Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
silboy
aktív tag
válasz zovifapp111 #6500 üzenetére
Igen.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
escam
újonc
Alig használt Sony Hxr-MC2000 Full HD kamera eladó.
Adásminőségű anyagok felvételére is alkalmas, de az I-autó funkciónak köszönhetően, amatőrök is könnyedén használhatják. Beépített 64GB belső memóriával rendelkezik ami több mint 6 óra Full HD anyag felvételét teszi lehetővé. SD kártyát is fogad, illetve külső HDD-re vagy DVD író segítségével, DVD lemezre is írhatóak a felvételek. Annak ellenére hogy egy stabil vállkamera, rendkívül könnyű, ami mozgalmas események felvételénél, előnyt jelenthet.Mivel előtétlencsével volt használva, teljes mértékben karcolásmentes. Tartalék akkumulátor is jár hozzá+ND filter. Felár ellenében, statívot, hordtáskát, nagyméretű kontroll monitort is tudunk biztosítani.
Vidéken történő személyes átvétel, megoldható.
Ára: 295.000Ft
+36-30-363789
-
Ottó58
senior tag
Árban nem egy kategória, de az alapvető (legfontosabb) paraméterekben majdnem egyezik.
Sony CX-250, - HXRMC2000U][ Szerkesztve ]
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Édesapám 20 éve erős alapokkal rendelkező hobbikamerás, főbb témái átlagos családi események (beltér, nappal, este) és kirándulások (erdő/mező/város kültér, nappal). Volt korábban Samsung VHS kamerája, utóbbi időben egy Sony digital8 kamerája, amit most cserénénk egy szintén Sony-ra, egy CX330-ra FullHD-ra váltás miatt (Samsung UE50F6650). Kerete olyan 100-150 ezer körül lenne.
Sony CX330-ról vélemény vagy ellenvélemény? (Töltőadapter csak külön vásárlós, de ez két akkulval szerintem kezelhető.)
Esetleg más vagy jobb atlernatíva? (Nézegettük a CX410-et is, de arról azt olvastam, hogy nem igazán jó a hangja. JVC? Canon? Panasonic? Samsung? Egy Panasonicot láttam, nekem azok fakók azonos szaturáció beállítás melett. Esetleg számíthat, hogy Samsung tévéje van.)
Esetleg következő árkategória és típus mi lenne? (Ha pár 10 ezer forint jelentősebb többlet hoz, akkor lehet, hogy érdemes pár hónapot várni, hogy emelkejden a keret.)
Szerk.: Használtak kilőve, csak újak jöhetnek szóba.
Köszi: sinick
[ Szerkesztve ]
-
Wankes
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy JVC GZ-E105 típusú kamerám. Sajnos még a gyári aksim van hozzá, ami nem igazán izmos. Arra gondoltam, hogy: van nekem egy Yoobao féle 13000mAh -es powerbankom és arról működtetném. A kérdés: Okozok ezzel valami kárt a kamerában? Még nem próbáltam még ki, és nem értek ehhez annyira, ezért kérdezlek titeket.
-
tsyl
aktív tag
Szia!
Én Tibor123 fórumtársunknak köszönhetően mai napig külső powerbankot (20000mAh) használok az üzemeltetéshez a Pana V720-as kamerámhoz minden gond nélkül és nagyon hálás vagyok neki azért a segítségért amit személyesen is megadott nekem.
[ Szerkesztve ]
18 éve a PH-n....
-
vazol
tag
Én a Pana v750-hez használok egy Prestigio 10000mAh külső akkut, de az én kamerámhoz eleve USB csatlakozós töltő adaptert adtak (1,7 A) így nem okozott problémát a külső akku rákötése...
A JVC-hez ahogy nézem 5,2V töltő feszt írnak, így nem tuti a dolog, de kárt szerintem nem csinálsz vele, ha kipróbálod.Ha nem vagy biztos benne, kérdezz és még bizonytalanabb leszel!
-
Wankes
csendes tag
Valóban, most néztem a kamera töltőjét és 5.2 voltot ír. A külső akkut megvizsgálva, vagyis amennyire nekem sikerült kisilabizálni, akkor 5 voltot ad le. Csak nem teszi tönkre a két tized volt különbség? Kipróbáltam, és működik vele, csak az a kérdés hosszútávon hogy tolerálja?
-
vitko6
csendes tag
válasz Wiraqutra #6479 üzenetére
Szia,
Melyik kamera mellet döntöttél végül?
nekem egy sony cx-240 volt, de borzalmas volt a képe ha lámpával megvilágitott szobában(indoor) csináltam a felvételt.
most az canon r506-ot néztem ki, remélhetőleg az jobb minőségű. ott azt irják, hogy a minimális megvilágitás 0.4 lux.Esküvőt szeretnék elsősorban rögziteni vele, de nyaralásra is magammal vinném.
-
vitko6
csendes tag
válasz zovifapp111 #6498 üzenetére
Mennyire vagy megelégedve a kamerával? elsősorban beltéri felvétel minősége érdekelne
köszi -
silboy
aktív tag
Nekem 506 van,kérdezz,ha tudok segítek.
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
silboy
aktív tag
Nekem R van.Ezekkel a kérdésekkel megfogtál,még nem fényképeztem vele és csak kültéren használtam.De készítek teszt képeket és egy rövid beltéri videót,ha gondolod és meglátod mit tud.
-
vitko6
csendes tag
válasz laszlo168 #6515 üzenetére
nagyjábol ilyent tudott az enyém is. elkezdtem hasonlitgatni a telefonom által készitett képpel, és nem tudom határozottan mondani, hogy a kameráé job (eltekintve a zoomtól), sőt a szinek élethűbbek a telómon.
te elégedett vagy evvel a minőséggel? vagy ebben az árkategoriában ez a legjobb? -
silboy
aktív tag
A képek nem valami jók,sőt...Készítettem kevés nappali fénynél és villanyfénynél is,és találtam egy napfényest is még a nyárról.Ha adsz egy e-mail címet,elküldöm.Mehet privátba is.A videókat meg feltöltöm a youtube-ra,és linkelem.
-
silboy
aktív tag
Erről már volt szó,hogy a kamerák olyan 200 ezres felső határig nem tudnak jobb videót készíteni mint egy jobb telefon.Amivel többek,azaz optikai zoom és a stabilizátor.
-
silboy
aktív tag
-
Ottó58
senior tag
válasz laszlo168 #6515 üzenetére
Csak be kell állítani a Low Lux funkciót, ekkor a zársebesség lecsökken 1/25-re! Ez majdnem olyan, mint a Panáknál az éjszakai.
A 240-es 1/5.8-os érzékelővel rendelkezik, nálam a CX-250 1/3.91.(#6520) silboy: "a kamerák olyan 200 ezres felső határig nem tudnak jobb videót készíteni mint egy jobb telefon. Amivel többek,azaz optikai zoom és a stabilizátor. " - ez nem teljesen igaz, vannak 100 körüli kamerák, ahol az egyik jól teljesít, a másik gyengébben. Jóval többet tudnak az általad leírtaknál, számos beállítási lehetőséggel rendelkeznek, amire a legtöbb teló nem képes!
» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
laszlo168
senior tag
Ilyen kamerája van valakinek? ha van lenne pár kérdésem.
-
merqree
őstag
Sziasztok!
Az igényeim:
90%ban kültéri felvételeket szeretnék készíteni, full HD felbontásban, memória kártyára VAGY belső tárhelyre (nem feltétlen HDDre gondolok) rögzítés.
A google-ba beírtam, hogy top 10 full hd handycam, és az alapján két kamerára szűkítettem a kört:
Canon Vixia HFR52
Sony HDR PJ275Valószínűleg túl frissek lehetnek, mert nem találtam meg itthoni kínálatban, vagy rossz helyen keresek.
Abban kérem a segítségeteket, hogy a fenti két márka/típus tekintetében azonos minőségű kamera vajon melyek lehetnek, márkán belül? Tehát más márkát nem gondoltam megvásárolni.
Válaszokat és ötleteket előre is köszönöm!
-
merqree
őstag
válasz merqree #6527 üzenetére
Megtudtam, hogy Vixia USA-ban érhető el, itthon a Legria HF R56-ost ajánlották helyette.
Sonyban ilyet találtam itthon: Sony HDR-PJ410B
Panasonic HC-V550EP-ről még nem találtam véleményt.Rosszabb az összehasonlítás, mint gondoltam. Iszonyatosan sok paramétert kell összenézni, és döntés után meg hiába "sír" az ember.
-
vitko6
csendes tag
válasz merqree #6528 üzenetére
nem hiába sir az ember... én egy sony cx240 -et vettem, és hát .. .gyenge fénynél borzalmas felvételt készitett...
szerencsére rendeltem, igy vissza tudtam vinni 14 napon belül... szó nélkül visszautalták a pénzt....azóta sem találtam olyan kamerát ami tettszene...
néhány már kifutott darab volt nagyon jó áron, pl az M506-os... sajnos ilyent már nem lehet venni...
a hasonló árú kamerák lényegesen gyengébbek most...úgyhogy most várok, hátha kihoznak valami jót...
-
djnice
veterán
A Panasonic HC-V750 és a V730 (ua mint a 750 csak wifi és nfc nélkül) az oroszoknál 90.000 Ft újonnan. Ismerős hoz egyet nekem hamarosan, majd teszek fel tömörítetlen tesztfelvételeket. Hogy itthon miért 160.000 Ft az jó kérdés, szóval akinek van lehetősége onnan vagy Ukrajnából hozatni annak érdemes megfontolni mert szerintem ennyiért best buy.
-
daad79
csendes tag
Jóestét!
Erröl a Sony HDR-CX330 videokameráról mi a véleményetek?Beltérbe is jó hd videókat csinál meg milyen állóképeket?Vagy hasonló árba van jobb ennél?Családi eseményekre kellene pl majd a lányom óvodai ballagását akarnám megörökíteni meg nyaralás,szülinap stb!
[link] -
djnice
veterán
válasz laszlo168 #6533 üzenetére
Egyiket sem szabad megvenni, a kis érzékelő miatt beltérben gyakorlatilag használhatatlanok.
Ha nincs rá nagyobb keret, akkor ezt kell megvenni, sokkal jobb minőségben vesz fel mint a hasonló áru kamerák: [link]
Két minta felvétel: [link], [link] (1080p50 28mbit)[ Szerkesztve ]
-
-
djnice
veterán
válasz laszlo168 #6537 üzenetére
Azért ez a Sony fényképező más kategória, simán elmegy kamerának is (nézd meg a linkelt felvételeket). Én 3 évig elvoltam a Sony HX9V-vel, csak most jött ez az olcsó Pana V730, így lecserélem mert beltérben a Pana még jobb, a fényerős optikának köszönhetően.
Azért írtam, hogy aki 70-80k körül gondolkodik annak jobb választás a Sony fényképező, vagy persze kintről a V730/V750, de arra még rá kell kérdeznem. -
Ottó58
senior tag
válasz laszlo168 #6537 üzenetére
Egyetértek veled. Nekem is van több fényképezőm, ami full HD videót készít, de számos korlátba ütköznek, s a Sony CX250-es kamerám sokszor jobban használható videó készítésre.
Vannak helyzetek, amikor a fényképező használata nehézkes bizonyos körülmények közt, a kamerával sokkal könnyebben megoldható némely probléma. (Bizonyos beállítások, könnyebb zoomolás és kezelhetőség, stb.)» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
-
djnice
veterán
Na beszéltem az orosz ismerőssel, már csak a V750-ből van: [link]
130.000 Ft-ért tudná hozni szállítással ha valakit érdekel. -
inez6617
újonc
Sziasztok ! A kérdésem az lenne, hogy van egy Full hd 1080p V5560u kamerám és a fotózásnál mindig vakuzik, nem tudom hol kell kikapcsolni már a menüt többször is áttnéztem de nem találok vakuhoz kapcsolódot, ha valaki tudná kérem írjon ! Köszönöm előre is ..
-
djnice
veterán
Teszteltem egy kicsit a Panasonic HC-V730-at (ua mint a V750, csak Wifi és NFC nélkül).
Egy valami nagyon nem tetszik benne és pont az ami miatt a Sony fényképezőt is lecseréltem...
A fényképező azt csinálta, hogy ha kevésnek érezte a fényt, automatikusan átváltotta a shutter sebességét 1/25-re, ezzel darabos lett a mozgás és nem lehetett ezt a funkciót kikapcsolni sehogy.
A Panasonic-nál van egy olyan menüpont, hogy Auto Slow Shutter ON/OFF, na ha ez ON állásban van akkor ugyanúgy viselkedik a kamera mint a Sony fényképezőm. Igen ám, de iA és iA+ módban ez nem állítható, és sajnos mindig be van kapcsolva. Gondoltam jó lesz akkor a Manual mód, ott OFF-ra lehet állítani, viszont ebben a módban max F8-ig zár össze a rekesz ami napsütésben kevés és kiégnek a világos részek.
Így egyelőre beltérben Manual módban, kültéren iA módban használom, ami nem túl jó dolog, főleg ha épp nem én használom a kamerát...Remélem egy fw frissítés előbb-utóbb megoldja ezt, mert ez így elég gáz szerintem, külföldi fórumon is beszélnek róla: [link]
-
Rigormortiis
veterán
Beújítottunk a cégben 4 db Canon xf205öst. Legjobb kamera, amivel eddig alkalmam volt dolgozni!
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
csabili74
aktív tag
Sziasztok. Kis segítség kellene, vennék egy kamerát otthoni célra, használtan, nem túl drágát, lehet merevlemezes, vagy kártyás is, a lényeg, esti szürkületben is használható legyne, vagy lámpafénynél.
Valakinek valamilyen ötlete?
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
Joe fiú
senior tag
Üdv, hátha van valakinek ötlete és nézi még valaki a topikot. Olyan progi kellene ami az egybefüggő, de ugye a kamera által külön mentett mts fájlokat összefűzi. Sonynak van egy egyszerű kis progija amely már a kártyáról való bemásolásnál megcsinálja ezt. Panasonichoz is létezik ilyen?
-
Jackal2
senior tag
Sziasztok, első dolog, hogy megnéztem hogy van-e topicnyitó poszt, de sajna nem volt, szóval nem tudtam informálódni
Az alábbi témára keresek videókamerát. Két fő felhasználási terület lenne:
1. blogoláshoz, állványról, videóblog sorozat készítésére, ahol fontos lenne a gyors fókusz, mert sok esetben (főleg ilyenkor télen) kevés a fény a szobában. Meg tudom támogatni 3 lámpával a felvételt (két állványon lévő ledes, meg egy Manfrotto Led lámpa, vakupapucsos), de azért jobb lenne, ha minél gyorsabban fókuszálna és tiszta képet adna. Alapvetően tárgyakat szeretnék vele videózni, de elképzelhető, hogy az alkatrészek szerelgetését is felvenném.Felbontás: 1080p 30 FPS, lehetőleg SD vagy micro SD kártyára rögzítsen
2. gyors mozgás felvételére, jó fényviszonyok közepette, például mozgó drón filmezéséhez, kézből, legyen elektronikus képstabilizátor benne és valamilyen optikai zoom. Örülnék egy külső mikrofon bemenetnek is.
Felbontás: 1080p 60 FPS vagy több
Új is és használt is érdekel, olyan 100.000-em van rá. Egyelőre csak ötletelek, tehát nincs semmilyen konkrét elképzelésem.Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
vjozsef
senior tag
Sony Hx9v:
Eloszor teszteltem kulteren a naplementevel, es AVHCD-ben elborzadtam a minosegtol, elmosodottak az elek, stb. Mit csinalok rosszul?
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Valakinek esetleg nincsen véletlenül egy JVC RM-V750U távirányítója? Megvásárlásra is érdekelne, de ha még használatban van akkor ha egy "kódlopást", beolvasást meg tudnánk vele oldani egy személyes találkozóval az is nagy segítség volna...
Előre is köszi a segítséget!
(Ha esetleg bármi más JVC kamera távirányító akadna, lehet annak a lemásolása is megoldaná a problémámat)
-
Livius
őstag
Hello!
Egy ismerősömnek próbálok keresni a Sony HDR-CX220 kamerájához töltőt. A neten a Sony AC-L200 adaptert találtam hozzá, kb 20 ezer forintért. AC-L200B van jelenleg hozzá, ami szerintem már sajna kezd hol tölteni, hol nem tölteni. Léteznek ehhez után-gyártott töltők is, amik nem ilyen vicc áron lennének beszerezhetők? Vagy csak ezek a pár grammot nyomó kapcsolóüzemű 1000%-os árréssel eladott hulladékok kaphatók ezekhez, 20 ezer forint környékén?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
tiszavirág
tag
válasz vjozsef #6551 üzenetére
A menüből ezeket állítsd be. Jónak kell lenni.Remélem ezek segítenek.
mozgó felvétel színhűsége: SCN
videóminőség: PS
jelenetválasztás: ISO
EV: a felvétel megkezdése előtt a kép megfelelő világosságának beállítására szükség lehetEgyébként 6. éve használom videózásra teljes megelégedéssel. Semmi ilyen jellegű problémával nem találkoztam.
Tudtam, csak nem sejtettem.
-
Livius
őstag
válasz fpeter84 #6554 üzenetére
Ez a töltő jó lehet egy Sony HDR-CX220 kamerához?
A leírásban nem írják ezt a kamerát, csak a Sony AC-L200B töltőt, ami jelenleg is volt a kamerához.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
fpeter84
senior tag
Gyakorlati tapasztalatom nincsen ilyenekkel. Ha ránézésre hasonló a csatlakozója, akkor érdemes elmenni személyesen és összepróbálni - azt persze előre le kell tisztázni hogy a ráírt kimeneti feszültség azonos legyen, a kimeneti áramerősség pedig azonos vagy több mint a gyári töltőn...
-
Szabi46
csendes tag
Sziasztok.
Hogyan és hol tudok rendes működő programot letölteni Panasonic HDC SD90EP-K kamerámhoz amivel tudok videót átmásolni PC-re? Mert nemrég frissítettem a PC-t win10re és semmi programom nincs meg hozzá. Volt HD writer és VideoCam Suite is, amik remekül kezelték a kamerán levő anyagot, szépen ki lehetett választani, hogy melyik anyagot akarom éppen átmásolni a megadott mappába, még törölni is tudtam róla a kameráról ha jól emlékszem. Szóval ilyen remek programot keresek. Sajnos USB kábelről sima fájlként csak jól elrejtve vannak a videók, elég hülye elnevezéssel (0001, 0002 stb, valamint *.mts kiterjesztés, amiket a fent említett programok m2ts-ként másoltak át és a dátum volt a fájl neve)
KösziMotorola E365 - Nokia 6020i - Nokia N95 8GB - Nokia N8 - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy S4 - Samsung Galaxy S6 - Huawei p20 pro - Xiaomi 11 ultra 12/512
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Full HD-s videókamerát szeretnék vásárolni családi videók készítéséhez. Régebben kb. 4-5éve használtam egy samsung hmx-h200bp full hd kamerát azzal meg voltam elégedve. Sajnos a kijelzője tönkrement amire már nem szeretnék költeni.
Elvárások:
- min. Full HD rögzítés
- rögzítés memóriakártyára vagy ha van belső memória az sem gond
- jó képminőség tv-n nézve(van 4K illetve többnyire full hd tv-is)
- kültérben és beltérben is lenne használva
- évente pár videó rögzítés
- minnél nagyobb akkuidő illetve pótakksi könnyen beszerezhető legyen hozzá
- magyarországon szeretném megvásárolni külföldi beszerzés nem érdekel.
- jó megbízható vétel esetén lehet használt isÁrat egyelőre nem tudom belőni. Első körben annyi segítséget szeretnék, hogy milyen márkákat nézzek melyek az ajánlottak. Ha esetleg lenne konkrét márka típus azt megköszönném.
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
Kaptam egy feladatot egy számomra teljesen ismeretlen területre vonatkozóan: szükségem lenne egy kamerára, ami riportkészítéshez lenne használva.
Lehetőleg fullhd felbontása legyen (nagyobb indokolatlan), valamiféle mikrofon csatlakoztatható legyen hozzá, amivel a riporter dolgozni tud, az interjúkat el tudja készíteni. Nem profi többmilliós megoldás lenne a cél, hanem középiskolai szintű híradóhoz lenne használva.
Egyáltalán milyen árfekvésben vannak ezek a készülékek, merre induljak el?
Köszönöm a választ. -
flash-
veterán
sziasztok!
Azt nézem hogy a Panasonic HC-VX980-nak (és az olcsóbb Panasonic HC-V785-nek) ugyanúgy 1/2.3 as bsi érzékelője van, és a"Minimális megvilágítás: 2 lx (gyenge megvilágítású jelenetmód, 1/25), 1 lx (éjszakai mód (színes)), 0 lx (éjszakai mód (infravörös))"
mint a panasonic v770-nek ami egy régebbi jóval (ez van most). tehát akkor ez azt jelenti hogy közepesen megvilágitott teremben helyiségben ugyanannyira fog "világos" "fényerős" képet felvenni?
tehát igazából nem előrelépés? (most azt hogy előbbi 4k-s pont nem érdekel)tehát ha közepes vagy attól valamivel gyengébb fényviszonyok között kell kamerázni akkor most a Panasonic HC-V785 a legjobb mert annak 1/2.3-as a szenzormérete, mig a többinek 1/2.5 ami ilyen árban van?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest