Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaki1986
tag
válasz kpykpy #155200 üzenetére
Hmm, szóval akkor lehet szar kábelt vettem... fasza .
A PC-erősítő között egy 5m-es, az erősítő-TV között meg egy 2 m-es darab van. Kipróbáltam megcserélve, ugyanaz a probléma, szóval a hossz nem lehet gond.
Szerintem akkor az 5m-est lehet visszaküldöm és kicserélem vmi drágább, komolyabb darabra.Amúgy PotPlayer-t használok, de kipróbáltam VLC-vel is, ugyanaz a helyzet.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
blakey
titán
válasz szaki1986 #155201 üzenetére
Amikor HDMI kábelt veszel akkor el kell olvasni, hogy az adott hosszon mit tud, az 5m már erősen határeset ennél a kábelnél. Ha kell a hosszú kábel akkor bizony olyat kell venni ami az adott hosszon valóban tudja az elvártakat. Nem a programok miatt van. 1 dolgot kipróbálhatsz, 8bit/422-n játszod le a tartalmakat, hátha úgy már elég a sávszélesség.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kpykpy
tag
válasz szaki1986 #155201 üzenetére
nekem is rá volt írva h milyen jelet, mekkora hosszig tudja, mégse volt így a valóságban.
próbáld ki hogy az erősítőt a rövid kábellel kötöd rá egyből a tv-re. itt persze a hang nem lesz fontos, de látod h a kép marad-e. ha igen, akkor a hossz is befolyásoló tényező esetedben.
próbáld meg azért még a kábel csere előtt pl mpc-hc lejátszót.
Oh long Johnson...
-
dualcore
őstag
Üdv. Sony UBP X800 lejátszót használ valaki? A BD struktúra mellett érdekelne hogy tényleg lekezel usb-n SACD és Minden MKV fájlokat? Csodálkoznék ha ezt a Sony meglèpnè.
[ Szerkesztve ]
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Adott egy yamaha rx-v459 banán dugót lehet ebbe dugni? Ha igen akkor milyet?
Előre is köszönöm a segítségetMegbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
mettek
addikt
válasz dualcore #155205 üzenetére
Szia. Nekem x700 van. Usb-n nme próbáltam, én hálózatról játszok le vele. Sacd-t nem tudom. Mkv-t mindent visz. Egyedül az atmos hangsávot nem játsza le, ezért vettem mellé egy kínai android boxot.
Dts-hd-ig rendben van, 4k filmeket is viszi.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
charlyl
csendes tag
-
szaki1986
tag
-
WaterWave
veterán
válasz szaki1986 #155213 üzenetére
Komolyabb erositokon is van a 4k singalnak 2 állása, egy standard, meg egy enhanced, utóbbit sima 2.o hdmi kábellel nem is lehet használni mert szétesik a kép és a hang...
utóbbihoz premium 2.0a vagy 2.0b kell[ Szerkesztve ]
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
titanium_100
tag
Üdv!
Milyen házi mozit ajánlotok kb 300 ezerért amit csak filmezésre használnék elsősorban? A Klipsh rendszerei tetszenek nagyon. Pl: Klipsch Reference R-610F 5.1
vagy
Klipsch Reference Theater Pack
Valamint, a falra érdemes a hátsó hangszórókat helyezni egy konzollal, avagy inkább hangfaltartó állványt érdemes használni?
-
BBéci
legenda
válasz titanium_100 #155218 üzenetére
A Klipschek a hangjuk miatt tetszenek? Miket hallgattál az említetteken kívül?
A háttérsugárzókat oldalra, fülmagasság fölé 60-90 centire ajánlott elhelyezni, ezért az állvány kiesik, marad a falra akasztás, ha nincs polc vagy szekrény.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz titanium_100 #155218 üzenetére
Az állvány az ajánlott, de hátul hülyén nézne ki 60cm-el a fej fölé nyúlva...szóval a konzol a praktikusabb és olcsóbb megoldás, viszont hangban némi romlást eredményezhet. A köztes megoldás a kemény fa polc.
-
BBéci
legenda
válasz Tonyka 2 #155221 üzenetére
Próbálgattam a különböző magasságokat, ahol legjobban tetszett a hangzás, az lett a végleges hely.
Mivel nálad Atmos a rendszer, fülmagasságban kell lenniük a háttérsugárzóknak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
Ilyet használt már valamelyikőtök?
Lampizator Silk.
Kaptam egyet tesztelésre, kiváncsi vagyok mit hoz a "konyhára". -
mettek
addikt
válasz zsoika #155225 üzenetére
Nálam a surroundok polcsugárzók...ráadásul olyanok amik önmagukban megállnak sztereózásra is. Na én ezeket alapból fülmagasságba helyeztem el saját készítésű állványra mert ugy gondolom h ha a frontoknak is ugy kell lenni akkor a háttérnek is. Plusz a forgalmazó is azt mondta hogy ha magasabban is van kicsit akkor dönteni kell a fej irányába.
Nálam így tökéletes a surround hangzás. Sokkal jobb mint dipollal volt..bár az lehet rosszul volt elhelyezve.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tonyka 2
tag
válasz zsoika #155225 üzenetére
Atmos esetén meg aztán egyértelműen. De amikor nem volt Atmos akkor sem tudtam fent elviselni. A hang irányítottsága gazdagon hallatszik a háttérsugárzó tartományában. Minden felfelé kanyarodik ezzel én sosem tudtam megbékélni. Mindig veszettül zavart. Azt gondolom nem muszáj minden ajánlást szigorúan azonnal betartani. Érdemesi a usernek többféle magassággal meghallgatni. Persze olyan anyagokkal, amik hátsó effektben gazdagok. Ezek is többféle hátsó effektben. Nem csak repülő, meg helikopter propelleres. Mondjuk egy Deadpool, ül a hídon, és elmennek az autók a mi szintünkön mellette. Nah annak nem sok keresnivalója van fent. Aztán lehet csak én vagyok erre beállítva érzékenyen, az is benne van.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz bajnokpityu #155228 üzenetére
Ahogy mondtam egyéni szoc. A 99% azért erős, sztem a magassági dolgoknál kifejezetten előnyös, az összes többinél hátrányos. Filmenként ez milyen százalék az meg tök változó. Magas a fül fölé 10-20cm-vel is ad magassági érzetet, csak szűkebben. Mondjuk úgy az elszálló repülő távolabbinak érződik 60-90cm elhelyezésnél, ez tagadhatatlanul pozitív, főképp ha szinkronban van a képi anyaggal. Viszont vannak esetek amikor meg kifejezetten hátrányos ez. Szóval ki ki vérmérséklet szerint. Csak arra akartam rávilágítani, h holmi ajánlás miatt nem kell egyből úgy cselekedni. Érdemes megnézni az érme másik oldalát is, már csak esély gyanánt is. Nem elvetni azonnal mert ki tudja kibe mi lakozik. Voltam olyan fórumtársnál aki ajánlás szerint cselekedett, aztán mondtam próbálja már ki másképp is. Utána pár nappal jött, h bizony neki lejjebb jobban tetszik. Volt ellenpélda is, szóval érdemes gyakorlati szinten próbálkozni. Ez a mondandóm dióhéjban.
-
zsoika
addikt
Srácok! Megmértem és ülve 30cm a magas fül felett ...illetve, mivel fekve néztem a filmet, úgy 60.
Akkor ha beszerelésre kerül az Atmos lejjebb kell fúrnom a konzolt. -
arcitec
addikt
válasz bajnokpityu #155231 üzenetére
Miféle , SVS? Milyen mélynyomó alá került. Nekem az SVS SB-2000 azzal megy. Nagyon jó.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #155233 üzenetére
Gyári építés, vagy KIT-ből?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #155234 üzenetére
Kitbol. Van egy pár hely, ahol érdemes elterni a gyári tervtol.
Beszéltem többször a gyarral, meg osztottak egy csomó infót, mit miért, mik voltak az anyagokkal a tapasztalatok. Egyelőre úgy áll, hogy megerte megepiteni az újat, pedig többször megbantam...Bbeci, itt a gyári az nemtom milyen, a soundcare volt az ellenfél, ami teljesen más megoldás. Nem igazi ab teszt volt, de a bal Oldalra raktam a soundpatht, hol kicsi hendikeppje van a suboknak, és az volt a jobb. És kibekapcsolgattam a két oldalt.
De megnézem ki pakolassza az 50 kilos dögöket.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz Patice #155234 üzenetére
Sokszor volt róla szó, nem követted a topikot.
(#155232) arcitec
Próbáltam különbséget felfedezni a gyári lábhoz képest, nem sikerült.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #155237 üzenetére
Nem írtam azt az előbbi hozzászólásban, hogy nem jó semmire.
Mit kellett volna figyelni, mi a lényeg? A korábbinál magasabb hangnyomáson jelentkező rezonancia? Szerintem lényegtelen, mert amelyik szubláda normál, hétköznapi használat során torzít, rezonál, az menjen vissza az eladójához.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
arcitec
addikt
válasz BBéci #155238 üzenetére
Hát , talán nem sikerült teljes körűre a teszt .... Igen a torzítást emlegette a teszt, ami itt ezen esetben fikció...
A kabinetre és annak környezetére kellet volna figyelni, na de nem lehet mindig az életszerű tesztekkel élni ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #155239 üzenetére
Azért egy kis fülkénél (kabinetnél [link]) nagyobb a nappalim. Gondolod, hogy nem figyeltem mindenre? Mi nem volt szerinted életszerű?
(#155240) bajnokpityu
Elhiszem, hogy lehet, van hatása a hangra. Csak annyit mondtam, hogy mi nem hallottunk semmi változást az NSD saját tappancsaihoz képest. Különben megtartottam volna, mint a Superspikes garnitúrát. Azok a centersugárzó hangját másik dimenzióba emelték.[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz bajnokpityu #155233 üzenetére
Én hallottam is, igazán remek láda.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tonyka 2 #155244 üzenetére
E15HPt máshol hallhattál
Nálam akkor jártál, amikor a 370Wos erősítős sima F15 volt.
Az E15HP abban különbözik, h kisebb a doboza, és 370W helyett 600W az erősítő, és a motor is nagyobb disznó. Elég volt a sima is, csak kiénekelték a szobámból, és hát akkor nézzük meg a nagytesót.eladó topping dac
-
Tonyka 2
tag
válasz bajnokpityu #155246 üzenetére
Akkor újra meg kell látogassalak valamikor........
-
titanium_100
tag
válasz BBéci #155219 üzenetére
Nem volt még komoly házimozim, Klipscheket sem hallottam még, neten nézegettem utánuk, de nagyon bejön pl a Logitech Z-2300 amit tudott nekem tv-re kötve THX minősítéssel, éles, tiszta hangok, fantasztikus, valami ilyesmit keresek ami házi mozira van kitalálva. És persze ahhoz méltó méretekben.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz titanium_100 #155248 üzenetére
Hát ha olyan minőséget keresel mint az a logitech akkor a belépőbe irj.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest