Új hozzászólás Aktív témák

  • Azurooandrew

    tag

    Sziasztok,

    Ebben a topicban illetve a „rokon” fejes topicban olvasott vélemények hatására, úgy döntöttem, hogy áldoznék a meglévő fejeseim meghajtására és első lépesként vennék egy dac-erősítő combot 15-25 ezer között hazai beszerezhetőséggel. A célom minőségibb, tisztább hangzás elérése a meglévő (és jövendőbeli) fejesek esetében, több és pontosabb részlettel, testesebb mélyekkel és jó térrel.

    Meglévő fejesek: Takstar Pro80, Takstar Hi-2050, Takstar HD2000
    Várható érkezők: Superlux HD-330 vagy Sennheiser 555

    A hozzászólásaitokat és Bodz remek összeállítását olvasva az alábbi három készülékre szűkült a kör: Sound Blaster E1, Creative X-Fi HD, Fiio E10K. A legolcsóbb megoldás az E1 lenne, de kicsit tartok arról, hogy mondjuk a Pro80-hoz (kicsit sötét karakterrel ruházná fel) vagy a tervezett jövendőbeli fejesekhez nem passzolna a későbbiekben. Bár ez hordható lenne mp3 lejátszóhoz és telefonhoz, azt már kevésbé tartom felhasználóbarátnak ahogyan állítható a hangereje továbbá az E10K-el szemben bass és gain állítás lehetőség sincs rajta. Ahogy a (most már bőven) 20 felett járó Creative X-Fi HD-on sincs ugyanakkor visszaolvasva a topic-ban elég pozitívan nyilatkoztok róla és az ársávjában amolyan best buy-ként is szóba került az E10K drágulása óta. A hangerőszint szabályzás itt már jobb mint az E1 esetében ám ez csak a op rendszer hangerőszabályzóját befolyásolja ha jól tudom.

    Jó megoldásnak tűnik az elődjéhez (E10) képest a „javított/kivilágosított” E10K, kérdés persze, hogy a bass funkció mennyire lesz elegendő, hogy a mélyek tekintetében fickósabbá tegye mondjuk a nyitott Takstar Hi-2050-et vagy később mondjuk egy Superlux HD-330-at esetleg egy Sennheiser 555-t.

    Ami feltűnt az E10K-val kapcsolatban, hogy található róla dicsérő amolyan legjobb vétel hangulatú, és kifejezetten kritikus hangvételű „semmire nem jó/ ipari hulladék” jellegű írás is.

    Van olyan tesztelő aki jelentős minőségváltozásról ír a beiktatását követően, több helyütt pedig kifejezetten méltatják a bass funkciót:
    -„If your headphones are lacking in natural bass output, this DAC might be the answer for you”
    -„it gives plenty of volume on my Takstar HI2050 headphones. It really fattens up the low end, particularly the sub-bass, without bleeding into the mids”
    -„Bass switch is now much better implemented, it’s quite subtle, around 3dB in the sub bass arrea
    -„more dynamic, you get bass extended down to a sub-bass frequencies with rumble and texture”

    Persze olyan is van aki nem: "Bass boost feature is poorly executed and essentially useless”

    Köszönöm hogy elolvastátok, örömmel olvasnám, hogy nektek mi a véleményetek, mit vennétek ilyen kerettel, a fentebb említett hangzás érdekében. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák