Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Egy kis tapasztalati útbaigazításra lenne szükségem, van egy Denon AVR s750h erősítőnk, 3 hónapja van meg és azóta 3x játszotta el velünk természetesen éjjel hogy gondol egyet és zenét akar hallgatni Amit sikerült megfigyelni hogy internet rádió hallgatás után szokott ez előfordulni. Milyen opciót kell keresni hogy erről ne dönthessen a készülék? Bármi más tanácsnak is nagyon örülök, köszönöm szépen előre is
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
suvipityu81
lelkes újonc
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz #62435328 #65404 üzenetére
Szia!
Lehet,hülyeséget kérdezek de hülye vagyok a témához és nem akarok hülyeséget csinálni.
A tv-t az AVR-el eArc-on csatlakoztatom a kép átvitel miatt és az AVR beállításaiban csak hozzárendelem az optikait is, akkor az úgy működik,hogy a a hang jön az optikain a kép az eARC-on? -
kissdani
senior tag
Nem jó a HDMI kábel amit rendeltem beszéltük pár napja hogy ez lehet jó...hát nem. Még jó hogy kettőt is rendeltem belőle. Tudna nekem mondani egy jól bevállt kábelt 10k alatt 5métert. Jó lenne a 2.1 de már nemérdekel csak jólegyen. Egyszerűen nincs vele képp a tv felismeri az erősítőt de nincs kép Másik kábellel jó de ammeg rövid.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
VoidXs
Topikgazda
válasz kissdani #65459 üzenetére
Igazán tömegben csak a Hama gyárt, náluk elég jó a minőségellenőrzés. Bár korábban megszívtam egy 10 méterest, de kiderült, hogy csak egyszeri alkalom volt, és amúgy cserélik. Másik hasonló brand a DeLock.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
kissdani
senior tag
válasz skippper #65461 üzenetére
Köszönöm a linket jónak néz ki.
Van esetleg tapasztlata vele? Tudja azt ami rá van írva?85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Zoty4
őstag
Sziasztok
2012ben vettem egy LG55LM860 TV-t, egy Denon AVR2113 erősítőt, meg egy Mission 5.1 hangfalszettet.
Eltelt majd 10 év, boldogan használtam ezeket, de nem követtem a technika fejlődését ezen a téren.
Most cserélni szeretnék TV-t. Még nincs meg hogy melyik lesz. Nagy valószínűséggel: Sony XH9096B, XH9505B vagy LG C11
A kérdésem arra irányul, hogy érdemes e lecserélni az erősítőt (ami az újabb dolby atmost is tudja, vagy teljesen jól megleszek a régebbiekkel (DD5.1 és DTS) - Hangfalszettet nem cserélném 7.1 stb-re.
Vannak ezek a hangprojektorok is, sose hallottam mit tudnak. De esetleg azokkal van értelme bajlodni, vagy inkább azoknak való akiknek nincs hangfalrendszerük?[ Szerkesztve ]
-
-
fauv
őstag
Üdv !
Urak, azt szeretném kérdezni, hogy a hangfalakon az érzékenység száma befolyásolja azt, hogy pl. halkabban is szebben szóljon ?
Magyarán, jelenleg egy belépő szintú hangfalakon hallgatom a zenét / 87 db / és a hangja csak akkor jön elő igazán, amikor hangosítok rajta, de az már nekem picit hangos. Ha veszek olyat, ami 90-91 db érzékenységgel rendelkezik, akkor várhatóan ez befolyásolná ezt?Köszi előre is, elnézést ha bugyuta kérdés, de nem értek ehhez.
-
BBéci
legenda
Inkább az összességében tekintett minőségtől függ; minél jobb, annál inkább szebben szól halkan is. Ez érvényes az erősítőkre is.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
A "halkabban is szebben szól" tulajdonság csak az erősítőtől függ, esetleg attól, ha hibás/szakadt valahol a kábel. Az AudioScienceReview-n rendszeresen látni grafikonokat a torzítás és a hangerő kapcsolatáról.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
kissdani
senior tag
válasz attila.86 #65468 üzenetére
Én csak azt nem értem hogy ezeket a kábeleket nem ellenőrzi senki, akármit ráírhatnak?
Ennyi erővel veszel egy 4k-s tv-t hazaviszed és hopp csak full hd, Így jártál.
Nevetséges hogy meg kell venni 3-4 drága kábelt hogy kitapasztald melyik tudja azt ami rá van írva.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
fauv
őstag
Értem köszi
-
skippper
senior tag
válasz kissdani #65473 üzenetére
Itt a kérdés az szokott inkább lenni, hogy mi van a kábelre írva és mit ír a termékhez a bolt. Azok a kábelek, amiknek a csomagolásán fel van tüntetve rendesen, hogy ultra high speed certified kábel, illetve rajta van az anyagán, 99.9%-ban teljesítik is azt (én eddig 5-ből 5-nél járok). Ehhez képest sok bolt csak beleb*ssza valami nejlonzacsiba a noname, jelöletlen kábelét aztán a vásárlók nagy része úgyse használja ki.
Ha pedig a dobozon feltüntetett sebességet nem teljesíti a kábel, akkor a boltnak kutya kötelessége kicserélni azt egy olyanra, ami teljesíti.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz skippper #65475 üzenetére
Erre a kábelre mind a bolt mind a csomagolás és még a gyártó oldalát is megnéztem mi előtt megvettem, mindent írnak amit csak akar látni a vevő...
És Arcal együtt nincs kép... Ha nem Arc-os bemenetbe dugom csak akkor ad képet, hihetetlen.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
skippper
senior tag
válasz kissdani #65476 üzenetére
És teljesen meg vagy győződve róla, hogy a kábel a ludas? Nekem gyanús egy kicsit, hogy beállítási probléma is lehet a dologban. Mi a teljes rendszer amit összekötsz?
Nálam az eARC a következőképpen néz ki:
Kábel 1 - gpu 1 -> TV (nem eARC HDMI #1)
Kábel 2 - TV (eARC HDMI #2) -> AVR Monitor ARC HDMI
Kábel 3 - gpu 2 -> AVR 8K HDMIezzel a setuppal ha a TV-t a HDMI 1# -re kapcsolom, AVR-t pedig TV Audiora, akkor szépen jön az eARC az erősítőbe (erősítőn is 8K enhanced mód bekapcsolva, TV-n is az eARC természetesen) a GPU1-ről. Ha a TV-t a HDMI 2#-re kapcsolom, AVR-t pedig a 8K inputra, akkor szépen megy a sima megjelenítés GPU2-ről. Mind a két megoldás most teljesen 2.1 alapon megy, mindenhol megy a 120Hz 4k hdr 10 bit 4:4:4 truehd hanggal
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz skippper #65477 üzenetére
Másik kábellel ugyan ez a beállítás tökéletes. Biztos a kábel... Csak ugye az rövid nem tudom a kábelcsatornába behúzni...
[ Szerkesztve ]
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
skippper
senior tag
válasz kissdani #65478 üzenetére
Hát passz. Ezek a HDMI 2.1-es chainek meglepően nehezen akarnak összeállni. Én is nagyon sokat szívtam vele, hogy minden jó legyen. Pl AMD kártyánál ha olyan képbeállítások vannak, amik beleférnek a HDMI 2.0 sávszélességébe, akkor nem működnek a lossless codekek 4k 23.965Hz, TrueHD sáv néma (nem is csak visszakódolja, konkrétan néma), Dolby Digital sáv tökéletes, 4k 120Hz, TrueHD hibátlan. Mérnökként is meggyűlt vele a bajom, hogy összerakjam rendesen, átlag műszaki tudású emberek számára szerintem még teljesen kiforratlan ez a vonal. eARC is irgalmatlan kényes, ráadásul ott nincs is rendes monitoringod, hogy éppen mi történik mivel, csak tippelgetsz a látottakhallottak alapján, hogy hol a gond.
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz skippper #65479 üzenetére
Nekem egy fokkal egyszerűbb a helyzet mert az Avr-em Denon 2500h nem tudja a 2.1-et így csak a ps5 meg a tv között megy egy 2.1 hdmi kábel és a tv-ből jön ki a DTS az erősítőhöz. A pc-n elengedtem egyenlőre így csak 4k/60 átvezetve az erősítőn. Így jó összeállt tv kapcsolja az AVR-t ki be és a tv távjával vezérli az avr-t nem kell külön távirányító.
Ezt a kábelt vettem így tökéletes kicsit bútított de klappol most már minden.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
skippper
senior tag
válasz kissdani #65482 üzenetére
Na de nem abból indult ki az egész beszélgetés, hogy HDMI 2.1-et szeretnél? Azt próbáltad, hogy az ARC-t PCM-re állítod, nem passthroughra? Szerintem simán okozhat gondot, hogy ha egy 2.1-en érkezett jelet megpróbál tokkal vonóval továbbítani az erősítőnek (mondjuk az fura, hogy kép nincs, mivel ilyenkor elvileg a TV feldolgozza a videó részt a jelből, a hangot meg továbbítja az erősítőre így inkább hangnak nem kellett volna lennie)
-
BBéci
legenda
válasz kissdani #65473 üzenetére
Pontosan ez a helyzet, akármit ráírnak, nem lehet számonkérni.
Rengetegszer leírtam, hogy az eleve gyanús, ha nem a HDMI.ORG által meghatározott Ultra High Speed vagy Premium High Speed elnevezés, minősítés van egy kábelen. Sajnos sokszor ezeket is jogtalanul, alaptalanul ráírják.
Ha biztosra akarsz menni, akkor olyan gyártó termékét vásárold meg, amelyik sok, akár 20-30 éve a piacon van. Kimber, Van den Hul, QED, WireWorld, Nordost, Oehlbach, Inakustik, Mogami, Siltech, Elrod, Transparent Audio, Harmonic Technology, stb.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kissdani
senior tag
válasz skippper #65483 üzenetére
Igen az van csak a PS5 meg a TV között... De felesleges akármit állítani ha a mostani kábel meg jó, igaz 4k/60-ba de ezt se sikerült megugornia a múltkorinak.
Csak azért vettem kettőt hogy egyszerre keljen szétbarmolni hátul hogy ha AVR csere lesz akkor be legyen kábelezve, de így csak 2.0ig van felkéészítve a kábelezés az erődítőig.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
Igaz de 30-40k-t nem szeretnék egy kábelre szánni és pár hónap múlva jön egy új szabvány és dobhatom megint ki.
-
BBéci
legenda
válasz kissdani #65487 üzenetére
Annyit én sem adnék érte, nem is akarlak effélére rábeszélni.
Csak sima High Speed kábeleim vannak, nincs szükségem nagyobb áteresztő képességre. Dune Prime és Base 3.0-hoz bőven megfelel a KCS-HH.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
Megoszlanak a vélemények erről. van a ki szerint felesleges.
Nekem bejön az Atmos, megfelelő hangszóró installálással valóban hozzá ad a térérzethez, de eddig úgy 3-4 filmben tudom ezt így határozottan kimondani, a többiben szerintem egy "sima" 5.1 esetleg 7.1 ugyan ezt hozza.( Ezt meg tudja az erősítőd ha jól látom)
Mortal Kombat vagy Tenet például nagyon erős Atmos hangzásban,nagyon teszett, de hogy ez most neked meg ér e mondjuk 2-300 ezer( erősítő + hangszorók, kábelezéssel) minimum ráköltést azt te tudod megmondani , pénz kérdése, mennyire számít neked ez az összeg a fentiek fényében.
Nekem az új erősítő már ezt alapból tudta, így igazából 1-2 hangszóró pár ami plusz költséget jelentett ,de nálad más a szitu.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
BBéci
legenda
Nem cáfolni akarom az általad leírtakat, csak hozzáteszem, hogy a fülmagasság + 60-90 centire helyezett háttérsugárgók teréhez nagyon keveset tesz hozzá az Atmos. Ezt demólemez anyagával is tapasztaltam, nem csak különféle filmrészletekkel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoty4
őstag
köszönöm a véleményeket, akkor marad, elég a TV-t megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Taltos0711
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék Harman Kardon távirányító ügyben.
Az van, hogy egy félreértés végett alacsonyabb impedanciájú hangfalak lettek rátéve, mint kellett volna. Bedobta a protect módot, ahogy illik, végfokok ki lettek cserélve, de azóta nem képes a távirányítóval kommunikálni, illletve csak sztereoban képes működni, sehogy nem tudom 5.0-ra állítani. Nem tudom, hogy a kettőnek köze van-e egymáshoz, de egyszerre jelentkeztek a problémák. Az lehet, hogy a protect mód kitörlése miatt elfelejtette volna a távirányítót? Vagy mi lehet az oka?
Köszönöm! -
Abel-0101
aktív tag
Üdv!
Serioux 5.1 ht5100c hangfalat tervezek venni.
Annyi lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne rákötni/összekötni a gépre, úgy, hogy 5.1legyen, ne pedig stereo. -
Abel-0101
aktív tag
PC igen, asus a320m-k van benne(voidxs)
akkor csak veszek 3db j-rca kabelt, es osszekotom?! -
VoidXs
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest