Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
Items you can get from Urn Clusters and their Locations.
Ez most tisztázott valamit, amit sosem értettem.
A szűrt Grimtools linken szerepel egy item, ami lvl101-es. Korábban is láttam, azt hittem valami hiba lehet, bár nem voltam biztos benne, mert sokaknak feltűnt volna és javította volna a Crate.
A megoldás: a linken van egy "-1 Player Level Requirement for Items" tulajdonságú tárgy. Ennek segítségével hordható a másik. Az, hogy mennyire van értelme, más kérdés, de érdekes megoldás.Feltűnt nektek is korábban?
[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
Ennél a buildnél milyen statokra érdemes figyelni a gearen?
[link]
All res tudom, h fontos meg a cold dam de mi a többi?
köszi előre isELADÓ D3 ROS CE 15k
-
PeL
addikt
A Korvaak's Brand és a Mythical Korvaak's Brand itemeknek van tán specifikus drop helyük? Ez az egy item hiányzik a buildemhez, napok óta farmoljuk a Crucible-t, a legtöbb itemből már van nálam 10-15 darab de ez a medal még egyetlen alkalommal nem esett egyikőnknek sem. Nem is értjük igazán, ennyire ritka lenne vagy csak nincs szerencsénk?
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
válasz Bennyboy #2653 üzenetére
Nyilván a Devotionok is fontosak.
A Grimtools linkjein megtudod nézni, mikre koncentrál... bár ugye azt használja az ember, ami esik, kezdőknek build esetén, mert akár a legelső karit is jelenthet a kezdő, nem csak azt, hogy ebből a masteryből az első.Van valami konkrét gond?
(#2654) PeL: a Grimtools szerint nincs specifikus személy, aki dobhatja.
Én az SR-t próbálnám, vagy Ultin pl. a templomokat, meg az act végefelé.
Persze, elvileg eshet bárhol. -
PeL
addikt
SR-t próbáltuk tegnap de 70 körül már vicc komolyan. Gladiator Crucit simán kiütjük gond nélkül 170-ig, SR-ben meg 68-as shard-nál tegnap legalább 20x haltunk, de úgy hogy amint beléptünk ránk ugrott egy boss asszem az aki FG-ben az utolsó előtti (a tüzes kör alakú teremben lévő) és abban a pillanatban haltunk. Irdatlan nagy damage van ott valamiért, a karakterem sok helyen instant összecsuklik úgy hogy kiugrani nincs időm a dolgokból, meg a bossok is nagyon nehezen halnak sokszor. Több lootot meg nem nagyon dob ott sem a játék, nem vagyok benne biztos hogy megéri a szenvedést az a hely. Max mazochistáknak, vagy akik már nem találnak kihívást a játékban amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Ha ilyen sokat farmoltok, akkor van sok nyersanyagotok, gondolom.
Algosia Fald - Celestial Forge ha már nagyon elvagytok keseredve, talán érdemes bepróbálni, hátha. -
Nandi88
junior tag
Hát igen, SR ezé más ott nincs buff meg banner. Vannak a stoneok, amik jók, de egyúttal el is vesznek.
Figyelni kell a mutatorokat is, és amit mondtam, hogy a másodlagos resistek is számítanak.
Egyébként cruci is ilyen lenne buffok meg banner nélkül.
Egyébként nem kell patogni 1 esével kihúzátok őket vki letankolja többiek meg addig megoldják.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Melyik caster kombók most a leg ütősebbek? Kezdek kicsit ráunni a warderre, ki kéne mást is próbálni Van egy 100-as Commandom is ami az első karim volt, azt is rendbe teszem valamikor most már van gear bőséggel.
Láttam a Grim Misadventure-ban hogy a kövi 1.1.5.0-s patch-ben rebalanszolják az összes zöld és kék itemet meg a kisebb szintű lilákat is, így végre azok is érni fognak valamit újra. Remélem még kijön e hónapban
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Én a helyedben itt nézelődnék: The fastest cleaners in the World
Igaz átláthatóbb lenne, ha egyből látszódna, hogy melyik eredmény melyik patch alatt készült, de ez van.
Ezt már linkeltem nemrég.Rare Affixes-ről volt szó és az Epic itemekről.
A lilákról hol láttál említést? Én sehol.Most nem rémlik pontosan, ősznél konkrétabbat írtak-e?
Ez lesz az eddigi legnagyobb patch, ne siessék el.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hogy én miért nem Arcanist-al kezdtem... ultrafos gearrel is életképes vagyok
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Nandi88
junior tag
Hát a legütősebb a vit casterek sztem... megütnek leesik a hpd 40% de 2 castolsz és vissza is jön fullra.
Ezek közül is a Deceiver, mivel 2 healje van és lopni is tud hpt rendesen. Van is fent buildem belőle. 75 Sr nagyon easy vele. 2 könnyebb nemesist vagy bosst is letud tankolni.
Olyan szinten szívnak hpt és nekik a legkönnyebb az RRt feltornázni akár 150% is lehet náluk.
Miközben másoknál a 100 at is alig lehet elérni egy jó cruci karakternek meg 130% kellene. (Ez nem jelenti azt, hogy 100% rr el nem lehet crucit menni, de tény egy blademasternek nincs annyi pierce rrje, mint egy elementálos casternek.)
A legütősebb jelenleg a Pyran build shieldbreaker 4:40 akárhány alatt ment 150 170 crucit. (Jelenleg ez az egyetlen ami alapján tudják mérni a kari erősségét.)
Emellett a vindicator nagyon állat, bár nekem az idő sosem számított, így mindig tankosabbra csináltam egy karit.
(#2663) Vikthor
Ahogy írtam régebben is minden karakter ütős, ha megfelelő lvling skillel mész és távolsági vagy caster vagy, amivel egyszerűbb. Még a soldiernek is van távolsági caster spellje, ami a legjobb lvlingelő skill. Blademasternek is.
Én fel tudtam vinni ultira 75 nullos gearbe bármelyik karit, ott ráraksz egy alternatív set kombót matit, augmenteket és kevés esély van, hogy 94 ig megállítsanak. Utána meg, ami kell neked.
Persze, ha nincsenek cuccok, akkor felejtős, mert én minden esetben lokkar set és xp potival mentem.
-
gera021
aktív tag
Sziasztok
Kymon choose ba h tudok belépni? Nem enged és sajna nem értem miért.
Koszi -
nagyúr
Gyűrűre milyen aether/elemental damage bónusz komponens létezik?
-
jambiyya
őstag
válasz Vikthor #2670 üzenetére
Nem tudok róla. Medal/amuletbe van az aether soul, de az nem gyűrű ugye...
Augmentből már van gyűrűbe pl. a gazer eye, Fleshwarp Powder, Hexxer's Bloom, stb. Grimtoolsban kutass.ui: aetherre kerestem, nem elementalra
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
The action-RPGs you should be playing in 2019
Nem teljesen OFF, mert a GD-t is felsorolják, és a Crate csapata posztolta ezt a Twitterén.
Nem áll szándékomban itt kitárgyalni melyik tűnik ígéretesnek, melyik nem. -
DeckardCain
senior tag
Na FG miatt kezdtem egy új karit. Volt egy 94-es druidom, de azt anno meguntam.
Most egy spellbreaker lesz.
[link]Nagyon fun, mielott elkezdtem egy uj karit neztem egy par build videot, ez jött be a legjobban.
Lvl 59 vagyok normal-veteran FG vege fele vagyok.
-
nagyúr
92-es lettem az Arcanist-el, most vagyok ultimate kezdőn. Hol vannak az ultimate only questek a játékban pontosan?
-
reelc
Topikgazda
válasz DeckardCain #2674 üzenetére
Hajrá!
(#2675) Vikthor: Gratulálok!
Itt egy Wiki összefoglaló az összes Questről.
Külön írják, ha Ultimate szint vagy reputáció szint kell valamelyikhez.[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Grim Misadventure #164 - Korvan Heresy
(#2678) PeL: Én is várom, ez lesz a legnagyobb patch.
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Elég durva lesz, hogy átdolgozzák az Epic cuccokat, a Rare Affixeket, a frakciós cuccokat, az MI-ket. Még gyorsabb kari leveling várható.
Örülök, hogy sok régi cuccot hasznosabbá tesznek.
Nyilván a korábbi nehézség átdolgozás miatt is szükséges.
Jobb loot, jobb haladás (vagy jobb lesz másik karinak), ez növelheti a játékos kedvet is.+ ugye az új Skeleton Keyes terület.
-
reelc
Topikgazda
A Grim Dawn címek akciósak a Steamen.
Grim Dawn -75%, 6,24 EUR
Grim Dawn - Ashes of Malmouth Expansion -30%, 12,59 EUR - HL, igaz volt már ennyiért, de attól még az.
Grim Dawn - Forgotten Gods Expansion -20%, 12 EUR
Grim Dawn - Crucible Mode DLC -30%, 4,54 EUR. - Ez az alapjátékhoz is vásárolható, aréna mód.Az alábbi kettő kozmetikai csomag, ha valaki a játékvásárláson felül szeretné támogatni őket:
Grim Dawn - Steam Loyalist Items Pack -20% 7,19 EUR
Grim Dawn - Steam Loyalist Items Pack 2 -20% 6,39 EUR -
reelc
Topikgazda
[1.1.4.2] American dream: from 0 to beating endgame with scrap metal and bare hands (For beginners, Faction gear, Pure DW melee, SR75, Crucible 150-170)
Érdekes, kezdő build. Ennyire frakciós és Epic cuccon alapuló buildre a patch után számítottam (a Stage 1-re értem).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
na elérkezett a játék ideje, ultimate homestead közepe, level 100, Arcanist és a zöld sugárral 133e dps, plussz devastation. Sokkal jobb így, hogy nincs xp vesztés, kicsit lazábban lehet játszani.
-
nagyúr
Köszönöm, ha jól látom Daila, Lokarr és a dobozos "ultimate only" questek vannak. Mondjuk még a bogárkirálynőt kell megölnöm Homestead magasságában, és még nem tartok ott. De jó lesz ez... Arcanist mellett milyen karit ajánlotok ami nem Necromancer, Oathkeeper?
-
reelc
Topikgazda
válasz Vikthor #2684 üzenetére
A dobozost a helyedben meg sem keresném.
A játék talán legdurvább ellenfele.
Megkarcolni se tudtam, pedig az Avatar és Callagadra, ill. a Ravager kivételével kb. mindent vitt a karim Ultin. Ők más kategória. Celestialok. Ahogy Lokarr és a Manifestation of Korvaak, the Eldritch Sun is, de ez utóbbi kettő elég piskóta a többihez képest.
Külön kari kell a legdurvábbakhoz.
Majd megnézem, van-e értelme átszerelni a karim, és végig tudom-e már verni Crate és Callagadra kivételével a többit.Konkrétat nem tudok ajánlani, nézegess kedvedre.
Nem volt még Arcanistom, egy nem túl régi patch átdolgozta. Előtte nem ilyen volt.A legerősebb buildeket jó esetben videókkal itt találod, oda is van írva mire érdemes használni őket.
Sztorit kb. bármivel meglehet oldani lvl100 Ultimatet is, de a többi más tészta.
Úgyhogy ha SR-re vagy Cruciblére kell, érdemes olyan buildet keresni.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Ma megvettem a játékot a két kiegészítővel együtt. Mit érdemes tudni róla illetve mit kell olvasni hogy értelmes karaktert készítsek.
Láttam a kettővel ezelőtti build linket melyik ajánlanátok ami jó all contentre? -
reelc
Topikgazda
Üdv itt!
Mindenféleképpen ajánlom a Topik Összefoglalót.
A játék működésével kapcsolatban hasznos infókat találsz az ott linkelt Nándi féle pdf-ekben is.
Amúgy a hivatalos fórumon rengeteg írás van kezdőknek.A buildekről röviden azt mondanám, hogy szinte bármi jó ismerkedni a játékkal.
Az Endgame az az FG kieg Shattered Realms (SR) játékmódja, ill. a külön vásárolható Crucible (aréna) DLC.
A karit újra lehet később skillezni, akár a saját fejed után is eljuthatsz sokáig, de az fontos, hogy masteryt (class) nem tudsz visszavonni.
Szerencsére nagyon sok életképes build van, ha valaminek kicsit régebbi a verziószáma, nem azt jelenti, hogy halott, használhatatlan.
Van pár nagyon húzós boss (akikkel véletlenül nem nagyon tudsz harcba bocsátkozni), akik külön buildeket igényelnek.Azt ajánlom itt nézz szét. Sok videó is van. Az elején van Builds for Beginners is.
Mit szeretnél? Petest, varázslót, 1 kezest - 2 kezest közelharcost vagy távolságit?
Abból a hsz-ből a másik linkről nem ajánlok , mert nem lesz egyhamar olyan felszerelésed, azok a top kategória.(Nem olyan kötött, mint a Diablo 3 és több lehetőség is van. Viszont a PoE bonyolultságát nem éri el. Azt szoktam mondani, hogy a kettő között van valahol. A legjobban a Titan Questre hasonlít, ami nem véletlen.)
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
1-2 tanács, ami eszembe jutott, és nincs az Összefoglalóban:
Az Optionst nézd át, több új funkció jött.
Beállíthatod a Health Barokat, melyeket mutassa.
Auto-Loot (for Components, Consumables and Crafting Materials) érdemes bepipálni, a komponenseket, itókákat és pl. a Scrap Metalt magától fel fogja venni. Ez alapból kivan kapcsolva, de jobb, ha bevan.
Komponensek: érdemes teljeset (3 vagy 4 darabból áll össze egy) használni. Sok fog még esni, használd bátran.
Bal oldalt lehet majd állítani a lootfiltert. Ahogy haladsz majd érdemes fentebb állítani, hogy pl. a fehéreket ne mutassa.
A lvl szintjelződ fölött az egy óra, ha rákattintasz, majd mutatja az időt a képernyőn.jambiyya: Igaz. A buildekre.
De a többi infó jól jöhet.
Az sem árt ha tudja, hogy végleg nem tudja elszúrni a karit - ez adhat a kísérletező kedvnek is.[ Szerkesztve ]
-
pruzsi
őstag
Köszönöm!
Elsőre ezt találtam petes,közbe nézelődhetek a világban míg ők ölnek
és a srác is ismerős a poe-ból
https://forums.crateentertainment.com/t/1-1-1-2-physical-bleed-pet-conjurer-15-30-callagadra/50059 -
reelc
Topikgazda
Szerintem hallgass jambiyyara, buildet követni később is lehet.
Ismerkedj a játékkal, fedezz fel mindent!
Többször nem lesz első karid, első végigjátszásod.
Ha nagyon nem úgy megy a kari ahogy kellene, vagy elakadsz, akkor úgyis kérdezel.Ha már pet: van pet attack skill.
Igen, a GD-be sokan eljutnak akár a Diablo 3-ból, akár a PoE-ből, akár a Titan Questből.
Jó játék.[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
válasz jambiyya #2686 üzenetére
Mostanában eléggé inaktív voltam.
Van pár félbehagyott karim, lehet alakítok rajtuk a hétvégén.Blademaster lvl79 - Lehet ez lesz, ez ígéretes és friss: [1.1.4.2] Belgothian Blademaster DW tank 93SR/Celestials
Conjurer lvl50
Occultist lvl89 - Sentinelnek szántam, de idáig egy masteryvel jött. Cabalistem van, az nem lesz.
Paladin lvl58
Shieldbreaker lvl60 - Shieldbreaker Ulzuin Bomberman ez lesz a Crate ölő.
Warder lvl75
A lvl50 alattiakat és a lvl100-asokat nem említem.[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Ha már szóba kerültek a buildek.
A Compendiumokba nem kerül be egyből minden. Van aminek idő kell, van ami be sem kerül.
Így célszerű néha a buildes topikot is nézni.
Vannak kollekciók is, amik valamilyen szisztéma alapján tartalmaznak gyűjtést.
Pl. Nándi korábbi "zöldmentes" gyűjteménye, vagy kezdő buildek, vagy az általam korábban linkelt orosz, ill. kínai communityk gyűjteménye is megtalálható ott (is).
Fontos, hogy sok régi build van, és az elmúlt évben elég sok patch jött ki. De talán ötleteket lehet meríteni korábbiakból is, saját build összerakásánál. A buildeknél ha régi verziószám van, nem biztos, hogy *"életképtelen", nem egyszer azt frissíti tovább az alkotója, nem nyit külön posztot. Ilyenkor támpont lehet, mikor szóltak hozzá utoljára, mikor frissült, stb.
A játék köré épült egy kreatív közösség, elég sok build készül a mai napig is, esetenként előfordul korábbiak frissítése, vagy újraértelmezése is.*Sztori módra kb. minden alkalmas, ugye mastery visszavonás kivételével elég jól át lehet alakítani a buildet, ha nem megfelelő az adott célra. Pl. a sztori végignyomása után át kellhet alakítani SR-hez, Cruciblére, vagy valamelyik komoly Celestialhoz.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
Igazából alap lenne hogy saját buildeket csinálna az ember, de ahhoz ismerni kéne fejből azt a rengeteg itemet is ugye... Sokkal funabb lenne saját buildekkel menni, mint másokét leutánozni folyton. Még ha véletlen ugyanolyan buildet is csinálna az ember mint teszem azt van a compendiumban, akkor se tűnne fel ha nem kellene nézegetnie az embernek
-
reelc
Topikgazda
Szerintem nem alap, mert kinek mire van igénye, ha játszott valaki hasonlóval ott mennyire volt megvalósítható a saját elképzelés, build építésre mennyi időt tudsz szánni és főleg tesztelésre, mire kell egyáltalán, stb.
De semmi akadálya.
Nem kell tudni fejből a tárgyakat, remek eszközök állnak rendelkezésre, a Topik Összefoglalóban is benne vannak.
A builderek is ezeket használják. Azért is készül annyi build, mert amellett hogy a játék jó, a buildelésre használható eszközök is azok.A Grimtools build tervezője. Annyi a hátránya, hogy DPS-t nem tud számolni, de teljesen használható, mindenki ezt használja aki buildet csinál. Amúgy sem a DPS a legfontosabb.
De külön elérhető a tárgy adatbázis is, és ahogy a fejlécéből látszik, vannak még funkciói a Grimtoolsnak.Viszont ha valaki saját buildet akar, annak érdemes tisztában lennie bizonyos alap dolgokkal. Ugye a karakternek működnie is kellene. Ebben segíthetnek Nándi pdfjei, illetve a Game Guide.
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
Valamelyik nap én is összedobtam valamit a Grimtoolsban, csak nem mentettem le.
Lvl1-18 közötti cuccokkal egy optimális kezdő kari volt, class függetlenül, a Devotionokat sem állítgattam, csak a tárgyak érdekeltek, miket kell majd összekészítenem.
Egy Shared Stash fület ilyesmiknek tartok fent (Mandatek, XP ital, alacsony szintű fegyverek és ékszerek, Lokarr szet, mozgásos augmentáció, merit, stb.).
Persze nem első kari, csak kezdő.
Azért lvl18, mert a Relicek ott kezdődnek, és elég hamar el lehet érni.
Az ötletet a múltkori Leovinus' Ring adta, amit az előző patch hozott a játékba. Jó kis szintezésre alkalmas gyűrű lvl10-től. -
nagyúr
Sahdina's Mementoját ha véletlenül eladtam és már kiléptem a játékból, akkor viszlát azzal a karival Lokarr?
-
reelc
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest