Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
A THQ Nordic ünnepel, ezért ha szeptember 23-ig a Steam fiókodhoz adod a Titan Quest: AE-t, és a Jagged Alliance 1 Goldot, akkor a tiéd marad.
-
Har_melin
addikt
válasz Vikthor #3855 üzenetére
Az a "most majd" valószínűleg a karácsonyi szünetben lesz, de azért kíváncsi vagyok rá.
Viszont egy kérdés AAR spellbinder kapcsán:
Lvl68-on megcsináltam a normál Clairvoyant szettet és hirtelen szinte megszűnt a mana (bocs, energy) gondom. Eddig a "leggyorsabb" hotkeyre kénytelen voltam a mana flaskát berakni a HP helyett, mert állandóan kifogytam, most meg mintha leechelne. Viszont nem találom a magyarázatát a szett tulajdonságai között szerintem nincs ilyen.
Védd a fákat - egyél hódot!
-
reelc
Topikgazda
válasz Vikthor #3855 üzenetére
Én nem így gondolom.
A Titan Quest egy 2006-as játék, és szerintem jól sikerült.
Nincs értelme egy 10 évvel későbbi "utód" mércéjével mérni.
Mintha a Wolfenstein 3D-t vetnéd össze a Doom 3-mal. Az még majdnem ugyanannak a csapatnak a műve 12 év különbséggel. Mármint az alapító csapatból még ott volt pár ember, de már akkor fel volt duzzadva a cég.Úgy 13-an vannak, és a csapat jó fele sosem dolgozott a GD-n.
Az alfát anno a csapat feje hozta össze barátok és volt Iron Loreosok segítségével. A KS után lett jobban bővítve a csapat.
Vagyis nagyon szűk a keresztmetszet azokkal, akik a TQ-t csinálták.
A Moby Games szerint a Crate alapítójával egyben Lead Designerével együtt 3 fő egyezés van.
Az Iron Lore meg ennyi fő volt.
Amennyire tudom kb. állandó a létszám, a GD sikere miatt nem lett nagy csapatbővítés. Ez nyilván hozzájárul a csapat életben maradásához.[ Szerkesztve ]
-
Har_melin
addikt
Dinamit blueprintet honnan tudok szerezni? isten bizony úgy emlékeztem, hogy korábban tudtam gyártani dinamitot, de most nincs a craftolható cuccok között.
-
Har_melin
addikt
Csak én érzem úgy, hogy a FG dmg skálázódása egy kicsit meredek? Úgy kb. a Vanguard of the Three-ig Elite-en egy kicsit talán nehezebb, mint az alapjáték és az AoM. Aztán már az Infernal Wastes-nél is hirtelen elég gyakran kellett menekülnöm és a HP potikat nyomkodnom lvl84-en. Utána meg inkább ki is léptem, nem volt kedvem sorozatban halni. Olyan, mint ha a mobok sebzése egyik pályaszakaszról a másikra legalább 30-40%-kal nagyobb lenne. (természetesen a stun kivételével minden resistem fullon, a legtöbb +20-40% overcapped)
Azt hiszem az AoM-ot még megcsinálom ezen a szinten (hogy ultira meglegyen az összes frakció revered szinten), aztán átváltok ultira és lvl100-ig a FG közelébe sem nagyon nézek majd.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Har_melin
addikt
Játékmechanikai kérdés:
Bár minden resistem maxon van (sikerült az armor hatékonységot is felvinnem 98%-ra), bizonyos sebzések, illetve mobok egy pillanat alatt lekapják a HP-m nagy részét. A sebzésnél úgy látom, hogy az acid és fire DoT-tal szívok általában, mobnál meg a különböző fire area dmg-esekkel, mint amilyenek Cronley sameszai vagy a FG-ben az infernal waste-nél a behemótok. Cold és lightning DoT ugyanakkor mint ha nem érintene, vagy legalább is kezelhető. (még mindig AAR Spellbinder)
Van valami trükk, augment, component, amivel ezek a sebzések jobban védhetők?
-
Har_melin
addikt
A GOG-on most a komplett GD csomag akciós 30 ajróért (alapjáték + AoM + FG + Crucible), de külön-külön is le vannak árazva. Sajnos tudtommal steames alapjátékkal nem kombinálhatók.
-
reelc
Topikgazda
válasz Har_melin #3866 üzenetére
Köszi.
Valóban nem kombinálható, de egész sűrűn van akciózva a Steames változat is!
Viszont most a Humble Storeban is van akció igaz 3-4 EURral rosszabbra jön ki az egész így darabonként összeválogatva, viszont Steames, és meggondolandó annak, akinek csak pl. az FG vagy a Crucible kell.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Új rekordot döntöttem, 5p alatt levittem Mogdrogent, jön mindjárt egy Calla próba is, pár napja a feléig ment le 2p alatt, de ott nem volt még olyan jó állapotban a karakterem felszereltsége és skill leosztása. Még így is hiányzik pár szint a tier 3-as celestial powerek közül.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Har_melin
addikt
válasz Vikthor #3868 üzenetére
mivel mégy? Én most próbálok párhuzamosan farmolni és haladni az AAR spellbinderrel, eddig még ez a legéletképesebb karakterem. Szeretnék egy Avenger szettet összeszedni. Néztem Rekt warderjét, szerintem az kell nekem Sajnos egyelőre még csak a váll darab van meg, se a chest recept, se más darab, de ezzel talán nem lesz reménytelen.
-
Har_melin
addikt
válasz Vikthor #3870 üzenetére
Köszi, majd lehet, hogy megkérlek rá. Most egyelőre megpróbálom ezzel teljesen végigvinni ultin az egészet, azt hiszem, még egyik buildemmel sem sikerült. (Mármint csak a játékot, a standard bossokkal, a spéci küldetések nélkül) Egyrészt hátha esik még valami a szettből, vagy recept hozzá, másrészt a Kymon's kardból, ami a páncél craftolásához kell, abból is csak egy darabom van, azt is kell még farmolnom.
Ahogy elnéztem Rekt buildjét, az lenne igazán nekem való. Engem nem zavar különösebben, ha lassabban öl (tudom, a potik miatt fontos, hogy lehetőleg beleférjen a 7 percbe), ha cserébe én életben maradok. Ez a spellbinder már majdnem jó, de azért farmolni ezzel is csak módjával tudok, FR 35-ön pl. elakadtam, ott már kínlódás volt minden egyes shard.
retaliation buildeket én is néztem (pl. ezt), de azt írta, hogy pl. Lokarr ellen nem jó, mert nála nem aktiválódik a retaliation. Én meg olyant keresek most már, amivel őt is gond nélkül le tudom verni.
-
Har_melin
addikt
A Black Matriarch gyűrűnek, illetve a Stoneplate Greaves MI csizmának van valami spec farmolási helye?
-
Har_melin
addikt
válasz Vikthor #3874 üzenetére
Ááá, köszi, én a zöldeknél kerestem a receptet, fel sem merült, hogy a sárgák között van! A gyűrű ajánlatot köszönöm, ha végére érek ezzel a builddel és még mindig nem esett, akkor majd jelentkezek!
Tegnap a cheklisten elkezdtem legalább az epic blueprinteket kipipálni - Vineltonnál még van egy adag, ami hiányzik. Lehet, hogy kapott újakat az elmúlt egy évben? A régi checklistről úgy emlékeztem, hogy már mindent megvettem nála, de még így is hiányozni fog 100 db. Mostanában elég ritkásan esnek, pedig külön totem köröket is futok, meg naponta legalább kétszer az East Marsh-os celestial totemet. (Az SR-t nem szeretem, tudom, az én bajom.)
-
Har_melin
addikt
lehet, hogy elszúrtam ultin a Malmouth-os szálat?
Elite-en felvettem a crown hill-es küldetést, megkaptam az adalékot, de nem fejeztem be, ott volt az inventoryban. Most megcsináltam, aktiváltam a wp-t, de ulgrim nem jelenik meg, továbbra is a Steelcap wp-nél ácsorog. A kapitány sürget, hogy beszéljek vele, de nem jelenik meg ott, így viszont nem tudom aktiválni a ventes küldetést, ami a fleshworks kinyitásához kellene.
Van valakinek tippje, hogy mit lehet ilyenkor csinálni?
-
Har_melin
addikt
Még egy kérdés az Avenger wardenhez: mivel az Avenger szettnek nincs "kezdő" verziója, mit érdemes használni amíg eljut lvl94-ig az ember? (lokarr szett nincs, eddig mindegyik builddel megfektetett, még egyszer sem sikerült levernem.)
[ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
válasz Har_melin #3877 üzenetére
Biztos van jobb módja, de régen úgy csináltam, hogy behoztam a szeteket, és a böngészőben rákerestem pl. a physical damage-re (vagyis a sebzésfajta), vagy a favorizált skillre.
Az Avengernek nincs kisebb verziója.Lehet úgy jársz a legjobban, ha Soldierként levelingezel (ha nem késő).
Mármint akkor Soldier szettek is jók, aztán fejleszted a másik ágat is.
Vagy csak Shamannal és a petekkel + Devouring Swarm. Majd respeceled.A másik kérdésedre most meg nem mondom a választ, nagyon régen játszottam.
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Régen játszottam vele, így megint nekikezdtem. Most egy Purifier-t kezdtem el, méghozzá ezt!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Har_melin
addikt
válasz Vikthor #3874 üzenetére
Na, eljutottam végre a warderrel lvl94-ig, ha még mindig áll az eladó gyűrűre és az Avenger páncél kraftra vonatkozó ajánkatod, akkor igénybe venném. Most én vagyok elég ritkán játékban, de ha megírod, hogy te mikor vagy fenn, akkor a discordon meg tudlak keresni.
kicsit más: már többször kaptam segítséget itt fórumtársaktól és arra gondoltam, hogy mivel most már nekem is esegetnek nem kraftolható duplum lila darabok, nagyon szívesen felajánlanám a köz javára ezeket. Sajnos a GD-ben tudtommal nincs olyan guild láda, mint a PoE-ban, amibe/ből a tagok szabadon breakhatnak, kivehetnek. Ha van valakinek valami ötlete, megoldása ilyesmire, szívesen beraknám amire nincs szükségem, hátha jó másnak.
-
Har_melin
addikt
Igazából eddig ez volt a legsimább buildem. Blade Arc-cal mentem, most vagyok Ultin Cronley után. Eliten kimaradt Malmouth (már nem volt kedvem végigfutni), az Ancient Grove, a cold boss Ugdenbogban és Port Valbury, a többi (Morgoneth, Korvak, Messenger) viszont megvolt, mindegyik simán, halál nélkül, ahogy eddig ultin is a bossok meg a totemek. SR utlin viszont már lvl1-en kinyírt valami az egyik shardon, bár gyanítom, hogy a tömegben mellé kattintgattam és így nem proccolt pár védelem.
Kíváncsi leszek, hogy az Avenger szett által adott plusz regennel mire jutok majd.Védd a fákat - egyél hódot!
-
reelc
Topikgazda
Frissült a Grimtools is!
A patchez igazításon felül lett egy Builds opció is![ Szerkesztve ]
-
reelc
Topikgazda
válasz Hokunda #3888 üzenetére
Én is elismerésre méltónak gondolom, főleg úgy, hogy single player, nincs mikrotranzakciózva, stb., és még így is érkezik néha frissítés 5 és fél év után!
Ebben a pillanatban is 7166 ember játszik vele, ami nyilván köszönhető az új patchnek, és az éppen futó akciónak is (nov. 1-ig). -
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
Én kicsit másképp gondolom.
Igen, vannak olyan játékok, csak van egy lényegi különbség köztük, és a GD között.
Ha megnézed, a patchlog elég kevés "fixed" sort tartalmaz. Hibajavítást.
Ellenben az unofficial patchek jelentős része azzal van tele, mert a fejlesztők idő előtt elengedték az adott játékot. Meg kivágott tartalmak visszaállításával, stb.Előfordul az is, hogy a patchet is javítani kell, mert teszt során nem jött ki valami hiba (hotfix), ilyet szoktunk kapni.
Ha meg tartalombővítésről van szó, arra meg ott vannak a modok, ami egy adott ember/csapat elképzelése, hogyan kellene módosítani a játékot, szigorúan nézve ez sem unofficial community patch kategória.Mégegy különbség: az unofficial patchek sokszor olyan szintű hibajavítást tartalmaznak (ugye azután jelenik meg, hogy már több hivatalos nem jön), hogy általában a modoknak is követelménye lesz, hogy legyen fent neked az utolsó hivatalos, ill. unofficial patch is.
Ott van a Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Ott az unofficial patchek félelmetes mennyiségű javítást, kontent visszaállítást stb. csináltak, befejezték a játékot. Aztán annyira belelendültek, hogy adtak is hozzá új dolgokat.
Vagy a Morrowind hasonló patche is arról szólt, hogy a benne maradt legdurvább hibákat javítsa. -
reelc
Topikgazda
-
nagyúr
-
nagyúr
Végre találtam egy érdekes buildet, kedvet kaptam kipróbálni...
[1.1.9.3] The Shieldmaiden’s Tale - Targo 1H Blade Arc Blademaster [SR95] [All Celestials]
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
reelc
Topikgazda
A mai nappal kijött X-Boxra a Grim Dawn: Definitive Edition.
A Titan Quest új kieget kapott: Titan Quest: Eternal Embers.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest