Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurczy
őstag
válasz blattida #42352 üzenetére
Akkor meg most mondhatnád, hogy én megmondtam.
Enni nem kér, tatár nem hajt. Amilyen fasza a piac most, nem hiszem, hogy hirtelen elmegy. Feldobtam egy olyan összegért, amiből kicsit alkuval is kijön, amibe nekem van. Ez már elég, addig meg elhallgatom, nem szól azért olyan rosszul, csak a Krell-hez marhára nem passzol, márpedig azt akarom megtartani, nem a McCormack DNA-1-et.
Útkeresés van továbbra is, meg sokváltozós katyvasz. Aztán valami majd csak kisül belőle...
-
blattida
nagyúr
válasz gyurczy #42353 üzenetére
Az biztos, hogy a krelledhez a tervezett jbl vintage vonal sokkal inkább passzolna.
Nem, nem arról van szó, hogy akkor megmondtamoztam volna, hanem arról az egyszerű tényről, hogy ennek a lustasága, lomhasága borítékolható volt, ha visszaemlékszel, én annyira nem presszionáltalak a quaral felé, bár, nem a típus, hanem a márka ellen beszéltem anno.
Toobee
Not to be.
Nem azt mondtam, hogy hallgathatatlan, annál azért sokkal jobb.
Ám azt azért kijelentem, hogy nem is élmény vele a zenehallgatás, amit az is bizonyít, hogy gyurczy el akarja adni.
Semmi negatív dolog nincs bennem, csak tényszerű szeretnék lenni.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
gyurczy
őstag
válasz blattida #42355 üzenetére
Nem is jó szó a lustaság, meg a lomhaság. Ott van az a mélytartomány, lemegy a pincéig, de a falbontás, a kanapé táncoltatás elmarad, nekem pedig ez kell. Ezt a TL doboz nem tudja sajnos.
Levelezek egy némettel pár hónapja, hangváltót terveztem rendelni tőle, de ő is azt mondja, hogy nincs benne a dobozban, amit én ki akarok szedni belőle. A váltóval javulna valamelyest a helyzet, de több energia, dinamika nem kerülne bele.
Igen, valszeg az amerikai doboz jobban állna az amerikai erősítőnek, bár Ed Parker is próbálta a Cantonokkal, és igen jó véleménnyel volt a párosításról.
A Krell mellett a lánc egyszerűsége szól, forrás+DAC és az integrált csak két eszköz, amit össze kell kábelezni. Meg azért a Krell mégis csak Krell.
A DNA-1 melegebb tónusú, kicsit talán zeneibb is, de a Krell dinamikusabb, alsó sávszéle lejjebb kezdődik. Teljesítményben ugyan azt hozzák.
Szerk: Azt azért ne felejtsük el, hogy kb 11 hónapja vagyok benne ebben az egész hifis-zenélős témában. Még azt sem teljesen tiszta, hogy mi az a hang, amit keresek. Most már sokkal inkább van elképzelésem, de nyilván a saját tapasztaláson keresztül vezet az út Valhallába. Tehát korántsem hallgathatatlan a zene, simán ülök előtte 2-3 órát, de hiányérzet valóban van.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz blattida #42355 üzenetére
Nekem is volt szerencsém itthon hallani azt a Krell-t. Nehéz dió lesz hozzá a doboz. Kimondottan kemény, érces hangja van alapból is, aztán ha erre még a doboz is rátesz, meg a kábelezés, ha olyan éppen a rendszer. Viszont itt lép be a változóba az egyik legnagyobb és legerősebb mozgatórugó: az ízlés. Gyurinak tetszett a 920-szal, nekem már túlzottan fárasztó volt.
-
blattida
nagyúr
válasz gyurczy #42356 üzenetére
Az ugyanaz, csak másfelől megközelítve. Egy roggyant bácsika is lemegy az 51 lépcsőfokos pincéjébe, csak nem biztos, hogy vissza is jön vagy ha megteszi, iszonyat lassan.
Sőt, ha tudom, hogy krell párosulna a vulcannal, akkor kifejezetten lebeszéltelek volna a duójukról.Persze, az út elején jársz, keresgéled az ösvényed, mindez magában hordozza a tévutakat és zsákutcákat is, ez így természetes.
Toobee
Odaát már áttételesen pedzegettem neki, hogy a Krell nem egy bajnok hangú produktum, én is hasonló véleményen vagyok veled.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Toobee
veterán
válasz bajnokpityu #42359 üzenetére
Egyetlen Sonus-t sem hallottam még.
(#42362) blattida: szerintem tudja ő, csak neki/nekünk kevesebb pénzből kell megoldani (, mint amennyibe kerül), hogy legalább alulról megrángassuk az áhítozott minőség nadrágját, ez meg nem egyszerű feladat.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz gyurczy #42360 üzenetére
Akkor ezért nem rémlett az amcsi.
Na látod, ez az egyik legnagyobb gond. Ha az ember nem tudja, hogy mit akar, mit szeret, mi az, amire igazán szüksége van, akkor nem is lesz meg.
bajnokpityu
Krell + Sonus Faber? Elég mesterkélt íz lenne, olyan Macdonalds-os...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
bajnokpityu
félisten
válasz blattida #42362 üzenetére
igen, szokás mondani,hogy ami hajó nem tudja, milyen kikötőbe tart,annak nehéz "jó" szelet kifognia.
Toobee: A modernebb sonusok inkább lágy hangúak, mélyük ugyan nem megy pincébe, 50-60Hz körül van egy kis kiemelésük. Függetlenül, hogy teknikailag nem éppen tökéeltesek, de sztem zenei dobozok. és gyönyörűek.
Blattilda: valóban, de a krellt hidegen hallottam, fülemnek olyan fajta élményekre emlékeztetett, mint a rotel volt, valamivel lágyitani kell. jelenlegi párosnál nekem egy fokkal biztos jobban tetszene. Az a krell számomra valami rettentő élmény(ennyiért) volt arra a pár másodpercre. azzal sztem minden mesterkélt lesz.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
blattida
nagyúr
válasz Toobee #42361 üzenetére
A leírt gondolatára reagáltam, nem róla szólt a válaszom.
Az igazi probléma nem anyagi természetű, hiszen ha csak azon múlna, akkor mindenki sokáig tudna egy rendszert hallgatni és ahogy gyűlne a pénze, úgy lépkedne egyre följebb. A legtöbben nem előre-fölfelé haladnak, hanem vagy összevissza toporognak vagy nagyokat ugrándoznak
Szükség van valós célra.bajnokpityu
A roteled hallgathatóbb volt, bár az irány valóban hasonló. Nem a hőmérséklet teszi azt a hangot, sajnos olyan, ilyen a Krell.
A nevemben nincs l. Ha csak vicc volt, akkor stornó.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Ezzel a 10 utáni zenehallgatással nem tudok betelni. Mikor dolgoztam, akkor nem voltam itthon ebben az időben, néha éjjel ültem le 2 körül, miután végeztem. Jó volt az is, de akkor általában már fáradt voltam, nem tudtam rendesen figyelni. Csend van, nem kopácsolnak, fúrnak sehol (panel), úgy néz ki, hogy táp oldalon is jobb ilyenkor a helyzet, vagy csak én vagyok nyugodtabb, de a lényeg, hogy kellemesebb ilyenkor a zenehallgatás.
-
gyurczy
őstag
válasz blattida #42362 üzenetére
Blattida: Nem azt mondtam, hogy nem tudom mi az amit keresek, hanem azt, hogy nem tudnám körülírni, csak megmondani, hogy melyik eddigi élményből mi kéne abba, ami végül nekem a tökéletes. Elkezdhetném mondani, de csak az értené, aki akkor épp velem volt. (pl. a 920.1 mélye Robi Tandberg 3016A-jával Szegeden, meg a Quadral közepe-teteje a Hackintosh+Tabla+XDA-1+DNA-1-el).
Ugrálás? Igen, az van. Ha valamiből nem fog kijönni amit akarok, akkor vissza kell lépni. Eleve forrás csere van (hackintosról hálózati lejátszóra), mert lényegesen kényelmesebb, és remélhetőleg hangban is előrelépés lesz. A Krell besikerült, de tenni akarok vele egy próbát. Max kiderül róla is, mint a Vulkan-ról, hogy nincs benne az, amit én várok tőle, és elengedjük a kezét.
bajnokpityu: Na, ha már az sem tetszett, akkor nálam vallatószoba van most. A Krell megtatása nem szentírás, de ha beválik, akkor két eszközzel megvan a rendszer, és ez nekem jó.
-
AMDFan
addikt
válasz Auratech #42346 üzenetére
Ezzel egyetértek és nem is akarok meggyőzni senkit, pontosan abba az irányba szeretnék terelni mindenkit aki elkezdett hifizni, hogy ZENÉT hallgasson és ne kábeleket. A linkelt cikket csak azért tettem be, mert ebben volt szó a kábelek "frekvenciamenetéről". A lényeg az, hogy én azt az álláspontot képviselem, hogy mielőtt elkölt az ember 20-30-100 ezer forintokat kábelre, inkább előtte gondolkozzon és maradjon a 2000 Ft-os drótnál és inkább jobb hangfalat vegyen a maradék pénzből. Én is úgy gondolom, hogy van különbség kábel és kábel között, én is Klotz kábeleket használok a sima tescos helyett, bár tudom ez az audiofilisták között még szarnak számít de én ebben (is) megelégszek annyival mint amivel azt a mikrofont kötik be a stúdióban amivel felveszik az éneket. Túl sok embert ismerek aki elveszett már a hifi útvesztőjében és miután elköltött több mint 1 millió forintot erre az amúgy nagyon szép hobbira, egyszerűen nem tudta élvezni azt ami van, mindig többet és többet akart, rosszabb esetben eladta az egész rendszerét. Szeretek tesztelni, de nem szeretem azt amikor valakinek van 10db CD-je és állandóan azokat hallgatja, keresi a különbségeket, hallgatja, hogy melyik kábel hogy szól, és közben elveszett az egésznek a célja, a zenehallgatás.
Abban nagyon igazad van, hogy a hifizés zeneileg (és máshogyan is) igényesebbé teszi az embert, ezért bíztatok mindenkit arra, hogy ne sajnáljon komolyabb hangrendszert venni. Ezért indítottam itt a PH-n is egy topicot ahova a legjobb zenei albumokat ajánlhatjuk egymásnak, és sajnálom, hogy ebben a topicban nagyon kevés helye van a zenei ajánlóknak, ha van akkor is nagyon gyorsan offba kerül.
Mindezektől függetlenül néha kinyílik a bicska a zsebemben, és olyankor nehezen állom meg, hogy ne szóljak hozzá. Bár mostanában a flac-wav konverziós/bitpontosság témához megálltam, hogy ne szóljak hozzá, pedig bődületes baromságok hangoztak itt el. Had legyek annyira realista, hogy ha valaki azt mondja, hogy 2+2 az 5, akkor nem bólogatok hozzá azzal a címszóval, hogy semmi sem lehetetlen.
-
slick-adam
aktív tag
Canton hangfalakrol mi az altalanos velemeny? Nezegetem oket es latok egy olyat, hogy Chrono 509 DC, ami az 509.2-esnek az elodje. Viszont meg gyartjak es egy par 700 euroba kerulne (az 509.2 elott meg 1200 volt). Vajon ez a Chrono szeria mar jobb fele (azt tudom, hogy a GLE a belepo szint, ez az utan kovetkezik)?
Illetve van az eggyel kisebb modell, az 507-es, meg olcsobban (500 € a par, 1000 € volt az 507.2 elott).parfüm fórum: https://bit.ly/2Pd6VEu
-
törölt tag
válasz slick-adam #42370 üzenetére
Általánosan jó a vélemény. Fórumkeresővel sok konkrétumot is találsz.
-
Auratech
őstag
válasz AMDFan #42368 üzenetére
A "Túl sok embert...." Kezdetű mondatod azokra mutat, akinek a hifizés egyfajta pótcselekvés, kompenzáció.
A fogyasztói magatartás nagy része ebben tobzódik. Majdnem mindenkinek vannak behelyettesítései.
Én digitalis zongorákat vettem egymás után, miközben szartam gyakorolni, pedig már az egyik legjobb hangszerem volt... (Roland RD700)
Aztán mikor eladtam, megkönnyebbültem és egyszer csak hangszerhez ültem. A drága hangszer birtoklása nem tett motiváltabbá a gyakorláshoz, inkább terhelt. Amig nem lesz kárvallotja szenvedélyének, nincs baj. Akkor van gond, ha erősítőre van pénz, fogorvosra meg sosincs...Auratech Field Recording
-
gorbep
senior tag
Az fel sem tűnt.... bár attól még nem feltétlen rossz.... Naim Frame...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Speeedfire
félisten
Ismét kábel kérdésem lenne. Kezd körvonalazódni a kinézett kábelek listája:
-audioquest type2
-QED Silver Anniversary XT
-VDH CS122Mindegyik 15-20k között mozog.
2 kábelt most meg tudok venni, melyikekkel lenne érdemes kezdeni a hallgatózást? Legjobb lenne, mind a hármat megvenni és 1 hétig hallgatni, de most erre nincs lehetőségem...Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Toobee
veterán
válasz Speeedfire #42375 üzenetére
CS122-re egy szavazat.
-
blattida
nagyúr
Ezekből egyértelműen a vDH. Minden tekintetben jobb, mint a másik kettő.
Ha mégis szeretnél még egyet, akkor a QED-t hallgasd meg a kontraszt kedvéért.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Toobee & blattida: Hát ez eddig elég egyértelmű.
Úgy néz ki a vdh kábelre időben le tudok csapni, más nem jelentkezett még érte.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Toobee
veterán
válasz Speeedfire #42378 üzenetére
Nálam is ez szól most, de nem a saját gyermek miatt szavaztam rá. Nem tudom, hogy mennyiért veszed, de a használt árát biztosan éri.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #42380 üzenetére
A helyedben a The Combination IC-t is elkérném meghallgatni.
Egy pillanatra még én is elgondolkoztam rajta. Aztán feltettem a kérdést, hogy nekem minek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #42382 üzenetére
Nem tudom milyen párost alkotnának, viszont jókat hallottam arról az ic-ről. Szerintem ha teheted próbáld ki.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért azt tudni étdemes a hasonlítgatáshoz, hogy a CS122 méterárban több mint kétszer drágább, mint a Type2 és a Silver Ann. XT
-
blattida
nagyúr
IC kábel is kell?
kammerer
Ez igaz, viszont sokkal jobb is, ráadásul szerelten 15 ezer forintért jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
CS122 biztosan köröket fog verni a Gotham-re, valószínűleg az IC is. Én is SPK-val kezdtem, akkoriban favorizálták valamerre.
-
Speeedfire
félisten
Hát, most hogy árulja, így van rá lehetőség.
kammerer: Tudom, de így használtban szerelve ugyan annyi, mint a qed és audioquest.
blattida: Jelenleg egy Gotham GAC-3, Gotham SPK, nem rossz. De ha kicsi pénzből van jobb is, akkor miért ne?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Toobee
veterán
válasz Speeedfire #42387 üzenetére
Azoknál sokkal jobb lesz, ez biztos. Én is megjártam ezeket a kábeleket.
-
Speeedfire
félisten
válasz Toobee #42388 üzenetére
Alkalmi vétel volt a 2 gotham, 7k volt az ic, meg a hangfal kábel. Sokat nem gondolkoztam rajta, a somogyi kábeleknél jobb volt, bár kicsit kevésnek éreztem a dinamikatartományt. Mintha erőtlen lett volna a zene. Nem tudom pontosan megfogalmazni.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
kavics325i
őstag
Sziasztok!Erről a kábelról => Straight Wire Encore II IC valaki vélemény?Esetleg hallotta már valaki,jellemzői?
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Toobee
veterán
válasz Speeedfire #42392 üzenetére
Biztosan alkudnék még belőle, én a 2x2,5 m-t egyik oldalon Monster, másikon Nakamichi dugóval vettem 10.000 Ft-ért.
-
Ear001
addikt
Az öreg van den Hull úrtól kábelt venni? Merész.
Persze van előnye is, felejthetetlen érzés megérni a pillanatot, amikor egy teljes vdH káblezés kikerül a rendszerből és az szinte szárnyakat kap...
[ Szerkesztve ]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Nagyon érdekelne, hogy mi a véleményetek egy Pioneer A-109-es erősítőről és hozzá egy pár CS-3070-es hangfalpárról?
Egyáltalán jól működnének ezek ketten együtt, mert nem igen vagyok otthon az erősítő & hangfal párosításban, Wattok + dB-ek terén?
Köszönöm a segítségeteket előre is:
PrinceHerceg
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Speeedfire #42396 üzenetére
a combination teljesen jó drót áráért. a 20 rugós diy ick jelenthetnek neki. nem hifizik, de mosottságon túl van benne zene, és aránylag kiegyensúlyozott is.
eladó topping dac
-
blattida
nagyúr
válasz kavics325i #42391 üzenetére
Szia!!
Nem rossz kábel, esetleg zabolátlanabb hangú rendszerbe jól jöhet a lágysága, viszont áráért kapni jobbat is.Ear001
Azért ez a kijelentésed elég merész.
Sokféle kábelt gyártanak, sokféle vezetővel és sokféle hanggal, van közöttük olyan is, amelyik nem sikerült annyira jól, és természetesen nem passzolnak minden rendszerbe, de ennyire szélsőségesen elítélni azért meredek és nem is jogos és nem is igaz.[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest