Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1848 üzenetére
Raw nincs sehol, én is rákerestem. Ilyen van: [link]
HD6850 - [link]
UVD 3 dedicated video playback accelerator.. Tehát beállítás kérdése csak. Nálam megy, és gyengébb a gép. Ezeket biztos feltetted?Win 7
Ati driver: [link] Minden effect/stb lekapcsolva a filmnézés opcióban.
Directx web installer: [link]
érdemes lefuttatni.Microsoft Visual C++ 2008-2010 Pl: [link]
FFDShow 32bit! [link]
FFDShow MPEG-4 Video Decoder 2011-12-27 - clsid buildNet 4. [link]
ac3filter - [link]
Splash Pro [link] - hardveres gyorsítás bekapcs.
-
panaZso
csendes tag
válasz mik-oca #1845 üzenetére
Köszönöm válaszod, látom hasonló dilemmák foglalkoztattak, mint most engem.
Szokták mondani, az ördög a részletekben rejlik, ezért holnap elmegyek és megpróbálom mindkettőt a kezembe fogni, a döntő az lesz.Biztos nem fogom egyébként full profira megtanulni kezelni, de hátha mégis belejövök!
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1846 üzenetére
Beltérit tudok, most lőttem. Kint eső van. Lehet választani hogy 4:3 vagy 16:9 legyen a végén a képarány. A vaku elég jó, lehet állítani hogy milyen erősen villanjon fel. Plussz van segédfény is. Vannak módok(gyors mozgás/portré/stb. Tisztára mint egy olcsó digitális fényképező
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1853 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Őszintén szólva rosszabbra számítottam, tetszenek a képek, beltéri felvételként, gyenge fényviszonyok mellett egész kiválóak!
Kb milyen távolságból lőtted őket, a vaku meddig hatásos?
A fényképezésnél gondolom van automata villanós beállítás, azaz méri a fényt és villant ha kell?Panoráma funkció nincs?
Látom lesz téma,amit (akit!) folyamatosan kamerázhatsz, gratula a csöppséghez !
Szegény drága gyönyörű gyermekedet sajnálom, aki belenézett a vakuba és nem tudta mi ez a csillogás.Esetleg esti esős kamerafelvétel? Szemtelen vagyok, mi! Bocs! De tényleg hálás köszönet, s ha mégis rászánom a pénzt a sd 900-ra (kicsi az esély), viszonzom! Szép estét!
-
panaZso
csendes tag
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1851 üzenetére
Köszi! Neked is ATI kártyád van? Akármit csinálok akad. Nem sok a 70%-os terhelés? Az állatkerti viszont jó, lehet, hogy a 60Hz-el van a gond. Az is furcsa, hogy a laptopon, Intel GMA 4500 MHD, XP-n ad képet a Splash Player, a HD6850 meg nem. Majd megkérdem a VGA topicban, ha nem gond csatolom a videót.
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1863 üzenetére
Köszi! Itt is van pár bolt.
-
pinnacle
nagyúr
Megnéznétek még egyszer ezt a felvételt? Nem találtam olyat akinek ne akadna. Tomix24 ez is ugyanolyan beállítással készült, mint a többi felvétel?
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1865 üzenetére
Ha csak ez akad, akkor lehet sérült a file. Bár írtad másnak is akad, így valami hasonló lehet..
Ha a többi megy akkor meg nem mindegy? Egyszeri eset lehet, kivétel.
Ja, ugyanaz a kódolás mindnél, vagyis nem kódoltam.Update leszedtem, nálam megy, gyors, még le is kameráztam neked (1080i-ben hogy ne foglaljon helyet) X-Akta? [link]
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1866 üzenetére
Hali!
Ma próbáltam megnézni a készülékeket élőben, de csak félig sikerült. Sd900 volt, sd 90nem. Fogtam viszont sd 80-at, ami talán a legközelebb áll méreteit tekintve hozzá.
Sajnos elcsábultam: SD900 az én befutóm, és számomra egyértelműen, ugyanis az én kézméretemhez ez tökéletes, míg a többi, amúgy sokszor hasznosan kicsi készülék nem áll jól a kezemben.
Persze nem csak ez döntött, de mivel alapvető, hogy tudjam jól kezelni a készüléket, muszáj lesz összekaparnom a pénzt erre .Tegnap éjszaka rengeteg tesztet, véleményt olvastam az SD900-ról, és gyakorlatilag csak két hibát tudtak ismételgetni: 1. hangrögzítés gyengesége főleg szeles helyen. 2. felvételek utómunkáinak nehézsége.
Minden másban gyakorlatilag egyértelműen kiemelkedőnek tartják a kamerát (természetesen az árát is figyelembe véve!), mintha csupa pana marketinges venné csak meg. Azért ritka a mai világban az, hogy ilyen összhangban dicsérjenek egy terméket az emberek, mert mindig mindenben szoktak lenni kukacoskodó emberkék - itt úgy látszik a pana beépített ombudsmanjai kizárták őket az internetrőlAmi még árnyalhatja esetleg a képet, az az SD800. Hasonlóan jó fogású (szubjektív vélemény!) mint az sd900, de azért vannak eltérések. Tény, hogy a zoomgyűrű kellemes az SD900-on, de azt még tudnám nélkülözni - 50000 Ft-ért . Viszont nem találok érdemleges tesztet róla. A pana oldalán úgy látszik technikailag azonosak (zoomgyűrű és kukucska nincs, illetve kisebb az lcd), de nem tudom, hogy a gyakorlatban is hasonlóan jól teljesít-e.
Van esetleg a készülékről tapasztalat, vagy ti találkoztatok már teszttel róla?
Köszi előre is!
-
Tomix24
addikt
válasz panaZso #1867 üzenetére
Áhh, itt nemigen találsz SD900/SD800/SD700/stb tulajt Drága az már. Ha úgy vesszük, az SD90-et is 60+ vámért vettem használtan én is.
A PAna SD900 ellen az szól nálam, hogy hangos a motorja, belehallatszik a felvételbe. Dúrván szar. Ezt biztos nézted/halgattad nagy hangerőn(fülessel halgattam hogy megbizonyosodjak): [link] itt van 900-as felvétel..
És a másik a kis zoom.Plussz!!! Pana SD90 vs SD900 - [link] min. 720p-ben nézd és adj rá hangot. Végig érdemes nézni. Mindenkinek tanulságos lehet.
Bár a srácok a hangot tesztelik, de van kültéri/beltéri/sötét felvétel is. 1CMOS VS 3CMOS
Szerintem parasztvakítás keményen ez az egész "költsünk többet mert az lát a sötétben"
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
válasz Tomix24 #1868 üzenetére
Igen igen, pont ezen összehasonlító teszt láttán nyilatkoztam azt, hogy sd90 mellett fogok dönteni. De ott van az a hatalmas mínusz, amit említettem: behemót kezemben elveszik a kicsike, márpedig torzultan tartott kézzel nem fogok tudni normális felvételeket készíteni, legyen bármennyire is jó a képalkotási technikája a masinának.
A tesztek nemigen, inkább a felhasználók említették ezt a ventilátor problémát, de ha jól vettem ki, reagált a gyártó, és javított a dolgon. (persze ez se szentírás)
a 900-as felvételt már többször néztem, valamiért ezt szaggatva játssza le a gépem, nem tudtam eldönteni, hogy környezetei vagy géphangot hallani. Ezek szerint ez utóbbi, hát ez tényleg nem jó!!!
Nehéz döntés, most úgy vagyok, mint a játék: mindent vagy semmit! Szerintem a házi pénztáros fog dönteni: ha jóváhagyja, jöhet az sd900 (egyszer élünk! ), aztán legfeljebb mindenkit le fogok beszélni a megvásárlásáról. Ha meg bejön, akkor halleluja
Szép estét, köszönöm segítséged!
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1879 üzenetére
SSD-vel, CL7-es ramokkal , tv-re kötve vezetéknélküli cuccokkal 100K.
Ati driver:
WHQL [link]2 összetevőből kell installálni:
AMD Catalyst 11.12 Win 7 | Vista (64-bit)
+
AMD Media Codec 11.12 Win 7 | Vista (32-bit & 64-bit)
ez kell hogy a kamera kódekjét felismerje.A linkről ezeket tedd fel, és ha így sem jó , akkor passz.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1881 üzenetére
Köszi! Az egyik rendszeren fent van a másikon nincs, de nem számít. 11.12 Catalyst van, de az előzővel is csinálta. Azért gondolom, hogy Catalyst hiba, mert az Fps, MSI Afterburnerrel mérve, kikapcsolt hardveres gyorsításnál 59-60, ha bekapcsolom 50-60, zoomolásnál is csökken, az elején amikor elfutnak a kutyák 35-re is leesik. Gondolom ezért szaggat a kép.
-
TomCat85
tag
válasz panaZso #1869 üzenetére
Bocsi, hogy beleszólok, én Sony CX690-e-vel nyomulok és többek között azért nem vettem Pana SD900-at, mert az oldalhűtő zaja belehallatszik a felvételbe. Van esetleg vmi konkrét infó arról, hogy ezt hogy küszöbölte ki a gyártó (persze úgy, hogy nem rak hozzá külső mikrofont :-)) ?!
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Lehet, hogy egy fórumtárs megtalálta a hiba okát. A folyamatos videó engedélyezése, Intel CPU-nál nem elérhető. Idáig Nvida, Integrált AMD, illetve AMD CPU + ATI 6870-el ment akadásmentesen a video.
Kikapcsoltam az egyenletes videólejátszás kényszerítését, mintha egy kicsit jobb lenne, de még mindig nem stabil az Fps. -
panaZso
csendes tag
válasz TomCat85 #1884 üzenetére
Szia!
Én csak a felhasználók véleményeit olvasgattam, és a frissebb hsz-ben már nem panaszkodtak a zajra, ebből gondoltam, hogy javíthattak rajta. (volt, aki cseréltette ezért gariba a gépet, és az újjal már nem volt gondja.
Viszont hivatalos bejelentéssel nem találkoztam.
Találkoztam olyan bejegyzéssel is, amelyik arra utalt, hogy a ventilátor beszállítója nem lehet azonos, ezért zajoskodnak csak egyes szériák -ezt valószínű sose fogják hivatalosan megerősíteni.Kérdeztem is korábban, hogy mi döntött Nálad a Sony javára, ezek szerint ezért is amellett döntöttél. Más egyéb hiba amit a Panánál találtál, illetve amiben jobb a Sony?
A Pana se olcsó, de a Sony meg brrrr.... Megérte? Teszel föl esetleg saját samplet?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz panaZso #1887 üzenetére
Hozzám bizonyos szempontból a Sony állt közelebb pl. kezelhetőség, menürendszer, kamera kialakítása, anyagminőség, bizonyos funkciók...de tény, hogy nem volt könnyű döntés. :-) Amit eleinte a magam részéről hátrányként róttam fel a Sony esetében az a szín, a 3MOS-hoz képest fakónak hat(hat). De az is igaz, hogy élethűbbnek tartom azt a képet, amit a Sony csinál + más technológiával próbálták kompenzálni ezt a különbséget.
Tökéletes kamera meg nincs, nemhogy ebben az árszegmensben, de még feljebb lévőkben sem. Illetve értő kezekben még a "legegyszerűbb" kamerákkal is csodát lehet csinálni.
Amúgy van fent egy-két sample...1795-ös hsz-ben...
[ Szerkesztve ]
-
panaZso
csendes tag
.. s talán az egyik legobjektívebb teszt rengeteg infóval:
[link][ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz pinnacle #1895 üzenetére
Kollégának mik-oca -nak, itt a forumon is hasonló gondja volt, de a Media Player Home cinema -val ment neki.
Ezt írta: "Ami érdekes, ha kikapcsolok mindent és softwaresen játszom le pl. media player classikkal, akkor néha kicsit ugrik(épphogy),de ha bekapcsolom a catalys-tban a folyamatos lejátszás kényszerítése, akkor tuti.."
A progi: [link] - Ezt kell 64bites win-re is: Download [ Media Player Classic Home Cinema 1.5.3.3939 (compiled by XvidVideo) ]
[ Szerkesztve ]
-
mik-oca
tag
válasz pinnacle #1897 üzenetére
Összegezve eddigi tapasztalatokat:
Hardware-s gyorsítást bekapcsolva szinte mindegyik nagy fps-s felvétel kicsit szaggat egyes helyeken!
Ha simán gyorsítás nélkül rábizom a processzorra, abban az esetben mindegyik felvételt teljesen hibátlanul lejátssza.
Nekem eddig ilyen esetben a Media Player Classic tetszik a legjobban, mert ez terheli ki legkevésbé a Processzor, utána közel ilyen kiterheléssel jön a Splashplayer..Eddig ennyi, még kisérletezek
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tomix24 #1899 üzenetére
Meg tudnád nézni, hogy az AMD folyamatos video be van-e kapcsolva? Egyáltalán számít-e, ha ki-be kapcsolod? Neked ki-bekacsolt hardveres gyorsításnál mennyi a CPU és VGA terhelés?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest