eltérés (sőt inkább az 50m-t közelíti). A Notify & Fitness 3rd party apps kiegészítőjével (talán 690 Ft volt) egyszerűen lehet Stravába szinkronizálni a futásokat, így végül egyszerű futóóraként mégiscsak bevált a Bip.
    Pulzusmérés: a nyugalmi pulzus ok, hogy aktivitás alatt mit mér, arra még nem jöttem rá (az viszont biztos, hogy a túranadrágom oldalzsebének 170/min körüli a pulzusa...). Kár, hogy futás alatt nem lehet kikapcsolni, mert csak az akksit meríti.

Új hozzászólás Aktív témák