Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz SomethinWild #63648 üzenetére
100-ért még használt áron sem ismerek olyan ládát, ami sztereó rendszerbe, zenére jól integrálható, és nem az lesz a konklúzió, hogy inkább maradjon kikapcsolva. Az összeg duplájával kalkulálj.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
SomethinWild
csendes tag
válasz Dorian #63653 üzenetére
Nincs az az isten, hogy egy 200.000 forintos sugárzószet mellé 200-ért vegyek mélyládát AKkor sokkal szívesebben vennék 400-ért sugárzókat és a mélyláda-témát elfelejteném teljesen (nem azért mert nem kell, de pl anno a KEF Q300-aim mellé sem volt elengedhetetlen a sub. A Focalnak jóval kevesebb az alja.)
+36309834442
-
VoidXs
Topikgazda
válasz SomethinWild #63655 üzenetére
Tényleg nem érdemes ennyit költened, de mindenképp használtat vegyél. A brutális infláció miatt az újonnan 100k-s darabokkal csak rosszabbul járnál.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Niki19841023
csendes tag
Sziasztok!
Egy Sony STR-DG910 erősítőre szerettünk/ szeretnénk egy HDMI csatlakozón keresztül rákötni egy beltérit, és egy google chromecast with google tv-t. A csatlakozást, a beltérit a SAT HDMI bemenethez a chromecast-ot a DVD HDMI bemenethez dugtuk.
Az első allkalommal mindkét bemenetnél volt kép és hang is, bár a chromecast néha villogot, de működött, de egyszer csak elment a kép és a hang a DVD HDMI bemeneten. Átdugva a SAT HDMI aljazhoz, tökéletesen működik. Egyszer még visszajött, de azóta nem. Végigpróbáltuk a többi HDMI bemenetet, de sehol nem működik, csak a "SAT HDMI" bemeneten. (A Blu-ray bemeneten néha kiírja a felbontást, de kép nincsen.
Nem igazán tudom elképzelni, hogy egyszerre ment volna tönkre szinte az összes HDMI csatlakozó, itt valami beállítást tudok elképzelni. Egy teljes resetet csináltam, de akkor is ez áll fenn.
Tudnátok tanácsot adni, a férjem már órák óta próbálkozik -
VoidXs
Topikgazda
válasz Niki19841023 #63658 üzenetére
Ebből a legvalószínűbb tényleg a panelhiba, de az is reális lehet, hogy egy rossz mozgatás miatt az összes kábel megtört, láttam már ilyet. Próbáljatok ki egy kölcsön (pl. PC-ből kiszedett) kábellel is.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
jambiyya
őstag
válasz Niki19841023 #63658 üzenetére
Legyél vele különösen türelmes, és vigyél neki egy üveg hideg sört (vagy amit szeret).
-
illes0102
aktív tag
Sziasztok!
Külön szobába került a gép és a házimozi rendszerem és nem tudom megoldani az összekötést vezetékesen.
Ilyen wifis adaptereket nézegettem, de nem tudom mennyire használhatóak.. Ha valakinek van hasonlóval tapasztalata ossza meg velem.. Vagy alternativ megoldás is érdekelhet. Köszönöm1080p és hdmi passtrough a lenne a lényeg nekem.
Denon x3500h erősitőre menne. -
VoidXs
Topikgazda
válasz illes0102 #63661 üzenetére
Én kétféle vezeték nélküli megoldással találkoztam. A tökéletes képminőségű darabokkal, amiket akár egy gipszkarton fal teljesen megállít (de legtöbbször az is, ha a kezed van a jelút közepén), illetve a nem olyan tökéletes, de 1-2 szobát áthidalni tudó megoldásokkal. Ki kellene próbálnod, hogy a minőségromlás megfelelő-e, de vannak róla jó tesztek YouTube-on, ahol láthatod, hogy milyen hibákra számíts. A kompromisszummentes javaslat, hogy egy kihasználatlan Ethernet porton lődd át, például ilyenekkel, de ha nincs rá felkészítve a házad, akkor marad a wifis.
-
SomethinWild
csendes tag
Köszönöm mindenkinek! Néztem külföldről (EU) rendelve az Elac 2040-et pl, jókat olvastam róla... de lehet hogy lecserélem a Focalokat egy álló szetre (mondjuk Dali Zensor 7) és akkor az én igényemnek elég lesz a mély
Köszi mégegyszer.+36309834442
-
VoidXs
Topikgazda
válasz SomethinWild #63663 üzenetére
Ha tudsz szerezni 100 alatt 2040-et, azt nem éri meg kihagyni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mit ajánlanátok egy 10 nm-es helyiségbe SUB gyanánt?
Valami olyat keresnék, ami méretre nem nagy, nem kell 300 watt, de szép lágy, inkább "angolos" mélye legyen.
Korábban egy Mission V6as SUB-om volt, aminek a hangját keresném, csak kisebb méretben! -
VoidXs
Topikgazda
válasz #52221184 #63667 üzenetére
Nem tudom, mit értesz lágy alatt. Ha azt, hogy alig hallani, de cserébe pontos, gyors, és érezhető, akkor a JBL LSR310S egy jó választás, viszont ha egy zeneien lassú és kissé összefolyó hang kell, akkor szóba kerülhetnek zártak, például az ELAC 3010. Van belőle 10" verzió is, de az filmre egyáltalán nem ajánlott, és ahogy nézem, Magyarországon nem kapható.
[ Szerkesztve ]
-
bnorci71
addikt
válasz Dorian #63678 üzenetére
nem, de más egy dob hangja az egy rövid ütés ugye és megint más egy bassz gitár ami hosszan lecseng
mert ugye senki nem hallgat otthon hanggenerátoros frekvenciákat
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Dorian
félisten
válasz bnorci71 #63679 üzenetére
Ezèrt kell a szubnak tudni a gyors lecsengèst, akkor a lassabb is menni fog neki, de fordìtva nem.
Viszont te el tudod mondani milyen a "lágy" mèly? Mert èn erről a lassù, nyùlòs hangra asszociálok, de talán tèvedek.De esetünkben ez mind mindegy, egy 10 m2-es kicsiny szobában ùgyis maga a szoba fog szòlni mèlyek tekintetèben.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
VoidXs
Topikgazda
-
jambiyya
őstag
válasz #52221184 #63669 üzenetére
Nem kell megsértődni, szerencsétlen volt a megfogalmazás, magas labdát dobtál.
Az itt kommentelők közt nincs egyetértés a zárt/reflex subok előnyeit/hátrányait illetően, szóval végül magadnak kell majd dönteni, illetve a legjobb lenne meghallgatnod párat.
Sejtem milyen hangot szeretnél, és szerintem neked egy zárt, vagy passzív membrános sub kéne. Most egy ELAC 3030 van nálam, ami tetszene neked. Szép hangja, és ha muszáj, erőt is tud mutatni. Meghallgathatod, ha a főváros közelében jársz. -
törölt tag
válasz jambiyya #63688 üzenetére
Nem sértődtem meg, csak az itt szokásos választ kaptam, ugyanazoktól....
De már megszoktam, ez megy....
Érdekes,hogy te egyből "sejted" milyet szeretnék,és egyből tudsz is ajánlani valamit.
Csak ennyi lett volna az első kérdésem is, ki mit ajánl.
Már ketten ajánlottátok ezt az ELAC-ot, ezért elgondolkodtató.
Bár méretben valami kisebbre gondoltam.
A legnagyobb hibát akkor vétettem,mikor eladtam a Mission Volare 5.1 szettemet. Azóta már megint új gazdája van, de csak eladásra vette, a jófogáson fennt van a SUB, majdnem annyiért,mint az egész szett. :-) De mindegy is.
Itt vagyok a fővárosben, de úgy is nálam derülne csak ki,hogy jó,vagy nem, hiába tetszene nálad.
De szerintem veszek egy ilyet, megpróbálom csak a kisebbet, a 10'-est.
Mivel elég sok állítási lehetősége van, valószínűleg tudja majd azt a hangot,amit keresek.
a "lágy angolost....."
köszönöm. -
lenker
csendes tag
Sziasztok, mint tapasztalat adom közre, MA Monitor széria mellé, 25nm szobához Dali ikon mk2 sub filmezni remek, rengeti a kanapét ha kell de zenéhez csak elmegy kategória. Vannak bőven olyan zenék minden stílusban, ahol a belépőszintű MA 300 front kellemesebb a sub nélkül. (Ez szubjektív véleményem) Házibulis zúzást viszont nagyon adja....
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Morris #63695 üzenetére
Minden mérés a reflexeseket hozza ki gyorsabbnak, nem csak azonos kategóriában, hanem a legtöbb esetben. Aki fordítva mondja, csak az ízlését akarja objektív győztesnek beállítani háttértudás nélkül, vagy eladni a zártat, vagy mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #63694 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Lehet, hogy mérve gyorsak a reflexesek, de hallgatva elfolyós, brummogós, dünnyögős a hangjuk. Alapállásból és egy jó zárthoz viszonyítva.
Sajnos kénytelen vagyok reflexeseket is tesztelni, olyankor alig várom, hogy végezzek velük.
Azt most hagyjuk, hogy EQ-val mit lehet kihozni belőlük, mert egy zártat pont ugyanannyival lehet jobbá tenni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
I'am Dony
őstag
"de hallgatva elfolyós, brummogós, dünnyögős a hangjuk"
Ezt úgy írod ide mintha az összes reflex szub a 80 ezres árkategóriából származna. Ez egy elfogult, félrevezető, durván általánosító kijelentés. És aki itt hallott akár zárt akár reflex dobozt a jó (!) fajtából, simán megcáfolja, ahogy Te saját magad is.Ez szintén a Te "tolladból" származik:
"Nálam vendégeskedett nemrég a 22 négyzetméteres nappaliban a 14 colos, 35,5 centis membránnal rendelkező DALI SUB K-14F. Cseppet sem tűnt soknak, vagy nagynak, szuperül szólt."Ennyit erről. Véget érhetne már ez a fujj a reflex csak a zárt és természetesen fordítva is. Mindkettőből van olyan ami egy kalap sz... és olyan ami kiváló doboz. Almát az almával...
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Tegnap csak a Klipsch-el moziztam magában. Nem volt se brummogós, se elfolyós, de tény hogy a zártnak eléggé más hangja van. Ha valakinek a zárt tetszik jobban, az nem attól van, hogy gyorsabb.
A megszokott gyors, pontos, ütős jelzőket hajlamos az ember rásütni arra amelyik éppen jobban tetszik neki. Én is így voltam ezzel korábban, nem tagadom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest