Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Gyula84
veterán
üdv
Adott egy 3fázisu motor U-V-W megy be az áram oda a 3 fázis megy? akkor hova megy a kék vezeték? nem nagyon volt dolgom ilyen motorokkal.
Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani nekem egy 3-4 ledes vu meter kapcsolást?
Lehetőleg olcsón kivitelezhető (kb 100-120 ft) legyen, mert kell belőle 34 db...Találtam egy ilyet,de nem vagyok teljesen biztos a bemenetek bekötésében
Ez így helyes?
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz MineFox54 #52208 üzenetére
Lényegében mindegy, mivel a bemeneti jel egy váltóáramó feszültség. Í gy a bekötéstől függően az egyik, vagy a másik félperiódust "figyeli" és hasonlítja.
Ugyanakkor a 33 és 20 kohmos ellenállásokat én egyformának választanám, hogy a referenciapont a táp felénél legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Gyula84 #52205 üzenetére
Háromfázisú motornak nem kell a nulla, akár csillag, akár delta kapcsolásról van szó. Utóbbi esetben nincs is hová kötni, csillagpontra meg nem fontos, mert ott bekötés nélkül is kb. 0V alakul ki.
Már amennyiben kék vezeték alatt a nullát érted, mert arra sem szabad mérget venni. Az van rajta, amit rákötött valaki.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Samus
addikt
A rögtönzött, két saruból és egy késés biztosítékból összeállított biztosíték mennyire felel meg a céljának? eBayen rengeteg ilyet kapni kis műanyag házban, többnyire 22AWG körüli vezetékkel, ami elég vékony... Szóval gondoltam otthon megcsinálom picit vastagabb vezetékkel.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
-
MineFox54
őstag
válasz Lompos48 #52232 üzenetére
Köszi a segítséget.
Szerinted mi lenne célszerűbb, illetve kifizetődőbb?
3-4 nagy nyákra megcsinálni a 34-et, vagy 34 kis nyákra megcsinálni? ( gyakorlatilag egy eszközbe kerül a 34db, ami egy keverőpulthoz kell, amiben nincs gyárilag a csatornákra kivezérlésmérő (Yamaha GA32/12 (a tetején a mérőhíd csak a monitorokat méri))).[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Szeretnék idehaza szabadidőmben picit bütykölgetni. Tudtok olyan weboldalt, ahol kezdők számára is könnyedén elkészíthető elektronikus eszközök, kapcsolások vannak? A cél mondjuk egy digitális hőmérő készítése. De sajnos nem vagyok túl jártas még a témában, szeretném az alapoknál elkezdeni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz dangerzone #52238 üzenetére
-
Dj Sügi
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget a beazonosításban!
Már csak 1 problémám van, sehol nem találtam még olyan boltot, ahol mindegyik fajta lenne, ami nekem kell. Főleg a homorú akasztja meg a dolgot.
Helyben meg 1db sincs semmiből, az SMD meg álom kategória...
Marad max Kína, de az meg 30 nap...🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem túl rég kérdeztem, hogy mi lehet az LTC3810 táp IC problémája, hogy miért nem megy 28V-on, míg 12V-n igen.
No a helyzet az, hogy van neki egy SS/Track lába más táphoz szinkronizálásért amit egy 1n kondi húz le a földre, az érintés érzékeny volt az LT próba panelen.Ahogy lehúztam egy 1Mohm ellenállással a földre a kondival párhuzamban, rögtön helyreállt a táp működése és bírja is a nagy áramot 28V-on. Lehet rendben lett volna a kondis lezárás magában is, ha nem jön rá 4cm hosszú antenna vezeték a panelen...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Dj Sügi
őstag
válasz darvinya #52244 üzenetére
Hát, ami itt megy az országba az is szégyen. Ha nem pesten laksz, akkor kb semmit nem kapni helyben.
1000 és 1500Ft egy postai díj+utánvét díj egy semmi súlyú, méretű csomagra.
Kínából, meg 600000000 ezer kilométerről eljön ingyé, 2$-ból 500db...🚗 FORD - First On Race Day 🚗
-
Kernel
nagyúr
válasz Dj Sügi #52245 üzenetére
Van még rosszabb is:
https://shop.aswo.com/aswoShop/startPage.faces?storeId=591
Egyébként az apró légipostai csomagokat támogatja a kínai állam, mivel munkahelyeket teremt stb. Nagyobb csomagoknak ott is megkérik az árát.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Kezdem azzal, hogy tudom, hogy meg lehetne mérni, de igazából izgat, hogy miként lehet kiszámolni az alábbi dolgot.
Van egy gyengeáramú panel, ami egy váltóáramú 16v 30VA-es trafóról üzemel alapállapotban. De a ugyenezen panelen van egy akkumulátor csatlakozó is, amin keresztül tölti az akkut és ha a váltóáramú trafó felől megszűnik az áramellátás, akkor az akkumulátorról üzemel tovább.
(Gondolom a trafó felőli bemenet után egyből van egy egyenirányítás.)Megmértem, hogy ha a váltóáramú trafót lekapcsolom, akkor az akkumulátorról üzemelve, 12v egyenáram, 180mA-er a panel fogyasztása.
A kérdésem az, hogy miként lehet kiszámolni ebből azt, hogy 230V oldalról hány mA a panel áramfelvétele?
Valahogy kicsit laikus módon, nem vagyok elektrotechnikai mérnök.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- NBA és kosárlabda topic
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- iPhone topik
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest