-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szalma
őstag
válasz csirkemano #320 üzenetére
(Szia Mrs. Kymco! Érezd jól magad! )
Szeretettel:
Szalma -
ladybug
őstag
válasz csirkemano #320 üzenetére
Szervusz Kymco Kedvese. Örülök, hogy nem én vagyok az egyedüli feleség a párja mellett. Kellemes fórumozást, és jó receptcseréket.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Sipi
addikt
válasz csirkemano #320 üzenetére
Jajj, mamám, kellett nekem megnézi a weboldalatokat... Annyira gyönyörű gyermekeitek vannak, hogy majdnem összebőgtem magam...
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
kymco
veterán
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #327 üzenetére
Igen, megértem. Majd ha külön gépetek lesz.
A recept nagyon jó. Az ilyen egyszerű kreálmányokat én is előnyben részesítem.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
kymco
veterán
-
kymco
veterán
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #335 üzenetére
Diós-csokis is jó? Nálunk a gyermek nagyon szereti.
Kb fél óra, és beírom.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #335 üzenetére
Lépcsős, csokis diótorta
Hozzávalók:
Tészta: 5 dkg margarin, 1 tojás, 15 dkg cukor, 3-4 ek tej, 6 dkg méz, 40 dkg liszt, 1 kk szódabikarbóna
A margarint a tojással, cukorral, tejjel és mézzel gőz fölött sűrűre főzzük. Ha langyosra kihűlt, hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. Sima tésztává dolgozzuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 különböző nagyságú lapot sütünk belőle.
Krém: 4 dl tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 15 skg darált dió, 15 dkg cukor, 2 tojás, 5v dkg reszelt csokoládé, 20 dkg margarin.
Tetejére: csokimáz (kb 2 tábla tortabevonó)
A tejet a pudingporral, dióval, cukorral és a tojásokkal sűrűre főzzük. Belekeverjük a csokoládét és a habosra kevert margarint. Megtöltjük vele a kihűlt lapokat, és csokimázzal befedjük.
Van még 3 másik csokitorta receptem is. Ha ez nem tetszik, akkor beírom azokat is.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #340 üzenetére
Egy elég magas kb 20-25 cm magas tortát kapsz. Nagyon laktató, úgyhogy sok szelet szeletelhető belőle.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
brownus
veterán
válasz csirkemano #360 üzenetére
nem! viszont sok malachúst eszel! ki fogom próbálni csak csirkével
Rakott krumpli turbó tempóban ezt a nevet Te adtad neki?
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz csirkemano #361 üzenetére
Hát ez nálam abszolút nem hasonílt rakott krumplira.. oké van benne tojás, meg kolbi , meg tejföl is... de a tojszli nem főttt, nem olyan réteges satöbbi... de egyszer azért kipróbálom így is
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
rdi
veterán
válasz csirkemano #361 üzenetére
Ez nagyon finom étel, csak én egy világos besamellel csinálom, abab megy a tojás és a reszelt sajt. Ja és középre szoktam füstöltsajt szeleteket tenni. pusz fűszer a szerecsendio (óvatosan!) belereszelve a besamelve meg mustár és a fehér bors szintén
Fej! Tor! Potroh!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #404 üzenetére
Nekem a következő saját fejlesztésű receptem van:
50-70 dkg csirke, vagy pulykamell
par szem répa
egy alma
25-50 dkg gomba
2 kis fözőtejszin
só bors curry fűszer
2-3 fej hagyma
A húst csikokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk és közepes olajon sóval borsal füszerezve megpiritjuk, majd mikor a hús már kifehéredett hozzáadjuk a lereszelt répákat és a főzőtejszineket. izlés szerint kis vizzel higithatjuk. Ekkor beleszórjuk a curryt izlés szerint. mikor már majdnem megfőtt az apróra vágott és megpucolt almát és gombát is hozzáadjuk és további 5-10 perc alatt készrefőzzük.
Tálalni én kifőzött tasakos rizzsel szoktam amit ha van othon még tálalás előtt elkeverek egy doboz borsóval, vagy kukoricával, illetve ha van mindkettővel.
__________________________________________________________________________
Pácolt akármilyen husi: (én a száraz husokat szeretem, így pulykamellet vagy sertéskarajt használok, de rokonoknak csináltam már zsírosabb husokból is és jó lett)
A húst ujjnyi vastagra felszeletelem majd kiklopfolom.
majd mindkét oldalát megsózom borsozom, illetve izlés szerint tovább fűszerezem:
és magyaros fűszert flekkent és jó sok chilit szeretek még rárakni (de ettől télleg erős lesz szóval csak aki szereti az erős izeket használjon chillit.)
Majd ha kész van mustárral mintha kenyeret májkrémeznék megkenem a hús mindkét oldalát.
Veszek egy jénai edényt kevés olajat öntök az aljára (lehet oliva is az finomabb de ha nincs az étolaj is megteszi.) és ha van otthon kis fehérbort is öntök mellé, majd ráfektetem az elkészült husikat és rétegenként megismétlem az olaj és a bor öntését, majd ha kész lefedem és hútőbe rakom egy két napra érlelődni. Aztan ha megvan elő lehet venni és ki lehet sütni grillrácson serpenyőben tepsiben bárhogy.
___________________________________________________________________________You can't teach new tricks to an old GOD!
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #506 üzenetére
Ez tetszik. Én is szoktam hasonlót sütni, de abba nem kell méz.
Egy nagy fej vöröshagymát felkockázok, teszek hozzá 3-4 ek mustárt, 1 dl fehérbort, 1 ek oljat, sót, borsot. Ezt a masszát jól összekeverem, és ráöntöm a nyers csirkére. Alufóliával lefedem, és be a sütőbe. Kb 3/4 óra latt kész, és rá sem kel nézni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
válasz csirkemano #543 üzenetére
Jelentem, sikerült! Persze nem ilyen sokára
Sajtos-tejszínes krumpli
1 doboz sonkás kocka sajt
1,5 dl tejszín
1,5 kg krumpli, meghámozva, ubireszelőn nagyon vékonyra szeletelve
só, bors, 2 gerezd fokhagyma
20 dkg szeletelt sonka
1 liter megmelegített tej
5 dkg vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy 20x40 centis tepsit kivajazunk.
A sajtokat a tejszínnel kikeverjük, ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük. Beleforgatjuk a krumplit, majd felöltjük annyi tejjel, hogy majd jó szaftos legyen a végeredmény (nekem nem kellett 1 liter). A tepsibe belecsíkozzuk a sonka felét, rátesszük a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk. Megint sonka jön, maradék krumpli, só, bors. Végül rámorzsoljuk a vajat.
Letakarva sütjük 1 órát, majd levéve a fóliát még fél órát, hogy megpiruljon.
Amit legközelebb másképp fogok: sonkás helyett natúr sajtot fogok használni, nekem nagyon kiérződött ez a sonkás íz. Illetve fogok belekeverni reszelt füstölt sajtot is.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #550 üzenetére
A krumpliról jut eszembe:
Rakott krupli
2-3 kg krumpli
masfél nagy vagy 4 kis tejföl
14-16 tojás
1 kilo virsli (de lehet főzőkolbász is izlés szerint)
2-3 nagyfej hagyma
4-6 szelet baconszalonna
ujjnyi (hosszába) parasztkolbász
krumplit hejaba felrakjuk keves sóval megfőzni
10 tojást is felrakunk főni.
Ha kész mindkettőt meghámozzuk, megpucoljuk
Veszünk egy jó nagy magasfalú tepsit.
alulra belekarikazunk egy ket fej hagymát izlés szerint és mellérakujuk a szalonnákat.
valamint öntünk kevés olajat.
ha megvan elkezdjük belekarikázni a krumplikat. ha kész az első réteg jöhet a tojás ugyancsak belekarikázva, illetve a virsli ugyancsak beleszeletelve. krumplit tojast retegenkent hasznos megsózni.
majd fogjuk amaradék 4 tojást és szétvéáálasztjuk a sárgáját és a fehérjét sárgáját összekeverjük a tejföllel aztán felverjük a fehérjét jó keményre és ovatosan hozzáforgatjuk a sárgájás tejfölt. Izlés szerint ehet fűszerezni én kevés sót és tárkonyt szoktam belerakniattól pikáns íze lesz.
A szósz felét ráöntöm az eddigi rétegekre.
ide lehet beszórni aki szereti a kevés parasztkolbászt karikázva.
majd a maradék hagymát rászeletelem, krumplit tojást és virslit ebben a sorrendben. És a tetejére a maradék szószt.
TEpsit sütőbe közepes lángon 35-40 percre.
MEgsülés előtt 5-10 percel izlés szerint lehet még a tetejére rakni sima avagy füstölt sajtot, hogy az is még jó ropogósra süólhessen.
Ha már elkezd pirulni a szósz akkor jó.
Hagyma nem kötelező bele de a tapasztalataim szerint kicsit száraz lesz nélküle ha teljesen megsül, míg, ha van benne akkor jó lét enged a hagyma és nem lesz száraz.
Persze ha nem sütjük teljesen meg akkor se lesz száraz mert akkor aszaft marad kicsit még totyogós de azt kérdés ki szereti.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik lehet a hétvégén kipróbáljuk.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Palacsintához, legutóbb azt próbáltuk, ki, hogy ne a kisütés után izesítsük, hanem már magát a tésztát.
Ebből született például a almás fahéjas palacsinta.
Mindenki izlése szerint elkésziti a saját palacsinta tésztáját.
Én:
60dkg-1kg liszt
2 tojás
1 kis doboz tejföl
só
cukor
és a megfelelő állag eléréséig szükséges szénsavas ásványviz.
melette almát lereszelek és cukorral, fahéjal meghintem majd összekeverem és 10-15 percet álni hagyom.
Ha megvan akkor hozzákeverem jó alaposan a palacsinta tésztájához és így sütöm ki.
Kicsit vastagabban öntöm az így készült tésztát a sütőbe.
Az így kisült palacsinták szerintem magukba is isteniek de egyéb belevalóval még lehet fokozni az ízeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Ildika
tag
válasz csirkemano #572 üzenetére
Hasonlót én is szoktam főzni, csak én a tejfölbe teszek egy kis kockára vágott sonkát
De annélkül is finom''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
nyávogi
tag
válasz csirkemano #643 üzenetére
Én még össze szoktam keverni, egy rakker reszelt sajttal is és hagymát nem, csak soook fokhagymát bele nyammmmm...
szerk: és persze a sütőben ráolvasztom a sajtot.
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
(Bundás)
addikt
válasz csirkemano #662 üzenetére
Köszi, ez jól jött, mert idáig porból csináltam karbonáárát.
-
coocoo
csendes tag
válasz csirkemano #731 üzenetére
Csülök pékné római tálban
Római tál ha nincs venni kell egyet (cserép edény), be kell áztatni pár órát, majd üresen be kell tenni a sütőbe, hogy jól átizzon. Tudni kell még, minél többet sütsz benne annál fincsibb lesz minden.
Tehát, ha adott a tál csülök 2-4 személyre: két másfél kilós hátsó csülök, fűszerek, sertészsír (mangalica ha van a boltban), krumpli, hagyma.
A csülköket megmossuk, sóval alaposan bedörzsöljük és 1-2 órát állni hagyjuk. Ezalatt fél deci olajba teszünk egy csomó fűszert ami van otthon és passzol hozzá (fokhagyma,bors, babérlevél, fokh. stb.) és összepaszírozzuk. Ha igazán finomat akarsz koriandert tegyél hozzá. Ezzel fogjuk időnként meglocsolni a húst.
Ha eleget állt a sóban a csülök, kézzel lehúzzuk a fölös sót, megkenjük ezzel a páccal, beletesszük az edénybe. Zsírt teszünk az aljára egy keveset és max. fél deci vizet, bele egy kettévágott hagyma. Az edényt nem árt beáztatni míg a hús áll sóban. Be a sütőbe, óránként megfordítjuk és a pácunkkal locsolgatjuk. Normálban 3-4 óra míg megsül, függ a sütőktöl, gázos, villanyos, csülök frissességétől..., de akkor jó ha a hús omlós, a bőr pedig vöröses-barnás, roppanós és hólyagos. Az utolsó félórában köményt lehet tenni a lébe és 5-10 percenként kenegetni vigyázva, hogy ne nagyon égjen rá.
Köret: ezalatt a krumplit megfőzzük, majd olajban pirítjuk ízlés szerint. Mielőtt kivennénk hagymát vágunnk bele (nagyobb szeletek, darabok) és pirítjuk a krumplival, végülis ettől pékné. Úgy időzítsünk, hogy amíg a köret készül, a csülköket legyen idő tányérra szelni, és már mehet is mellé a hagymás pirbur.
Az egész elkészítése nem igényel munkát max 1 óra (krumpli, sózás, pác), nem kell lesegetni míg sül, csak időnként megforgatni és meglocsolni. Jó étvágyat!
És ahogy a legjobb: ha van otthon kemence a kertben akkor abban kell megsütni, akár télen is lehet, mi ebben szoktunk szinte mindent sütni ha igazán jót akarunk enni. A recept maradhat uez, csak vigyázni kell, jó kemence hamarabb süti meg. Ha vki csak tervez egy kemencét a kertbe sütni, grillezni figyeljen az alábbiakra: nagyon fontos az alap, sok üveg>>jó meleg; sok samott>>jó hőtartás. Nem érdemes ezeken spórolni, mert soha nem lesz jó kemence. Ne legyenek sarkok, félgömb a legjobb. Ha tényleg jó kemencét akarsz, az égéstér legyen a sütőtér, az az igazi. Ilyenkor ha leégett a fa, kihúzzuk a parazsat a tartójába, kicsit kimossuk az alját ne maradjon sok hamu és mehet be a kaja. Tipikus parasztkemence ilyen. Ez kicsit OFF volt
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Windows 11
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- Mozilla Firefox
- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A Gigabyte is visszaveszi alaplapjainak alapértelmezett tuningját
- További aktív témák...
- 205/55 R16 5x112 alufelni michelin nyári gumival
- Ikea falilámpa
- Kibernetik Mobil klíma, 3,5kW légkondi, légkondícionáló
- LAICA Genova HYDROSMART rendszerű csapra szerelhető mikroplasztik-stop vízszűrő + ajándék LAICA fém
- Eladò Philips Series 2000 LatteGo automata kávégèp tejhabosìtòval ùjszerű àllapotban