Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Tsebacsi #36232 üzenetére

    Az 5W40 -t is elbírja a könyv szerint, de azok általában jellemzően minden hőmérsékleten "sűrűbbek", mint a 0W30, 0W40.
    Érdekesebb inkább a márka, lehet, hogy ez az én hibám, hogy még sosem találkoztam vele :)

    Snoop-y: azért ajánl a Castrol 0W30-at, mert nekik ha jól tudom EU piacon nincs 0W20 :) Tehát az a legkisebb viszkozitási számú olajuk amit tudnak ajánlani. De a Castrol saját ajánlásában régebben benne volt ehhez a motorhoz a Magnatec 10W40 is, az meg már szerintem nem kóser. Tehát a saját márkás ajánlásokat fenntartásokkal fogadom. (Mondjuk a Castrol 0W30-a kivételesen nem rossz ajánlás, ha megfelel a többi paraméterben is, vagyis legalább SM(vagy SN) és A1/B1 - A3/B3) Inkább adatlapot hasonlítok össze. Azzal is lehet trükközni, de azért az számonkérhető, tehát azzal nem nagyon érné meg. Ajánlani meg bármit lehet, amit el akarok adni :) Így szokták a márkaszervizek is, hogy azt ajánlják, akivel amire leszerződnek.

    Az R18 meleg viszkozitás tűrése kb. 8,5 - 11 között van kb, amin sajnos én már pl. a 0W40-el felfelé túllógok, de valami miatt mégis amellett tettem le a voksot. Hideg oldalon (40°C) meg ami 80 alatt van, már jó, de minél lejjebb, annál jobb, tehát az 50-70 körüliek az ideálisak (nem, valójában a hidegen is 10 lenne az ideális, de olyan nincs, és még nem is 40°C-on indul a motor hidegen, hanem -10 és 30 fok között.)
    Tehát ha elérhetők az adatlapok, akkor érdemes a 100°C-ost 9-11 közé belőni, a 40°C-ost pedig 75 alá.

    De annyira szeretnék egyszer beszélni a Honda motortervező részlegéről valakivel, aki útmutatást tudna adni, mi is a legtökéletesebb megoldás :) Sajnos nem jutottam elég közel Hondás körökben ehhez a lehetőséghez, és inkább már távolodni fogok. Azt bezzeg tudom, hogy az új dízel Civicek első hűtőrács lezáró léptetőmotorjának áttételezése 4 db fogaskerékkel összesen 1:267 arányú, és azt is tudom, hogy működik, de hát azzal motorfronton nem sokra megyek :)

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák