Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Nekem az a bajom, hogy van kismillió edzésterv neten de azt kellene megtanulni milyen valid struktúrák vannak, még ha best practice szinten is, hogy az ember magának tudja összerakni. Még a tempókat sem szoktam érteni, mi az, hogy easy? Vagy tempo? Megnéztem valami papír alapján, hogy az easy az kb milyen pulzus lenne nálam, tegnapelőtt be is lőttem a 135 pulzust erre 4:55-5 perces átlag jött ki ami nekem eddig elég tempó érzés volt, pár hete azt hittem az az FM tempóm. Tegnap csináltam 4x 1600m-t 4:30 tempóval 4 perc pihenőkkel, ami csak kb 5 seccel gyorsabb a legújabb fm-nál (papíron talán a 10k tempóm alatt kellene legyen) és már a második nehéznek tűnt, kicsit szenvedtem érte és sajog itt-ott miatta.
    Szóval ez az egész kicsit bonyolult. Oké, tudom, hogy nem vagyok hozzászokva az erősebb tempóhoz, kicsit olyan érzés mintha nem is tudnám hogy kell futni 4:30-al. Persze lement 1000 km 6 körüli tempókkal, gyanítom azért lepem meg néha magam az eredménnyel mert a szervezetem bizonyos dolgokban előbbre tart mint ahogy edzem. De azért elég nehéznek tűnik kitalálni, hogy akkor hogyan tovább.

    Itt van tomcica aki 10k-50k résztávos edzéseket csinál és ebben még bemelegítés és levezetés nincs benne ha jól értem a 25 x 200-200-at, ami elég furán hangzik, de biztos nekem hiányzik az infó az értelmezéshez...

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák