Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz Dorian #155099 üzenetére
Én is tapasztaltam azt, amit Bajnokpityu, hogy a lánc annyira jó, hogy tojik a környezetre. Persze ennek legtöbbször megvolt a technikai háttere, a frenetikus fázismenet, a szokott pontsugárzás helyett a vonalsugárzósítás, tölcsérek, extrém kevés, vagy éppen sok út, de elöbb volt a rácsodálkozás, utána a magyarázatok keresése.
-
Tonyka 2
tag
válasz Ear001 #155101 üzenetére
Egy ilyen görbén nem segít semmilyen márka csúcskészüléke, vagy EQ, vagy kezelés. Kizártnak tartom, h ilyen gondot megoldjon pl. egy Primare, vagy Rotel cucc, szóval hajra lehet kenni a minőséget, ha tré az akusztika. Az más kérdés, ha éppen úgy rossz, h ott rak hozzá, ahol mondjuk éppen előnyére túloz.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Adott egy Klipsch mélynyomó (2éves, szóval garancia nincs ), ami egyik napról a másikra megadta magát, csak egy mély pulzáló hangot ad ki (ha erősítőről lekötöm, azaz kábelt kihúzom akkor is), van valakinek valami ötlete mi lehet a baj?
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
A lakás kialakítottságáért, és a hely problémák miatt, jelenleg csak egy 3.0-án későbbiekben egy 3.1 férne el.
Filmekhez:
Front L/R: Quadral Chromium Style 8
Center: Quadral Chromium Style 1 BaseAVR-nek: Marantz SR6013 vagy Denon AVR-X4400H.
Vagy elég lenne kisebb modell is? Bevallom őszintén nekem számít az AVR kinézete hisz nem fogom elrejteni, nincs is hely, illetve ha jól tudom Marantz-nál a 6XXX-től van az a takaró ajtócska az előlapján, és tetszik a letisztultsága.
__________Zenéhez: ez már másik topik igaz?
-
mettek
addikt
válasz Goblin12 #155106 üzenetére
Az egy korrekt szett. Nem lesz hiányérzet ha bejáratódik a rendszer.
Voszont én a chromiumhoz inkább Denont vennék, vagy ha Marantz ahhoz pedig Platinum m40-et mert a szalag sugárzó is erős magasban és a Marantz is...együtt pedig lehet sok.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
Quetz
őstag
válasz Goblin12 #155106 üzenetére
Ha még nincs meg a Quadral, akkor elgondolkoznék 3 x Arendal Monitor 1723-n.
Az Amerikai forgalmazó szerint a Denon jobb választás, mert ahogy írja:
The X4400H is a higher level model comparable to the SR7012 while the SR6012 (w/exception of the extra 2CH) is more comparable to the X3400H. -
BBéci
legenda
válasz #09634560 #155111 üzenetére
Sokszor volt róla szó, csak Norvégiából lehet megrendelni.
(#155107) mettek
Ribbonos Aurumjaimat használtam legalább 10 különféle Denonnal és 5 Marantz-cal, egy percig nem tűnt úgy, hogy utóbbiakkal bántó, vagy sok a magastartomány.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
válasz #09634560 #155000 üzenetére
7013-as Marantzra izgultunk rá, a múlthéten sikerült meghallgatnunk egyet 702-es BW-kkel. Ausztriából emészthetőbb az ára, így lehet, hogy a hétvégén kiugrunk Bécsbe egyért.
A demo szobában 9.2.4-es hangrendszer volt és megtetszett a jobb térhangzás is, így idővel kibővítenénk a 5.2-es rendszerünket 7.2.2-re. Ehhez lecserélnénk a háttérsugárzónak használt 305-ös BW-ket. Milyen hangfalakat volna érdemes számításba venni oldalsó hátsó, hátsó, és mennyezetre szerelhető hangfalaknak? Egy 5*5-ös szobáról volna szó, tehát hatalmas teljesítményre nincs szükség.
Van valamilyen jó leírás, ajánló atmos rendszer kialakításról?
-
BBéci
legenda
Bővíteni csakis a frontsugárzók családjának tagjaival szabad, ez a házimozi egyik alapszabálya. Nem értem, haladó szinten egy miként lehet kérdéses?
A hangdobozoknak nincs teljesítménye!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
őstag
válasz BBéci #155117 üzenetére
Mert nehez a kb 20 éve megjelent B&w cdm 7se-hez tartozó háttereket találni használtan, bipole, dipole meg nem is volt csak a 6os szériából, az új árát pedig sokallom erre a feladatra, és bi/dipole már nincs is, kimondottan plafonra rakható hangszórókat pedig nem láttam a B&W-nél.
Rosszul fogalmaztam, hangnyomás lenne a megfelelő? -
mettek
addikt
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
törölt tag
A 7013 remekbe sikerült darab. Csak ajánlani tudom.
Sztem is inkább szettet cserélj.. Elég jól eladható a B&W, és ha tetszik, kintről elég olcsón beszerezhető.
Teljesítmény: esősorban HM-nál arra kell hogy nagy terhelésnél se torzítson, vagy essen szét a tér, nem a hangnyomás miatt, valamint a nagyobb telj. erősitők alacsony hangerőn is dinamikusak -nem beszélve arról hogy a ráírt wattoknak közük sincs a valós telj. leadáshoz, csak vakítás... Maradjunk annyiban hogy sokadlagos szempont legyen, amennyiben nem diszkózol vagy szabadtéri hangosításra kell. Ugyse teljes hangerőn nyomatod.. -
Quetz
őstag
válasz #09634560 #155111 üzenetére
Az Arendal internet direct cég, közvetlenül értékesítenek. Árakat itt találhatsz: https://www.arendalsound.eu/collections/1723-series
Az árban benne van a kiszállítás költsége, gyakorlatilag volt már magyar rendelésem, ami lassabban jött meg, mint tőlük a monitorok. 60 napig kipróbálhatod a terméket és visszaküldheted, ha nem tetszik amit hallasz. Ezt is ők intézik, neked a visszaküldött árú 10%-t kell kifizetned, minimum 29EUR-t, maximum 149EUR-t. Ez elég barátságos, berendelhetsz 200kg hangfalat, és maximum 50k HUF-t kockáztatsz.Van egy kezdeményezésük, az Arendal nagykövetek akik hozzánk hasonló házimozi rajongók, de be lehet jelentkezni hozzájuk hallgatózni. Sajnos a legküzelebbi is Németországban van. Viszont érdemes végignézni őket, lehet tippeket kapni, hogyan lehet ütős házimozit felépíteni.
-
Peet
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném az alábbiakban:
Adott egy Synology NAS, Denon Avr-X1500H erősítő és egy androidos telefon melyen Bubbleupnp fut. A telefonról kiadom a parancsot Denon-nak, hogy játszon le egy flac számot a Synology-ról. Működik is szépen, azonban a Bubbleupnp és a Denon is kiírja a track numbert, track dátumát stb. amikor nekem csak a cím (title) és az előadó (artist) kellene, hogy megjelenjen a telefonon és az erősítő kijelzőjén is.
Már néztem a Bubbleupnp beállításait, de nem találok ilyen beállítást, ahol ki lehetne választani, miket jelenítsen meg, abban sem vagyok biztos, hogy a Bubbleupnp-be kellene ezt beállítani. A Bubbleupnp-t különben a HI-FI shown ajánlották, és tényleg jó kis progi ezt leszámítva, de ha tudtok jobbat, ne fogjátok vissza magatokat.Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Hikvision
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Adott egy Denon X2400h erősítő, és egy pár JBL Studio 290-Front hozzá, gondolkodtam, hogy ki kellene használni a Bi-Amp opciót, kérdés, hogy van-e hallható értelme?
Az Erősítő manuáljában nincs sok varázslat, menüben bekapcsolom a Bi-Amp-ot, aztán a 2-sorround back-et pedig beküldöm a hangfal másik két csatlakozójába, miután kivettem a gyári jumpereket.
Ami ez előtt volt Jamo 626, ott kipróbáltam a dolgot, és iszonyú dinamikátlan lett az egész, aztán mivel nem volt időm vele akkor többet foglalkozni, ment is vissza a normál módban.
Tehát a kérdés, az, hogy a Hangfalnál fel van tüntetve hátul, hogy a két alsó csatlakozó a mélyekhez megy, a két felső pedig a magasakhoz (micsoda varázslat), viszont az erősítőben nincs külön feltüntetve, hogy a mostani front L/R vagy a Sorround Back L/R melyik hova menjen, tehát ebből következtettem, hogy elvileg mindegy, de gyakorlatilag meg szerintem nem, hiszen pont az lenne a lényege (szerintem), hogy már eleve külön végfokon menjenek a mély és a többi hangok, tehát az erősítő kimenete se mindegy lenne, hogy a hangfalnál melyik (alsó vagy felső) csatlakozóba mennek be.
Szerintetek?
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
BBéci
legenda
válasz Hikvision #155125 üzenetére
Kettős erősítés esetén is a hangdobozba épített frekvenciaváltó dolgozik, tehát ezt nem az erősítő végzi el. Így aztán nem is kell semmit külön feltüntetni az erősítőn.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #09634560 #155128 üzenetére
Ismered a mondást, minden c.... a saját lovát dicséri.
A német szaksajtóban nagyon jól szerepeltek az Arendalok, ami akár azt is jelentheti, hogy tényleg remek a hangjuk. Vagy forgalmazni akarják Németországban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #155130 üzenetére
A sok értelmetlen, ésszerűtlen megoldás egyike. Nem talált állványt a frontsugárzókhoz, azért tette a szubládára. Kizárt, hogy gyurmával meg lehessen oldani az elcsatolást. Még SoundPath-szal sem. Tutira megmozgatja a mélynyomó a ráhelyezett hangdobozt.
Elrettentő példának kiváló!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
A Ti szobátokban amúgy minden tökéletes?
Gondolom a sarokba akarta rakni a szubokat, akkor nem fér oda állvány. A fal meg ki tudja miből van. Ha jól látom, ezek dupla membrános szubok, Quetz állítása szerint a tetején élére állított 20Ft-os (vagy 200Ft-os?) nem dől fel az ő referencia hangerejénél."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
zsoika
addikt
válasz Hohocali #155133 üzenetére
Természetesen nem, hiszen nappaliban mozizok, ő meg egy "nagykövet"....illene rendben lennie.
Egyébként én is arra gondoltam hogy nem fért el neki elől, de akkor az egyik sub-ot miért nem rakta pl. hátra?
Amúgy nekem így is tetszik...egyszer szeretnék egy ilyen szobát akár bézs szőnyeggel.[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz zsoika #155134 üzenetére
Talán mert hátul még ennyi hely sincs? Vannak képek az Arendal oldalán még erről a szobáról, meg némi leírás is. A szobát másra is akarja használni, azért nem fekete minden.
Ahogy kiveszem ebből, ezek lelkes emberek, akik saját pénzükön építették ezeket (értsd: senki nem finanszírozza meg nekik pl. a Nordost Heimdall kábelt ), de szívesen látnak vendégeket. Kb. mint ha én elmennék hozzád. Legalábbis nekem úgy tűnik."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
kpykpy
tag
sziasztok!
denon 3808 használható simán végfoknak? kell vmit állítani a beállításokban?
Oh long Johnson...
-
Quetz
őstag
válasz Hohocali #155136 üzenetére
A szóban forgó nagykövet DodgeTheViper néven ír az AVforums oldalain, jelenleg így néz ki a szobája:
A SUB 3-kat lecserélte PSA S1801-ekre.Aki átfutja ott a "Arendal Sound 1723 & 1723 S Series Speakers" topicot, láthatja, hogy különböző beállításokat próbált végig, amikor a mélynyomók tetején volt a Monitor, akkor azt hiszem nem volt még meg a monitorhoz gyártott állványa.
A Sub2 és Sub3 kivitelezésének egyik tulajdonsága, hogy tényleg nem rezonálnak. Illetve körülbelül csak annyira, minta egy ugyanekkora méretű és súlyú dobozt raknának a helyére, és egy mélynyomóval közben lökéshullámokat gerjesztenénk. Vibroszenzorral meglehetne mérni, én csak egy 200 forintos érmét állítottam élére a tetején majd végignéztem a godzillát. Nem dölt el, bár nem tudom kizárni, hogy ne mászott volna arrébb.
Hogy jók-e a hangfalak? Szerintem nagyon jók. Egyetlen hátrányuk az átlagos érzékenység. A referencia hangerőszint elérése lehetetlen feladat egy AVR-el, ahhoz már izmos végfok dukál. Olyan aminek a 300W meg se kottyan (a jelenlegi csúcs 458W a crown XLS-el, sztereó módban.)
-
Goblin12
őstag
válasz bajnokpityu #155137 üzenetére
Mit jelent nálad a kezeletlen szoba?
-
dnielrable
csendes tag
Sziasztok
Végre sikerült beszereznem egy Oled tv-t otthonra ezért jobban elgondolkodtam egy Házimozi rendszer felépítésén. A fórum ismertetőt többször olvastam már.
Erősítőnek: Yamaha RX-A870-re gondoltam
Lejátszó+hangfal setben szeretném a segítségetek kérni valamint, hol tudnék jó ötelteket nézni kábelezésre.Új termékeket szeretnék várásolni, egy 20-25m2-es szobába.
Van egy Denon SC-M40 Hangfalpárom, amit beépítenék a rendszerbe. Nem tudom itt mennyire számít, de jazzt is szeretnék hallgatni majd és ezért örülnék a jobb magas tartománynak. Teljes keretnek 1m-t szánnék rá (erősítő+lejátszó+kábelek).Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest