Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz djsensore #29603 üzenetére

    Nem az a "helyes" kérdés/válasz, hogy megéri-e, hanem hogy jobb-e annyival, mint a mennyivel többe kerül. Általában az a vélemény, hogy jobb annyival, - belevéve persze a közhelyet, hogy minél feljebb megyünk a minőségben, annál többet kell fizetni egyre kisebb minőségjavulásért. És mint andorra is írja, minél jobb a rendszered többi része, annál jobban meghallod a különbséget, és mint erre válaszolván te is írod, kétes, hogy a rendszeredben most az adott mennyiségű pénzt éppen DAC vásárlásába vagy valamelyik másik rendszerelem vásárlásába érdemes fektetned. Tehát magad is gondolkodsz, hogy arányosan van-e összerakva a rendszered, vagy valamelyik elem nagyon kilóg a sorból.
    Én is csak gondolkodni tudnék, hogy az adott pénzbefektetéssel inkább a HECO Victa 301-esedet vagy a Technics házimozi erősítődet cserélném-e le, vagy megvenném a DAC-ot. Mindazonáltal a rendszered fejlesztését én valószínűleg azzal kezdeném, hogy vennék egy rendes, zenei hangú sztereó erősítőt a házimozis helyett. Ezzel nem az SA-DX 940-et akarom degradálni, az egy korrekt készülék a maga műfajában és árában, de valószínűleg első lépésben annak a lecserélésével nyernéd a legtöbbet. Aztán amikor legközelebb pénzed lesz, lecseréled az (egyébként jó ár/érték arányú) Victa-t egy komolyabb hangdobozra, és akkor utána már lehet egy olyan rendszered, amely jobban meghálálja a hangkártyád DAC-jának lecserélését egy "igazi" DAC-ra. Én így valószínűsítem.

    A "megéri-e" kérdés pedig marad ontológiai és metafizikai. Vajon megéri-e Opel Astra helyett Ferrari Testarossát venni? Vajon megéri-e az Astra kerekeibe a Testarossa fékjét tenni? :)

Új hozzászólás Aktív témák