Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    válasz Gomba1974 #36442 üzenetére

    A DSP-jére írtam, hogy fapados és hogy egy jobb AVR-rel való hajtás esetén ez a funkciója gyakorlatilag okafogyott. A DSP-jük egyébként megkerülhetetlen, tehát, ha ki is van kapcsolva, akkor is a jelútban van és működik is az erősítő ADC-DSP-DAC köre (magyarán az analóg jelet először bedigitalizálja, majd a végén megint analógra konvertálja), ami ugye plusz latency (bár ezt az AVR kompenzálni tudja) és hangminőségromlást okoz (mérhetően legalábbis szinte biztos).
    Ettől függetlenül az XLS-ek jó ár/érték arányt képviselnek, ha kell a kakaó.
    Az XLC sorozat viszont ugyanaz mint az XLS, csak ADC-DSP-DAC nélkül, tehát full analóg, nincs felesleges konverzió benne, pro cinema alkamazásokra ajánlja a gyártó őket, szerintem én ilyet vennék, ha házimozi subhoz megbízható erősítőt keresnék viszonylag olcsón: [link].
    A teljesítményt meg úgy nézd, hogy a dupla Wattszám 3 dB-lel több hangnyomást jelent csak, feltéve, hogy a hangszóró ezt ki is bírja, nemcsak elektromosan, hanem mechanikusan is. Az XLS1502 és 2502 (vagy épp az XLC2500 és 2800) között nincs 2 dB különbség a Wattok szerint.
    Egyébként az XLS-t is sokan használják megelégedéssel, akár a legkisebbet is, a haladó HM topikban pl valaki egy 1002-ővel hajt egy Ultimax és mégegy subot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák