Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz Yager01 #21031 üzenetére

    Ha úgy lenne, hogy ez nem igaz, akkor ha jól tippelek, üzletszerűen, nyereségvágyból elkövetett csalásnak hívnák ezt a dolgot.

    A magyar samu két esetben foglalkozik egy készülékkel
    - Magyar garjegy+ számla és a Samsung Magyarország hozta be a terméket az országba, ők a forgalmazói (ezt serial alapján ők tudják jól)
    - külföldi eu-s számla a hozzá tartozó garjeggyel (tehát pl. épp hollandiában voltál, kifingott alólad a telefonod, gyorsban kellett egy új, bementél a legközelebbi MM-be és vettél egyet). De erre csak egy évet vállal.

    Egy eset lehet még, amikor valami nagy flottához tartozó előfizetésből származik a bontatlan, fóliás készülék (a flottás megvette occsóért, mert "járt", de neki nem kell, így nullkilométeresen olcsóbban továbbadta, úgy, hogy neki is megérte, meg a neppergsm-nek is). Ez magyar piacos, de garjegy értelemszerűen nincs hozzá, pláne nem akkor indul, mint amikor te megvetted a készüléket, esetleg ez lehet az az eset, amikor bármi nélkül, imei alapján garosnak kezeli a Samu.

    Enek szerintem csak úgy lehet a végére járni, hogy a nepper közli veled a gyári számokat, amit eladna neked, ezt egyesével leokéztatod a Samsunggal, és ha ők is azt mondják, hogy hajrá, akkor veszed csak meg a készüléket.

    Ha esetleg céges vásárlás, anak érdemes még utánajárni, nehogy a végén legyen meglepetés, hogy a sufnigsm árai ugye 27%-os áfás árak, nem pedig különbözeti 0%-os áfás trükközés, mert akkor azt már nem lehet nettósítani és egyből nem is lesz olyan olcsó.

Új hozzászólás Aktív témák