Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tobika1
senior tag
válasz Tobika1 #1603 üzenetére
közben felraktam mindent de nem lett jobb, az itthoni konfigomon próbáltam ami még régebbi mint a notim (p4 3ghz, geforce 6800, 2gb ddr2) .
Neten rákerestem és találtam egy kodeket coreavc a neve, na ezzel már megy a sima hd szépen, és érdekes hogy a splash -el akad a mediaplayerrel meg megy szépen...
-
xxoxxo
csendes tag
Sziasztok! SOS segítségre lenne szükségem.
A napokban kell full hd kamerát vennem.
Egyszerű lány(!) lévén olvastam a fórumotokat, néztem youtube teszteket(úristen-kategória), aztán bementem az áruházba és felvetődött 2 lehetőség, amik között vacillálok):Panasonic hdc-tm80ep-k (Saturn ár 95 990.-)
16Gb beépített memória
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/panasonic/hdc-tm80-p45912922/termek-leiras.html#propertiesSamsung HMX-H300 (Saturn ár 75 990.-)
Nincs beépített memória
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/samsung/hmx-h300-p47017169/termek-leiras.html#propertiesFőleg a zenekarommal történő eseményeket kell rögzítenem vele (stúdió, koncert -félhomály színes fények, zaj- próbaterem, hülyéskedések, ilyesmi.)
Olvastam, hogy a Samsung HMX-H300-at (és a régi200-at) nagyon éltetitek, a Panasonic HDC-TM80EP-K-ról viszont nem nagyon láttam semmit.
Azt ismeritek? Van különbség? Melyik volna számomra hasznosabb? Milyen egyszerübb programmal (lány lévén a képességeim korlátozottak) lehet ezeknek a videóit vágni, színezni)?Életemben először fogok kamerázni, ezért zseniális lenne, ha: nem kéne konvertálgatnom, egyszerűen lehetne csatlakoztatni ahhoz amihez(?) kell, felismerné az xp, nem baszakodna velem sokat, és sokáig szerethetnénk egymást. Memóriakártya ügyben annyit bírtam kihámozni, hogy gyorsat érdemes venni.
Elnézést, hogy teljesen inkompetens vagyok, de a környezetemben senkinek nincs ilyesmi áldásos cucca. Szóval előre is köszönök minden segítséget!!!
(ui:Szerintetek érdemes venni pót akkumulátort, hogy amíg az egyik tölt a másikkal lehessen felvenni, vagy hamar feltöltenek ezek..? )
[ Szerkesztve ]
-
kpal
nagyúr
Kicsit furán hangzik itt a jol csengő márkák között de láttam az Aldis újságban FULL HD comot vajon az megér 40 lepedőt ?
-
Tomix24
addikt
Szerintem a következőként járj el.
Az 1080i-s kamerák közt nincs nagy eltérés képileg(alig észrevehető), főleg egy HMX300 és a PanaSonic SD80 között.
Rádugod őket a PC-re USB-n keresztül akkor rálátsz a mappákra amikből kimásolhatod a felvett anyagokat.
Tegyük fel megvetted mindkét kamerát, és lehetőséged van szerkeszteni, "szinezni" őket:
Panasonic nyers file:
[link]
Samsung nyers file:
[link]Vegas, PowerDirector, Camtassa, stb, rengeteg a szerkesztő program, amivel a fileok összefűzhetőek, effektelhetőek, feliratozhatóak, stb
Ha tudod a gépeden kezelni őket, akkor érdemes venned HD kamerát.
Pót aksi akkor kell ha többet akarsz felvenni mint 1-2 óra. Illetve nem előny ha adnak hozzá memóriát, illetve mondjuk úgy hogy busásan megfizetsz érte.. SDHC Class10 kártya(bármilyen márka) megfelel, 8GB-al már 100 perc felett tudsz rögzíteni. Samsung tud 720p-t ami szerintem szerkesztéskor előnyösebb, illetve van akinek az tetszik jobban mint az 1080i.
-
csjoco74
csendes tag
válasz Tomix24 #1610 üzenetére
Szia!
Olvasgatva a topicot felvetődött a kérdés bennem hogy ha egy H300 vagy SD90 kamerát veszek akkor a filmeket egyáltalán képes leszek-e feldolgozni az otthoni P4 3,2GHZ + 1GB RAM asztali PC-vel?
És feldolgozás szempontjából mi a különbség a Q10 és aH300 között? kétszer annyi időt igényel? stb
Előre is kösz a választ!
Jocó -
Tomix24
addikt
válasz csjoco74 #1612 üzenetére
Feltöltöttem ezen gépek felvételeit.. Letöltöd őket a gépedre és megpróbálhatod lejátszani és szerkeszteni. Rögtön választ is kapsz a kérdéseidre
Samsung q10 és HMX sorozat .mp4-ben vesz fel, mind egyforma bitrátával és tulajdonsággal. Nincs különbség a konvertálás idejében sem. Panasonic, Sony ,Canon, .mts-be vagy átnevezve M2ts-be vesz fel,
Összes Samsung felvételem, eredeti .mp4-ek a kameráról másolva:
[link]Pana SD90 - Csak átnvezve M2ts-re, de lényege nem változik ettől:
[link]Gépigény elvileg megáll PC-nél a Dual core proci, és UVD videógyorsítással rendelkező videókártyánál, Ram 1GB is elég, Win7 jobban szereti a HD-t mint a WinXp.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz csjoco74 #1612 üzenetére
A Panahoz adott HD Writer 3.0 (letölthető a Pana websiteról szerintem) installkor minősiti a géped, esetleg érdemes megnézni (notebookomat lesz#&@zta - 2GB RAM, vmi Athlon Dualocore proci, 512MB ATI kártya...).
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
TomCat85
tag
Hali!
Ahogy nézegetem a teszteket, árakat három Sony kamera maradt egyelőre a látótérben.
HDR-CX160E
HDR-CX360
HDR-CX690E
A CX-160 mellett egyértelműen az ára és a 30x optikai zoom-ja szól. A CX360 viszonylag jó paraméterekkel rendelkezik és még elfogadható az ára, ami lehúzza az a 12x optikai zoom, illetve számomra a CX690 kialakítása szimpatikusabb. A CX690 paramétereit tekintve üt. Ugyanakkor nagy negatívuma, hogy nincs benne memóriakártya és csak 10x az optikai zoom-ja, illetve elég drága.
Nálamnál okosabb, a témában jártasabb ember, vélemény? :-)
Köszi szépen!
-
xxoxxo
csendes tag
válasz Tomix24 #1613 üzenetére
Köszönöm a segítőkészséged és a videókat!
Az kapásból kiderült, hogy a sok éves laptopom alkalmatlan ahhoz, hogy bármi ilyesmit csináljak rajta, szóval ezt a kérdést is meg kell oldanom majd (konkrétan pl négyzethálós a videód wahaha mert újratelepítettük a windowst és nem tettünk mindent vissza rendesen Koncsik, a HD Writer 3.0 valószinű elsírná magát a laptopomtólxD)Akkor tulajdonképp az 1080i és a 720p alapján kéne döntenem, ha jól érzem.
Találtam ezt a videót, ami még hasznosnak tűnt:
http://www.youtube.com/watch?v=Z-JXfyvlPh0&feature=player_embedded
Ez alpján a 720p tűnik a modernebb, hosszabb távú befektetésnek (merasszongyahogy "az új tv-k is mind ilyenek" és nehogymár ezért ne legyen emtívíkompatibilis a zenekari videóm), de a videóid még ma összehasonlítom egy normális gépen, már le is mentettem őket!)
MillióMillió rózsaszál![ Szerkesztve ]
-
xxoxxo
csendes tag
Az 1080i vs. 720p miért pont az internet szempontjából fontos?
Youtube csak i-t tud ha jól tudom.........? az új tv-k már p-sek? vagy most tottál baromságot mondtam?
Úgy tűnt, az interlaced felvétel elég csíkos ha youtube-on, gyengébb számítógépről nézed vissza...Ma egy üzletben jól összezavartak.
Ugye eddig a SamuH300 és a PanaHD80 volt.
Rám akartak beszélni egy SONY hdr-cx115eb.cen-t.
Azzal jöttek, Czeiss, meg jól lát sötétben és hogy 2.0 dolbival veszi a hangot, ami jól jön, mivel főleg zenés felvételt rögzítenék, kifejezetten klubkoncerteket is. Viszont úgy vettem észre az amatőr tesztvideókon(amiken egyébként tényleg olyan a hang, mintha mögűlem jönne a zaj), hogy ahogy viszik a képet, mintha ugrálva próbálná utólérni a kép a kamera mozgási tempóját, szóval nem szép simán halad a kép, akadozik. Több különbözőnél is.[ Szerkesztve ]
-
xxoxxo
csendes tag
Mostanáig néztem videókat, olvastam utána és a Sony 115 győzött meg a legjobban, utána H300 és Pana vesztett Remélem nem lesz semmi trouble a Sonyval, ma megyek megvenni, sikítsatok ha mégse
-
Tomix24
addikt
A Sony a legrégebbi modell, amit kinézhettél.
Nincs benne optikai kézremegésgátló, csak szoftveres, ami ha nem zoomolsz még elmegy, de Zoomolni kizárólag csak álvánníal ajánlott. De gondolom nem álványról akarsz kamerázni? (Főleg úgy hogy a több nem nyert kategóriás meg simán jobb ebben. A másik , a Sony 1080i-ben vesz csak fel, és a legjobb minőségében, mert ugye ez is állítható FX (1920x1080i, 24 Mbps) Vagyis kb 4 Mbps-el nagyobb bitrátát is használ mint riválisai, ami még nagyobb file-okat eredményez, és még erősebb gépet kíván, ami mellett pedig a képminőség megmarad a Samsung illetve Panasonic szintjén/szintje alatt.
Hogy szemléltessem: 0:50-től [link] és 1:19-től..
Még dúrvább: 9 és 22 másodpercnél: [link]
Én inkább nem egy 2 éves hanem az idén nyáron megjelent modellek közül választanék.
-
Tomix24
addikt
LCD és Plazma TV-k is mind tudják a 720p/1080i-t kezelni, de manapság már csak olyat lehet szinte kapni ami az 1080p-t is tudja, tehát mindhármat.
Ha a kamerát közvetlenül a TV-re dugod Komponens vagy HDMI kábellel, akkor félsoros 1080i felvétel alig lesz megkülönböztethető az 1080p-től, mert a TV egybemossa a sorokat(Deinterlacing). Vagy PL egy külső Média lejátszót használsz, vagy PC-t, bármit, mind megoldja ezt a kérdést.
Csak az csíkos a Youtubon, amit nem átalakítva tettek fel esetleg. De ha a videókártya a számítógépbe be van állítva hogy automatikusan alakítsa át, úgy az imént linkelt Youtube-os felvétleken sincsenek csíkok pl, pedig 1080i-ben tették fel.
Azzal jöttek, Czeiss, meg jól lát sötétben és hogy 2.0 dolbival veszi a hangot. Ebben az árszegmensben megvan a határ amit tudnak ezek a kamerák. És ahogy nézem a Samplekat, a Sony is csak annyira tud jó képet sötétben mint a többi, tehát nincs előnye:
PL kicsit sötét: [link]
és még sötétebb: [link]
Hát ez nem meggyöző cseppet sem hogy jól lát sötétben.. Vagy jobban mint a riválisok.Dolby hang- Az egy kódolás, és több helyet foglal, mint a másik rivális formátum mint az AAC. Inkább fontosabb az hogy a mikrofonok milyen minőségüek, mint az hogy mibe menti el Az álltalam linkelt Samsung kamera hangja eddig a legtisztább amit életemben hallottam, Panasonic pedig a beépített puskamikrofon, és állítható hangerő miatt a legprofibb(de több hangot is kell a TV-re adni, illetve kicsit mély hatást kelt az egész.
-
Tomix24
addikt
Én ha 90.000Ft-ig elmehetnék ezt venném: Samsung HMX 300
[link]Új modell, jó a lencséje, nagyon tiszta a hang, amit felvesz, nem foglal túl sokat a kártyákon, van DVD minőség progresszív módban, van 720p és 1080i is.
1920 x 1080 / 50 i , 1280 x 720 / 50 p, 720 x 576 / 50 pTehát ha valamelyik nem tetszik, akkor nem leszel meglőve mert van választék. Tud fotózni is felvétel közben is(akár a többi)
Time laps - [link]
Jól bírja
BSI szenzor
30x optikai zoom
300x digitális zoomnagy 3"-os érintős kijelző
Elég nagy problémákat okoz, hogy minden leállásnál új file-ba kezdenek a digitális kamerák , a HMX300 tud pl folytatni felvételt. Ez eléggé nagy dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz hollozoli #1620 üzenetére
Néztem a felvételeket amiket feltettél. Tényleg ugyanaz szinte a lencse minta HMX200-ban.
Nekem is remegős a kezem, apámnak meg borzalmasan sajnos.
De a lényeg hogy ne 1 kézzel kamerázz, a bal kezeddel a kihajtott lcd képernyő alsó sarkát támaszd meg, ellensúlyozd. Némileg segít majd.
Valahogy így:Lassan forogj körbe ha szükséges, illetve 720p-ben jobb ilyenkor a kép mint 1080i-ben.És érdemes sok snittet csinálni, vagyis a sok kicsi, jobb mint az egy hosszú felvétel, álló helyből,illetve sétálva(ami megint nem tesz jót a képnek) .
A Zoom-ot is lassan használd, éppen hogy. Ezeket profi oldalakon javasolták, még én sem sajátítottam el sajnos teljesen, de ezek nekem sokat segítettek a kamerázásban.[ Szerkesztve ]
-
aag
őstag
vagy most tottál baromságot mondtam?
Nem erről van szó, hanem arról, hogy a katódsugárcsöves tévék óta egészen értelmetlen az interlaced formátum. Eredetileg azért találták ki (vagy föl?), mert a korebeli tévéken a másodpercenként 60 képkocka olyan nagy terhelést rótt a korabeli képcső-bevonatra, hogy annak nem maradt ideje visszahülni. Más szavakkal: annak a bevonatnak túl nagy volt az utánfénylési ideje. Ha viszont az egyik képkockában a páros, a másikban a páratlan sorokba rajzolt az elektronsugár, akkor pontosan dupla annyi ideje meredt a visszahűlésre. Ezt a módszert nevezték interlaced eljárásnak. Egyébként a kameráknak is jót tett ez a módszer, mert az érzékelőknek ott is dupla annyi ideje maradt a feltöltődésre, ráadásul pont fele akkor adatmennyiséget kellett csak letárolni. Innen a "félkép" elnevezés.
Szóval az LCD-s Fullhd-s tévék korában ez az eljárás már szükségtelen. Ráadásul a PC-képernyőjén a minden második sor információhiány fekete vonalként nyer láthatóságot. Vagyis csíkos a kép. Szóval az "í" lassan de biztosan halálra van ítélve. De a jelenlegi LCD-s tévéken az "i"-s látványában tökéletes. Vagyis egyenlőre nincs vele semmi probléma.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a legtöbb fullhádés kamera ami jelenleg "p"-snek mutatja magát, a valóságban belöl "i"-s és egy beépített deinterlace áramkörrel készíti el az 1920*1280p-s anyagot. Na-most miért fontos ez. Mert az "i"-s anyagból a számítógépünk sokkal szebb "p"-s anyagot tud készíteni. Persze ehhez program, idő és egy picike szakértelem kell. A kényelem manapság többet ér. Lezajlott mindez már az mp3-aknál is. Kezdetben nagyon csúnyának hallottuk, a CD-hez képest. Mára nem is értik miről beszélek. De így van ez jól. Illetve az egészből csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a fejlődés nem mindig takarja a szó igazi jelentését, de a kényelem oltárán feláldozzuk, elmismákoljuk a különbséget
Összefoglalva, inkább vegyél fullhdés progresszívet tudó kamerát és örülgess neki, hogy használhatod bármire egyetlen kattintással, szakértelem nélkül. OK?
-
Tobika1
senior tag
válasz Tomix24 #1605 üzenetére
Ma felraktam a notimra a coreavc codec-et és végre nem szaggat sem a sima sem a fullHD sem de azt vettem észre hogy a full hd videóknál a szélek csíkosak, tudom hogy ez az "i" felvétel miatt van de eddig ezt nem láttam amíg a klite codec pakk volt felrakva... Lehet hogy az összemossa a 2 félképet?
-
Tobika1
senior tag
válasz Tomix24 #1632 üzenetére
Teljes képernyőn néztem a felvett arányban. Ez az 1080i miatt van. Ahogy nézegettem a codecben ki van kapcsolva a deinterlacing szerintem emiatt van. Szóval ahogy most nézem a videót ez az ahogyan felvette a kamera, nem nyúl bele semmilyen codec, innen látszik hogy mennyivel jobb a progressiv felvétel...
-
Pöfögő
csendes tag
Köszönöm az eddigi segítséget!
A Sony Hx9v mellett még elkezdtem szemezni a Fujifilm FinePix F500EXR géppel, erről tudtok írni valamit?
Sajnos a hazai Fuji honlapon nincs fent, csak az F300EXR.
Árban 13 ezerrel olcsóbb, mint a Sony HX9V. -
bodaiboka
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Először is szeretném leszögezni, hogy új vagyok a témában. Nagyon ritkán szoktam fórumozni is, de mivel ehhez nem értek és nincs kedvem magamnak kibogarászni itt a dolgokat, a segítségeteket szeretném kérni.
Lehet, hogy sokak felriadnak majd ettől, de egy HD vagy FullHD kamerát szeretnék venni 40k körül (nagyon esetleg 50k). Néhány ezen kritériumnak megfelelő kamera: HP V5560U, Benq M23, Toshiba Camileo SX500, Praktica DVC 5.5... stb. hirtelen ezeket találtam. Tehát a kérdés az lenne, hogy a felsorolt, illetve a nem felsorolt kamerák közül melyiket ajánlanátok? esetleg, hogy miért. Azzal még azért tisztában vagyok, hogy nyilván szükség lesz még egy kb. 4-8 GB-os memóriakártyára is ezen felül, esetleg ilyet is ajánlhattok.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tobika1
senior tag
válasz bodaiboka #1637 üzenetére
A HP-t felejtsd el! olyanom volt, borzasztó a hangja... kattog, belehallatszik a felvételbe ahogyan állítja az élességet és a zoomolás hangja is. Alig tudtam eladni fél áron... Stabilizátor sincs benne, remegett a kép.
Samsung q10 52k ért van az auchan-ben! én is olyat vettem a HP után és ég és föld! csak ajánlani tudom, a legjobb FULLHD-s ár/érték arányú kamera!
[ Szerkesztve ]
-
xxoxxo
csendes tag
Köszönöm Végre értem az i vs. p kérdést.
Milyen programmal javasolod az átalakítást?
Kitanulom, mert tényleg fontos, h a lehető legélesebb legyen majd a kép.
Sajnálom h a Sony ilyen kripli hibákon csúszik el mint amiket mondtok. Az élesség-kontraszt arányaiért a szívem szakad, annyira tetszik, ez már ilyen ízlés kérdése dolog azt hiszem. Gondolom amiben nincsenek ezek a hibák, az meg 2xannyi. ssshit.
Akkor marad a H300, kizárólag mert szimpatikusak vagytok és hiszek nektek
Már csak azt tisztázzuk, hogy az új változata a HMX-H300BP ugyeugye?
Esküszöm túllennékmárezen És köszi! -
aag
őstag
Hát a fizetősekből a legjobban a Canopus szoftvereit javasolhatom. Direkt átkódoláshoz én ezt ajánlom neked.
Az élesség és a kontrasztosság, látványában egymáshoz nagyon közel álló dolgok, fontos azt tudni, hogy amit nem rögzít a kamera, azt később sem lehet megjeleníteni. Például ha egy távoli autó rendszáma olvashatatlan, az kontrasztosítva az anyagot is olvashatatlan marad. Míg ha az egész képet nézed, akkor kontrasztosítva és 'sharpingolva' sokkal nagyobb felbontásnak tűnik az emberi szem számára, de valójában mégsem az. Ugyanez van a színekkel. Például a SamuQ10 olyan mélykék eget és olyan zöld füvet csinál neked hogy ájulás, de van aki a hozzá képest látványában fakónak, szürkének tűnő színhűségnek jobban örül.
A drágább kamerákon általában négy dolgot fizetsz meg: a márkát, a jobb kézi-kezelhetőséget, a nagyobb felbontást és a valósághűbb színeket. Esetleg még hozzátehetjük a gyenge megvilágításban való jobb képet is, de ezt nem minden drága kamera hozza.Én most otthonra a Samsung Q10-el nagyon elégedett vagyok. Ha az érintőképernyőjén található kézi-állítási lehetőségeket kicsit begyakorlod (és esetleg még veszel hozzá egy jó állványt is), akkor a nagyokat megszégyenítő felvételeket készíthetsz majd vele. Kifejezetten női kézbe való kicsi és könnyű, de nagyon éles, jó képű kisvacak. Én csak ajánlani tudom!
-
frasz
tag
válasz Tomix24 #1641 üzenetére
Hellosztok,
Párom ma bejelentette: kérjünk karácsonyra kamerát
És én mint egy rendes vőlegény, kérekA nagy kérdés:
Samsung:
HMX-H300BP vagy
HMX-Q10?Mennyivel tud többet a kb. 22e Ft-tal drágább H300Bp?
Megéri, ha igen, mikor?
Köszi előre is,Robi
-Ez ki ez?- Mi a ... közöd hozá?- Csak kérdeztem csak!
-
xxoxxo
csendes tag
HMX-H300BP....
Akár milyen üzletet hívok, vagy azt mondják hogy a BP az színkód (a kamera színére utal), vagy azt, hogy hiánycikk, mert annyira új még ez a BP. hahaha
Most akkor mivan?!?!?!?[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
A különbség a lencse pl, vagyis nem torzít már kicsit sem a bal szélen bizonyos beeső fények hatására. Bár lehet észre sem fogod venni.
Illetve nagyobb az Optikai Zoom, ami azért lehet előny, mert 30x-os-nál ugyanolyan éles a kép mint 1x-nél. Én ha lenne plussz 22 ezrem, akkor az újjabb, illetve kicsit jobbat venném.
De már mondjuk rakosgatnak fel q10 felvételeket is, láthatod hogy az is gyönyörű, és ha nem kell a nagy zoom, spórolni is akarsz, akkor az is megfelelő masina tud lenni.
-
Tomix24
addikt
válasz tiszavirág #1588 üzenetére
Lehet pofátlanság, de kérhetek még felvételt? Jó a Megaupload , ott teljes valójában élvezhető.
Kinti, utcai, autókkal, emberekkel, szinekkel..1Giga is felmegy a MEga-ra Nagyon jó képe van, ahhoz képest hogy fényképező! A kinti felvételnél a beépített mikrofont is hallanám legalább hogy dolgozik. Tényleg ajánlható egy fotósnak ,aki néha kamerázik is.Feleségem Olympus Vg130 [link]fényképezőgépe ehhez képest mozis kalózfelvétel..
Ott is csak a nagy HD felirat a gép oldalán(720p) meg nagy reklám... Annyit foglal 1 perc felvétel mint a PanasonicSD90-em(4GB - 18perc) és a végeredmény.... Röhej.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest