Új hozzászólás Aktív témák

  • aelod

    veterán

    válasz LanyUs #117915 üzenetére

    Háziorvos 1 ( 50 körüli férfi, aki szintén sportol - bringa ): kreatin nem sok értelme van, multivitamin is csak téli betegségek időszakában, a C-vitamin magas dózisban tévhit, semmi szükség rá, tejsavó fehérje mehet ( nem nyírja ki a vesét, májat ha alapból is egészséges lenne) de nem szükséges mert kajával kellene megoldani. A kondit pedig minimalizáljam és fussak, bringázzak helyette, mert hasznosabb a szervezetemnek.

    Miyen érdekes, hogy a bringázást ajánlotta, hiszen ő is azt csinálja. :U

    Háziorvos 2 ( 60 körüli hölgy ): csak gyenge multivitamin szintén téli betegségek időszakában, a C-vitamin magas dózisban tévhit, semmi szükség rá, tejsavó fehérje mehet ( nem nyírja ki a vesét, májat ha alapból is egészséges lenne) de nem szükséges mert kajával kellene megoldani változatos étrenddel.

    Gyenge multi? Az mégis milyen? C-vitamin magas dózisban tévhit? Számos kutatás bebizonyította, hogy szükséges a magasabb dózis aktív fizikai munkát végzők és sportolók számára.

    Belgyógyász főorvos brutális tapasztalattal: vegyes változatos étrenddel történő magas fehérjefogyasztás mehet csirke/hal/marha stb. DE aminosavak és tejsavó fehérje fogyasztását nem ajánlja. Nem lesz bajom tőle, de inkább ne, mert feleslegesen terhelem vele a szervezetem. Tiszta étrendet kövessek és ennyi. A kemény edzés utáni izomlebomláson pedig jót röhögött.

    A heti egyszeri kondihoz és bringázáshoz nem kellett volna belgyógyász tanácsát kikérd, hogy használj e fehérje alapú tápkieget.

    Saját tapasztalat. Az orvosok java része hótt hülye ebben a témában. Legutóbb egy kézi súlyzós fekvenyomás közben meghúztam a vállam és annyira fájt már, hogy elmentem egy ortopéd főorvoshoz. Röntgen után és a maga mit sportol? Edzőterembe járok diskurzust követően megállapította, hogy ilyent csak azoknál látott akik szteroidokat használnak vagy nagyon idős embereknél. Meg akart műteni :Y Egy röntgen kép alapján....
    Na akkor megköszöntem a részvételt és kisétáltam.

    Wood

    Igazad van. De aki orvos létére úgy osztja ezeket a tanácsokat, hogy túlsúlyos és cigizik, hétvégente leissza magát az mennyivel jobb vagy egészségesebb? Azért mondhat ilyeneket mert orvos? Tekintély?

    [ Szerkesztve ]

    "It's simple, if it jiggles, it's fat."

Új hozzászólás Aktív témák