Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz liszi70 #50483 üzenetére

    Pontosan az ilyen kérdéseket kellene elsősorban tisztáznia, a már soha el nem készülő témaösszefoglalónak.

    1.
    A hifiben az a szomorú helyzet, hogy a nagyságrendnyi előrelépésekhez legtöbbször kétszeres-háromszoros árú készülékekre van szükség. A kategóriákon belül azonos pozíciójú készülékeket kell értelemszerűen összevetni. Vagyis, mondjuk egy bizonyos kategória átlagát a magasabb kategória átlagával, vagy legjobbjait a másik legjobbjaival. (Kivételek persze mindig lehetnek, viszont csodák nincsenek.)
    Természetesen, a nagyságrendnyi különbség rengeteg apróbb különbségre osztható. (A nagyságrendnyi különbséget Blattida jól meghatározta: #50480)

    2,
    Amikor nincs nagyságrendnyi különbség két készülék között, akkor a rendszer többi eleme, a hallgató ízlése, tapasztalata, döntő mértékben befolyásolja az értékítéletet, két vagy több készülék között.
    Mivel nem áll módunkban, sem a kérdést feltevő rendszerét meghallgatni, sem az ízlését megismerni, még akkor sem adhatunk megbízható tanácsot a helyes választáshoz, ha egyébként ismerjük a készülékeket. Mindez természetesen közel hasonló kvalitású készülékek esetében igaz.
    Tehát amikor unos-untalan leírjuk, hogy saját meghallgatásokra törekedve érdemes és tanácsos rendszert építeni, az nem a segítőkészség hiánya, hanem a nagyobb felelősségérzet és a nagyobb segítőkészség is egyben.

Új hozzászólás Aktív témák