Új hozzászólás Aktív témák

  • #10726912

    törölt tag

    válasz MasterMark #53665 üzenetére

    Nem szabad levágni a frontokról semmit. Az ideális felállás az, hogy egy valódi tudású szubbal erősíted azt a tartományt, ahol a frontok gyengélkednek, azaz nem szólnak értékelhetően. De három dolog befolyásolja ezt:
    1: Kell hogy igényeld azt a tartományt, amit a frontok nem képesek vissza adni, nem biztos, hogy hiányzik az a zenéből, hiszen nagyon ritka az a sztereó hangrendszer, ami ilyen alacsony frekvencián is dolgozik..
    2: Ugyan olyan érzékenységgel, torzítás nélkül működjön a szubb, mint a frontok (azaz ne röfögjön bele csúnya szóval élve), ehhez igen drága aktív szubbokat szoktak emlegetni.
    3: Tudni kell úgy illeszteni, hogy a front és a szubb NE keresztezze egymást (ezt több órán át is leehet kísérletezni)
    Ha jó minőségű a szubwoofer, akkor érdemes a frontokról vágni mélytartományt, próbáld ki úgy, hogy 100, vagy 80 Hz alatti hangokat a szubbra küldöd, a frontokról vágod. Ehhez kell a jó minőség a szubbról, hogy egyenletes legyen az átvitel, ne emeljen ki, ez ritka mint az a bizonyos holló.De érdemes szórakozni vele, csak a szubbot ne feledd el különböző helyekre tenni, hogy elkerüld a helység kiemeléseinek rossz hatását.
    Az a siker, ha nem hallod, hogy a szubb szól, inkább azt hallod, hogy a frontok teltebben szólnak,méllyebbre mennek, mintha apró változtatás, pl hangdoboz és az erősítő közt cseréltél volna vezetéket.

Új hozzászólás Aktív témák