Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomisanzero
tag
Üdv. Elnézést, hogy félig meddig offolok, de akinek Denon 2113 van és rendelkezik az előlapi csatik takaró fedelevel, az tudna nekem privátban küldeni pár nagy felbontasu képet róla? Nyomtattatni szeretnék magamnak egyet és nincs mintám.
-
hm15
senior tag
válasz VoidXs #63431 üzenetére
MPCHC DirectShow audio kimentenél EQ APO csak directsound módban működik, vagy a belső audio renderelővel is kompatibilis? Persze a bitstreaming és wasapi kikapcsolva lenne MPC-n belül, és LAV-on belül is..
Azért kérdem, mert a belső audio renderelő látványosan dinamikusabban (hangosabban), tisztábban szól, mint a directsound. Kipróbáltam még a régi felállásban, PC-n dekódolva HDMI+multichannelbe.
-
zsola32
senior tag
sziasztok, adott egy denon avr x4000-es erölködő
az internetes rádiót szeretném rajta újra működésre bírni.
ha jól olvastam a vtuner 4 dolcsi/év áráért biztosítja a szolgáltatást.
addig eljutottam, hogy a radidenon oldalon beírtam az erölködő mac címét.
a régi kedven csatornáimat vissza is kaptam.
de mivel nem tudok belépni az oldalra, sőt regisztrálni sem, nem tudom végigcsinálni a következő lépéseket, sajna nem jutok el a fizetésig.
Tudnátok segíteni egy szájbarágós leírással, hogy mit a teendők?
köszi a segítséget. -
hm15
senior tag
Megnéztem. Működik belső renderelővel is. Belső + wasapi természetesen nem. Nem tudom pc procisok néztétek-e már, szerintem sokcsatornás hanggal jobb a belső. Kíváncsi leszek hangkártyával milyen. MPC-BE verziónak is van belső audio renderelője, ott osztott wasapi módban (exclusive off) megy az EQ APO.
És tényleg nem bonyolult az egész cavern + EQA, marha jól meg van csinálva, köszönöm mindkettőtöknek a leírásokat. Persze egy dolog fizikailag megcsinálni, ha értenem szakmailag is, még jobb volna. De majd idővel...
[ Szerkesztve ]
-
Iludka
tag
Sziasztok melyik lehet a jobb választás azonos áron?
Zene/Film 50/50%
Onkyo Tx-Nr 717
Pioneer Vsx 924köszön a segítséget a döntésbe!
-
zsola32
senior tag
válasz zsola32 #63455 üzenetére
megoldódott a probléma
a MAC cím nem három "0" val kezdődik hanem bizony azok "o" betűk innen már gyorsan ment a történet.
igazság szerint egyre jobban utálom ezt az erősítőt, első gazdája vagyok, és ki fogom véreztetni, és ha egyszer tönkre megy, tuti nem lesz még1x denon vasam. -
Chicago
csendes tag
Hadd kérdezzem meg a véleményed!
Monitor Audio MASS 2G 5.1 vs Focal Sib Evo 5.1, árban ugyanannyiért kapnám meg.
Zenére, normál hangerőn, filmre sem dübörögtetve használnám, társasházi lakásban.
kb. 20-25 nm-es nappaliban.
Melyiket ajánlanád? Denon X-2500H hajtaná meg.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
Ameddig az ASIO és a bitstream ki van kapcsolva, működnie kell az MPC részéről. Az egyéb okokat itt találod, legalul. A DirectSound a szűrők (pl. LAV) beállításától függ, hogy mennyi headroom-ot enged, de EQ APO környezetben a halkabb jobb (kevesebb limiterbe futás), amennyiben van még a láncban lehetőség magasra húzni.
#63454 guppy_83: Gyors impulzus, közel X hangzás, 0 szándékos torzítás, ezt hívjuk ad-hoc hidegnek. Az a fórumon is statisztikai következtetés, hogy a többség számára ez a hangkép nem kellemes, de ettől még ez az igazi mozi hangja.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Conner4Real
csendes tag
Üdv,
Egy Denon AVR-X2500 érezhető javulást jelentene egy Denon AVR-X520BT után?
Elvileg két kategóriával magasabb a vas. Nagyobb teljesítményű. Több funkcióval is bír, de hangzásban is minőségibb vajon? Érdemes lenne lecserélni az 520BT-t?
Hangfalak Jamo S626 5.1
Előre is köszi a tanácsot. -
hm15
senior tag
-
jambiyya
őstag
válasz Conner4Real #63462 üzenetére
Igen, egyértelműen jobb.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nekem a D2X csak tartalékkártya, nem használom. HDAV van a gépben, azon meg RCA csatlakozók vannak, így 7db Van Damme RCA-RCA kábellel van összekötve a rendszerem. Azért vettem átalakítókat, hogyha esetleg be kellene vetnem a D2X-et, akkor az átalakítókkal használhatnám ugyanúgy a Van Damme RCA-RCA kábeleket.
Neked most így konkrátan nem tudok/akarok ajánlani, engem zavarnak az összevissza kábelek Akár számít akár nem. Valószínűleg csináltatnék jack-2RCA kábeleket. (Elimexben Klotz-ot vagy Gem Kft-nél Van Damme-ot.)
[ Szerkesztve ]
-
hm15
senior tag
Ja, így könnyű. Szerintem se számít, de mégis, na. Elcsesztem, mert megrendeltem a Jack-2RCA kábeleket, a center RCA-RCA-t pedig végképp elbénáztam, mert abból a családból koax-rca-t sikerült vennem.
Gondolnom kellett volna Elimexre, a Klotz LFE kábelem is ők csinálták és nagyon elégedett vagyok vele, és a bolttal is.
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz #53366784 #63473 üzenetére
A legjobb segitséget kapta, de nem tetszett. Tudomásul kellene venni, hogy időnként a kereső ajánlása a legjobb segítség. És ebben semmi rosszindulat nem volt. Főként ilyen drágább rétegmodellek esetén van, hogy kevés a tapasztalat. Lehet írni egy köszönömöt és pont. A tesztek sokszor túrósak ezt tudjuk. De ha semmi más infó nincs talán segítenek.
-
mpo
veterán
Ketten is leírtátok, hogy túrós.
Közös lónak túros a háta
Igazából annak a bizonyos lónak a háta nem is túrós, hanem túros, ezért ez kicsit kilóg a sorból, de a legtöbben túrónak értik vagy mondják.
A túr viszont dörzsölést, sebesedés jelent a hámos, nyerges állatok testén. Azaz arra utal, hogy azok a dolgok, amiket közösen használunk, hamar tönkremennek, mert vagy nem igazán figyelünk rájuk, vagy túlzott az igénybevétel.Ha érted, akkor már elavult.
-
BBéci
legenda
válasz Chicago #63459 üzenetére
A Focalt választanám.
De 25 négyzetméteres szobába inkább 1 méter magas, 20-25 kilogrammos, vagy még nagyobb állódobozokat tennék frontsugárzónak. Center szerepre pedig legalább akkorákat, mint az 5 db Mass összesen.#63473Mozsdicz
Nem túrós, hanem túros!
"Hogy kerül a túró a ló hátára?
Sehogy. A közös lónak ugyanis nem túrós, hanem túros a háta. A Czuczor–Fogarasi-szótár meghatározása szerint a túr nem más, mint „dörzsölés, feltörés által támadt gennyes, rutságos seb az igás, hámos, nyerges állatok testein, főleg nyakukon, hátukon, vagy szügyükön”. Innen ered a közmondásban szereplő túros szó, melynek jelentése „kisebesedett, feltört, fekélyes sebű”. Innen ered hát a mondás: a közösen használt dolgok hamar tönkremennek, az emberek nem figyelnek, nem vigyáznak a közösre úgy, mintha az kizárólag sajátjuk lenne."
[link]
Ráadásul teljesen helytelenül, hibás értelmezésben használtátok mindketten.Utóbb vettem észre, hogy mpo megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni házimozi vásárlásához.
Végigolvastam az összefoglalót, de nincs túl nagy hozzáértésem a témához.1. Mekkora szobában helyezi el? 25-30 m2
2. Milyen zenék hallgatásához keresel hangfalat? Leginkább filmeket akarok rajta játszani, de nyilván néha zenét is hallgatnék. Van 2.0 JBL LSR 305 stúdió monitorom egy tascam us 4x4 külső hangkártyával, de az a számítógéphez van kötve, nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem tudom, hogy árkategóriában mi az ami hasonlóan tiszta és szép stúdió hangzást vissza tudna adni. Zeneileg rock, epic (thomas bergersen, ivan torrent), popzenét hallgatnék rajta mp3 és flac formátumban.
3. Nincs konkrét koncepcióm.
4. Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangfalakra, netán a rendszerépítésre?
Maximum 400 000 Ft környékére gondoltam, de ezt már a hangfalakkal, erősítővel. Mindenképp a középkategóriás hangzás minőségben gondolkodnék.
Nem feltétlenül ragaszkodom az újhoz, nagyon megkímélt használt is megtenné.Fogalmam sincs hogy 5.1 , vagy 6.1 , vagy 7.1 az előnyösebb számomra?
Elnyújtott a nappali. Kb 6-7 m hosszú és 4- 4,5 m széles.
Ebből nem az egész, hanem kb a háromnegyed része lenne házimozizásra használva.
Nem a nagy hangerőre, hanem a részletgazdag hangzást szeretném megszólaltatni.
Mely márkákat tudnátok ajánlani, akár használt kategóriában is?Köszönöm.
-
soldi3r
veterán
Ezzzel a fajta hangfal allvannyal van valakinek tapasztalata? KEF Q15 hangfal kerulne majd ra a kanape moge.
E30 (oo=[][]=oo)
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Egy Harman Kardon HKTS 9 szett mélynyomója búgó hangot ad ki, kábel nélkül is. Ha a crossovert letekerem 70Hz alá, akkor elhallgat, de akkor meg sok hang elveszik a kis szatelitek miatt. Ezt lehet-e javítani, érdemes-e keresni egy szakit, vagy nézzek másik sub-ot?
Másik kérdés, hogy kicsi pénzért érdemes-e a HKTS 9 kétutas szatelitjeit egy HKTS 16 3 utas szatelitekre cserélni?
Előre is köszönöm a válaszokat!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
jambiyya
őstag
válasz morfondőr #63483 üzenetére
Nekem egy zuglói szervizben javították a HKTS subot, de annak komolyabb baja volt. Ha elégedett vagy vele, akkor mindenképp javíttasd, a 70Hz tényleg nem elég sajna.
Ugyanígy, ha a szatelitekkel elégedett vagy (én szerettem őket), akkor a kis pénzért upgrade után még jobb lesz, szóval hajrá.
Nekem HKTS11 volt, 1 dome+2 midrange, de szerintem nem 3 utas, ettől még. -
morfondőr
őstag
válasz jambiyya #63484 üzenetére
Köszönöm a választ!
"1 dome+2 midrange, de szerintem nem 3 utas, ettől még" Annyira nem merültem bele, gyerekorom óta még az maradt, hogy ahány hangszóró, annyi utas
Olyan nagyon nem vagyok vele megelégedve, kb. 20 nm-es nappaliba volt véve, költözés után egy kb. 60 nm-es nappali-konyha helyiségbe került, ahol gyakorlatilag elveszik. Viszont most a kisgyerekek miatt nincs nagyon hajtva, csak halkan, legtöbbször mesék mennek rajta, meg hát keret sincs a fejlesztésre. Viszont így viszonylag halkan használva a sub búgása nagyon zavaró.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
-
gab1ka
senior tag
válasz morfondőr #63483 üzenetére
Nálam is volt ez a búgó dolog probléma a hkts sub-bal 2 éve.A jelenség csak akkor jött elő, ha alvó állapotból automatikusan kapcsolt be a sub.Ha esetleg nálad is így van, áramtalanítsd és a kapcsolót auto-ból tedd on-ra.Egy próbát megér, illetve ha ez a baj, legalább célirányosan küldheted a szervizbe.
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
Pár napja azt csinálja az erősítő, hogy ha bekapcsolom akkor egyszerűen nincs hang egyik forrásból sem. Se rádió se cd se semmin.
Kapcsolgatok mindent és egyszer csak vissza jön.
Esetleg tudna valaki segíteni mi lehet a baj?
Ha szerelő akkor bp en tudtok valakit ajánlani?
1000 eves pioneer 512es. Lehet nem is eri meg..(?) -
morfondőr
őstag
-
morfondőr
őstag
válasz Csabi1984 #63490 üzenetére
Két kapcsoló van: phase kapcsoló és az auto power. Mindkettőt kapcsolgattam már és nem lett jó. Mivel messze nem egy high end cucc, el is fogadnám, ha kicsit búg gyárilag, de korábban nem búgott ennyire.
Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
Dictator^
veterán
Üdv!
Kaptam kölcsönbe egy Mordaunt Short 908i hangfalpárt, viszont az egyiken hiányzik a "bi-wire plate" (nem tudom mi a magyar neve ennek).. viszont az erősítőm tudja, viszont nem szeretném egyelőre bi-ampolni, hol tudok találni ilyen cuccot?
Mivel a magyar nevét nem tudom, angolul találtam párat, de nem tudom mik a különbségek köztük, illetve ha lenne magyarországon belül valahol, inkább onnan szerezném be..És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
BBéci
legenda
válasz Dictator^ #63499 üzenetére
Belépő szinten csekély jelentősége van annak, hogy fémlap vagy kábel az áthidaló. Ahogy neked szimpatikusabb. Ugyanez érvényes a banándugókra. Sőt, ha hitvány minőségű, akkor ronthat a hangzáson.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest