Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaraDani
addikt
-
rocket
nagyúr
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
KaraDani
addikt
Tegnap azért engem is betiltelt a játék. Kedvem lett volna controlwarizni kicsit, elővettem egy normális antiaggro listát.
Ellenfelek sorban: Murloc Nzoth pala, Malchezaaros greedy CW, Nzoth CW, Murloc Nzoth Pala és itt inkább abbahagytam a fenébe -
micafighter
nagyúr
-
rocket
nagyúr
válasz micafighter #57108 üzenetére
Jo erzes Hunter ellen mikor T8 kiuti Call of the Wild-ot, es kevesbe jo amikor kirakja T9 a masodik CotW-ot
Nem nagyon jatssza senki, en se hasznalom, neha Cabalist's Tome-bol szokott jonni.OP lap lenne Mage-nek, ha Yogg-bol Legendary spellt nerfelne a Blizzard
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
KaraDani
addikt
-
Cathfaern
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz KaraDani #57110 üzenetére
Tudtam hogy az a rész nem fog tetszeni neked
De szerintem abban igaza van, hogy a Divine Favor is egy olyan lap, hogy tudsz rá számitani, pontosan tudod mit fog csinálni, igy ennek megfelelően tudsz változtatni a játékstilusodon.
Egészen más téma, a Divine Favorról:
Nem értem amugy miért van vele gondod, a zoolock is azért müködik mert heropowerrel folyamatosan ujra tudja tölteni a kezét és arra nincs igazán counterplay, max hogy facere mész és lethallal fenyegeted ha heropowerezik tovább. Ezzel szemben divine favor ugyanezt csinálja, csak van ellene counterplayed, illetve sok matchupban nem tul nagy value mert csak 1-2 lapot tudsz vele huzni.
Ha nem lenne divine favor akkor aggropala se nagyon lene, de igyis hogy van divine favor láthatjuk hogy melyik tierben van az aggro pala (tier 6 kb), és melyikben a zoolock (tier 1-2).
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz micafighter #57112 üzenetére
Szerintem a lapelőny egy fontos alapkoncepciója a játéknak amit teljesen unfair módon felborit. Ha sok kis szart játszol akkor aggresszivabb vagy de cserébe lahátrányba kerülsz, ha a lassabb deck megoldja a kezdeti nyomást szépen lassan előnybe kerül midgametől mert lapelőnyben van és nagyobb dolgokat játszik. Ehhez képest a divine favor 3 manáért képes akár 7-8 lapot is húzni adott esetben és teljesen kiiktatni ezt az alapkoncepciót. Minimális counter play van ellene persze, controlként egy két lapot ki tudsz szórni feleslegesen max (aztán max nincs mivel controllálni a boardot és azért kapsz ki). Nem azt mondom, hogy a lap túl erős-e vagy sem, az matchup függő, szerintem a mechanika rossz.
A lock heropower nem véletlenül a legerősebb, de ott legalább egy húzás 2 manába és 2 életbe kerül, és körönként csak egy lapot kaphat.
Nem hatalmas probléma a lap, de nem vagyok oda érte az biztos. -
micafighter
nagyúr
válasz KaraDani #57114 üzenetére
,,Szerintem a lapelőny egy fontos alapkoncepciója a játéknak amit teljesen unfair módon felborit."
Értem amit irsz, de tudod jól hogy van több ilyen "alapkoncepció" is, ami bizonyos esetekben felborul. Például a board control. Amikor elkezdtem zoolockozni tipikus hiba volt nálam hogy túlságosan törekedtem a board controlra, pedig látni kell azt a helyzetet amikor nem tudsz jó tradeket csinálni és inkább arcra kell menni, ilyen eset például amikor neked több kis lényed van lent, míg az ellenségnek egy nagy dög. Fontos dolog a board control de ha a nagy dög leszedése túl sok erőforrásodba kerül, jobban jársz inkább arcra menni, ha nem fenyeget az ellenség téged lethallal, mert a nagy lény 1x tud támadni körönként, a sok kis lényedet egyesével tudja csak leszedni, vagy az arcodra megy.
De van még pár ehhez hasonló mechanika ami bizonyos esetekben megborul, például áldozol a tempóbol ami szintén alapkoncepció, ha boardclearre számitasz.
Szerintem DF ugyanez az eset, mint pl hogy tempóvesztést vállalok egy flamestrikera számitva.
BTW a 7-8 lap huzás nagyon ritka, 100+ meccsem volt már aggro palával az elmult hónapokban, egyszer sem volt hogy ekkora valuet adjon, általában 2-3, legjobb esetben 4-5 lap szokott jönni. Más draw mechanic pedig nincs a paklba, kidobod a sok kis lényt és kifogy a kezed, akkor igy jártál.
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
válasz micafighter #57115 üzenetére
Ill. ha nem jon fel akkor is rekt. Mulligenelni meg szerintem nem erdemes ra, mert t4-5ig van mit kirakni, ez utan kell.
-
KaraDani
addikt
válasz micafighter #57115 üzenetére
Főleg azért szúrtam ki amúgy, mert azért ezt hozni fel jó példának azért elég meredek szerintem
-
micafighter
nagyúr
válasz KaraDani #57117 üzenetére
Hát mondta is hogy tudja hogy sokak a DF nerfére számítottak a standard bejövetelekor.
Ettöl függetlenül jó példa szerintem mert ha látod hogy aggro pala jön szembe akkor számítasz DFre és tudsz ehhez adoptálni, ugyanúgy ahogy magenél számítasz a flamestrikera.
Ezzel szemben a swashburglar nem arra késztet hogy stratégiát válts, épp ellenkezőleg, arra késztet hogy játszd a kis saját játékod maximalizálva a valuet a lapjaidbol és a tempót, mert annyi -féle lapja lehet hogy lehetetlen mindent körbe játszani, jó példát hozott a spare partokkal amikből sokkal kevesebb lehetőség van, ahogy secreteknél is.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz kchryss #57119 üzenetére
Arcane giant azért annyira nem fos lap, ha van normális mennyiségű spell a decben.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
JNashville
senior tag
Nyilván Arcane, Harbingerből semmilyen értéket nem fogsz kinyerni 99% eséllyel, Clockwork nagyon ritkán lesz jó, előbbit talán le tudod vinni 6-7 manára is, ha utána olcsó spelleket pickelsz, ami nem nagy ördöngösség Paladinnal.
Nem akarlak megbántani, de egyébként a draftod alapján ez a legkisebb baj ezzel a deckkel. Gondolom siralmas lapok közül kellett választani.
[ Szerkesztve ]
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
gbela
senior tag
Hát, én nem értek egyet, látszik h 17 lapból 1 spell van eddig, szóval ha jól is dob utána a gép, és van értelme kivenni a spelleket akkor is necces h 5nél több legyen a végén össz. Szóval ahoz h levidd arcane-t 7 manára kb fel kell húzni az egész paklit. Ha pedig felhúztad akkor közben simán volt olyan h enemy-nél sok (4-5) card volt, szóval clockwork!
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Mivel gyakorlatilag nincs spelled, így én tuti hogy a középsőt vettem volna ki.
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
balisz
senior tag
válasz JNashville #57121 üzenetére
Egyáltalán nem olyan borzasztó az a deck! Még egy-két fegyver és simán meglehet vele jó pár győzelem. Meg talán egy-két bog creeper is segítene rajta.
-
NyxNyxNyx
addikt
Én tuti a harbringert vettem volna ki. A deck szerintem nem vészes. A Cobalt guardian-on kívül az összes legalább átlagosan jó lap. (meg a harbringeren kívül , a másik kettő választási lehetőség egyenesen hulladék, a kloki mindig, az arcane meg jelen esetben és általában)
[ Szerkesztve ]
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
Cathfaern
nagyúr
válasz JNashville #57121 üzenetére
Én a Harbringert venném ki. Ha találsz egy 10 manás lényt a maradék draftban, akkor infinite value, ha nem, akkor meg egy soft taunt amire lehet még el is tol egy removalt az ellenfél, mert hát biztos hogy nem voltál olyan hülye, hogy 10 manás lény nélkül draftoltad
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
kchryss
veterán
Hajnalban draftoltam ezt az arénát ezért volt feltételes módban a kérdés. Arcane-t hamar kizártam, mágus deckben sok spellel örültem volna neki, de itt halott lap lett volna, talán még ki sem tudtam volna tenni 10 manából. Arra meg nem várhat az ember hogy miután kiválasztja a 17. körben majd jönni fog egy csomó spell, illetve minden fos spellt nem választanék ki 1 lapért.
A másik kettő között sokáig vaciláltam végül a Harbinger mellett döntöttem, mert azt legalább biztos ki tudom rakni. Abban is bíztam hátha jön még valami jó 10 manás minion, de természetesen nem jött.Végül ez lett a deck: [link]
Choice Overview fülön megnézhetitek mik közül választhattam. Nem halmozott el jó választási lehetőségekkel.Elég gyengus lett. Nincs benne se hard remove-alom se nagy tauntom. Múltkor egy ennél erősebb pala deckkel sikerült 1 győzelemmel végeznem szóval nem remélek sokat. Pocsék aréna játékos vagyok még, de muszáj gyakorolni. Eddig 1-ből 1 győzelem. 4 wint jó lenne valahogy összekaparni vele.
-
balisz
senior tag
válasz kchryss #57128 üzenetére
Miről beszélsz, ez tök jó deck! Van Aldor, Blessing, 2X Truesivler, Consec, normális minion-ok! Talán egy kicsit kevés az early game, de nnél rosszabb deck-el is el lehet menni 10 win környékére. Hard removal egyébként mi a Paladin-nál? Én egyről sem tudok. Trusilver és Consc a legjobb removal amit kaphatsz, meg esetleg még Keeper of Uldaman, de aggro ellen az sem olyan jó.
[ Szerkesztve ]
-
balisz
senior tag
válasz kchryss #57130 üzenetére
Meg ne úgy állj hozzá, hogy "csak kaparjam össze a 4 win-t", ez nem túl győztes mentalitás. Állj neki gy hogy lesz ami lesz, sokszor meg lehet ám lepődni milyen deck-ek is össze tudnak hozni sok wint, csak okosan kell játszani, és nem tilt-elni. Ez meg hozzá még egy korrekt deck is, az ilyennel a 12 win-t kell megcélozni kell menni, nem a 4-et. Persze kell is szerencse, de ez kb. minden Heartstone meccsre igaz.
[ Szerkesztve ]
-
kchryss
veterán
válasz balisz #57131 üzenetére
Removal alatt arra gondoltam hogy például utolsó választásnál erősen gondolkodtam Moat Lurker-en. Ha lett volna Youthful Brewmaster-em vagy Ancient Brewmaster-em akkor 2 lapos végleges leszedő kombó. De ha csak 1 körre szed le egy nagy tauntot lethal közelében, már az is nagy segítség.
Most hogy jobban átgondolom a lépéseket nem is megy olyan rosszul. Eddig 3-1, még hajnalban elvertem egy palát, ma 2 mágust, de kikaptam egy druidától. Holnap délután fejezem be, aztán kiderül meddig jutok. -
balisz
senior tag
válasz kchryss #57132 üzenetére
Moat Lurker jó. Nem az a fajta minion amit ki kell csattintani a 6. körben, de sokszor nagyon hasznos tud lenni. Szerintem használható brewmaster nélkül is, nekem megnyert volna egy meccset azzal hogy megöl egy Sunwalker-t, csak az ellenfél utána lerakott egy kedves kis Deatwing-et...
Nem arénához kapcsolódik, de itt van még egy személyes sztori róla. Wild-on játszottam N'zoth Priest-et Mage ellen, valószínűleg Reno volt, mert nagyon sokféle lapot játszott. 2. körben kijátszottam a Museum Curator-t, ami adott egy Shifting Shade-et, ami adott egy Unstable Portal-t, ami pedig adott egy Moat Lurker-t. A mage a meccs már nagyon végén kijátszott egy Deathwing-et, amire érthető módon nem nagyon számitottam. Okosan meg is várta amíg az összes removal-t elhasználom, N'zoth, vagy taunt sem volt nálam, Moat Lurker nélkül meghalok. Onnan már nem top deck-elt semmi hasznosat, megnyertem a meccset. Szóval szórakoztató kis minion.
-
tomi20100
tag
Kaptam 80-as küldit.
Valaki csere? -
Sirandrish
legenda
Szerintem én megint parkoló pályára teszem na HS-t. Most hogy lett új gepem , van mit bepotolni és már az utóbbi napokban a napikat is nehezemre esett letolni. Úgy hiszem jobban járok így mintha kényszerből ülnék le játszani. Épp ezért viszont délután elnyitom a 4k goldomat, szóval tessék szurkolni
Ha nyitok egy yoggot azért öt kipróbálom
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
mhmpista
aktív tag
válasz Sirandrish #57140 üzenetére
Ha pont dobni akarod a projektet miért nyitod el?
Majd költsd el ha visszatér a kedv.
Sok óra Doom után jól esik le ülni egy kicsit gondolkodni is. -
-
salaam
senior tag
válasz micafighter #57145 üzenetére
Azért tette ki, de 10 manánál mondjuk kiraksz egy ragnarost, peddlert, imp gang bosst. Bármit amit ezután rakott ki
-
micafighter
nagyúr
https://youtu.be/H_oips9N3pU
Savjz meet BM hunter
-
xavix13
őstag
Itt is 80g vár cserére.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
Sirandrish
legenda
válasz tomazin #57142 üzenetére
Igazatok van
Az is lehet hogy majd addg forgatok kuldiket amíg 100asat,80asat vagy w&l-t kapokEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest