Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #27931 üzenetére

    Mérőmikrofon az ott kezdődik, hogy szimm. kimenetű, és ismert a frekvencia hangnyomás válasza. A WM kapszulák, ezt, úgy 500 és 4000Hz között teljesítik, alatta és fölötte, szávszéleken, megjósolhatatlan eltérések vannak, a gyártástechnológia miatt. Akár egy túl hosszú, nem megfelelő hőmérsékletű forrasztás is képes változásokat okozni, és hőfok- illetve levegő páratartalom-függőek is, a fontosabb tulajdonságai. De egyébként a tízezres nagyságrandbe eső mérőmikrofonok ugyanazeket a back elektret kapszulákat használják, és ugyanilyen problémáik vannak. Szóval csak egy öntött aluház miatt tényleg nem biztos, hogy megéri beruházni.

    (#27928) stultus78
    Némelyik Monacor/Visaton vagy egyéb kínai hangszóró, drágább és rosszabb, mint némelyik ScanSpeak/Vifa. Tehát érdemes átgondolni a dolgot. A magyar 17R, 17N hangszórók is ott vannak, mint a legolcsóbb jó lehetőség. Szóval át kellene nézni rendesen.
    De érdemben segíteni, akkor tudunk, ha kapunk válaszokat a korábban írt listám első pontjaira.

    A mérésekkel/hangváltótervezéssel pedig nem a mikrofon beszerzése/elkészítése az elsődleges baj, hanem a hiányzó háttérismeretek, amiket fórumon nem igazán lehet átadni, mert annyira széles körű információhalmazokről van szó. Ez több éves tanulási folyamat, mire valaki arra a szintre eljut, hogy jó hangváltókat tudjon készíteni.

    A korábban mutatott Monacor Straight változatot nem ajánlom. A három utas elrendezés csak bonyolítja a helyzetet, és hatványozottan bonyolítja a hangváltótervezés részét is.
    Ebből kiindulva két és fél utas hangsugárzót lehetne legkönnyebben készíteni, a következő hangszórókkal.
    Magasnak, Vifa BC25 vagy DX25. Mélyközépnek, ScanSpeak 18W/8424G00, vagy 17R634, 17R558.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák