Hirdetés
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xbox Series X|S
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fucsaj
csendes tag
Van objektív mód megállapítani, hogy egy sub elég “erős”-e az adott szobába?
Gondolok itt pl
1, spl mérésre adott frekvenciasávban
2, ha gain 12 óránál van és audyssey -1dB-re kalibràlta a sub-ot, az jelezheti azt, hogy bőven elég a teljesítmény?Milyen egyéb faktorokat lehet figyelembe venni?
-
Quetz
őstag
válasz fucsaj #63501 üzenetére
1. Az SPL és torzítás mérése adhat támpontot
2. Az egy dolog, hogy mondjuk eléred a THX-es 115dB-t, de mik a személyes preferenciák? Én vigyorgok amikor felszáll a batwing 115dB-vel, de lehet, hogy más azt mondja: soha többet.A potméter állása nem jelent semmit, azzal a beépített végfok érzékenységét szabályozod.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Dictator^ #63499 üzenetére
Nem érdemes, hacsak nem egy cérnavékony korrodált kábelről beszélünk. A banándugó pedig attól függ, hogy gyakran cserélnéd-e, kényelmi és esztétikai előnyöket nyújt csak.
#63501 fucsaj: Az az objektív módja, ha különböző hangerőszinteken méred, és egymáson megjeleníted, pl. így:
A példán láthatod is, hogy az utolsó lépés már elérte a limitert. Állítsd a legnagyobb stabil szintre, és ha az a hangerő tetszik, akkor neked megfelel. A gain semmit nem jelent a maximális kimenet szempontjából, például gondolnak arra, hogy alacsony a bemeneti jel (akár mikrofon), amit az egekbe kellhet erősíteni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
fucsaj
csendes tag
válasz VoidXs #63503 üzenetére
Köszi, azt hiszem értem.
A gain-el arra gondoltam, hogy ha Audyssey félállású gain mellett -1dB-re kalibrálta be a sub-ot, akkor lennie kell elég tartaléknak benne a csúcsokat kitolni. De ha jól értem, akkor ez azért nem ad elégséges infót, mert nem tudni, hány dB-t fog tudni az Audyssey-hoz használt kalibrálóhang erősségén felül a sub.Tehát ráadok pl 5dB-enként növelt jelet, majd figyelem a visszamért értékeket a kanapéból, és ha 5dB emelésre <5dB spl növekedést látok, ott a limit. Ha ennél erősebb hatást akarok, akkor kell nagyobb láda.
Helyes a gondolatmenet?p.s. remélem modern sub-okban van védelem és nem tudom szétküldeni a teszt közben.
-
Quetz
őstag
válasz fucsaj #63504 üzenetére
Minden végfoknak, igy a mélynyomóba építettnek is van egy input sensitivity értéke. Ez az a jelszint, aminek a hatására a végfok leadja a maximális teljesítményét. Ha ennél többet küldesz rá, akkor klippelni fog, ha kevesebbet, akkor halkabban szólal meg. A potméter azért van, hogy a végfokot az előfokhoz tudd hangolni, mert a gyártó nem tudja garantálni, hogy minden előfok ugyanakkora jelszintet fog produkálni.
Ebből következik, hogy a mélyláda maximális hangerőt fog tudni leadni különböző potméter állások mellett, különböző előfokokkal.Amit VoidXs mutatott, az a kompresszió mérés, normális esetben XdB bemeneti jelszint növelés XdB hangnyomás növekedéssel jár. Amikor az Xbe != Xki, akkor a mélynyomód kompresszál, e fölé már nem érdemes menni, mert elérted az eszköz határát.
Megkülönböztetünk mechanikai meg termikus kompressziót is, ezért célszerű két mérés közben várni egy percet, hogy hűljenek az alkatrészek.A mélynyomókban van egy LPF és valószínüleg egy HPF is, de ettől még tönkremehet, ha huzamosabb ideig a határon hajtod, viszont egy kompresszió méréstől nem fog elromlani.
-
Zsohi
őstag
Sziasztok,
Van ket par Pioneer SP-T22A-LR Atmos hangszorom amiket meg nahany evvel korabban vasaroltam, mikor meg alberletben laktunk, most viszont sajat hazba koltoztunk. A kerdesem ezeket a hangszorokat a plafonra felszerelve is lehet hasznalni, vagy mennyiben kulonboznek ezek egy atlagos hangszorotol?
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
Mikisys
őstag
Tudnátok javasolni olyan hazai céget, ahol nagyobb mennyiségben lehet hangsugárzókat vásárolni?
Üdv!
-
tamasgolf1
csendes tag
Sziasztok!
Velemenyeteket szeretnem kerni:
Van egy Yamaha RXV-679-es receiverem es egy Wharfedale sw150 melynyomom, ehhez nezegetek 5.0-as hangszorokat. Yamaha nsp51 + nsf51 kombo £300-ert vagy egy Jamo s805 szett £500-ert amin megakadt a szemem egyelore. Valakinek barmilyen tapasztalata ezekkel vagy esetleg hasonlo arban javaslat? Egy kb 25nm-es szobaba kellene elsobbsorban mozizasra, de alkalmankent zenere is. Segitsegeteket elore is koszonom. -
BBéci
legenda
válasz tamasgolf1 #63510 üzenetére
Ha a kettő közül kell választani, akkor inkább a Jamo legyen, de az erősítőd annál is egy kategóriával jobbat érdemelne.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fucsaj
csendes tag
Csináltam méréseket. A frekvenciamenet elég csúnya az irreguláris nappali miatt, de ~100dB volt az, ahol már erősen elkezdett ugrálni a mélynyomó -> felső függvény (habár hozta a +3dB outot a +3dB in-re).
Hozzámértem RTA-val egy mélyhangsúlyos filmrészletet, ahogy én szeretem, ott ~85dB az átlag -> alsó függvény.
Ezek alapján akkor elég ez a teljesítmény nekem (azért a 32Hz letörés zavaró).
Köszi a segítséget!
-
hm15
senior tag
válasz VoidXs #63461 üzenetére
Összeállt a rendszer, maradt néhány szoftveres kérdés a láncban. Most, hogy nincs bitstream és nem az AVR kezeli a 7.1-ről 5.1 mixet, ennek a beállítása, hogy a legjobb?
Windows mixerben 5.1 kimenet beállítás, vagy az MPC-ben is be kellene kapcsolni?
És a végére a D2X-ben van egy mixer level, ami alapértelmezetten 76%-on áll mind a 6 csatornán, ehhez nyúljak? Ha emelem 100-ra, jelentősen növekszik a hangerő. Ő az:
A végére maradt Tamoo leírásából, hogy a kezdeti lépésekkor tegyük nullára a hangdoboz távolságokat. 0,1m a legkisebb a PIO menüjében, ha jól értelmezem a késleltetéshez mérés után sem nyúlunk, mert a Cavern fogja kezelni a távolságokat?
Ehhez kapcsolódóan a CH level-hez se nyúljak, vagy azt belőjem már mérés előtt?
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A Windows 5.1 beállítása mindent megold. A hangkártya alapértelmezése a 0 dB, ha maxra tolod, az 12 dB erősítés, ameddig a DAC bírja. A távolság lehet bármi az elején, persze érdemes minél kisebbnek lennie, a Cavern utána elintézi.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gabesz87
veterán
Tudnátok segíteni, hogy a TV hagját optikán hogy is tudom megszólaltatni? Régebben pedig már használtam így, csak aztán kikapcsoltam, mert valamit utána állandóan állítgatni kellett, ha csak a TV-ből akartunk hangot, vagy nem jött hang, amikor kellett (vagy nem is tudom már pontosan milyen gond volt). Optika be van dugva. LG 49UH6207, és Denon X1100 páros. Optika Aux-ra van elvileg beállítva, de hiába kapcsolok Aux-ra, és TV-n is HDMI/Optikai-n van a hang, de mégsem szól.
-
makoss
veterán
Üdv!
Pár hete sikerült beszerezzek egy atmos sugárzó párt a Denon AVR-X1500H erősítőmhöz, be lettek állítva a hangfalak de szerintem nem úgy mutatja az "info"-ra nyomva ahogy a valóságban is van, mert az atmos nekem a frontokra van téve nem a falra.
Vagy jól van így? [kép]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! vettem egy kis mono végfokot egy eredetileg aktív sub meghajtására, mert a sajátja elromlott, de ezzel is gondom van. házimozi erősítő sub pre out kimenetével kötöttem össze, szólna is, de búg. ha leválasztom a jelet, vagy kikapcsolom a házimozi erősítőt akkor megszűnik a búgás. kötöttem a végfokra próbára egy régi cd lejátszót is, azzal nem búg. esetleg ha valaki járt már hasonló cipőben és van bármi tippje azt szívesen veszem. köszönöm!
-
Mikisys
őstag
válasz ctrlaltdel13 #63509 üzenetére
Viccelsz ugye?
Másokra gondoltam, mint a netdepo, digitalszalon, extreme-audio, oktogon-audio, hasonlók.
Üdv! -
VoidXs
Topikgazda
válasz makoss #63519 üzenetére
Az FDL és FDR pont a frontokra tett darab.
dobobazsy: Földhurok lesz, kösd más áramkörre vagy csatold el.
Mikisys: Mindegyikük örül a nagy rendelésnek, simán összerakják webshopból is.
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #63526 üzenetére
Hangsugárzókat venne, ami a köznyelvben a komplett hangdobozt jelenti. Te hangszórókat linkeltél, amik a hangsugárzók, vagy más néven hangdobozok alkotóelemei.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dobobazsy #63531 üzenetére
Ilyen kábeleket. Ezekkel technikailag nincs összekötve a két berendezés (vagyis a földjeik nyugodtan lehetnek különböző potenciálon), így ha földhurok a hibaok, megszűnik a zaj.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mikisys
őstag
válasz Gabesz87 #63534 üzenetére
Nem ismerem pontosan a TV-menüjét, de beállítások-hangbeállítás-digitális sokcsatornás hang-PCM sztereo, sztereo-analóg. Ezeket lehet elvileg a kimenetekre beállítani.
Nyilván a sokcsatornás hang az digitális és az optikai-kimenet opciót kell kiválasztani és OK-nyomni, vagy valahogyan menteni ezt a beállítást. Az erősítő a 7.2-es új verzió?
Annak a hátulján van optikai bemenet, oda van írva, hogy TV-in, tehát a TV digitális hangját ide kell csatlakoztatni egy jó minőségű optikai kábellel. A kábel-dugóját ütközésig be kell tolni. (Persze előbb a dugókat ki kell venni és eltenni.) Az erősítőn a TV-1 optikai bemenetet kell kiválasztani és ha más egyéb rendben van, akkor kell lennie digitális sokcsatornás hangnak.
Ha nem sikerül, akkor hívj egy szakembert, aki ott helyben tud segíteni.Üdv!
-
Mikisys
őstag
válasz ctrlaltdel13 #63530 üzenetére
-
VoidXs
Topikgazda
válasz dobobazsy #63537 üzenetére
Igen, ez egy trafó, ami highpassként működik, 6 dB/oktáv vágással, vagyis 30 Hz-en kb. 4-5 dB eséssel kell számolnod (EQ-ból könnyen korrigálható, de sok subnál a DSP is tud ilyet), 20 Hz-en meg amúgy sincs házimozis suboknak értelmes hangja, szóval az mindegy.
-
Gabesz87
veterán
válasz Mikisys #63538 üzenetére
Van egy olyan opció, hogy Digitális TV hangbeállítása, a köv. lehetőségekkel: MPEG, DD, DD+, HE-AAC, Automatikus (ez az aktív). Hankimenetnél:
Egyetlen kimenet:
- TV hangszóró
- Audio kimenet (Optikai/HDMI ARC) --> gondolom ezt kellene használni. Ha ezt választom, előjön 2 opció: Digitális hangkimenet (PCM, vagy Automatikus) és a CEC
- LG Sound Sync (Optikai)
- Vez.fejhallgató
Szimultán hangkimenet:
- TV hangszóró+Audio kimenet (Optikai)
- TV hangszóró+Vez.fejhallgatóErősítőn pedig van egy Input Assign, annak így kell kinéznie?
Tehát ha minden OK így, akkor erősítő AUX-ra állítva, TV-n hang az Audio kimenet (Optikai/HDMI ARC)-ra, akkor elvileg optikán mennie kellene!?
JÓ lenne amúgy a HDMI ARC is, az megy is, csak az idegesít benne, hogy ahhoz kell a CEC, és ha kell ha nem, a TV távja így kapcsolja az erősítőt is.
-
GNKING
tag
Sziasztok!
5.1-s házimozi erősítő vásárlása előtt állok. Max75Ft rá a keret, lehet használt is. Sony STR DG-510-t cserélnék le.
Mik jöhetnek szóba?Üdv. Gábor.
Normális vagyok a hangok is megmondták!
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Thomson DPL570HT erősítőm, ami pc-vel hangkártya (creative audigy rx) spdif csatlakozójával van összekötve. Szeretném lecserélni, abban bízok hogy jobb lesz a hangzás. Főleg flac anyagokat hallgatok, de újabban foglalkoztat a 96kHz/24 bit terjedelmű hanganyag is, amit a meglévő erősítőm nem támogat.Két gép között vacilálok, Pioneer vsx d512 vagy kenwood krf-v7090d. Egyenlőre sztereóban használnám, mert a surround sugárzókat cserélnem kell. Továbbá 3 utas hangfalpárt is vadászok mellé, mert a meglévő 2 utas (80w 8 ohm) terhelhetősége is kevés lesz. Szerintetek melyikkel járok jobban? -
binga1
újonc
Sziasztok!
Működik az alábbi összeállítás?
Források HDMI-n keresztül közvetlenül TV-re, onnan HDMI-ARC-on keresztül régebbi erősítő (Pioneer VSX-520-K) HDMI csatlakozására hang.
Üdv.
binga1 -
BBéci
legenda
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Van itthon egy 165cm-es 4k LG tv, erre majd idővel egy komolyabb hangrendszert szeretnék rákötni, de most nem ezzel a kérdéssel fordulnék hozzátok.
Hosszú távon Apple TV 4k-val fogom majd lejátszani a filmeket plexen keresztül, de egyelőre közvetlen PC-re szeretném rákötni.
A kérdésem az, hogy a 4K HDR10 filmekhez, elég-e a sima 2.0 HDMI kábel vagy feltétlen kell a HDMI 2.0b?
5M-es kábelre lenne szükségem és 2.0b-t nehéz találni, leginkább azért mert sok helyen nem írják, hogy pontosan az-e. Viszont sima 2.0 bármikor beszerezhető.This is the way
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest