-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #404 üzenetére
Nekem a következő saját fejlesztésű receptem van:
50-70 dkg csirke, vagy pulykamell
par szem répa
egy alma
25-50 dkg gomba
2 kis fözőtejszin
só bors curry fűszer
2-3 fej hagyma
A húst csikokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk és közepes olajon sóval borsal füszerezve megpiritjuk, majd mikor a hús már kifehéredett hozzáadjuk a lereszelt répákat és a főzőtejszineket. izlés szerint kis vizzel higithatjuk. Ekkor beleszórjuk a curryt izlés szerint. mikor már majdnem megfőtt az apróra vágott és megpucolt almát és gombát is hozzáadjuk és további 5-10 perc alatt készrefőzzük.
Tálalni én kifőzött tasakos rizzsel szoktam amit ha van othon még tálalás előtt elkeverek egy doboz borsóval, vagy kukoricával, illetve ha van mindkettővel.
__________________________________________________________________________
Pácolt akármilyen husi: (én a száraz husokat szeretem, így pulykamellet vagy sertéskarajt használok, de rokonoknak csináltam már zsírosabb husokból is és jó lett)
A húst ujjnyi vastagra felszeletelem majd kiklopfolom.
majd mindkét oldalát megsózom borsozom, illetve izlés szerint tovább fűszerezem:
és magyaros fűszert flekkent és jó sok chilit szeretek még rárakni (de ettől télleg erős lesz szóval csak aki szereti az erős izeket használjon chillit.)
Majd ha kész van mustárral mintha kenyeret májkrémeznék megkenem a hús mindkét oldalát.
Veszek egy jénai edényt kevés olajat öntök az aljára (lehet oliva is az finomabb de ha nincs az étolaj is megteszi.) és ha van otthon kis fehérbort is öntök mellé, majd ráfektetem az elkészült husikat és rétegenként megismétlem az olaj és a bor öntését, majd ha kész lefedem és hútőbe rakom egy két napra érlelődni. Aztan ha megvan elő lehet venni és ki lehet sütni grillrácson serpenyőben tepsiben bárhogy.
___________________________________________________________________________You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Ez nem saját ötlet de kipróbáltam és finom nagyon:
liszt
élesztő
víz
só cukor
bármilyen sonka, vagy szalonna
paradicsom
rozmaring
mozarella
parmezán
tojás
A lisztből vízből élesztőből só és cukorból kenyértésztát gyúrunk.
Ha van időnk hagyhatjuk kelni pár órát de nem muszály.
Újnyi vastagra kinyújtjuk téglalap formában.
ráfektetjük a sonkaszeleteket majd egymás utána a megfőzött megpucolt tojásokat egészben. Köré rakjuk a szeletekre vágott mozarellát és paradicsomot és megszórjuk kevés reszelt parmezánnal, illetve a rozmaringgal majd a tésztával az egészet betekerjük és nagyjából kenyér formát alakítunk. kívülről megkenjük kevés olajjal. Sütőbe tesszük 20-40 percre közepes lángon. Mikor a teteje elkezd pirosodni akkro jó. Kiveszük és szeletekre vágva tálaljuk, mint reggeli kenyér.
Jó laktatós és isteni kaja.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Padlizsánkrém
nyílt lángon meg kell sütni pár szem padlizsánt, addig mig már puha és éppen elkezdené a levét kifolyatni magából. (kicsit maszatos lesz a tűzhely, de ha utána az ember nem hagyja rászáradni még gyorsan el lehet távolitani)
Ha kész le kell húzni a héjját és eltávolítani a szárát.
Ami megmaradt belerakjuk a turmiszba hagymával fokhagymával sóval borssal majonézzel és izlés szerint akár kis mustárral egyetembe és összeturmiszoljuk. Ha kész kenyérrel paradicsommal paprikával vagy csak kanalazva fogyaszthatóYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Gyors sütemények piskóta alapon:
10 tojás
Sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
Fehérjét felverjük jó keményre, majd ha kész egyesével adagolva tíz evőkanál cukrot teszünk hozzá, ha ez is megvan egyesével kettesével hozzáadjuk a sárgáját még mindig folyamatos keverés közbe és ha ez i smegvan, akkor 10 púpozott evőkanál lisztet adunk hozzá ugyancsak egyesével és az egészet jól elkeverve.
Ha már jó habos a keverés közbe akkor kész.
A tepsit kivajazzuk és lisztet szorunk bele, amit körberázunk a tepsiben, hogy hozzátapadjon egy része a vajhoz. amikor kész a felesleget kiszórjuk belőle.
a kész masszát beleöntjük a tepsibe és közepes lángon húsz 25 percig sütjük,
Hogy tényleg elkészült e úgy tudjuk leellenőrizni, hogy egy tiszta késszel megszúrjuk a közepét és ha a kés már nem hoz ki magával semmit akkor jó.
Izesítése meg többféleképpen lehet:
Lehet bele még sütés előtt gyümölcsöt szórni (meggy, barack, fahéjjas alma ...) vagy étcsoki darabokat
illetve sütés után meg lehet kenni bármilyen ízű puddinggal
lehet rá tenni gyümölzszselét amibe elötte gyümölcsdarabokat szórtunk.
Illetve az eddigiek izlés szerinti kombinációja is lehetséges.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Olasz recept:
Fél kiló gomba:
30 dkg fött füstölt tarja.
egy kis csomag parmezán
1 kicsi főző tejszin
1-2 fej hagyma
1-2 tojás
A hagymát apróravágjuk kevés olajon megdinszteljük
ha megvan rádobjuk a kockáravágott tarját és felöntjük a tejszinnel, valamint teszés szerint kevés vizzel higíthatjuk. (vigyázzunk mert ha friss gombát használink az sok levet ereszt, így nem sok vízre van szükség)
pár perc egybepárolódás után belerakjuk a megpucolt és apróra vágott gombát
tojást felütjük és összekeverjük, mintha tántottát készitenénk és ráöntjük, valamint a kis csomag reszelt parmezánt is beleszórjuk.
4-5 percig rotyogtatjuk.
Bármiylen olasz tésztával tálalhatjuk (spagetti, tortellini, ravioli, gnocci ...)You can't teach new tricks to an old GOD!
-
-
_Yvorl_
tag
Én olyat tudok neked ajánlani, hogy ne legyen száraz, hogy veszem a csirke, vagy pulykamellet, szeletekbe vágom, majd kiklopfolom kb fél centi vékonyra. Ekkor mind két oldalát sózom borsozom, illetve én rakok rá chilit flekkent magyarost és akármiylen izlés szerinti fűszereket, majd az egészet megkenem mustárral, mintha májkrémeznék egy kenyeret. Csak ezt is mindkét oldalon. Ezután olajat öntök egy edény aljára (legjobb az oliva de ha nincs az se baj ha sima étolaj) és szépen lerakom rá a a husi szeleteket. Majd ha megvan egy réteg megint öntök olajat és aztán megint husi. Inyenceknek az olaj mellé még fehérbort is lehet önteni. Majd ha kész a rétegezés a tetejére megint még olaj és akár bor és aztán fóliával lefedem és be a hűtőbe egy vagy két napra. Ezalatt olyan jól átveszi a hús a fűszerek és olajok izét és nem tud kiszáradni se sütéskor.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Retropoint #513 üzenetére
A következő recept hétvégén csak úgy ötlet alapján készült, de nagyon finom lett.
egy kilo sertéskaraj.
Hosszában felvágvágjuk, majd fél centi vastagra kiklopfoljuk.
izlés szerint befüszerezzük (só, bors, flekken, magyaros, chili ...)
fél kilo champion gomba
Gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk
Trapista/mozarella/feta sajt attól függően ki melyiket szereti
vékony szeletekre vágjuk
Vesszük a befüszerezett husikat (türelem eseték, akár egy napot pácolni is lehet füszerezett olajban) és szépen a felére ráhelyezzük a gombazeleteket és a sajtot (most nem raktam bele de még sonkát/szalonnát illetve paradicsomot is lehet bele rakni szerintem) és ráhajtjuk a hús másik felét, majd fogpiszkálóval megtűzzük
egy lapos tepsibe bő olajat öntünk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük és a végén még olajjal jól megtapicskoljuk felülről is a szeleteket. Majd 35-40 percre közepes lángon sütőbe helyezzük.
A maradék gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzákeverünk egy kevés tejszint, süritésnek kevés lisztet és egy kevés morzsolt sajtot megvárjuk mig a sajt elolvad az egész összerottyan, (aki egészben szereti a gombát az itt készen is van) ezután turmixba ösntöm az egészet és leturmiszolom.
Köretnek rizs, rizi bizi sült krumpli krumplipüré passzol.
A husit a gombaöntettel leöntve tálaljuk.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
egyszerű piskóta többféleképpen is.
veszek 10 tojást
kettéválasztom a sárgáját és a fehérjét.
fehérjét habbáverem, majd ha ár kemény egyesével hozzáadok 10 evőkanál cukrot (közben folyamatosan keverjük a habverővel) ha kész a cukor hozáadása jöhet egyesével a tojássárgája, majd ha az is kész 10 pupozott evőkanál liszt ugyancsak egyesével a még mindig tartó kevergetés közben.
akkor van kész ha már olyan pici buborékok pukkannak a kevegetés közben.
fogunk egy mély tepsit, amit kimargarinozunk majd lisztel beszórunk. ebbe önthetjük a masszát. Ezt akár így is ki lehet sütni. (kakaóval lehet izesíten is)
De legegyszerübb izesítése, ha valamilyen gyümölcsöt szórunk egyenletesen elosztva a már tepsiben lévő masszába.
meggy,
cukros fahélyas meggy,
cukros fahélyas alma
cukros fahélyas meggy és alma)
eper
málna
barack
lehet hozzá gyümölcsös zselét késziteni, amiben nyáron izlés szerint gyümölcsmixet szórunk (barack, alma, ananász, eper dinnye, banán) hütőbe tesszük, majd mikor már kicsit dermettebb de még kenhető akkor fogjuk a kisült piskotát kettévágjuk és közékenünk ebből a gyümis zseléből, illetve a tetejére, majd visszarakjuk a hütőbe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
csoki/vanilia/puncs/mogyoró pudinggal, krémmel megkenhetjük a kettévágott piskotát és közé mégy gyümölcsöket is szórhatunk, tetejére kokuszreszelék és csokireszelék diszitésnek akár formábarakott gyümölcsök.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Szerintem marhahússal, illetve szarvashússal, ha van rá az embernek kerete a legfinomabb. én csináltam már sertésből is de jóval gyengébb lett az íze. Szerintem csirkével méglájtosabb lehet de az is finom gondolom.
utána annyi a kulönbség, hogy lén csak sárgarépából csinálom hagymával kis fokhagymával izlés szerimnti fűszerekkel. Valamint a lényeg, jó sok vörösborral. (' kiló húshoz teszek 3-4 kiló sárgarépát és ehhez egy üveg vörösbort folyamatosan adagolva)
mikor megfőtt akkor szűrővel kiveszem a húst és a répát majd az egészet a turmixba dobom és összekeverem, majd ha megvan akkor visszakeverem a léhez. ha túl sűrű akko rmég adok hozzá vizet, mjad elkezdem összerottyantani megint, ami közben még hottákeverek két kis tejfölt.
Az egészet zsemlegombóccal tálalom, amit az egyik kolega leírt az elöbbYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz Kalandor #546 üzenetére
csakmert ketszer irtad a tejet
plusz alisztes reszt se teljesen vagom most akkor barna liszt vagy hogy is van ez?
valamint nem sok az a lekvar es cukor mennyiség együttvéve? én mikor hasonlo sütiket csinálok evőkanalakba mérem a cukrot nem bögrékbe és ebbe még lekvár is van.
Ezért érdekel a miensége a dolognak mert szeretem az ujdonságokatYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #550 üzenetére
A krumpliról jut eszembe:
Rakott krupli
2-3 kg krumpli
masfél nagy vagy 4 kis tejföl
14-16 tojás
1 kilo virsli (de lehet főzőkolbász is izlés szerint)
2-3 nagyfej hagyma
4-6 szelet baconszalonna
ujjnyi (hosszába) parasztkolbász
krumplit hejaba felrakjuk keves sóval megfőzni
10 tojást is felrakunk főni.
Ha kész mindkettőt meghámozzuk, megpucoljuk
Veszünk egy jó nagy magasfalú tepsit.
alulra belekarikazunk egy ket fej hagymát izlés szerint és mellérakujuk a szalonnákat.
valamint öntünk kevés olajat.
ha megvan elkezdjük belekarikázni a krumplikat. ha kész az első réteg jöhet a tojás ugyancsak belekarikázva, illetve a virsli ugyancsak beleszeletelve. krumplit tojast retegenkent hasznos megsózni.
majd fogjuk amaradék 4 tojást és szétvéáálasztjuk a sárgáját és a fehérjét sárgáját összekeverjük a tejföllel aztán felverjük a fehérjét jó keményre és ovatosan hozzáforgatjuk a sárgájás tejfölt. Izlés szerint ehet fűszerezni én kevés sót és tárkonyt szoktam belerakniattól pikáns íze lesz.
A szósz felét ráöntöm az eddigi rétegekre.
ide lehet beszórni aki szereti a kevés parasztkolbászt karikázva.
majd a maradék hagymát rászeletelem, krumplit tojást és virslit ebben a sorrendben. És a tetejére a maradék szószt.
TEpsit sütőbe közepes lángon 35-40 percre.
MEgsülés előtt 5-10 percel izlés szerint lehet még a tetejére rakni sima avagy füstölt sajtot, hogy az is még jó ropogósra süólhessen.
Ha már elkezd pirulni a szósz akkor jó.
Hagyma nem kötelező bele de a tapasztalataim szerint kicsit száraz lesz nélküle ha teljesen megsül, míg, ha van benne akkor jó lét enged a hagyma és nem lesz száraz.
Persze ha nem sütjük teljesen meg akkor se lesz száraz mert akkor aszaft marad kicsit még totyogós de azt kérdés ki szereti.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Nem értem a hozzáállásodat, hogy: ''de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira''
1. Én egyfajta tuningolt rakott krumpli receptet akartam ideirni az érdekesség kedvéért, nem azért, hogy bárki le nemtudommizze.
2. Ha végigolvastad, amit irtam akkor feltünne, hogy majdnem ugyanazt irod le amit én, tehát a nemtudommi kifejezés itt se álja meg a helyét. A tiedéhez képest az én receptem abban tér el hjogy én a tejfölbe tojást keverek mig te tejet. és én rakok bele az íz kedvéért hagymát, illetve szalonnát. A parasztkolbászt én is irtam, hogy lehet bele aki szereti az erősebb izeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Ez nagyon jól hangzik lehet a hétvégén kipróbáljuk.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz csirkemano #562 üzenetére
Palacsintához, legutóbb azt próbáltuk, ki, hogy ne a kisütés után izesítsük, hanem már magát a tésztát.
Ebből született például a almás fahéjas palacsinta.
Mindenki izlése szerint elkésziti a saját palacsinta tésztáját.
Én:
60dkg-1kg liszt
2 tojás
1 kis doboz tejföl
só
cukor
és a megfelelő állag eléréséig szükséges szénsavas ásványviz.
melette almát lereszelek és cukorral, fahéjal meghintem majd összekeverem és 10-15 percet álni hagyom.
Ha megvan akkor hozzákeverem jó alaposan a palacsinta tésztájához és így sütöm ki.
Kicsit vastagabban öntöm az így készült tésztát a sütőbe.
Az így kisült palacsinták szerintem magukba is isteniek de egyéb belevalóval még lehet fokozni az ízeket.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Érdekes a tepsibe sütőbe sütött husi sokkal puhább lesz mint a grillezett, vagy serpenyőbe gázon sütött, RÉgen nem használtam a hússütés ezen módját, de újabban rászoktam. ÉS finom lett nagyon. Múlt hétvégén 1 kiló csontozott karajt felszeleteltünk kiklopfoltunk majd mustárt olajat flekken magyaros bazsalikom bors és só füszereket összekevertem egy pácolotálban, majd a husikat beleforgattam jól és be a hűtőbe egy napra majd másnap egyszerüen tepsibe 25 perc alatt készre sütöttük. Nem égett meg omlos lett és isteni.
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Könnyű Nyári reggeli!
Padlizsánkrém:
Ez az étel a párom specialitása istenien késziti:
Végy egy két kiló padlizsánt.
Most meg őket majd töröld szárazra.
Utána ha van akkor vaslapon süsd meg (ha nincs már a modern gázfőzőhöz vaslapod (nekünk se volt) jó egyszerüen rárakni az égő gázlángra.
Addig kell sütni amig a héjjajól meg nem ég a belseje puha nem lesz (nagyjából, amikor elkezdene lehet engedni) (Fontos ez a fajta sütés mert ettől lesz kicsit olyan pikáns füstös ize, ha csak simán megfözöd előr emegpucolva inkább savanykás ízt kapsz)
Ha kész meg kell pucolni, hogy az égett héjja lekerüljön róla és le kell vágni a szárát, majd az egészet be egy turmixba.
Mellé izlés szerint hagyma fokhagyma füszerek majonéz és egy kis olaj.
Összeturmixol és kész is kenhető kenyérre kanalazható mellé friss paprika paradicsom és isteni ize van.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz burgatshow #589 üzenetére
Én összedobnék egy tejszines currys csirkét
FElvagok kevés hagymás és fokhagymát valamint csikokra a csirkemellet.
kicsi olajon összepárolom a hagymákat és a mellet majd ha már kezd átsülni a csirke akkor rá egy kis tejszin (de lehet tejföl is, tej is joghurt is kwfir is ki miylen izvilágot szeret legjobban) higitható kis vizzel (tej esetén sürithető kis lisztel) és belerakjuk a curry füszert meg ha még szeret bárki bárm imás illő füszert azt is.
Kicsit összerotyogtatjuk és kész is.
(izlés szerint lehet bele gombát, répát kevés almát is rakni ''apróra vágva)
Köretnek én zöldséges rizst szoktam hozzá csinálni.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz burgatshow #602 üzenetére
kár de azért a recept finom
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz burgatshow #612 üzenetére
Ez a kép izgatásnak minősül a gyomornedveim ellen. LEgalabb küldj fénypostával
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Mi hétvégén
BEpácoltunk husit kisütéshez, de közbe változott az 5let
A pácolt húst beraktuk az edénybe és vizzel felöntöttük, hogy párolódjon, majd újkrumplit negyedekbevágva mellészeltünk és pároltuk, majd mikor megfőtt a husi és a krumpli is mellé öntöttem még 4 gerezdekbe vágott paradicsomot és 3 paprikát., majd ezt is puhára pároltam, mikor megvolt. együtt tálaltuk, nagyon finom lett ahogy a krumpli magába szivta a pácolt hús izét és mellé még a lecsós köret.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
MI rántva szeretjük a padlizsánt, illetve párizsiasan, illetve kedvesem krémet szokott kikeverni, úgy hogy platnin kicsit megsüti, hogy kicsit égett ize legyen, megpucolja és utána hagymával majonézzel olivaolajjal és fűszerekkel kikeveri, utána friss paprika paradicsommal isteni.
Ez mi? ''Ratatouille-t is készítettünk belőle. Isteni''
Most láttam nemrég egy receptet nég amit ki akarok próbálni. PAdlizsán illetve cukkini is lehet a belevaló.
Le kell reszelni aztán belekeverni tojásos léisztes füszeres masszába és olajban kisütni olyan mint a pacsni csak izesítve padlizsánnal, vagy cukkinivel szerintem ez is finom lehetYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Bocs a kései válaszért.
Ha csak babos lenne akkor nem irnám, pont, hogy padlizsános zakuszka mien finom. Többféle izben is lehet késziteni, van babos, padlizsános, gombás, zöldséges, ki mit szeret.
Macerásnak nem olyan macerás. Akkor van vele gond, ha télire elrakni csinálod és sokat.
Receptje annyi, hogy sok olaj aztán rá sok hagyma aztán kért egység sima paprikát és két egység gogosárit (piros, de nem a kaliforniai) (leturmiszolva) vizzel és izlés szerinti paradicsomlével felöntve főzni kezdünk. Közbe egy egység padlizsánt tüzön egészbe megpiritjuk aztán meghámozzuk lemossuk és leturmiszoljuk. Ha a paprika már kezd megfőni akkor ezt a padlizsánt is hozzáadjuk. izlés szerint fűszerezzük az egészet.
NAgyon finom kenyérrel és friss paprika paradicsommal.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Tud valaki esetleg ameriikai Gravi mártás receptet? Az a barna huslevesléből készült szósz amit a krumplipürére raknak )
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
én a forditottja voltam, ha volt egy olyan nap a heten mikor nem volt hus rosszul voltam. Kedvesem leszoktatott rola, MAr szeretem a padlizsant cukkinit babytököt hagymat rept iyleneket, de a karfiol karalabe brokkoli kelbimbo kombo meg mindig a nyuletek listamon szerepel
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Fogysz egy kenyeret megkened margarinnal és ráteszel egy kb 4mm es füstölt sajtszeletet bevágod a grillsütőbe. (nálam 4-5 perc de ez sütőfüggő) A sajtnak szépen rá kell olvadni és a kenyérnek megpirulni a közepe meg a margarintól friss puha marad.
Míg sül a kenyér fogod és vesel egy olajos tonhalkonzervet (olivas a legfinomabb de legdragabb is) kinyitod és leöntöd róla az olajat és kicsit ki is nyomogatod belőle. majd ráöntesz majonézt (annyit amennyit szépen felvesz és kicsit már kezd olyan krémes lenni) közbe felszeletelsz hasgymát, paradicsomot és csemegeuborkát apróra. Ezt is melléteszed majd villával szépen összekevered és megtörögeted.
Közbe mikor kész a kenyér ezt ráteszed és kész a meleg kenyér a hideg tonhalsalátával kellemes érzést ad
Szerintem az íze is nagyon finom.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz ngabor2 #1027 üzenetére
Én még amit ajanlani tudok
60dkg - 1 kg liszt izlés és mennyiség szerint
cukor so attol fuggőn arányitva hogy sos avagy édes lesz e a töltelék
1-2 tojás méretfüggő
ásványviz
és egy kis egész tejföltejföltöl szerintem finomabb
es ásványvizzel kevergetés közben addig önteni mig az állaga jó nem leszYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
Tud e valaki nekem segíteni KEK receptet szerezni.
Ez egy román süti kicsit olyan ize van mint a gyümölcskenyérnek de kicsit mégis más.
Rákerestem magyar googleba de semmi. Mikor ettük legutobb nagyon izlett és szivesen sütnék otthon is.Ha valaki tud receptet előre is köszi
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz ngabor2 #1069 üzenetére
Nem tudom én turmixgéppel szoktam késziteni de nálam ugy néz ki, hogy beleteszem a lisztet tojást tejfölt és kis vizet aztan turmix on majd kevergeteskozben locsolom tovabb vizzel es igy szemre tudom elerni a megfelelo allapotot. aztan sutes kezdes es ha kozben kicsit besurusodik ako rmeg mar van annyira folyos, hogy ha hozzaontok meg kis vizet akkor azt mar a merokanallal is el tudom keverni
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
válasz _Yvorl_ #1070 üzenetére
Közbe megszereztem, igy annyira nem aktuális de azért ha tud valaki igy is szivesen veszem mert legalább össze tudom hasonlitani az enyémmel:
4 tojas sargajat 25 deka cukorral robotgeppel jol kikavarni
bele 2 -3 vaniliaport
utanna bele csepegtetünk apránkét folyamatos keverés mellett 7 evokanal olajat és 10 evokanal vizet!
1 marék mazsolat ha szeretitek vagy kandirozott narancs , vagy ami száritott gyümölcs van a háznal...
Aztán 25 deka liszete 1 tasak sutoporral elkeverni majd hozzá adni a tojasos masszahoz!
Végül felverjuk a 4 tojas habjat amit össze kell keverni lazan a korábban elkészült masszával es kekk formaba (méteres kalács sütő) tenni es kisutni!
Végül opcionálisan kivülröl be lehet vonni csokimasszával és meghinteni porcukorralYou can't teach new tricks to an old GOD!
Új hozzászólás Aktív témák
- Einhell CC-PO 90 polírozó, 240mm, 90W
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- Új Bestway medence vizforgatóval akciós áron
- Költségmentes! 61xxx KM, Jaguar XE L4D Prestige 2.0D Automata.
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000