Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemlehet
őstag
válasz #52221184 #64592 üzenetére
Próbálkoztam már ilyennel korábban és iszonyat pocsék képet adott. Szerintem ezen egy fHD sem megy át rendesen.
De lehet csak én vettem rossz minőségűt, nem tudom. Azért nem lenne baj ha a 4K is átmenne rajta, mert szoktam játszani ezen a felbontáson.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #64597 üzenetére
Kedvet kaptam hozza, csinaltam egy tesztet. UHD Prores XQ-bol rendereltem HEVC-et es DCP-t, es aztan HD-ben osszehasonlitottam az eredetivel PSNR-rel, ezek az eredmenyek:
DCP (2K Scope 140 Mbps): 47.31
HEVC (HD 5 Mbps): 39.33
HEVC (UHD 5 Mbps): 39.55
HEVC (UHD 20 Mbps): 43.32 -
törölt tag
-
ada19
senior tag
Örök téma a milyen mélysugárzót. Úgy tudtam kifutott de most valamiért mégis kapható új Klipsch R-112SW az ExtremAudionál, ~170e forintért.
Szerintem ennyiért nagyon jó vétel (főleg ha az EU-ban túlárazott és agyonhype-olt konkurenst nézzük), elsősorban mozira. 25nm-es nappaliban használtam egy ideig, oda elfért azért a nagytesója az R-115SW, de visszagondolva ez sem vallott szégyent, sőt.
Mégsenem
-
Morris
veterán
Szerintetek egy Zensor 5.0 (2db zenzor 7-es front, 2db zensor 1, 1db vokal) szettet mennyiért lehetne elpasszolni?
-
törölt tag
Nem tudjátok véletlen hogy a német konradtól szállítanak hazánkba. Megrendelek onnan egy denon x2700h. Az kint 225ezer itthon meg majd 300.
-
VoidXs
Topikgazda
Arra gondoltam az elsőnél, hogy a bitráta olyan magas BD-n, hogy az már mindegy, és a 4:2:0 maximális érzékelhető minősége mindig el van érve. Mégis jobbnak látjuk az UHD anyagot FHD képen, mert a 4:2:0 annyi részletet eldob.
Nem a HEVC lemez jobb, mint a DCP, hanem a DCP-ből készült kis bitrátás HEVC jobb, mint a lemezes HEVC. Ezeket igazából nagyon gyorsan el tudjuk dönteni, ha előállítunk ilyen képeket.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
Most vettem csak észre, hogy volt egy másik oldalnyi komment, és tök jó, hogy ezt megcsináltad. Már eleve kicsik ezek az eltérések, de egy olyanra lennék kíváncsi, hogy a 2K DCP és az FHD 4:4:4 HEVC közt (mondjuk CRF 18-on, ahogy én rippelek, ez BD bitráta alatt szokott lenni bőven) vajon még kisebb-e. Milyen szoftverrel mérsz PSNR-t?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
bnorci71
addikt
én azt tudtam onnan nem jöhet az a hang, mert akkor nem kellene láda ha ilyet tudna
A sub kikapcsolásával messze nem az volt az eredmény. A kérdés hogy érik el hogy onnan haljam. Valami ugye így is jön háturlól de nem az az erő és hangmélység. Jól gondolom azzal verik át az ember agyát hogy a mély adja a dinamikát mélységet erőt a szatelit meg valami hasonlót ezért onnan véli hallani az ember? Elnézést a pongyola fogalmazásért.Ja ma megnéztem a Tenet-t. Na ha a 'Holnap határa' elejét sub gyilkosnak mondtátok nézzétek meg a Tenet legvégét azt hittem szétesik minden hangfal.
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
VoidXs
Topikgazda
válasz bnorci71 #64616 üzenetére
A mélyhang irányérzete akusztikai hibákat jelent. Sok esetben a közvetlen hullámnál nagyobb erővel érkezik be visszavert hullám, ez rendszeresen látszik az impulzusokon, alaposan kezelt moziszobában is. Ez egy olyan probléma, amit nem is igazán éri meg kezelni, más pontokon kell javulásra bírni, például tovább terhelhető vagy érzékenyebb ládákkal, amiknek az alacsonyabb hangerő meg se kottyan. Mivel az említett esetben szinte biztosan zárt ládáról volt szó, a szoba problémáihoz társul egy erős THD is, ami növeli az irányhallás esélyét, és a két jelenség együtt már megmagyarázza, amit hallottak a jelenlévők.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #54655232 #64523 üzenetére
"Ennyire halott lenne a házimozi használt piac?"
Én azon döbbentem le, hogy míg akár csak pár hónappal ezelőtt is több tucatnyi hangfalszett és házimozi erősítő volt elérhető a Media Markt kínálatában, most mindössze 2!!! féle erősítő és 2!!! féle hangfalszett várásolható meg náluk.
Az Euronics kínálatában is éppen csak egy fokkal jobb a helyzet.
Miközben előbbi áruházban közel 100 féle Soundbar megoldás közül lehet választani...
Azon tanakodom, hogy vajon ezek szorították ki a hagyományos megoldásokat a nagyáruházak kínálatából?
"Aquila non captat muscas."
-
félisten
válasz Piftuka #64618 üzenetére
Kora tavasszal kezdtem el összeállítani a rendszeremet, biztos, hogy nem volt több tucatnyi erősítő náluk, sőt sehol nem volt. Már akkor is a haszáltpiaci árak magasan voltak.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Jimmy8
senior tag
Csak egy gyors kérdés :
Melyik a magasabb színtű hangminőségben (nem tudásban)? Jól gondolom hogy az LX?
Pioneer SC-1223 vs. Pioneer VSX-LX302 -
I'am Dony
őstag
válasz Piftuka #64618 üzenetére
Az MM leépíti ezt az üzletágát. Nem rentábilis nekik. Ami vmennyire ment az a belépő és az alatti kategória, amire nem éri meg energiát fordítani. A nagyobb szeletet a specifikus üzletek elvitték. Annak idején jók voltak Denonban, Daliban, Yamahában. Bomba árakon vásároltam náluk többször.
[ Szerkesztve ]
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Van egy régi, Dimarson dm R350-es 5.1-es rádióerősítőm beépített DVD lejátszóval.
A kérdésem, hogy tudok-e valahogyan hozzá csatlakoztatott eszközről 5.1-es hangot rávinni, hogy a hangfal kimeneteken 5.1-esként szólaljon meg?
(Tehát nem a beépített DVD lejátszóról akarok lejátszani.
A hátoldalának csatlakozói: [link]
Leginkább a tévém optikai kimenetét szeretném rácsatlakoztatni.
Szerintetek ez kütyü normális hangfalakkal mennyivel rosszabb hangot produkál, mint egy jobb nevű gyártó (pl. Denon, Sony) középkategóriás 5.1-es rádióerősítője?
Köszönettel várom a választ. -
BBéci
legenda
válasz peter889 #64623 üzenetére
Sokkal rosszabbat.
Találkoztam Dimarson készülékekkel, nagyon szerény hangminőséget adtak, viszont nem voltak drágák. Ha megteheted, vegyél valami AVR-t és hangdobozokat, a Dimarsont ajándékozd valakinek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Fúúúú gyerekek. Ez a monitor audio mass 5.1 nagyon durva. Ennél panelba nemkívánhat többet az ember.
Szereztem próba erejéig pár napra egy 5.1 es erősítőt.
Ez lebontja a 10 emeletes panelt a francba.
Köszi bbéci. Bár nem nekem ajánlottad de ha nem olvasom a topikot akkor lehet nem ezt veszem.
Bőven jó bőven sok. És a sub tényleg brutál!!!!
-
ada19
senior tag
válasz #54655232 #64629 üzenetére
Használd egészséggel!
"ennél panelba nemkívánhat többet az ember" "Ez lebontja a 10 emeletes panelt a francba."
Azt fontos megjegyezni, gyakori tévhit hogy a bontás vagy hangerő miatt ajánlott nagyobb dobozokat, komolyabb rendszert venni. Pont úgy mint az autóknál, ott sem azért vesz valaki Lexus-t hogy sokkal gyorsabb legyen mint a jelenlegi bármi.
Mégsenem
-
törölt tag
válasz #54655232 #64629 üzenetére
Alacsony hangerőn is brutál, bátran ajánlom mindenkinek.
No ehez vennem kell egy durca erősítőt és nem fog érdekelni hogy tömörített vagy sem.
Elsírom magam annyira jó.
Kint ülök a panel erkélyén és olyan érzés itt szombat reggel mintha nálunk lenne a legjobb afterparti az országban.[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz VoidXs #64617 üzenetére
A láda nyitott
Nem kezelt a szoba ehhez nagyon amatőr vagyok meg nappali így nem akarok belőle profi moziszobát.
Félreértettél valamit nem minden mélynek hallom onnan az irányát, sőt ez az egy szám volt eddig ami onnan jött. Kimondottan ez a szám volt meglepő 7.1-re van keverve és a dob szólt nagyon keményen hátulról.
De kérdezhetem azt is ha hátul van egy robbanás azt is oda kellene keverni hogy onnan halld de a surround erre ugye messze nem képes ezt, hogy oldják meg mert a sub ami kipréseli magából azt meg nem irányból hallod.Buribuci
azért gondolj a szomszédokra is[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Gabesz87
veterán
Lehetséges hogy a Denon X1100 erositomnek a wifi után most a Lan-ja is kipurcan? Netradio nem akar menni. Ha nagy nehezen el is indul, megszakad, toltoget, kiírja hogy Connecting, esetleg Assigning...Néztem a Network beallitasokat, és úgy néz ki, mintha eldobalna folyton a jelet. Kap IP-t egyszer csak, aztán elmegy. Wifi még nem lát semmi hálózatot, már valamikor tavaly vagy tavalyelőtt tönkre ment. Ha most a Lan is eltavozik... javítható?
-
Quetz
őstag
válasz Gabesz87 #64634 üzenetére
Én megpróbálkoznék a network module resettel: https://support-uk.denon.com/app/answers/detail/a_id/3848/~/how-to-reboot-the-network-module-on-my-denon-audio-video-receiver
Illetve Factory resettel ha az elöbbi nem segített. -
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #64639 üzenetére
Ba...ki, erre nem is gondoltam.
Akkor eladok mindent,és a szomszédnak megmondom,vegyen jobb cuccot! -
-
nutella1
őstag
Beírom ide, hátha valaki tudja mi a probléma, mivel a saját fórumjában senki nem tudja.
Van egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro hangkártyám.
Telepítem a hangkártya software-t, windows10-ben kiválasztom az SPDIF-OUT-ot, mint kimenetet (mivel optikai kábelen van ugye összekötve a hangkártya az erősítővel). Aztán a sofware-ben a Speaker Configuration-t beállítom 5.1-re, ezután kipipálom az "Enable Dolby Digital Live"-ot. Ezután csak üvöltenek a hangfalak, nem lehet a számítógépen sem halkítani, sem hangosítani, csak azután ha leveszed a pipát a Dolby Digital Live-ról. Röviden ennyi. És ez nem tudom miért van.? Miért nem lehet a számítógépen akkor szabályozni a hangerőt? Ez a problémám.[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
VoidXs
Topikgazda
válasz nutella1 #64649 üzenetére
A DD Live teljesen megkerüli a Windows hangerőszabályzóját, ahogy bármelyik bitstream. A lejátszó vagy játék hangerejét kell állítani hozzá, hogy a stream csomagolása előtt legyen halkabb.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest