Új hozzászólás Aktív témák

  • orbano

    félisten

    válasz VoidXs #116307 üzenetére

    Eddig úgy tudtam az a tétel, hogy a kellő minőségben elkészített kábelek között nincs különbség. Nekem x éve van itthon egy amúgy jónak mondott neotech kábelem meg egy kácsa, amire lecseréltem. Kocsiban valami döbbenet volt a diffi (pedig több vitában is beleálltam abba a nézetbe hogy márpedig hogy lehetne különsbég, csak egy rézdrót az egész), és "vakteszteltettem" másokkal úgy, hogy mondják meg a konkrét különbséget két setup között (mivel DSP-zünk, így ott eleve rutin a kritikus hallgatás és nem kuruzslás téma, hiszen ott biztos hogy van mérhető változás, a kérdés, hogy hallgató-e). Nos akik meghallgatták rendre ugyanazt a különbséget mondták, amit én is hallani véltem.
    Itthon néha beteszem azt a kábelt, mert van amikor tesztekhez 3 pár RCA kell és csak 2 "jó" párom van. Radnom bentfelejtem, mert mondom itt úgyis nagyobb difik vannak mint két vacak RCA közti vélt különbség, és aztán mindig arra jutok, hogy valami nem oké, valami nem oké, kapcsolgatok jobbra balra, meg rakosgatok a paneleket ide-oda, aztán a végén mindig bejön a képbe, hogy bent van a neotech a jelútban. Persze lehet, hogy hibás a forrasztás, vagy a kábel, de attól még túlzottan meggyőző a különbség, meg az, ahogyan szembejön. Ha lenne két ugyanolyan DAC-om meg is vaktesztelném, kíváncsi lennék a különbségre.
    Mindemellett a hiedelmem mellett ennél feljebb már nem hallottam különbségeket kábelek között, hiába mutogattak nekem 100 ezres kábeleket, semmit nem hallottam. Pedig hát a fenti tapasztalásom után hittem a kábel hangjában, szóval kellett volna jöjjön a placebo hatás. De nem jött, és például hangszórókábelnél sem hallok semmit, hiába cikiznek emiatt a high-end spanok. Szóval ebből kiindulva gondolom azt, hogy ebben az esetben mégiscsak hallok valamit. :F

    A vér nem válik VAZZE!™

Új hozzászólás Aktív témák