Új hozzászólás Aktív témák

  • itouchfan

    senior tag

    válasz LanyUs #74910 üzenetére

    Leírom akkor röviden, úgy néz ki a vizsgálat, hogy az első fele egy elbeszélgetés, sportmúlt, sérülések, célok, aktuális edzésterv, problémás területek témában. Ezt követően van egy testtartás vizsgálat, illetve telerajzoltak ilyen markerekkel (keresztek, X-ek, vonalak) a különböző ízületeknél, Achillesnél, stb. Ezt követően felmentem a futópadra, ahol először mezítláb kellett futni egy nagyon laza bemelegítő tempót, aztán cipőben egy alapozós könnyű tempót, végül pedig kétszer 2-3 percet gyors tempón. Ezeket a futásokat felvették oldalról, hátulról és szemből is kamerával, majd ezeket a felvételeket néztük vissza lassítva és ez alapján lett elemezve a futómozgásom. A lényeg annyi, hogy a különböző ízületek esetén van egy standard érték (fokban), hogy mi az ideális (pl. boka 10 foknál többet ne dőljön befelé), és ezek alapján rajzolják be a különböző értékeket. A térdfájásom oka pedig az, hogy a talajfogás esetén a csípőt a kis vagy középső farizom stabilizálja (már nem emlékszem pontosan, hogy melyik), és ha az nem elég erős, akkor elbillen a csípő, medence (jobb lábas talajfogásnál a bal oldal billen lefelé). A csípő esetében ez a határérték 4 fok, nekem a jobb farizmom gyengesége miatt 10,5 fokot billen le a csípőm, medencém, ami miatt a talajfogás pillanatában amikor a legtöbb súly van a jobb lábon, a térdem is befelé billen hirtelen pár fokot, ezáltal terhelődött túl.

    Emellett azt a visszajelzést kaptam, hogy a mezítlábas futótechnikám gyönyörű, de cipőben ellustul a talajfogás és sokkal hátrább, már inkább sarokra érkezem, szóval ezen kell dolgozni, kicsit kell erősíteni a boka körüli izmokat instabil felületen (bár az határértéken belül van), illetve ezen a farizom erősítésen kell komolyan dolgozni. Számomra nagyon hasznos volt, kiderült az, hogy mik a gyenge pontjaim és ezekhez kaptam segítséget is, hogy hogyan javítsak rajta, illetve nemsokára megküldik majd nekem a jegyzőkönyvet minden képpel, ábrával, ajánlott gyakorlatanyaggal kiegészítve.

    „Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”

Új hozzászólás Aktív témák