Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz NemTom1988 #79831 üzenetére
Üdv!
Sziszifuszi klasszikus sztereo BT headsetet találni. én Gearbesten eddig egybe futottam:
Elvileg ő az LYXQEJ02JY, de fogalmam sincs milyen.
Hazai piacon a Philips SHB5250-et láttam, de ez a vásárlók egy része szerint sportolásra nem alkalmas, túl könnyen kicsúszik a fülből.
Régen azt hiszem a Sony SBH70 volt e téren a csúcs.sheratan a DAC emlegetésével szerintem kisebb fogalomzavarba kerültem a lényeg, hogy HA volna értelme már egy - amúgy időközben berendelt - EP52-kaliberű fülessel, egy fejlettebb codec-et támogató lejátszó vételének talán be is neveznék rá.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
No az MW07 szépen járatódik....
Nem akarok esszéket írni, nyitottabb hang mint a Layla, emiatt azért majdnem rezeg a léc, de szerencsére megoldja...azt hiszem már ennél a drivernél is a BT hibáit hallom rendre, amit nyilván a Layla hangolásánál csillapítottam amennyire lehetett...
Kíváncsi vagyok a hallgatóság mit mond rá, mivel én a setét hangot szeretem, lehetséges, hogy még ezt az élénkséget sem eképp látják mások...
A basszusa fenomenális BT fronton...
Majd elválik, ha meghallgatjátok...
-
flash-
veterán
üdv
szeretnék érdeklődni hogy a Soundmagic e80 és a Vsonic gr07 között milyen különbség van?
a kettőt egymáshoz mérve érdekődnék? -
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék ajándékba venni egy bluetooth fülhallgatót. Árban 10-15K között gondolkoztam ha nagyon muszáj tudunk feljebb menni. Aki kapja főleg rap zenét hallgat, így jó lenne ha viszonylag normális basszus lenne benne, különlegesebb igénye nem volt.
Sony WI-SP500
Sony XB70BT
JBL T205BT
Első körben ezeket néztem, mi a véleményetek róla? -
artid
aktív tag
Helló,
beruháztam egy ilyen fülesbe.
Első tapasztalat, hogy a Comply szivaccsal kifejezetten kényelmes, s jól tart a fülre akasztható kampókkal.
Hangzása kellemes, hangerő optimális, Android One-os készülék kijelzi a füles töltöttségét.
1-2 mp alatt kapcsolódik, hacsak nem volt előtte máshoz csatlakozva a telefon (kocsi kiahngosító pl.), de ez a telefon miatt van.kb 10m távolságban kicsit szaggatott zenehallgatás közben, de ez így ok.
Hívásminősége nekem rendben volt, handegő, izoláció is.A külső zaj beengedése nagyon jó, csak egy érintés. ez is bejön nagyon.
Üdv.
Samsung S23+, Galaxy Watch 6 Classic
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok mondani jelenleg ajánlott típusokat az alábbi adatokkal:
-ára:10-15e
-kialakítása: hallójáratba illeszkedő
- zenei irányzat: vegyes (talán húzva a dnb felé)
- mikrofon: nem fontos
- kábelkialakítás: nem fontosEgyéb: csak új füles jöhet szóba és magyarországi boltból rendelném (ha link is van hozzá azt külön köszönöm)
A segítő válaszokat előre is köszönöm!
Gergő
-
margithid
veterán
Nézegettem az árakat muzikernél, a Vsd1S iszonyat drágán van, 16k, én meg a Vsd3S modelt rendeltem meg 30$-ért Kínából. Nem semmi árréssel dolgoznak.
-
Dinter
addikt
Üdv,
5-10 ezer forintért milyen Piston3 utódot tudtok ajánlani? Ez a füles nagyon tetszett, csak megtört a kábele.
-
Wolfskin
őstag
Heló,
Bluetooth fülhallgatókkal kapcsolatban érdeklődnék.A Sony WI-C400 -el kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Van olyan nyakpántos, BT füles, ami ebben az árkategória (20e alatt) még zenehallgatásra is alkalmas? Elsősorban telefonálásra kellene, de ha van olyan, ami jobban szól, miért ne azt vegyem?
Illetve megfordítva a kérdést, ez zenehallgatásra mennyire alkalmas /alkalmatlan?
Család hölgytagjának is vennék esetleg, a praktikum miatt, az eddigi 3-5 ezer Ft-os no-name füleseket váltaná. Azt a szintet hozza...?[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok,
Tegnap délelőtt a Trn V80 fülhallgatom baloldalán a 2-pin csatlakozás elkezdett lötyögni. Sajnos rövid időn belül el is némult, vagy is érintkezési hibás is lett . Ha megmozgatom a vezetéket és avval együtt a csatlakozást a hangja vissza jön, amíg fixen úgy tartom. Természetesen felvettem a kapcsolatot a kínai (Ali-s) eladóval, még folyik az egyeztetés, de várhatóan az lesz a vége, hogy nekem kell megjavítanom, vagy itt Magyarországon kell keresnem valakit aki megjavítja. A költségeket pedig valamilyen formában leverem az eladón... (de ez egy másik történet lesz)Ha a vezetéket és evvel együtt a csatlakozót balra elmozdítom és itt fixen tartom akkor az érintkezés is jó, vagy is újra szól a fülhallgatónak ez a fele is. Kérdésem, hogy szerintetek, ha óvatosan teszek ide egy ragasztó pöttyöt, ami száradás után fixen tartja az jó megoldás lehet? Vagy ez nagyon barbár megoldás? Esetleg más ötlet?
Köszönöm előre is a válaszokat.
A csatlakozó amiről szó van:
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
Tulku
veterán
válasz kemcso #79867 üzenetére
Nagyjából borítékolható hogy a 2 pines port socket (anya) kitágult és elengedi...nagyobb csatit kellene forrasztani, vagy műgyantával összeragasztani, ekkor nyilván a cserélhetőség sérül, illetve valamivel a teljes rögzülésig tartani kell...
Én spec itt megbontanám a 2 pines apát és hozzá forrasztanám a fogadóhoz (anyához) majd műgyantával kiönteném...
-
Wolfskin
őstag
Az RHA MA650 fülessel esetleg van valakinek tapasztalata?
Azt írják, hogy kimondottan androidhoz fejlesztve... Ez mit jelent az iphone-ra nézve? Fel sem ismeri? Vagy nem lehet felvenni a hívást? Esetleg a léptetés a számok között nem üzemel...?''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
flash-
veterán
üdv
érdeklődnék hogy SM18 és SM19 között mi a különbség?
-
Latitude
aktív tag
Ahogy a képen is látszódik, a 2-pin fogadója egy fehér színű műanyag, na ez mozog a fülhallgató házában. A vezeték két kis tüskéje magában a foglalatban úgy áll mint "Katiba a bizonyos". Szóval maga a socket mozog a füles házában. Azért is könnyű ezt megállapítani, mert a jobb oldali fülesben ez a foglalat atom stabil (legalább is még most az).
[ Szerkesztve ]
OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
Wolfskin
őstag
válasz Wolfskin #79869 üzenetére
Kicsit utána olvastam, SONY WI-C400 és a HTA MA650 wireless megoldásainak. Egyértelműen jobb a HTA, de az ára is épp a kétszerese, cserébe a Sonynak duplája az akku ideje.
Már csak egyetlen kérdésem maradt:a a Sony WI-C400 alkalmas egyáltalán zenehallgatásra, vagy az tényleg csak egy telefonos hadeset? Próbálta már valaki?
Hogy alakul az ár /minőség mutató a két füles tekintetében?[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Latitude #79871 üzenetére
Akkor belül van a gebasz, óvatosan szét kell szedni a teste megforrasztani az elvált vezetéket és kiönteni a port socket-et (egybeönteni a testtel...)
Darvinya alkalmas erre a feladatra...ha nem cserélik...
(mármint a fülhallgatót...Darvinya biztos marad )[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Wolfskin #79872 üzenetére
Amúgy az honnan jön, hogy egy bármilyen stereo BT füles nem lenne alkalmas zenehallgatásra? Ez talány számomra. Ami A2DP-t tud az zenehallgatásra van.
Olyan meg nincs hogy valami Androidhoz vagy iOS-hez van fejlesztve. Az egyetlen különbség lehet a Codec támogatás, ezt kivéve a A2DP 15éves szabvány és mindegyik eszköz ugyan úgy támogatja.
Az RHA MA650 nem támogat AAC-t így iOS eszközzel nem fog a lehető legjobban szólni, de az Android eszköznek is támogatni kell az AptX-et, hogy jobb legyen a hangja.[ Szerkesztve ]
-
Latitude
aktív tag
Ez már így végig olvasva sem egyszerű feladat. Ha végig gondolom, hogy amennyiben Darvinya kolléga elvállalja a feladatot akkor:
- posta költség a fülhallgató el és vissza juttatásához (tekintettel arra, hogy vidéken lakom): cca. 2*1.000 huf
- Darvinya munka díja + egy kis anyag díj (ragasztó, stb): cca. 1.500-2000 huf (persze csak tippelek, de én biztos nem állnék neki ingyen szétvágni a házat. majd pepecselgetni és ha készen is vagyok vele még postázni is, és nem is várnám el senkitől).Vagy is az összköltség minimum: 3.500-4.000 huf (de inkább több).
Ha sikerül egy normális diszkountot kialkudnom akkor ezért az árért kapok egy pár ilyen új fülest...OnePlus 6, Raspberry Pi3 OSMC; Raspberry Pi4
-
Tulku
veterán
válasz Latitude #79876 üzenetére
Nincs más hátra, mint a jól bevált DIY mod...vagyis szétkapod, forrasztod, ragasztod...
Nyilván a visszaküldés ilyenkor az egyetlen értelmezhető cselekedet...
Más...
No mivel az MW07 vetőcsöve (s ez sajna vonatkozik az összes álalam ismert TW fülesre) nekem rövid így egy apró vetőcső hosszabítást követtem el, ami tkp két különböző illeszték egymásba fordítása...ezzel minden problémám megoldódott, de - nyilván ez is szokás szerint - a töltő dobozba így nem fért bele...
Mivel teljesen világossá vált előttem, hogy megtartom a fülest így átkapcsoltam DIY mod-ba és megszerkesztettem mindent...nyilván főként Dremelt használva
-
Wolfskin
őstag
innen:
"Az RHA-Audio bemutatja, az MA650-es modellt, az első kifejezetten Android™ rendszerű okostelefonokhoz tervezett headsetes fülhallgatóját. [...] A távirányító pedig mostantól garantáltan működik minden Android™ rendszerű telefonnal."
de aztán rájöttem, hogy azt amúgyis a kábelesre írtáka zenehallgatásra nem alkalmas alatt azt értem, hogy olyan gyengén szól, hogy a zene hallgatáséra, vagyis a zene hatására átélt élmény kiváltására alkalmatlan. most hogy mondjam másként? szarul szól. így?
namármost a dilemmám az, hogy nem csak magamnak vennék, (nekem inkább csak bt headsetnek kellene, telefonáláshoz, de nyilván ha már ott lóg a nyakamban, néha belehallgatnék valamibe. végül is a fioo q1 meg a b&w p5 kicsomagolása, összeszerelése sokszor macerás és nincs is mindig nálam).
szóval mindig jó, ha jobban szól (ugye a híres "Hammán Akkómán" ciklus a HiFi Magazinból), de azért a hosszú akku idő is fontosbarátnőmnek is vennék egyet karácsonyra, ő mindig ragaszkodik a 2-3 ezres noname fülesekhez, annál gondolom bármelyik szebben szól, de nem biztos, hogy érzékelné a dupla árat (hacsak a kidolgozás minőségében nem),
és unokahúgom is kapna egyet, bár neki iphone-ja van, de hát jön a karácsony és ő is csak ilyen gyári fülesekkel rohangászik, és mindig belegabalyodik.szóval mindhárom esetben talán inkább választanám a RHA készüléket (amit olvastam róla sokkal szebben szólhat), de akkor a 36 helyett máris 63 ezernél vagyunk... annyit meg szerintem már nem ér a különbség...
@79874 sheratan: az a baj, hogy senki se hallotta m,ég szól ni sony-t (a másikról azért olvasni jókat), illetve a sonyról a legtöbb értékelhető vélemény az amazon hozzászólásaiban van...
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Wolfskin #79882 üzenetére
"szarul szól. így?"
Ez teljesen független a BT-től, és magától az eszköztől függ, hogy hogyan szól. Pontosan ugyan úgy ahogy vezetékes esetében.
MA650 az átallunk hallott általában ajánlott felső szintet képviselő nyakba akasztós füles. Azt, hogy megéri-e azt te kell eldöntsd. Mivel az audió nem úgy működik, hogy 2x-es ár kétszer "szebben" szól, ezért ezt mindenki maga kell eldöntse.Ha az ár a lényeg ott a EP52 felesleges a Sony-t nézni, az egy alap füles, ami technikailag jóval gyengébb, egyetlen előnye a hosszabb üzemidő, amihez nagyobb súly is párosul ezt esetleg még vedd figyelembe.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Haver szeretne egy új, in-ear, basszus telt, fülhallgatót. Huawei P10 Lite-tal fogja használni, és főleg elektronikus zenéket hallgat. Jó ha van hozzá hordtáska, mikrofonra nincs szüksége. A keret max 6-7k, és csak hazai üzletek játszanak. Mit érdemes vennie?
A választ előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Wolfskin
őstag
az audió nem úgy működik, hogy 2x-es ár kétszer "szebben" szól, ezért ezt mindenki maga kell eldöntse.
így van, pontosan ezért kérdeztem rá mindkettő esetében az ár/érték arányra. hogy megéri -e a minőségi javulás a kétszeres árat. egyébként minél drágább egy termék, a ráfordítás növelése (árnövekedés) egyre kisebb eredményt fog hozni. míg mondjuk 10 és 20 ezer közt lehet több, mint kétszeres a minőségbeli különbség, addig 10 és 20 millió közt már elenyésző. és akkor még nem is beszéltünk a stílusbeli (ízlés) különbségekről. de ne is menjünk bele.
viszont épp az alsó szegmensben fordul elő, hogy ha egy termék (szinte) alkalmatlan a célra, amire kitalálták, ez esetben értéke nulla, így bármilyen kicsit is jobb cucc végtelenszer jobban fog szólni. de ez már tiszta okoskodás.
szóval én azt gondolom, hogy amire kell, bőven megteszi a sony is (headsetnek, sportoláshoz, utazáshoz)kösz mindenkinek!
-
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Bluetooth fülesből milyet ajánlotok? Ali vagy Ebay-ről
Inkább elektronikus zenét hallgatok, tehát a mély hangzás kiemelt fontosságú a részemről.
Olyan 5-7 ezer forintos keretre gondoltam.Köszönöm a válaszotok!
Honor Magic 5 Pro, Huawei P30, Xiaomi MI A1, OnePlus One
-
vicze
félisten
válasz Wolfskin #79885 üzenetére
Annyit azért hozzátennék, hogy ezek a fülesek, pont hogy telefonálásra kevésbé alkalmasak. Hiányzik belőlük a 3-4 mikrofonos zajszűrést HW és SW szinten is. Működni fog, de sehol sincs, egy Plantronics, Jabra vagy Bose erre a célra fejlesztett headsetjeihez képest.
Tehát hallani fognak a másik oldalon csak max. nem túl jól. -
Maffia91
aktív tag
-
Horvi
őstag
válasz #16820480 #79893 üzenetére
Köszi szépen így kicsit olcsóbban jön ki
(#79895) Veron Köszi neked is
Vajon mennyire lehet nehéz az a fél oldalas mikrofonos/akksis rész? Közben találtam ilyet is hozzá.
Illetve találtam többféle KZ ZS3-at gearbesten, egyik 24$ a másik meg amit itt is linkelt az egyik kolléga csak 9$. Ott mi a különbség mert ha jól láttam ugyanúgy jár hozzá kábel is meg minden.[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
helixP
nagyúr
Linkelnéd a 24 UDS-set? Nem is láttam olyat.
Elég könnyű a BT-rész, pláne, hogy a fül mögötti megoldás van, teljesen jól hordja a súlyát. BT-fülessel mindig gond volt nálam a futás, mert kimozdult a fülemből, ezzel nincs bajom.
Ez nem kompatibilis a ZS3-mal, ha jól látom, ez a másik fajta csatlakozó, ami pl az ED12-höz való.
Amúgy annyi, hogy ebben a fajtában 2 akksi van, dupla üzemidő.Maffia91: Én is tartottam a fül fölötti elvezetéstől, de nagyon bevált (lásd második bekezdés )
Veron: Én nagyon megszerettem, ED12-m is van mellette, az meg sem közelíti. Sem hangzásban, sem a külvilág kiszűrésében.
[ Szerkesztve ]
-
Horvi
őstag
válasz helixP #79897 üzenetére
Persze, erről lenne szó de találtam drágábban is
Jaja közben néztem hogy ez "B paragraph pin" nekem a ZS3-hoz meg "A paragraph pin" kéne. De ebayen találtam 4k-ért.Igazából nekem van már BT fülesem EP51 ilyen féloldalas de az nem ül annyira a fülben mint szeretném. Mondjuk az is igaz, hogy az nem fül feletti elvezetésű. Rendeltem hozzá másik szilikont majd meglátjuk azzal de kísérletezés gyanánt lehet kipróbálom ezt a KZ3-t BT modullal. Bringázáshoz, futáshoz, szereléshez-barkácsoláshoz még jó lehet és árban sem annyira vészes, hogy nagyon félteni kéne.
[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
helixP
nagyúr
Aha, akkor kihozták a ZS3-ra is a dupla akksis megoldást. Szerintem ennyit nem ér meg, de mindenki maga döntse el. (az egy akksis kb 4 órát bír ki és 20 perc alatt tölt fel, amíg az ember fogat mos,vagy felöltözik összeszedi az egy napi töltést ) Ebay-t nem tudom, de azt igen, hogy GearBestről eredeti jön, és ott is van 8-9 USD-ért is + a GB gyorsabban és pontosabban szállít.
Tényleg csak azt tudom mondani, hogy eddig még soha, semmi sem ült így a fülemben, mint ez (a megfelelő illesztékkel), pedig volt pár fülesem. Nyilván mindenkinek más a füle, de ez nekem nagyon bevált, és akkor a hangminőségről még nem is beszéltünk[ Szerkesztve ]
-
powerray
tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam, hogy valaki kérdezte volna, de van valakinek tapasztalata az airpods replika TWS i7s fülessel? Első sorban a hangzás érdekel, elviselhető zene hallagatáshoz? Nyilván nem számítok csodára, de találkoztam már olcsó, de élvezhető minőségű fülessel. Nem tudom, ez milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Eredeti játékok OFF topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Egyszerű kávé topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest