Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Nem tud valaki boltot ( x-és xiv ker előny, vagy online shop) ahol lehet kábelt kapni ami jó kis hangfalakhoz? Nem kimondott jó hangfalkábel kellene, hanem bármi vékony, sodort rézkábel. ( kis hm szetthez kelle, nem egészen bögreszett, de nem nagy hangfalak.) Masszív, jó minőségű kábelem van de az ide nem kell.
Szerk : közben látom ha nem hagfalkábelként hanem hangszórókábelként keresem van találat, igaz érdekes árak vannak, kellene kb 150mMásik kérdés: olyan erősítőre amin erősített sub kimenet van és nincs pre-out sub kimenet arra nem is lehet sehogy aktív ládát kötni?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Közben látom van CCA és CU kábel is. Utóbbi nyilván réz, az első az pedig alumínium réz bevonattal? Gondolom ez az alu nem szerencsés
-
Mikey666
csendes tag
Sziasztok,
Van nekem jó pár éve egy Pioneer HTP-072 házimozi rendszerem, ami egy VSX-324 erősítőt tartalmaz a hozzá tartozó bögrehangfalakkal és egy mélynyomóval.
Szeretném megtenni az első lépést a komolyabb dolgok világába, ami azt jelenti, hogy egy Q Acoustics 3050i vagy Dali Spektor 6 rendszerben gondolkozom.Egyelőre úgy tűnik, hogy az anyagiak miatt egyben nem fogom tudni megvenni a 5.1-es rendszert + egy Denon X1600-as erősítőt hozzá, ami tudásban menne hozzá. Így egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyire lenne ördögtől való, ha megvenném a 2 front hangfalat vagy a Dali vagy a Q Acoustics-ból első lépésként, amíg összegyűjtöm a többi elemre, és rákötném a mostani VSX-324-es erősítőre és a mostani szettben lévő mélynyomóra?
Meg sem tudna hajtani a hangfalakat? Vagy esetleg működni működne, de annyira nem hozná a front pár azt, amit tud, hogy teljesen felesleges is külön megvenni?
Köszönök bármilyen tanácsot[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Kapanyél #65306 üzenetére
Sajnos pont az olcsóbb aktívokból spórolják ki a magasszintű bemenetet, pedig gyakran passzívat váltanak. Bár létezik passzív átalakító a problémára, random áramkört inkább nem javaslok a kábel közepén.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
guppy_83
tag
Szia,
Ebben az irányban nem de fordítva van tapasztalatom. Egy Marantz 7009-est egy Denon x4400H váltott. Filmben sokkal erősebb a Denon - a Marantz viszont zenében egy hajszállal kellemesebb volt. Én is a HDMI miatt váltottam illetve, hogy legyen rendes HDR 4K. Ez az én véleményem a saját füleim alapján.
...olyan még sohasem volt hogy semmi sincs...
-
mexel
veterán
Ez a kábel bejáratás nem újkeletű pedig, régebben sokszor tanúja voltam "vájtfülű" hifis ismerősöknél.
Nálam is van kábel amit anno bejárattak, és még az irány is rá van rajzolva, nehogy egyszer ha használom fordítva kössem be Igaz a szekrény mélyén pihennek évek óta hozzávaló szettek hiánya miatt. -
skippper
senior tag
Az a tény, ami mérhető és reprodukálható. Ez a kábelbizniszből mindenestül hiányzik, sőt általában az ellenkezője igaz és a mérések szerint tized decibeles nagyságrendekről beszélhetünk (pl: [link]) és akkor sem a minőségből adódik, hanem egyszerűen az ellenállásból (pláne nem beszélhetünk arról, hogy jobb lesz ettől a kábel, egyszerűen halkabb vagy hangosabb).
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Erre van egy nagyon jó teszt. Hívj meg valakit, játssz le neki egy részletet bármiből. Mondd, hogy csukja be a szemét, tegyél úgy, mint aki beállít valamit, vagy kábelt cserél, bármi. Kérdezd meg, hogy változott-e valami, és szinte biztos, hogy ki fog találni valamit. Ha hifis az illető, garantált, de laikusok néha még elismerik, hogy nem hallanak semmit. Ennyire megbízható az emberi hallás, semmenyire. Fülnek hinni tilos, és a kábeles bemutatók mind így működnek. Hiteles eredményt csak vakteszt ad, amiből magam is több tucattal vezényeltem le sznobok saját, több tízmilliós kábelezésű rendszerein is akár, egyikük sem volt képes a hozott kábeleimet megkülönböztetni tőlük, pedig korábban le is írtam itt, hogy a rendszerem árának még 1%-át sem teszik ki kábelek. A teszt akkor különösen sikeres, amikor a vendég erősködik, hogy de, márpedig van változás, hiába mondom el neki, hogy nem csináltam semmit.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
Van pár egyéb észrevétel is:
- Ha változtatsz a rendszeren, akkor az agyad keresni és találni fog változást, hisz változtattál... ez akkor is működik, ha csak azt hiszed, hogy változott a rendszer.
- Attól függően, hogy mire fókuszálsz, pl. magas/mély tartomány, mást és mást fogsz hallani, még ha nem is változtattál semmit.
- Az audio memóriánk pocsék, pár másodpercnél régebbi dolgok összehasonlítására nem alkalmas. A Harman intézet ezért fejlesztett ki számítógép vezérelt hangfal cserélő platformot, ami 1-2s alatt berakja következő tesztalanyt a helyére. -
nutella1
őstag
válasz VoidXs #65321 üzenetére
Ez a sznobizmus, mondjuk ki. Amelynek köze nincs az abszolút halláshoz (sem). Bárki megtéveszthető ( mondjuk azért Kocsisra kíváncsi lettem volna ilyen szempontból, az a legenda járta róla, ha egy villa leesett a földre, megállapította az eset milyen hangnemben történt), viszont ez üzleti szempontból roppant kecsegtető.
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
félisten
válasz nutella1 #65323 üzenetére
Én biztosan tudom, hogy a kábelek miatt megváltozott a hangszín, mert nem csak én halottam ki. Nem mondom hogy jobb vagy rosszabb, csak más lett, nekem jobban tetsző, írtam már feljebb, hogy melegebb tónusú. Más a lecsengése , és nem a drágább vezeték javára döntöttem anno.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
skippper
senior tag
Pont arról szólt az elmúlt x hozzászólás, hogy az emberi agy trükkös és becsap könnyen ezzel. Esetleg ha még megvan az a két különböző kábelezés, amit különbözőnek hallottál, izgalmas lenne kimérni mikrofonnal/oszcilloszkóppal, hogy számszerűen is létezik-e és mi a valódi oka ennek a különbségnek.
-
félisten
válasz skippper #65327 üzenetére
Valójában 3 kábelezés volt. Az első egy MacAudio, második egy inakustik 3. pedig az Oehlbach. Ez maradt meg és a McAudio. zenében a fő prioritás az akusztikus gitár, azon belül kihallható a különbség .Lágyabb, melegebb az Oehlbach pedig többen azt írták Inakustik az meg teszteken is ez jött le nekem meg fordítva. Mondjuk én a Yamahára is ezt mondom, míg mások szerint azok kemények, tiszták, sterilek.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
VoidXs
Topikgazda
Ezeket a szavakat ezerszer hallottuk. Számokat akarunk látni olyan eszközöktől, amik milliószor kisebb változásokat érzékelnek, mint az emberi fül, ráadásul megismételhetően, változatlanul. Ha 0.001 dB-t változik bárhol a hangszín, azt egy oszcilloszkóp kimutatja. 0.01-et már mikrofon is. Na ilyet még soha nem mutatott senki.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Hála az égnek, hogy külön lett véve az ezotéria a valóságtól, nem is akarok benézni oda. Az véletlenül sem lehet, hogy a tekercsek elektromos tulajdonságait 6 szám írja le, miközben a kábelekét csak 1, de úgyse fogják megérteni, ahogy konteóssal sem érdemes vitatkozni, mert nem tud.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz VoidXs #65329 üzenetére
Nem tudok neked ilyenekkel szolgálni, nem vagyok szakember. Pont ezért nem is akarok belemagyarázni olyan dolgokat amiket nem hallok és vitázni sem veled, hidd el.
Egy hétköznapi user vagyok, de ha hallom hogy másabb a hangja akkor hallom, ezzel nem tudok mit kezdeni. Ami nem jelentené azt ,hogy nem az agyam játszik velem, de a párom, aki pont magasról tesz az egész házimozira, na ő is hallotta zene alatt.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Na pont ezt használják ki, hogy aki csak hallgatózik, nem tudja semmivel igazolni, hogy mit is hall. Természetes fiziológiai jelenségeket ismerve csúnyán kihasznált, aki eladta neked a kábelt, és átvert, aki rábeszélt.
-
félisten
válasz VoidXs #65333 üzenetére
Senki nem beszélt rá, magamtól vettem. Nem méregdrága kábelről van szó, az Oehlbach 2.5mm2 az egyik legolcsóbb ilyen jól vezethető hajlékony kábel. Elötte az Inakustik 2x ennyibe került a Macaudio pedig a felébe. Ezek közül döntöttem hallgatás alapján.
Lezárnám a részemről, igazad van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #65336 üzenetére
Nézd meg a topik nyitásának idejét, volt aki köszönetet mondott (első hozzászólások egyike) az antikábelesek közül, a nyitásért!
Persze utána is többször, csak azért is odajött, hogy folytassa hadjáratát!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #62435328 #65335 üzenetére
Az ezotéria sem szégyenszemre tűnt el a TV-ből, hanem ésszerű döntések sorozataként, hogy ne lehessen piócaként megélni hiszékeny öregeken. Ugyanígy mentettünk meg ezzel sokakat a lehúzástól.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz jambiyya #65339 üzenetére
Ezek tudományosan bizonyítottan tévinformációk. Ha ezeket híresztelni kell, akkor az oltásellenes és laposföldes dolgokra is mondhatnád, mert egy kategória.
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz ctrlaltdel13 #65340 üzenetére
Nem a szakmai résszel ellenkezek, de ezt te is tudod.
[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
válasz jambiyya #65342 üzenetére
Ez a lényeg, ez elvileg egy szakmai fórum. Meg lehet osztani a szubjektív véleményeket, de nem kell meglepődni, ha aztán objektív bizonyíték híján azt nem fogadják el az emberek. Az az érv, hogy "nem a mérésekre, hanem az érzékszervekre kellene hagyatkozni" konkrétan az alternatív áltudományok alapvetése.
"Lecseréltem az RTX 3080-t egy RTX 3060-ra és sokkal simábbnak érzem a játékokat. Még a macska is szebben nyávog azóta amikor játék közben az ölembe ül. FPS számlálót nem szoktam bekapcsolni, nem hiszek neki. A tesztekben meg méricskélnek, matekoznak összevissza, pedig ezekkel a kártyákkal játszani kell, nem táblázatokban hasonítgatni őket."
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz skippper #65343 üzenetére
A lényeg szerintem abban rejlik, függetlenül attól hogy "szakmai" egy fórum (tudtommal ilyen szakma nincs), hogy tudományosan bizonyított tény, az emberi zenei memória rövid ideig képes tárolni, ezáltal összehasonlítási alapot adni.
Ezt kellene fel fogni, és ez alapján eldönteni, hogy akkor mi mégis hogy hallhatjuk.
Ha egy kábel jól megépített és csak olyan " zajt" visz a rendszerbe, ami a hallható tartományon kivül esik, azt nem hallhatjuk, csak az agyunk játszik velünk.
-
Vicarious1
aktív tag
Kérdésem hozzátok, hogy aki váltott a régi Telekom IPTV-ről az új Telekom TV Android Box-ra, sikerült -e az erősítő felé a PCM 2.0-n kívűl bármilyen Dolby Digital 2.0 vagy 5.1 jelet varázsolnia? (A térhatású hangok engedélyezve vannak a boxon. Bitstream választási lehetőség nincs rajta)
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #65344 üzenetére
Nem kell zenei memória ahhoz, hogy a színpad szélességét, mélységét megállapítsd.
Ahhoz sem, hogy hallod az apró, finom részleteket, vagy azok valahol elvesztek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
Béci, megint nem gondolkozol, csak írsz. Valaminek a hiányát csak úgy lehet megállapítani, ha tudomásod van annak múltbéli meglétéről. Csak úgy fogod észre venni, hogy nincs meg a hangváltók építésével foglalkozó szakkönyved, ha visszaemlékszel rá, hogy volt olyanod.
Tehát ha nincs zenei memóriád - és a tudomány jelenlegi állása szerint csak nagyon rövid van - akkor nem fogod hallani a hiányzó részleteket. -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #65348 üzenetére
Csudákat!
A kezedbe veszel egy jegyzettömböt és leírod, amit hallasz. Ott az alaprajz a szobáról, a hangdobozok elhelyezkedéséről, amire bejelölöd a színpad szélét, (mélységét, magasságát) aztán a másik kábellel (lejátszóval, erősítővel, akármivel) hallgatva ugyanazt a zenét, szintén jelölsz.
Vagy azt írod le, hogy a triangulum lecsengése mennyi ideig tartott, volt-e torzítása.
És így tovább.
Nem kell több év távlatában gondolkozni, itt összehasonlító vaktesztelésről van szó.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
Hogy a p.csába írjam le, mikor hallgatom a zenét és 3 secundum után már el is felejtettem a részleteket, közben figyelek a pillanatnyi zenére?
Az hogy te szubjektívan hogy itéled meg amit hallottál, az egy nem releváns dolog.De ha te képes vagy minderre amit leírtál(ütős hangszer lecsengés,torzítás), gyere el és tegyünk próbát😉.
De be dobhatnád a jegyzet tömböd is képen.
Nyilván az évek alatt megtelt egy pár.Ja és mielőtt sértődés a vége, nem arra irányul a mondandóm, hogy nincsenek különbségek az egyes összetevők között, csak nemvagyunk rá képesek egymás után ezt felismerni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest