Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz univerzita #155450 üzenetére
Képben szép, nem mondom jobbnak, teljes képernyős, nincs alul-felül sáv, hangban sztem jobb, dinamikusabb.
himedia q1o pro-val játszom le a 4k tartalmakat és hd filmeket, többit rábízom a marantzra.
Imaxről annyi, hogy alapesetben nincs róla menüpontod, csak akkor kapsz a beállitásban opciót, ha ilyen tartalmat játszol le, akkor automatikus opción van minden, igy ezen tartalmaknál egyből észleli az avr.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
blakey
titán
Ahhoz képest helyesebben ír mint néhány "magyar".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gt4r4
tag
hm.. megnéztem most az új marvel filmet moziban.. hát nekem hatalmas csalódás volt a magyar hangkeverés, vagy csak a mi mozink ennyire rossz.. de élvezhetetlen volt így a film.. itthon a falak is rám omlanak meg a robbanások is mellbe vágnak, de az effektek is hiányoztak... megfogadtam hogy soha többet nem megyek moziba, de most ez a film érdekelt.. pedig nincs komoly rendszerem.. (majdnem szóltam a gépésznek hogy legalább hangot adjanak már rá.. még az is kevés volt..) Remélem nem haragszik meg senki ezért a véleményemért, csak látom hogy az eredi vs magyar szinkronról van, volt szó.
Soha többet nem nézek meg semmit magyar szinkronnal
-
BBéci
legenda
válasz gt4r4 #155455 üzenetére
Egyetlen alkalommal, 15-16 éve voltam a Westend mozijában, annyira vacak volt a hang, hogy kimentem a teremből, megkerestem az üzemvezetőt és rázúdítottam a panaszaimat. Azzal próbálta menteni a mundér becsületét, hogy a film olyan, nem a mozi hangrendszere. Ennek persze a fele sem volt igaz, de tanulságnak megfelelt, soha többé nem megyek oda (se).
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Off leszek, de hát ha kapok építő jellegű tanácsot / megoldási javaslatot.
Igaz kábelekkel együtt bőven 1 milla alatt van a cucc, előlről így néz ki (a virágot most felejtsük, az az asszony mániája):
Na de hátulról hogy néz ki az összedrótozás:Szóval kinek milyen megoldása, javaslata van, hogy a fenti kábel káoszon úrrá legyek?
Valami kábelcsatorna, stb. stb? Hogy összetekerem és eldugom, szerintem nem jó ötlet.
Javaslat?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
WaterWave
veterán
válasz VGYke #155458 üzenetére
Mondanám, hogy hátul nem látszódik, de kábelcsatornával valamelyest orvosolható
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
tomic
addikt
Primare avr tulajokat illetve volt tulajokat kérdezném.Normàlis ezeknél az avr-nél, hogy a hangerő szintet "durva" mértékben emelik?
Spa23-nàl pl 8-10-es hangerőn màr hangos. Tehàt míg màsik avr-en emelni kellett azonos hangerő eléréséhez 10 egységet ahhoz itt elég max 2-3. Tehàt relatíve nagyot ugrik egy egységnél.
Van valami beàllítàsi lehetőség ami el kerülte a figyelmem? -
mettek
addikt
válasz tothjani81 #155457 üzenetére
Én nem túráztatom magam. Szépen kivarom a blu ray megjelenést, az a film megérdemli hogy megvegyem lemezen.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
ctrlaltdel13
őstag
A mozira egy kis szösszenet.
Azért mindenki maradjon már a realitás talaján.
Mindenki otthon nézi majd az élmény miatt?
De minn, és milyen hanggal.
Akinek nem inge nem veszi magára, de azért lesz aki magára ismer. -
VGYke
addikt
válasz ctrlaltdel13 #155461 üzenetére
Ok, de csak nekem van ilyen probléma? Ti hogyan oldjátok meg?
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
allein
addikt
Sziasztok. Arcam AVR750 mellé, ajánlott az Arcam P7? Kettő olyan eladóval is leveleztem akik 750-et árulnak és kérdezték, hogy kell-e mellé a P7
-
WaterWave
veterán
válasz VGYke #155467 üzenetére
Nekem eleve a tv a falon van... nem mondom hogy illik odarakni, de azért nah, rengeteg helyet meg lehet spróolni...
alatta van egy kis asztal amin vannak az eszközök és az alá van berakva a kábelköteg...
ami meg látszik nevezetesen hangszórókáble, az kábelcsatornába fut végig...Másik megoldás az álpadló de az rengeteg pénz és igazából azt akkor éri meg csinálni ha uj házat epitesz.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz VGYke #155467 üzenetére
Igen én haknis vagyok rá.
Éppen ezért olyan rack-et csinálok, aminek a közepén hátul végigfut egy "deszka", az minden szinten kifúrva a megfelelő kábelnek, majd műanyag kábelrendezőkkel szépen lefuttat a földig.
Utána egy "dobogó" lesz a falig, amibe az elosztó lesz,+ alatt be tudnak a szegőhöz futni a hangfalkábelek.
Tv- nek közvetlenül mögötte a 220, hdmi csövezve a falba.
Proji hdmi fal illetve menyóba vezetve.Egyelőre készül a rack, ha meglesz közzéteszem, milyen a kész állapot.
-
BBéci
legenda
válasz allein #155469 üzenetére
Az Arcam AVR750 teljesítménye bőven elegendő egy átlagos hangnyomás igényű házimozi megszállott számára. Ötcsatornás felállásban közel 100 wattot ad le 8 ohmon, ami tapasztalatom szerint több. mint elegendő. 3-4 hétig használtam, minden szempontból maximálisan elégedett voltam vele. Bárcsak olyanom lehetne!
Az említett végfokra akkor lehet szükség, amikor valaki az elviselhetetlenséget megközelítő decibel mennyiségre vágyik.(#155458) VGYke
Az semmi, sokkal durvábbakat láttam már. Viszont fontos a különféle szerepű, fajtájú kábelek szeparálása, mert zavarhatják egymást.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kufirc
tag
Sziasztok
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem.
Adott egy 65xf9005 tv ami hdmi kábellel van csatlakoztatva egy vsx824 pioneer erősítőhöz, valamit a tv-re egy PC is rá van csatlakoztatva ugyancsak hdmi csatival.
A tv (hdmi ARC) van bekötve az erősítő hdmi OUT ajzatába.
Az erősítő a tv hangját és a PC-n lejátszott filmeket ARC-n keresztül gyönyörűen kezeli .
Viszont a BD-n lejátszott filmeknek nincs hangja csak a kép megy át .
Az előző tv-n (46hx850) ilyen probléma nem volt igaz az nem androidos volt .
A kérdésem az lenne , hogy kell e a tv-n valamit átállítani vagy fölösleges mivel a jel a BD lejátszóból egyenesen az erősítőbe megy ????
Amúgy a tv-n :
- a külső bemeneteknél a BRAVIA Sync beállításoknál az erősítő és a Bd lejátszó engedélyezve van
- a hangnál a hangszóró audiorendszerre van állítva és a digitális hangkimenet automatikus 12 napja agyalok a dolgon rengeteg beállítást próbáltam BD vissza gyárira az erősítőn az összes lehetőségeket de semmi javulás .
Van valakinek valami ötlete ??????? -
kufirc
tag
Ok nem nagy gond áttehetem csak az bosszant , hogy eddig a másik tv-vel miért ment minden pöpecül .
A többi funkció ok ARC kommunikál rendesen tv, PC hangja erősítőn keresztül ok , csak az asztali BD -nél nincs hang csak kép. -
espi38
őstag
Sziasztok!
Régen jártam már itt és van egy kis problémám hátha kapok valami ötletet,hogy...
Adott egy 8 ezres szériás Samsung Tv és egy pioneer VSX 933 erősítő.
Össze vannak kötve ahogy kell az erősítő hdmi kimenet és a tv ARC bemenet.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem,hogy ha az erősítőt használom pl.bluetooth zenét hallgatok egy idő után miért kapcsolodik be a tévé és ha ezután a tvt kikapcsolom a saját távjával az erősítőt is kikapcsolja?
Ennek így kell működnie vagy vaklami beállítási probléma?
Roppant idegesítő ez a dolog,segítő válaszokat előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
-
BBéci
legenda
Azt valóban külön lehet állítani, de úgy értelmeztem, hogy te az egész CEC kikapcsolását javasoltad. Tehát a vezérelt ki és bekapcsolást kell letiltani.
Sajnos az sem egyértelmű, mert nálam tévén és erősítőn is "ki" állásban van az összes, mégis a tv bekapcsolja az erősítőt, ha az előző használat során azon keresztül jött a hang. Ezért AV-ről TV-re váltok, majd először az erősítőt kapcsolom ki, megvárom, míg megszólalnak a tv hangszórói és csak utána kapcsolom ki azt is.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
A tv állvány alá tegyél lábakat vagy görgőket és akkor alágyömöszölheted a kábeleket.
Én pl. ilyenekre cseréltem a tv állványom alatt lévő gyengus műanyagokat. -
fehér_ember
addikt
A maradékokat meg gyorskötegelővel a tv állvány polcának hátsó oldalára/élére ragasztott kötegelő talpakhoz huzatod/rendezed. Az öntapadós van hogy nem marad rajta, ezért inkább rendes ragasztóval tedd fel őket.
Nem tudom mennyire látszik de valami hasonlóra gondolok. Persze ez sem szép, hátulról; de nekem a falhoz van betolva.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #155491 üzenetére
Tévé alá biztosan jó az olyan görgő, de mivel haladó szinten vagyunk, lejátszót és erősítőt nem tennék egy gurítható polcra. A komolyabbak ugyanúgy tüskéken állnak, mint hangdoboz állványok.
-
fehér_ember
addikt
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #155494 üzenetére
Elsősorban nem a gumival van bajom, hanem annak gördülésével és a felfüggesztésével.
-
espi38
őstag
Jaj, nem akartam én ekkora problémát okozni🤣
Most akkor mit kapcsoljak ki és mit ne? Mivel médialejátszom maga a tv készülék így ha filmet nézek és erősítőn keresztül szeretném hallgatni a hangot akkor hdmi kábelen jön le a hang a tvről.
Engem ez a bekapcsolas idegesít, hogy miért kapcsolja be az erősítő egy idő után a tvt?
Ezek után ha kikapcsolom a tvt az erősítőt is kikapcsolja, nonszensz[ Szerkesztve ]
-
kufirc
tag
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat , végül is a probléma megoldódott . Sem a BD lejátszónak sem az erősítőnek nem kellet megváltoztatni a beállításait, a probléma a tv beállításainál a külső bemenetek - HDMI jelformátumnál volt ott kellet átállítani a javított formátumról szabványos formátumra.
Végül is egy haver oldotta meg a problémát, 1000 hála érte -
zsoika
addikt
Szerintetek hol tudnék venni ilyen centert?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest